Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

Statie AVANTI PRIMO nu afiseaza d...

Mazda cx3

Locuri de munca multinationala
 Tehnica narațiunii

Calculatorul se restareaza si fac...

15 lei paharul de bere pe litoral

"Mini-SUV" 22-27K EUR
 Am o problema cu un purcel

Serbia, doar cu buletin?

Passat CC auto-hold

Simptome prostatita
 Alopecie?

De ce le place unora sa se umilea...

Recomandare hidrofor

Montare balustrada exterioara
 

Presiune centrala Vaillant turboTEC Plus

- - - - -
  • Please log in to reply
8 replies to this topic

#1
Y0samiteSam

Y0samiteSam

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,630
  • Înscris: 22.04.2005
Buna seara,
Folosesc o centrala Vaillant turboTEC Plus fara condensatie si am observat ca atunci cand centrala porneste cu temperatura pentru calorifere setata la 51 de grade, presiunea ajunge in limita rosie si apare pe display 2,8 bar. Am scos apa din calorifere astfel incat presiunea sa nu depaseasca 3 bari. Daca setez temperatura pt. calorifere la 55 de grade deja presiunea creste cu mult peste 3 bari.
Am scos apa din calorifere astfel incat atunci cand centrala functioneaza, presiunea sa nu depaseaca 2,8 bari (limita rosie) si cand este in repaus sta la 0,8 bari doar ca nu pot sa maresc temperatura mai mult de 51 de grade. As fi vrut sa o pun la 60 ca am inteles ca acolo da un randament mai bun.
Aveti idee care ar fi cauza?
Attached File  20220113_183404.jpg   177.34K   16 downloads

#2
andreic

andreic

    Very OLD Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 113,148
  • Înscris: 07.02.2003
Sindromul pare clar, lipsa aer in vasul de expansiune, perna sparta probabil sau pierde la ventil, asa ca n-are unde sa expandeze corect si creste presiunea. E o situatie periculoasa in opinia mea. Cauta pentru inceput sa umpli vasul de expansiune cu un compresor sau pompa manuala si sa vezi daca tine o vreme.

Edited by andreic, 13 January 2022 - 19:28.


#3
arab

arab

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,435
  • Înscris: 12.03.2006
sigur lipsa presiune vas expansiune, patit.

#4
Y0samiteSam

Y0samiteSam

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,630
  • Înscris: 22.04.2005
Nu vreau sa fac vreo prostie mai ales ca poate fi periculos.
Interesant este ca cei care au venit sa faca verificarea centralei nu au observat problema. Oare pot sa ii chem tot pe ei pt rezolvare?
Va multumesc.

#5
dicdobre

dicdobre

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,136
  • Înscris: 12.09.2005
Si tu confunzi VTPul cu lucrari de revizie/reparatii.

#6
adisz

adisz

    Targu Mures

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 21,612
  • Înscris: 07.11.2006

 Y0samiteSam, on 13 ianuarie 2022 - 19:31, said:

Nu vreau sa fac vreo prostie mai ales ca poate fi periculos.
Interesant este ca cei care au venit sa faca verificarea centralei nu au observat problema. Oare pot sa ii chem tot pe ei pt rezolvare?
Va multumesc.

Mai poti sa ai incredere in asemenea specimene?
Ori n-au verificat nimic,ori sunt niste carpaci,ori amandoua.Indiferent de situatie,este momentul sa cauti pe altcineva

La mine cand vine inginerul/mesriasul/verificatorul (acelasi de o buna bucata de timp) sta vreo 20 de minute in jurul cazanului.Da drumu',masoara,regleaza invariabil de fiecare data presiunea,chiar daca 0,1 bari,da' pune pa 1,4 (cam asta-i pierderea anuala-bianuala la mine),etc.
Tot Vaillant,da mai nou un pic,generatia urmatoare.Are doar 12 ani.

Edited by adisz, 13 January 2022 - 20:54.


#7
theionutzradu1991

theionutzradu1991

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 535
  • Înscris: 28.11.2017
Pe vasu de expansiune nu ai trecuta presiunea de incarcare?
Daca da, dai drumu la apa si verifici cu un manometru daca e corecta.

#8
Adm

Adm

    Property Caretaker

  • Grup: Administrators
  • Posts: 20,971
  • Înscris: 22.05.2003
Inchizi centrala
Desfaci capacul sau si incerci sa gasesti vasul de expansiune (daca e la interior).
Acesta are un ventil ca la masina.
Aprsi pe el si vezi daca iese aer sau apa.

E o centrala veche, deci mai mult ca sigur va iesi apa => membrana e sparta si trebuie inlocuita (sau vasul cu totul).

https://www.prodimar.../1704__5188.pdf

Vasul pare a fi in spatele centralei in schema?

Quote

Aparatele sunt echipate cu un vas de expansiune
(8 l/0,75 bar). Înainte de montarea aparatului, verificaţi
dacă acest volum este suficient. Dacă nu este cazul,
trebuie instalat pe partea de aspiraţie a pompei un vas
suplimentar de expansiune.


#9
Y0samiteSam

Y0samiteSam

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,630
  • Înscris: 22.04.2005
Ma apuc maine de operatiunea asta; ma duc mai intai sa cumpar o aeroterma, macar daca o stric centrala sa nu ramanem in frig ca sunt -8 grade afara Posted Image
O sa fac poze si va tin la curent. Multumesc.

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate