![]() |
Neurochirurgie minim invazivă
"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv. Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice. www.neurohope.ro |
Umflatura san
Last Updated: Jan 19 2022 08:25, Started by
cristi281031
, Jan 17 2022 02:20
·
0

Posted 17 January 2022 - 02:20

Va salut! Sunt barbat. Am observat un fel de "galma" in mod intamplator la un san si apoi durere usoara la palpare. Am facut o ecografie cu urmatorul rezultat:
Este grav? ![]() |
Posted 17 January 2022 - 07:28

Scrie fara ... si fara ... si fara caracter patologic !
Ce sa fie grav atunci? Se pare ca nu e grav! Daca nu trece in ceva timp, eg. 2-3 saptamani si durerea persista, te poti duce si la biopsie (aia taie putin si analizeaza sub microscop ce e acolo). Vorbeste cu medicul de familie! Edited by MembruAnonim, 17 January 2022 - 07:30. |
Posted 17 January 2022 - 09:28

Cristi, pentru cultura ta generala, barbatii au pectorali, nu sani!
|
Posted 17 January 2022 - 09:40

Bine, cand se pune un diagnostic se zice cancer mamar sau chiar cancer de san nu de pectorali.
|
Posted 17 January 2022 - 09:50

ptr siguranta, daca nu se remite in 4-6 saptamani, il scoti cu ex histo!
exista si la barbati cancer de san! si nu e chiar asa de rar! |
Posted 17 January 2022 - 09:50

Posted 17 January 2022 - 10:16

RangerBoy, on 17 ianuarie 2022 - 09:28, said:
Cristi, pentru cultura ta generala, barbatii au pectorali, nu sani! Acea "galma" este exact la glanda mamara, nu la muschiul pectoral. As fi foarte recunoascator daca un medic ar putea sa imi ofere cateva explicatii. Care sunt cauzele si cum poate evolua. Cancer nu este, asa mi s-a spus cand am facut eco. Multumesc anticipat! |
Posted 17 January 2022 - 11:07

Tin minte cand eram la pubertate mi s-au umflat sau intarit ambii sani/pectorali. Pentru baietii la pubertate e ceva normal, nu stiu cat de ok e la un adult..
|
Posted 17 January 2022 - 11:18

cristi281031, on 17 ianuarie 2022 - 02:20, said:
... Ecografia nu e suficienta pt un diagnostic precis, ar trebui facuta si o biopsie pe ac. |
Posted 17 January 2022 - 11:20

adisz, on 17 ianuarie 2022 - 09:50, said:
Ideea este ca si femeile au pectorali.Pectoralii-s o grupa de muschi. Daca ziceai ca barbatii au tate,poate ar fi fost mai exact ![]() Natural, o femeie nu poate dezvolta muschi pectorali ca ai nostri, un barbat are evidentiati muschii pectorali si fara sa faca sport. richi_e, on 17 ianuarie 2022 - 09:50, said:
ptr siguranta, daca nu se remite in 4-6 saptamani, il scoti cu ex histo! exista si la barbati cancer de san! si nu e chiar asa de rar! |
Posted 17 January 2022 - 11:31

@ cristi281031
Daca esti in Bucuresti mergi la institutul Oncologic Fundeni, cu o trimitere de la medicul de familie sicere o consultatie la Dr Aldea. Mama are 2 opertii facude de dumnealui, daca e vreo problema iti spune in fata. E posibil sa treaca cu tratament, dar e mai bine sa vezi un doctor. Si pentru a raspunde tututor comentatorilor la bascalie: barbatii au glande mamare, mai mult sau mai putin dezvoltate. Si desi rar, exista cancer de san la barbati, si e mult mai agresiv decat la femei. Edited by unknown_35, 17 January 2022 - 11:32. |
|
Posted 17 January 2022 - 12:54

RangerBoy, on 17 ianuarie 2022 - 11:20, said:
Femeile nu au muschii pectorali ca ai nostri, alea de le vezi tu pe internet pline de muschi baga testosteron sintetic in ele cu galetile! Natural, o femeie nu poate dezvolta muschi pectorali ca ai nostri, un barbat are evidentiati muschii pectorali si fara sa faca sport. Nu era vorba de cat de dezvoltati sunt ci despre existenta lor. Exista alte arii in care este potrivit acest subiect. |
Posted 17 January 2022 - 13:01

cristi281031, on 17 ianuarie 2022 - 10:16, said:
As fi foarte recunoascator daca un medic ar putea sa imi ofere cateva explicatii. Care sunt cauzele si cum poate evolua. Cancer nu este, asa mi s-a spus cand am facut eco. Multumesc anticipat! De ce vrei mai multe explicatii acuma, (pe forum) ? Stai linistit, dupa hartia aia nu ai mai nimic, eventual niste noduli (grasime acumulata) care se absoarbe de la sine. Trebuie sa verifici in 2 -4 saptamani. Daca persista mai ales daca te doare, mergi la med. familie, te trimite la laborator la Biopsie - se uita aia cu microscopu! (cum am zis si eu si Karhu + richi_e ). Dar eu as merge numai daca persista, deobicei se retrage in 2 saptamani de nici nu mai stii pe care parte a fost ![]() Si eu am avut si sa retras singur! Si voi terminati cu cine ce are! Cristi sa exprimat corect ! (btw: zilnic vad mai multe mamici cu c**** , la figurat bineinteles, decat barbati! ) Edited by MembruAnonim, 17 January 2022 - 13:05. |
Posted 17 January 2022 - 14:20

N-am facut nici-o bascalie, eu stiam ca barbatii nu au tate din pubct de vedere biologic, am gresit.
Cancer poti face oriunde in corp, deci ma asteptam sa faca si barbatii la glandele mamare...desi nu am auzit cazuri. |
Posted 17 January 2022 - 21:13

Da poti face oriunde dar unele zone sunt predispuse, altele nu prea. De ex. la picior sau la mana, si nici la limba nu am auzit!
|
Posted 18 January 2022 - 08:01

RangerBoy, on 17 ianuarie 2022 - 14:20, said:
N-am facut nici-o bascalie, eu stiam ca barbatii nu au tate din pubct de vedere biologic, am gresit. Cancer poti face oriunde in corp, deci ma asteptam sa faca si barbatii la glandele mamare...desi nu am auzit cazuri. Cu ceva timp in urma era un serial corean pe Netflix - Don't dare to dream in care sunt descrise problemele unui comentator TV care face cancer mamar. Unele momente sunt comice, dar mesajul transmis mi s-a parut serios. |
Posted 18 January 2022 - 21:36

MembruAnonim, on 17 ianuarie 2022 - 21:13, said:
Da poti face oriunde dar unele zone sunt predispuse, altele nu prea. De ex. la picior sau la mana, si nici la limba nu am auzit! A fost o fata cu cont pe youtube, cred ca inca exista contul, s-a trezit cu o galma la incheietura mainii si a descoperit ca avea cancer, dar a descoperit tarziu. unknown_35, on 18 ianuarie 2022 - 08:01, said: Cu ceva timp in urma era un serial corean pe Netflix - Don't dare to dream in care sunt descrise problemele unui comentator TV care face cancer mamar. Unele momente sunt comice, dar mesajul transmis mi s-a parut serios. ![]() |
|
Posted 19 January 2022 - 08:25

Se cheama cazuri izolate, de aia se vorbeste de probabilitati in medicina!
|
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users