Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Recomandare bicicleta copil 5 ani.

Recomandare kit automat acces usa

[email][nvidia] Your GeForce NOW ...

Site nesigur
 Baghetele ornamentale intre foile...

O recomandare pentru o camera ful...

Pareri magazin online quickmobile?

Unde gasesc banane albastre?
 Despre compania de aministrare Sq...

Durere taietura deget dupa 2 luni

Dalți gravare lemn

Didgeridoo
 Motorola Edge 50 Ultra

Gaura perete apartament cu evitar...

Orientare antena prime focus

Problema conectare mail yahoo
 

Suplimentare putere la stalp pentru Digi Net

- - - - -
  • Please log in to reply
14 replies to this topic

#1
liviu121314

liviu121314

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 251
  • Înscris: 12.09.2017
Salutare, sper ca dintre colegii cu vechime imi poate sugera cineva cum sa procedez. In Decembrie anul trecut am contractat FiberLink 500 de la digi pentru casa,intr-o saptamana s-a deplasat o echipa si mi-au tras prin curte fibra. Toate bune si frumoase pina cand au incercat sa ma lege la "retea",cu un aparat de masura special pentru fibra au constatat ca nu au semnal destul de puternic si mi-au comunicat ca transmit ei prin centrala sa suplimenteze puterea la stalp si ca nu va dura mai mult de 2-3 zile. A trecut o luna de atunci,am facut doua sesizari o data in call center si o data la departamentul tehnic. Colegul digi helper mai este activ sau altcineva care poate verifica situatia? Multumesc

#2
Swagger

Swagger

    "Commit your task to memory, then do your job."

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,171
  • Înscris: 26.12.2013
PM la @DIGI_Helper si te ajuta el.

Suplimentarea de putere optica de obicei nu dureaza atat, dar probabil cu sarbatorile s-au aglomerat si cei de la dep de FO.

#3
andreic

andreic

    Very OLD Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 122,535
  • Înscris: 07.02.2003
Suplimenteaza si la ONT ? Ca altfel... Posted Image

View Postliviu121314, on 15 ianuarie 2022 - 22:23, said:

nu au semnal destul de puternic si mi-au comunicat ca transmit ei prin centrala sa suplimenteze puterea la stalp
Tare mi-e teama ca esti pe o ramura lunga care nu mai are buget optic iar "suplimentarea" e doar o exprexie pentru "nu stim inca ce putem face, mai curatam mufele" etc Posted Image Fiind o retea pasiva nu vad cum ar ridica "la stalp" ceva fara a afecta si restul.

Edited by andreic, 15 January 2022 - 23:27.


#4
StefanRO

StefanRO

    Hai noroc straine

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,754
  • Înscris: 06.03.2018
Pai daca da putere pe nodul ala optic fix ala , ca dansii au o evidenta , cred ca se poate.

Tin sa specific asta ca am discutat candva cu cel de la "service" de la dansii si au zis cand simt semnal slab, cer pe nodul optic la care sunt sa fie marita puterea...
Acuma doar dansii stiu ce si cum

#5
mariusr1976

mariusr1976

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,424
  • Înscris: 26.04.2016

View Postliviu121314, on 15 ianuarie 2022 - 22:23, said:

Salutare, sper ca dintre colegii cu vechime imi poate sugera cineva cum sa procedez. In Decembrie anul trecut am contractat FiberLink 500 de la digi pentru casa,intr-o saptamana s-a deplasat o echipa si mi-au tras prin curte fibra. Toate bune si frumoase pina cand au incercat sa ma lege la "retea",cu un aparat de masura special pentru fibra au constatat ca nu au semnal destul de puternic si mi-au comunicat ca transmit ei prin centrala sa suplimenteze puterea la stalp si ca nu va dura mai mult de 2-3 zile. A trecut o luna de atunci,am facut doua sesizari o data in call center si o data la departamentul tehnic. Colegul digi helper mai este activ sau altcineva care poate verifica situatia? Multumesc
Salut...
Te-au rezolvat pana la urma, și cât a durat?
Suntem și noi vre-o 15-20 de noi abonați, cu contracte noi încheiate dar neinstalati tot din aceasta cauza.
Deja sunt 2 săptămâni de atunci...

Edited by mariusr1976, 01 August 2022 - 13:11.


#6
hornet1

hornet1

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 158
  • Înscris: 11.08.2016
Nu poti sa cresti puterea la ODB 🤗, este doar un mod de exprimare care denota “cunoasterea” subiectului de catre tehnicieni...
Lasand gluma la o parte sunt  2 solutii in ac caz:
- schimbi rata de splitare in jos , de ex treci din 1:64 in 1:32 (evident scazi eficienta si ai nevoi de fire aditionale)
- schimbi SFP-ul PON cu unul de clasa superioara, aici insa intervine pb CATV-ului care nu poate sa creasca puterea pe un anumit PON tree—> posibile degradari pe calitatea tv ( macroblocuri)

#7
mariusr1976

mariusr1976

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,424
  • Înscris: 26.04.2016
Deci e clar. Orice metoda ar aplica, vine cu mari dezavantaje.
Dar, care ar fi problema asta, sau de la ce se trage aceasta problema...

#8
ogo

ogo

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,537
  • Înscris: 07.03.2006
Dimpotriva.
Split downsizing de la 1:x la 1:y unde y<x e un lucru f bun pt utilizatorul final.  
Problema e la ISP ca trebuie sa mai bage materiale si mai ales sa mai traga niste fibra :)
Sau sa va aduca un OLT mai aproape.

#9
mariusr1976

mariusr1976

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,424
  • Înscris: 26.04.2016
Deci, oricum a-și lua-o, e belea.
După ce am avut cam aceleași probleme cu akta, se pare ca lucrurile au rămas la fel.
Deși, prin localitate trece magistrala pentru alte doua comune...

Edited by mariusr1976, 02 August 2022 - 10:47.


#10
Maschine

Maschine

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,194
  • Înscris: 26.01.2018
Ai prea mult noroc :), pe mine maine ma instaleaza, vom vedea ce va fi, eram instalat de saptamana trecuta dar nu am fost in localitate

Edited by Maschine, 02 August 2022 - 12:27.


#11
mariusr1976

mariusr1976

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,424
  • Înscris: 26.04.2016
Nu e vorba de noroc, ci de configurarea proasta a retelei.
E făcută de o mica firma, pe care, "cică", digi a "cumpărat-o"..
Astăzi, au legat acel dulap stradal la curent...

Edited by mariusr1976, 02 August 2022 - 12:34.


#12
Maschine

Maschine

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,194
  • Înscris: 26.01.2018
Pai tocmai, nu ai avut “norocu” sa nu faca digi combinatii si sa vina direct doar ei fara a cumpara alta firma

Edited by Maschine, 02 August 2022 - 13:57.


#13
mariusr1976

mariusr1976

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,424
  • Înscris: 26.04.2016

View Postogo, on 02 august 2022 - 10:41, said:

Dimpotriva.
Split downsizing de la 1:x la 1:y unde y<x e un lucru f bun pt utilizatorul final.  
Problema e la ISP ca trebuie sa mai bage materiale si mai ales sa mai traga niste fibra :)
Sau sa va aduca un OLT mai aproape.
Da, cred ca soluția lor este, OLT mai aproape...
Deși, vorbind strict despre situația din zona, o magistrala din fibra care merge spre comuna vecina, deservește doar o localitate, care pleacă tot din dulapul stradal care este în centrul comunei mele...
Cred ca ei trebuie sa instaleze un OLT și în acea localitate (care este deja cu acoperire FTTH) si este la aproximativ 3 km de a mea.
Posibil ca localitatea mea, sa o lege la Olt-ul din comuna vecina...
Plus, ca o alta magistrala merge spre o alta comuna aflata la 10 km, și aia trece tot prin acel dulap.

Edited by mariusr1976, 02 August 2022 - 19:53.


#14
Neaceasca85

Neaceasca85

    Muzeul Lampilor

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 88,674
  • Înscris: 14.10.2008
Dulapul ala este OLT. De aia e legat la curent.

#15
mariusr1976

mariusr1976

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,424
  • Înscris: 26.04.2016
Știam, de asta ma și miram, ca nu merge la 6 km dar va merge în localitatea vecina la 10....

Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate