Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

Caut doctor bun in Cluj Napoca pe...

Salvare poze/video whatsapp autom...

Cum continui sirul?
 Numar auto pe Thule

Premierul britanic Boris Johnson...

Microsoft Visual C+ + Runtime Lib...

Streaming de la un mi tv box 4k s...
 Schimbare rasini cationice - CUM?

Unde gasesc plantele cu aceasta e...

invertor sudura gys 180a carcasa ...

Donatie cu mostenitori
 Ajutor chestionar de licenta

Amorsa Lipire Parchet

test PCR imbarcare avion

Masurare curent din bateria auto&...
 

Releu trifazic monitorizare faze

- - - - -
  • Please log in to reply
13 replies to this topic

#1
pdaniel

pdaniel

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 460
  • Înscris: 10.05.2004
Salut,

De curand am schimbat tabloul electric si mi s-a montat un releu trifazic de monitorizare faze de la ETI HRN-54N. Problema este ca sare foarte repede. Am citit pe emag un comentariu la acest produs cu cineva care avea aceeasi problema. Declansa mult prea repede. In comentariu, persoana respectiva zicea ca a facut masuratorile necesare si sare gresit (intrerupe curentul in casa), cand nu sunt fluctuatii. Mai foloseste cineva acest echipament? Ceva pareri? El este setat la minim posibil 173, timp 0.1 si la max il am la 267 (aprox). A sarit sambata la 22, duminica la 13. Nu cred ca cineva lucreaza la aceste ore astfel incat sa fie afectata tensiunea pe circuit.

Daca nu folositi acest tip de echipament, ce alta recomandare ati avea pentru unul cu care nu ati avut probleme, unul de top.

Multumesc.

#2
andreic

andreic

    Very OLD Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 112,564
  • Înscris: 07.02.2003
Pai pune temp de la 0.1 la 0.5-1 secunda macar.

Edited by andreic, 16 January 2022 - 14:22.


#3
pdaniel

pdaniel

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 460
  • Înscris: 10.05.2004

View Postandreic, on 16 ianuarie 2022 - 14:15, said:

Pai pune temp de la 0.1 la 1 secunda macar.

Tocmai ce a sarit cu el setat si la o secunda. Totusi, care mai este scopul lui daca maresc timpii. Problema este ca nu stiu daca intradevar acest produs este fiabil si declanseaza corect. Imi vine greu sa cred ca azi, duminica, au fost fluctuatii atat de mari incat sa declanseze deja de doua ori pana la acceasta ora.

#4
p243df

p243df

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 497
  • Înscris: 26.10.2021
Oare nu depasesti puterea de kwh?
Sau ce drac au implementat astia mai nou?

#5
qwertyasdfg

qwertyasdfg

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 152
  • Înscris: 17.12.2021

View Postpdaniel, on 16 ianuarie 2022 - 13:40, said:

Salut,

De curand am schimbat tabloul electric si mi s-a montat un releu trifazic de monitorizare faze de la ETI HRN-54N. Problema este ca sare foarte repede. Am citit pe emag un comentariu la acest produs cu cineva care avea aceeasi problema. Declansa mult prea repede. In comentariu, persoana respectiva zicea ca a facut masuratorile necesare si sare gresit (intrerupe curentul in casa), cand nu sunt fluctuatii. Mai foloseste cineva acest echipament? Ceva pareri? El este setat la minim posibil 173, timp 0.1 si la max il am la 267 (aprox). A sarit sambata la 22, duminica la 13. Nu cred ca cineva lucreaza la aceste ore astfel incat sa fie afectata tensiunea pe circuit.

Daca nu folositi acest tip de echipament, ce alta recomandare ati avea pentru unul cu care nu ati avut probleme, unul de top.

Multumesc.

De unde stii ca in cazul tau nu declanseaza din cauza unei fluctuatii? Trebuie sa monitorizezi tensiunea cu un voltage recorder conectat INAINTE de releu. Atunci cand mai "sare", te uiti pe inregistare si vezi daca a fost sau nu o fluctuatie. Sau inlocuieste-l daca mai e in garantie si vezi daca cel nou face la fel.

#6
george_alexandru

george_alexandru

    `·.žž ><((((º>.·<((((º>

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 21,279
  • Înscris: 30.08.2017
Eu am un releu similar de la Digitop. Se recomanda să fie calibrat la început, chiar dacă acest lucru se face teoretic în fabrica. Eu la al meu am găsit abateri.

Dacă nu are valorile curente afișate, cam greu să afli dacă determina corect tensiunea. Doar sa o masori imediat ce declanșează.

#7
qwertyasdfg

qwertyasdfg

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 152
  • Înscris: 17.12.2021

View Postgeorge_alexandru, on 16 ianuarie 2022 - 15:13, said:

Doar sa o masori imediat ce declanșează.
Mai si gandim putin INAINTE sa scriem?

Cummasoara o intrerupere de 0.1 s DUPA ce a avut loc?

#8
george_alexandru

george_alexandru

    `·.žž ><((((º>.·<((((º>

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 21,279
  • Înscris: 30.08.2017
Aha. Doar că ție îți este străin acest proces.

După ce declanșează mergi la panou și masori tensiunea înainte de releu, ce mare lucru?

De cele mai multe ori tensiunea în rețea e ridicata pentru o perioadă mai mare, nu sunt doar vârfuri de o fracțiune de secundă.

Edited by george_alexandru, 16 January 2022 - 15:25.


#9
qwertyasdfg

qwertyasdfg

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 152
  • Înscris: 17.12.2021

View Postgeorge_alexandru, on 16 ianuarie 2022 - 15:20, said:

De cele mai multe ori tensiunea în rețea e ridicata pentru o perioadă mai mare, nu sunt doar vârfuri de o fracțiune de secundă.
Deci nu m-am inselat in postarea anterioara...

#10
rinaldoparaipan

rinaldoparaipan

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,481
  • Înscris: 13.02.2006
Retur si luat unul de la DIGI TOP. Am montat vreo 10 si nici unul nu da rateuri.
E mai scump, dar vezi pe afisaj in permanenta ce tensiune ai pe retea.

#11
pdaniel

pdaniel

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 460
  • Înscris: 10.05.2004

View Postqwertyasdfg, on 16 ianuarie 2022 - 14:53, said:

De unde stii ca in cazul tau nu declanseaza din cauza unei fluctuatii? Trebuie sa monitorizezi tensiunea cu un voltage recorder conectat INAINTE de releu. Atunci cand mai "sare", te uiti pe inregistare si vezi daca a fost sau nu o fluctuatie. Sau inlocuieste-l daca mai e in garantie si vezi daca cel nou face la fel.

Stiti sa existe vreo solutie "casnica" de monitorizare fara sa fiu nevoit sa dau cateva milioane bune pe un echipament de monitorizare? Sau ma rog, o solutie accesibila ca pret, gen de nivel hobby care sa imi ofere o informatie decenta?

Merci.

#12
qwertyasdfg

qwertyasdfg

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 152
  • Înscris: 17.12.2021
Da, e scumpa o scula din asta, nu merita sa cumperi. Mai simplu e sa schimbi releul cu altul la fel daca este in garantie sau cumperi altul cu review-uri mai bune. Daca face tot asa, inseamna ca problema este din retea.

#13
andreic

andreic

    Very OLD Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 112,564
  • Înscris: 07.02.2003
Alea digitop sunt rusesti. Multi se plang ca declanseaza si alea aiurea.

View Postpdaniel, on 16 ianuarie 2022 - 14:23, said:

Tocmai ce a sarit cu el setat si la o secunda. Totusi, care mai este scopul lui daca maresc timpii.
Care mai e scopul releului daca te plangi de intreruperi... aparatura buna n-are nicio treaba ca fluctueaza tensiunea, e ceva normal, de asteptat, cand dispare un consumator mare ai un salt cand apare ai o scadere samd, de ce ai sta sa-ti intrerupi reteaua cu asa ceva eu nu stiu. Sursele in comutatie meorg si la 180V... practic pe tine ar trebui sa te intereseze strict supratensiunea adica peste 265-270V... iar asta o poti face frumos cu un declansator cu bobina de genul celor pe care companiile le instaleaza in brandamentele trifazate mai cu pretentii pe la rural, alea nu declanseaza niciodata aiurea si nu le intereeseaza fluctuatiile ci doar depasirile.

Edited by andreic, 16 January 2022 - 20:24.


#14
DaculScoril0

DaculScoril0

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,614
  • Înscris: 03.12.2014

View Postpdaniel, on 16 ianuarie 2022 - 17:10, said:

Stiti sa existe vreo solutie "casnica" de monitorizare fara sa fiu nevoit sa dau cateva milioane bune pe un echipament de monitorizare? Sau ma rog, o solutie accesibila ca pret, gen de nivel hobby care sa imi ofere o informatie decenta?

Merci.
multimetru cu funcție de Min/Max.
Poți să cumperi unul pentru a-l avea în casă, e util pentru unii sau găsești să împrumuți.

Edited by DaculScoril0, 17 January 2022 - 09:29.


Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate