Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Romania - Bielorusia (28.03.2023,...

Viza turist SUA

Extender bay 3,5 carcasa

Soft evidența deplasari
 Alegere laptop sh pana in 14”

Cum ati reusit sa va lasati de fu...

Descifrarea numarului de inmatric...

Blocare telefon huawei p20 lite
 Interpretare audiograma

Obtinere semnaturi centrala termica

Mirosurile in blocurile noi

Monitor 2 blurry
 Ce vrea sa zica autorul?

Blocuri drumul taberei

Dynamic Residence 2 Brasov

Editari foto/video unice
 

Top hrană uscată câini. Hrana naturală proaspătă contra hranei uscate

* - - - - 3 votes
 • Please log in to reply
61 replies to this topic

#55
AlexEn

AlexEn

  Spoiled brat

 • Grup: Moderators
 • Posts: 19,071
 • Înscris: 18.12.2007

View PostFreddy12, on 17 ianuarie 2022 - 15:27, said:

Eukanuba cam ingrasa.

Sunt atenta si la fundul domnului catel. Si asa in ultima vreme a dat-o mai mult pe legume :lol:

#56
mirelvanca

mirelvanca

  New Member

 • Grup: Members
 • Posts: 23
 • Înscris: 18.11.2007

View PostAlexEn, on 17 ianuarie 2022 - 07:52, said:

Nu ai inteles.
Ai venit si ai pus un link spre blogul tau (impotriva regulamentului cu care ai fost de acord la inscriere).
Dupa ce ai primit raspunsuri la obiect ai inceput sa ne spui ca noi gresim, ca sursele noastre de informare (de ex crescatorii) sunt gresite si ca ar trebui sa iti urmam sfaturile. Asta se reflecta si in raspunsurile date de tine pe topic si in mesajele private. O sa presupun ca nu sunt singura careia i-ai scris.
Eu iti spun ca ii merge bine cainelui cu dieta pe care e acum, la fel iti spun si alti colegi, dintre care cel putin unul cu multa experienta in cresterea cateilor, tu insisti ca gresim.

Faptul ca vorbesti frumos nu inseamna ca nu jignesti sau ca nu ne tratezi cu superioritate.

Tot nu am inteles de ce toti gresesc, crescatorii nu stiu ce fac si ce zic, dar cineva care a studiat multi specialisti (deci nu ai studii directe) detine adevarul.
Sper ca acum e mai clar ce incercam sa iti spunem cu totii.

Succes cu topicul.

Ce trebuia să înţeleg?
Că ai făcut nişte afirmaţii fără acoperire despre mine, şi încă nu eşti capabil să aduci dovezi în sprijinul celor spuse?
Asta înţeleg.
Că faci din nou acelaşi lucru?
 • Ai omis să aduci dovezi care să sprijine jignirile pe care mi le-ai adus în discuţia precedentă, fără nici o provocare din partea mea.  Ştiu însă că nu le ai.
 • Normal ar fi să  cunoşti regulile forumului, dar constat că nu le cunoşti.  Aceste reguli nu includ interdicţia postării de link-uri.  Am mai spus asta, dar văd că nu pricepi.  Dovedeşte-mi contrariul.  Eu pot dovedi cele ce le spun, tu n-ai putut niciodată.  Citeşte-le.
 • Cui i-am spus eu că trebuie să-mi urmeze sfaturile?  Vorbe aruncate de dragul de a mai zice ceva rău.
 • Cui i-am spus eu că greşeşte, fără să fi greşit?  Celui care a zis că vreau să-mi vând produsele pe forum?
 • Dă-mi exemplu de răspunsuri "la obiect" primite de la voi, şi specifică obiectul în cauză, te rog.  De la tine, şi de la alţi câţiva, am primit doar duşmănie, nu răspunsuri la obiect.  Obiectul topicului este cel din titlul lui, iar voi nu aţi spus nici un cuvânt legat de asta.  În afară de a vă arăta iritarea, nimic altceva, nimic util discuţiei.
 • Referitor la crescători, ce argumente solide ai privitoare la cunoștințele lor despre nutriție?  Care sunt studiile făcute de ei pentru a deveni specialiști?  Contrazice-mă cu argumente.  Impresia pe care o lași, în toată discuția cu mine, este că nu le ai. Ai în schimb răutate, şi capacitatea de a minţi pentru a crea o imagine defavorabilă celor pe care "ţi-ai pus pata".  Eu,  în schimb, am argumente, ţi le-am arătat.  Înclin să cred că nu l-ai citit nici pe ultimul pe care ţi l-am indicat, altfel n-ai fi repetat aceleaşi acuzaţii fără fond.  Ai fi aflat ce înseamnă specialist în nutriţie.  Dacă nu ştii engleză, merge tradus şi cu Google Translate.  Sau ți-l trimit eu tradus, că şi aşa vreau să-l traduc.
 • Dai de înţeles că pentru a fi credibil în fața voastră îmi trebuie studii.  Care studii îmi sunt necesare mie şi nu vă sunt necesare vouă?  Care studii îţi dau ţie dreptul să comunici pe forum, şi mie-mi lipsesc?
 • Referitor la hrănirea câinilor voştri.  Hrăniţi-i cu ce vreţi voi.  E bine că îi hrăniţi cu ceea ce credeţi voi că e cel mai bun pentru ei.  Dar am tot dreptul să spun că există informaţii care arată că se poate mai bine, în multe cazuri, inclusiv al tău.  Îmi interzici tu să spun asta, pentru că nu-ţi place de mine?  Aşa funcţionează forumul, în concepţia ta?   Eu spun ceva, bazat pe informaţii credibile, iar tu începi să te plângi că îndrăznesc să spun ceea ce contravine bunului tău plac, simpatiilor tale.  Nu ai binevoit să te uiţi la top, altfel nu mi-ai fi scos ochii şi cu asta.  Eşti liber să nu te intereseze, dar nu vorbi în numele tuturor.  De ce vrei ca alţii să nu aibă acces la acele informaţii?
 • Te citez  "asta incercam sa iti spunem cu totii".  Nu toţi, câţiva.  Până acum n-aţi avut argumente, doar ostilitate viscerală.
Alex, constat că eşti fată.  Iartă-mă, nu am avut nimic personal cu tine.  Nu-mi place că am ajuns la asta.  Te rog, dacă poţi, să încetezi cu hărţuirea  pe care ai început-o.  Nu mai doresc felul ăsta de discuții.  Pot să le fac faţă, după cum constaţi, nu am obosit, dar ar fi de bun simț încetăm şi să ne concentrăm pe topic, pentru a nu-i stânjeni pe ceilalți.  Iar tu, până acum ai avut treabă doar cu mine, nu cu topicul.

Edited by mirelvanca, 18 January 2022 - 02:22.


#57
mirelvanca

mirelvanca

  New Member

 • Grup: Members
 • Posts: 23
 • Înscris: 18.11.2007

View Postlucifer76, on 16 ianuarie 2022 - 06:38, said:

Poti sa incepi cu o versiune prescurtata si sa continui discutia, fara link spre blog.

Eu voi posta versiunea cerută, iar tu, sper că te vei convinge că ai greșit, ne-verificând înainte de a îndepărta link-ul.
Vezi mai jos. Urmează.

Respectând opinia celor mai vechi pe aici, comunic mai jos un rezumat al subiectelor abordate în materialul pe care vi l-am supus atenției la începutul topicului (al cărui link a fost îndepărtat la inițiativa câtorva „oameni de bine” locali).

Cea mai bună hrană uscată pentru câini - topul calității hranelor uscate

Cuprinsul:
1. Topul hranelor uscate
2. De ce și cum a apărut acest clasament al hranelor uscate
3. Tabelul alfabetic cu hranele uscate participante la top
4. Concluzii desprinse din notarea și clasamentul prezentate
5. Evidențieri în cadrul alimentelor uscate prezentate
6. Hrana uscată scurtează viața câinilor, pe când hrana naturală crudă o prelungește
7. Hrana naturală a câinilor
8. Primul pericol ascuns în hranele uscate: carbohidrații
9. Al doilea pericol: chimicalele nocive, potențial cancerigene din hrană (antioxidanți, conservanți, coloranți, arome, „aditivi alimentari permiși de UE” și altele)
10. Al treilea pericol: ingredientele de calitate execrabilă
11. Al patrulea pericol: compușii cancerigeni formați prin procesare
12. Alimentele cu prescripție veterinară
13. Un mit urât: câinii sunt animale omnivore, deci pot fi hrăniți ca porcii
14. Trecerea de la hrana uscată la cea naturală
15. Creșterea longevității
16. Veterinarul insistă să folosiți hrană uscată?  Aveți grijă, nu cunoaște nutriție!
17. Despre hrana umedă
18. Despre hrana pentru pisici
19. La sfârșit, dar nu în ultimul rând
20. Resurse
21. Asumare

***


Pe cei care sunt curioși să vadă despre ce e vorba, îi informez că au posibilitatea să ajungă la material chiar și fără link-ul sacrificat pe altarul răutății umane, urmând calea indicată în postarea #33 a acestui topic, scrisă cu aldine/bold.  (Adică să caute cu Google textul "topul calitatii hranelor uscate", al doilea rezultat afișat fiind materialul căutat.)


***


Așa cum am mai spus deja și au observat și alții, multitudinea de informații și de trimiteri către sursele acestora (pentru a putea fi verificate, în caz de dubiu), pun la încercare răbdarea cititorului insuficient motivat.  Dar nu e nevoie să fie parcurs în întregime pentru a putea fi de folos.  Depinde de interesele celui care citește.

Astfel:

Capitolele 1, 2, 3, 4 și 5

Au legătură cu topul hranelor uscate, după cum se poate ușor vedea.
Am inclus în selecția de hrane uscate circa 280 de produse, reprezentând diverse mărci.

Am arătat că nota care măsoară proprietățile nutritive ale hranei este în același timp o măsură a încrederii ce poate fi acordată hranei respective.
Notele sunt pe scara de la 0 la 10, precum cele de la școală.  Nota, aflată în ultima coloană a tabelului, este totodată un link către informațiile ce au stat la baza acordării ei.  Sistemul de notare folosit a fost pus la punct (și la dispoziție) de către un nutriționist britanic, David Jackson, cu stagiu în industria producătoare de hrană pentru câini.  Site-ul său este vizitat lunar de peste 200.000 de oameni, din 150 de țări și crește de la an la an.

Simpla verificare a poziției în top a hranei uscate pe care o folosiți vă poate arăta câtă calitate (nutriție) obțineți în schimbul banilor pe care îi dați.  Bineînțeles că topul poate fi folosit și pentru găsirea unor hrane superioare calitativ celor pe care le utilizați în mod curent. E bun chiar și pentru satisfacerea curiozității.

Capitolul 6

Conține informații despre faptul că, odată cu folosirea pe scară largă a hranelor uscate, speranța de viață a câinilor a scăzut de la 17 ani la 10 ani, conform unor studii realizate în anii 2004 și 2014.  De asemenea, se afirmă că dieta hrană uscată este una dintre cele mai proaste alegeri.  De ce, se va arăta în alte capitole.

Informațiile furnizate aici provin de la două personalități ale Internetului, Dr. Karen Becker și Rodney Habib:
• Dr. Karen Becker este cel mai urmărit veterinar din lume, cu peste 2,1 milioane de urmăritori pe Facebook.
• Rodney Habib deține cea mai urmărită pagină de sănătate a animalelor din lume, Planet Paws, având peste 3,7 milioane de urmăritori.  Notorietatea sa face ca el să fie primit și informat în multe institute de cercetare și universități din lume.  Astfel are acces la multe informații de ultimă oră privind sănătatea animalelor.

Capitolul 7

Prezintă hrana naturală a câinilor, așa cum le este ea predată studenților de la zootehnie (ei se ocupă de creșterea animalelor, nu?).  Informațiile provin din cursul predat acestora de către Elena Costăchescu, cadru didactic al Facultății de Zootehnie din Iași.  Reproduc și aici câteva informații din capitolul Alimentația câinilor:
• „Structura anatomică și funcțiile digestive indică o alimentație pe bază de carne iar capacitatea tubului digestiv este redusă, ceea ce impune practicarea unei alimentații concentrate.” (pagina 57)
• „Carnea este alimentul de bază în hrănirea câinilor și mai ales a tineretului în creștere.” (pagina 60)
• „Este recomandată administrarea crudă a cărnii…” (pagina 61)
• „Hidrații de carbon (zaharurile) satisfac nevoile energetice ale organismului, dar nu sunt indispensabili, deoarece pot fi supliniți de către grăsimi.” (pagina 59)
• „Hidrații de carbon sunt favorabili până la 3% din rație, iar peste 10% la câinii adulți și bătrâni determină obezitate.” (pagina 59)

Capitolele 8, 9 10 și 11

Prezintă câteva dintre cele mai evidente și importante pericole ascunse în hrana câinilor.
Aici, merită să fie reprodus un citat:
„Pe termen scurt, câinii pot părea să se descurce bine cu o dietă compusă din hrană uscată. Dar vă pot garanta că undeva se coace o boală de inflamare.  Este doar o chestiune de timp până când iese la suprafață.”
Veți găsi în material cărui specialist îi aparține acest citat.

Capitolul 12

Vorbește despre alimentele cu prescripție veterinară.  Adică acelea pe care veterinarul vi le dă atunci când câinele sau pisica au tulburări digestive, hepatice, renale, cardiace, diabet, obezitate, etc.
Aflăm că sunt de fapt hrane obișnuite, de o calitate foarte proastă, fără nicio proprietate medicinală, cu care sunteți păcăliți.  Și că, indiferent de boală, există alternative mult mai bune.
Și aici, informațiile prezentate vin de la specialiști în nutriție, adevărați.
Dr. Becker spune că pentru orice animal cu probleme de sănătate cel mai bun ajutor în recuperare este hrana lui firească, naturală.

Capitolul 13

Arată că câinii, ca și pisicile de altfel, sunt animale carnivore și, pentru a prospera au nevoie de o dietă adecvată, pentru carnivore.  Câinii sunt o subspecie a lupilor, având aceleași cerințe nutriționale ca aceștia.  Hrana uscată, de tipul celor în discuție, le este inadecvată biologic, aceasta fiind potrivită unor animale omnivore, precum sunt porcii.
Există interesul ca câinii să fie prezentați ca fiind omnivori, pentru a se justifica ingredientele pur porcești din hranele uscate ce le sunt destinate.  Am arătat în capitolul despre carbohidrați de ce aceste ingrediente fac rău, pe termen lung.

Capitolul 14

Conține câteva sfaturi pentru cei care ar vrea să treacă la o dietă mai bună, dar cred că nu își permit.
Principalele sfaturi vin de la Dr. Becker:
• Să facă din trecerea la o dietă mai bună un țel, către care să se îndrepte treptat.
• Să le dea câinilor alimente sănătoase ori de câte ori își permit, pentru binele acestora.

Capitolul 15

Aici sunt prezentate cinci sfaturi ale lui Rodney Habib, pentru creșterea longevității câinilor.
Sunt interesante, ar fi bine să urmăriți chiar materialul citat acolo.  Printre altele, Rodney Habib spune că și el este conștient că sfaturile lui nu vor interesa pe toată lumea, ci doar pe cei ce-și iubesc animalele cu adevărat.

Capitolul 16

Aici e ceva care-i va uimi pe unii și scandaliza pe alții.

Se spune că sfaturile despre nutriție ale veterinarilor nu sunt fondate pe cunoștințe în domeniul acesteia.  Veterinarii, de fapt nu cunosc deloc nutriție, în foarte mare majoritate.  Aceasta atât pentru că nu li se predă în școală, cât și pentru că le sunt spălate creierele prin manevre ale producătorilor de hrană, interesați.

Ca întotdeauna, informațiile provin de la specialiști în nutriție, unii dintre ei trecuți cu bine peste etapa de spălate a creierului.

De asemenea, este prezentat sfatul Dr. Randy Wysong, de a nu ne încrede în „experții” autoproclamați.  El îi include în categoria celor ne-credibili atât pe veterinarii obișnuiți, fără studii de nutriție, cât și pe alți lucrători în domeniul animalelor de companie.  Cea din urmă categorie îi include, printre alții, pe vânzătorii din magazinele de profil, crescători și îngrijitori.  Aceștia nu au deloc fundamentul științific al veterinarilor și sunt mult mai expuși influențelor celor interesați.  Ei fac recomandări de nutriție conform celor învățate „după ureche”.

Capitolele 17 și 18

Fac scurte legături între seriozitatea producătorilor de hrană uscată așa cum se desprinde ea din top (din capitolul 1) și capacitatea lor de a produce hrane umede sau pentru pisici de calitate.

De asemenea prezintă spusele Dr. Wysong, conform căruia hrana pentru câini și pisici e, în mod fundamental, aceeași.  În natură aceste animale mănâncă aceleași lucruri.

Capitolul 19

Vine în ajutorul celor ce nu-și permit decât hrană uscată, pentru a îmbunătăți dieta câinilor lor.
Astfel, aduce informații de la Dr. Karen Becker și Rodney Habib, despre câteva adaosuri ce pot fi făcute hranei uscate, în sensul arătat, de creștere a proprietăților sale nutritive și a gradului de adecvare biologică.

Capitolul 20

Conține resursele de informații ce au stat la baza celor prezentate.

Sursa: http://ceamaibunahra...ntru-caini.html

Edited by pstdgt, 31 January 2022 - 15:29.


#58
gushpi

gushpi

  Guru Member

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 10,637
 • Înscris: 17.01.2012

View PostFreddy12, on 17 ianuarie 2022 - 15:27, said:

Eukanuba cam ingrasa.

doar câinii „scăpați” la hrană gătită au tendința de obezitate...! de boabe nu am văzut câine gras!

întotdeauna, ai mei, ling troacele când primesc hrană gătită
în schimb, găleata cu boabe se golește la 3...4 zile (în perioadele în care nu primesc gătită) - ȘI NU toată dintr-o dată!

dar evit să le dau boabe, deoarece la prețul de sub 11 lei/kg nu sunt sigur ce conțin...

(am zis: peste 11 lei nu dau, pt că mai bine le iau pulpă cu os de banii ăia! :) )

#59
mirelvanca

mirelvanca

  New Member

 • Grup: Members
 • Posts: 23
 • Înscris: 18.11.2007

View Postgushpi, on 19 ianuarie 2022 - 09:51, said:


doar câinii „scăpați” la hrană gătită au tendința de obezitate...! de boabe nu am văzut câine gras!

întotdeauna, ai mei, ling troacele când primesc hrană gătită
în schimb, găleata cu boabe se golește la 3...4 zile (în perioadele în care nu primesc gătită) - ȘI NU toată dintr-o dată!

dar evit să le dau boabe, deoarece la prețul de sub 11 lei/kg nu sunt sigur ce conțin...

(am zis: peste 11 lei nu dau, pt că mai bine le iau pulpă cu os de banii ăia! Posted Image )

Eu am văzut câine gras de la boabe.  Niște vecini aveau un Rottweiler obez. Am întrebat ce mănâncă și mi-au zis că nu-i dau decât câte un bidon de  Pedigree.  Bietul câine nu a mai trăit mult.  Nu știu ce vârstă avea, dar nu-l văzusem la ei în curte de prea mulți ani.

Partea cu hrana gătită nu e atât de periculoasă dacă ceea ce mănâncă gătit nu e nociv sănătății.  Partea cu "scăpatul" e însă importantă.  Oricât de sănătoasă ar fi hrana pe care i-o dai, dacă e prea multă nu face bine.   Nu le trebuie mult timp să se îngrașe peste ceea ce e acceptabil.  O cățelușă de-a mea, acum de sărbători, a reușit de două ori în decurs de o oră, să ajungă la mâncarea noastră, sărind pe o masă, undeva unde era pusă la rece.  Prima dată a mâncat vreo 12-14 prăjituri, iar a doua oară s-a ospătat cu mezeluri.  Ea are cam 13 kilograme.  După ospăț arăta ca un dovleac.  M-am bucurat că nu a pățit nimic, dar și acum se văd urmările.  De atunci are porția redusă cam cu un sfert și aștept să revină la normal.

Mă întorc la partea cu boabele.  Am arătat mai sus, la postarea #57, capitolul 7, că o specialistă în zootehnie, care descrie care este hrana potrivită câinilor, spune că o cantitate de carbohidrați reprezentând peste 10% din hrană poate duce la obezitate.  În materialul pe care vi l-am supus atenției (Cea mai bună hrană uscată pentru câini - topul calității hranelor uscate), se arată că orice hrană uscată conține carbohidrați în super-exces față de valoarea periculoasă deja de 10%, deoarece forma de "boabe" nu se poate obține altfel.  Chiar și cele mai bune hrane uscate (am dat exemplul Orijen)  conțin mult mai mult.  Pentru câini, normalul dozei de carbohidrați în alimentație cuprins între 0 și 3%, cum spune aceeași specialistă.  Ei bine, Orijen conține cam 20%, mult mai mult.  Iar hranele uscate de proastă calitate pot conține peste 70% carbohidrați.
Pe lângă obezitate, carbohidrații în exces pot provoca multe alte boli.  Ei sunt prezenți în special în cereale și cartofi, sub formă de amidon.  Aşa că pericolul reprezentat de ei apare nu doar la hrănirea cu boabe, ci și la hrănirea în exces cu resturi de pâine, cu orez, mămăligă, ş.a.

La partea cu pulpa cu os îți dau dreptate.  Mai bine investiți în alimente sănătoase.  Dați așa ceva ori de câte ori vă permite bugetul (e sfatul Dr. Becker, vezi postarea mea precedentă).  Dar aveți grijă ca pe final, câinelui să nu-i lipsească nutrienți esențiali sau vitamine și minerale.  Nutriția trebuie să fie echilibrată, altfel apare pericolul altei game de boli.  Numai pulpa cu os, sau spinările și gâturile de pui nu se constituie într-o dietă echilibrată (dar sunt binevenite, să înlocuiască o parte din rația de boabe).  Există pe internet sfaturi pentru alcătuirea unor diete naturale echilibrate.  Nu vor fi prea ieftine, însă.  Depinde cât de permisiv e bugetul și cât de puternică e motivarea.

#60
gushpi

gushpi

  Guru Member

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 10,637
 • Înscris: 17.01.2012
doar ca glumă: la bunica la țară, cam 90% din câinii ținuți în lanț, în fundul curții, sunt hrăniți cu resturi de pâine și mămăligă (alte alea se duc la porci și găini)
99% sunt slabi de vezi prin ei!!!

așa că, DE FAPT, cantitatea contează!!!

Edited by gushpi, 25 January 2022 - 15:26.


#61
mirelvanca

mirelvanca

  New Member

 • Grup: Members
 • Posts: 23
 • Înscris: 18.11.2007
Da, pentru acei bieți câini, cantitatea e foarte importantă.
Dar acei oameni nu țin la câinii lor.  Câinii le sunt doar niște unelte. Când "unealta" se "strică", o înlocuiesc cu alta, care va fi întreținută la fel.
Însă pentru cei ce țin la animalele lor, cum sunt cei de aici, contează și calitatea și cantitatea.
Discuția despre calitatea hranei, pe care am lansat-o aici, nu e pentru cei ce țin câini, e pentru cei ce țin la câini.

#62
krtyna

krtyna

  Member

 • Grup: Members
 • Posts: 329
 • Înscris: 07.04.2021
Eu la cainii mei le fierb intr-o oala mare oase afumate si spate de pui. Apoi dupa ce se mai raceste amestec cu boabe, paine si resturi de la masa.
Ocazional mai pun la fiert si oase crude mari (fara carne pe ele).

Oasele afumate sunt 6-7 lei kg.
Spatele de pui 5 lei kg.
Boabele intre 35 si 50 lei sacul de 8-10 kg nu stiu exact.
Oasele crude mari le iau gratis de la macelarie.

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate