Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Sfatul FMI pentru Romania: Taxa&#...

Asigurare RCA in functie de cati ...

Suma mare cash, calatorie cu avio...

Sevraj benzodiazepine
 Calitate procesuala

Crapaturi la bloc din 1980

Masina sport britanica - Aston Ma...

Vouchere TAROM Black Friday
 Manea reclama medicament

Știrile cu Valea Prahovei

Alerte Google

Problema neintuitiva de matematica
 La multi ani @_RBT_!

La multi ani Romania!

La multi ani Forumului Softpedia&...

Nu pot instala aplicatii de la su...

Programele Rabla Plus si Clasic 2022

- - - - -
  • Please log in to reply
493 replies to this topic

mhstamate

mhstamate

Junior Member

• Grup: Members
Multumesc pentru screenshot. Trebuie sa recunosc ca acum sunt mai confuz decat eram. Posted Image

petman

petman

Senior Member

• Grup: Senior Members
Pentru PF trebuie sa iei legatura cu un dealer si el iti spune daca mai sunt fonduri pentru rabla plus (electrice).
Pentru PJ, mai sunt fonduri doar la rabla clasic. Pentru electrice nu.

2cata

2cata

Member

Afm-ul anunțã cum se terminã fondurile.
Deocamdatã doar PJ și instituțiile publice pentru rabla + s-au terminat.
https://www.afm.ro/

mhstamate

mhstamate

Junior Member

Cred ca incep sa inteleg.

Dealerii au depus dosare pentru persoane fizice ce doresc achizitia de EV care acopera toate sumele ce au fost facute disponibile in sesiunea asta. Cam asta e ce arata screenshot-ul lui petman.

Dar dosarele se proceseaza cateva pe zi, si vedem in fiecare zi suma "disponibila" pe http://psipan.afm.ro...gin?ReturnUrl=/ scazuta pe masura dosarelor aprobate.
Daca sunt dosare care nu se aproba, atunci sumele cerute in dosarele respective apar la sectiunea "Disponibil (expirate/anulate)".

Deci, practic deja sunt depuse atat de multe dosare care sa acopere tot, practic alte dosare mai pot fi primite doar daca se anuleaza din cele depuse acum.

Sau poate nu inteleg nimic si in screenshot-ul lui petman apar ciudateniile de cazuri din ghidul de depunere unde anumite UAT-uri si altele sunt instruite sa depuna dosare drept "Persoane Private". Faptul ca exista o diferenta intre suma alocata pentru persoane fizice pe psipan si in screenshot-ul lui petman ma nedumereste.

Later edit: oh, observ acum ca suma trecuta la categoria "Rabla Plus Privati" in screenshot-ul lui petman e fix suma alocata pentru "Buget persoane juridice" in "Calendarul de desfãșurare a sesiunilor de înscriere" de pe site-ul AFM:
Attached File  Calendar Rabla AFM.png   55.29K   25 downloads

Deci ce e inscreenshot-ul lui petman se refera doar la persoane juridice, desi scrie acolo "Rabla Plus Privati". Se vede ca suntem in Romania. :)

Edited by mhstamate, 05 September 2023 - 11:34.

danfizesan

danfizesan

Senior Member

Pai persoane juridice sunt private sau publice. In screen shot se vede clar cã au diferențã între cei privați și instituțiile publice.

Edited by danfizesan, 05 September 2023 - 12:18.

Meister

Meister

Active Member

Stiti cumva, daca mi-am cumparat acum 3 ani o masina electrica si vreau sa o schimb, mai pot apela la Rabla Plus in continuare?

2cata

2cata

Member

Vizualizare mesajMeister, pe 27 octombrie 2023 - 12:13, a scris:

Stiti cumva, daca mi-am cumparat acum 3 ani o masina electrica si vreau sa o schimb, mai pot apela la Rabla Plus in continuare?
Da, poti fara probleme.

relu11051

relu11051

Active Member

View PostMeister, on 27 octombrie 2023 - 12:13, said:

Programul este valabil pentru o achizitie pe an.

Edited by relu11051, 27 October 2023 - 12:26.

2cata

2cata

Member

Programul Rabla ar putea fi modificat astfel încât să poată fi cumpărate doar mașini mai ieftine
Guvernul ia în calcul modificarea Programului Rabla, astfel încât beneficiarii voucherelor să poată cumpăra doar mașini mai ieftine, au declarat pentru G4Media surse guvernamentale. Scopul eventualei modificări este încurajarea producției auto interne, dat fiind că în România producătorii Dacia și Ford livrează mașini din gamele populare.

Deci pentru rabla plus vor accepta doar Dacia Spring si Ford Puma electricPosted image .

Edited by 2cata, 31 October 2023 - 12:42.

Meister

Meister

Active Member

Mai ieftine decat ce? Un EQS, Porsche Taycan? Mie unu nu mi se pare ca Ford Puma electric va fi tocmai... ieftin.

La naiba, si eu care speram ca la anu sa imi iau un MG4 sau ce chinezarii or mai apare si pe la noi.

2cata

2cata

Member

Vizualizare mesajMeister, pe 31 octombrie 2023 - 14:00, a scris:

Mai ieftine decat ce?
Posibil sa scada plafonul impus anul asta, de 75k de euro.

Edited by 2cata, 31 October 2023 - 14:38.

emacs

emacs

Member

That's all fine and dandy, dar cat timp ramane 10k EUR sau cat era acum, n-am facut nimic. In mod evident anumite brand-uri au preturile umflate cu pompa (looking at you, Dacia) astfel incat sa primeasca maximul posibil de la stat.

Ar fi MULT mai bine daca ar injumatati prima Rabla Plus sau chiar reduce la o treime, ar lasa-o cum era inainte (fara "rabla" efectiv, aia e ok pentru "rabla clasic") si ar vedea ce efect are asupra vanzarilor EV. Trebuie gasit un echilibru intre cati bani se cheltuie si cate EV-uri aduci pe strazi.

Cumulus

Cumulus

Senior Member

Bani aruncati. Ganditi-va ce investitii se puteau face cu multele miliarde de euro ajunse in buzunarele producatorilor. Cate parcuri fotovoltaice, modernizare si eficientizare CET-uri, dezvoltare samd. Dar noi gandim inca in termeni de pomeni, cu viziunea mai slabut.

emacs

emacs

Member

Eh, nu-i un joc cu suma nula. Faptul ca sunt dati niste bani pentru a avea masini mai putin poluante (fie ele EV-uri sau HEV-uri sau doar ICE-uri cu emisii scazute) nu inseamna ca automat exista mai putini bani pentru investitii in eoliene sau imbunatatit CET-uri.

Cu siguranta beneficiile reabilitarii liniilor de tramvai si aducerii transportului public din Bucuresti la nivelul secolului 21 va avea un efect mult, mult mai mare decat plantarea a 20000 de Spring, ZOE si Model 3 pe Iuliu Maniu. Dar, in acelasi timp, le putem avea pe toate.

Daca maine ar trebui sa aleg intre masini electrice si tramvai, cu siguranta as vota cu doua maini pentru tramvai. Dar nu cred ca suntem pusi in fata acelei alegeri, le putem avea pe toate si un oras in care mare parte din masini ar fi hibride sau electrice ar fi un oras mult mai respirabil :).

andreyvsjoker

andreyvsjoker

unProfessional Joker

Vizualizare mesajCumulus, pe 01 noiembrie 2023 - 10:08, a scris:

Bani aruncati. Ganditi-va ce investitii se puteau face cu multele miliarde de euro ajunse in buzunarele producatorilor. Cate parcuri fotovoltaice, modernizare si eficientizare CET-uri, dezvoltare samd. Dar noi gandim inca in termeni de pomeni, cu viziunea mai slabut.
Nu sunt bani aruncati, poate doar in cazul in care s-au dus pe cinezarii.
Scopul a fost incurajarea adoptiei EV in 2 moduri. Sa te faca pe tine utilizator sa consider un EV si 2 sa ajute OEM-urile care nu sunt inca capabile sa fie competitive sa "doreasca" sa investeasca timp si bani in development EV.
Aia cu modernizarea transportului public de suprafata ca si alternativa e o prostie.
Sa va fie clar, transportul public de suprafata nu concureaza cu masina personala, sunt foarte putini cei care ar lasa masina acasa daca conditiile in tramvai ar fi mai bune. Vezi Cluj-N, conditiile in mijloacele de transport sunt foarte bune, exista inclusiv transport dedicat elevi si totusi.... nu se poate circula de cate masini sunt la orele de varf.

Si eu sunt unul din cei ce prefera masina personala. De ce? imi place spatiul personal si vreau sa ma relaxez cu gandurile mele, muzica mea sau sa schimb idei cu familia in coditiile in care calatoria dureaza la fel.  
Singurul care ar putea sa ma faca sa las masina e un metrou ca in Viena. E rapid, reliable si  usor accesibil chiar si cand e aglomerat.

Edited by andreyvsjoker, 01 November 2023 - 11:55.

utopium

utopium

Guru Member

Vizualizare mesajandreyvsjoker, pe 01 noiembrie 2023 - 11:53, a scris:

Sa va fie clar, transportul public de suprafata nu concureaza cu masina personala, sunt foarte putini cei care ar lasa masina acasa daca conditiile in tramvai ar fi mai bune. Vezi Cluj-N, conditiile in mijloacele de transport sunt foarte bune, exista inclusiv transport dedicat elevi si totusi.... nu se poate circula de cate masini sunt la orele de varf.
Da, dar nici masina nu e mai rapida decat transportul public la orele de varf. In plus in zonele centrale din Cluj transportul public are de multe ori banda dedicata, unde are chiar un avantaj cert fata de masini la ore aglomerate (mai ales pe axa est-vest, dar nu numai).

Vizualizare mesajandreyvsjoker, pe 01 noiembrie 2023 - 11:53, a scris:

Si eu sunt unul din cei ce prefera masina personala. De ce? imi place spatiul personal si vreau sa ma relaxez cu gandurile mele, muzica mea sau sa schimb idei cu familia in coditiile in care calatoria dureaza la fel.  
Singurul care ar putea sa ma faca sa las masina e un metrou ca in Viena. E rapid, reliable si  usor accesibil chiar si cand e aglomerat.
Asa si la mine, transportul public e chiar civilizat in Cluj, dar il folosesc rar din aceleasi motive. Sincer nici metroul nu l-as folosi semnificativ mai des, dar da, ar fi o solutie preferabila in anumite cazuri datorita vitezei/predictibilitatii mai bune.

Vizualizare mesajCumulus, pe 01 noiembrie 2023 - 10:08, a scris:

Bani aruncati. Ganditi-va ce investitii se puteau face cu multele miliarde de euro ajunse in buzunarele producatorilor.
Pe ansamblu statul isi cam scoate banii inapoi prin tot felul de alte taxe (incepand cu TVA-ul). Dar da, acum subventia tine preturile mai sus decat ar trebui sa fie.

Edited by utopium, 01 November 2023 - 12:13.

emacs

emacs

Member

View Postandreyvsjoker, on 01 noiembrie 2023 - 11:53, said:

Sa va fie clar, transportul public de suprafata nu concureaza cu masina personala

View Postandreyvsjoker, on 01 noiembrie 2023 - 11:53, said:

Pick one, mate :).

Ca idee, n-ajungem de unde suntem acum cu infrastructura la nivel de Viena / Praga / Berlin / you name it, fara investitii. Si n-ajungi sa misti eficient multi oameni cu masini personale.
Exemple de succes avem si in Bucuresti - de la liniile de tramvai 41, 21, 32, 1, 10, 25, la toate magistralele de metrou sau la rutele Buc - Chitila - Buftea / Buc - Mogosoaia - OTP pentru tren. Toate sunt pline de navetisti la ore de varf, toate-s pline de corporatisti.

Ami cer scuze pentru offtopic la domni moderatori, putem continua in alta parte :)

2cata

2cata

Member

”Îți dau voucher și îți cumperi Tesla?”, s-a întrebat premierul Marcel Ciolacu. El a dat dispoziție ca Programul Rabla să fie modificat astfel încât că acele vouchere să nu mai poată fi achiziționate mașini de lux.
„Nu mi se pare corectă adresabilitatea. Îți dau voucher și îți cumperi Tesla. Cred că voi scădea pragul pentru adresabilitate până într-un anumit cost“, a declarat Ciolacu în ședința de Guvern, citat de surse politice.

Drept urmare, este probabil ca programul Rabla să fie revizuit prin plafonare – atât varianta tradițională, cât și cea destinată autovehiculelor electrice –, astfel încât acesta să încurajeze într-o mai mare măsură producția locală și achiziționarea autovehiculelor cu prețuri mai accesibile sau în plaja tarifelor medii. Concret, vorbim de mașini cu prețuri între 10.000 și 15.000 de euro, respectiv între 30.000 și 40.000 de euro, date care ar corespunde celor două programe.

Posted image Posted image

Edited by 2cata, 02 November 2023 - 08:59.

Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate