![]() |
Chirurgia endoscopică a hipofizei
"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală. Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale. www.neurohope.ro |
izolatie pod

Posted 15 January 2022 - 19:12

Se zice ca ignoranta e binecuvantare, dar au cei din "jur" de suferit!
Vio - la fel ma gandesc si eu, doar ca mai scrie unul altul de vata tasata si am ridicat mingea la fileu, poate imi scapa mie ceva. Edited by danciusergiu84, 15 January 2022 - 19:13. |
Posted 15 January 2022 - 19:30

Se zice ca ignoranta e binecuvantare, dar au cei din "jur" de suferit! Vio - la fel ma gandesc si eu, doar ca mai scrie unul altul de vata tasata si am ridicat mingea la fileu, poate imi scapa mie ceva. Mno. Cred ca au trecut 3-4 ani de cand am cumparat vata si pana s-a pus ultima. Nu am remarcat absolut nici o abatere de la grosime dupa ce a fost desfacuta.... Cred ca o sa caut poze. Cred ca cei care vorbesc de vata tasata.... au vazut vata care a fost deteriorata de umezeala.... |
Posted 15 January 2022 - 23:00

Nu stiu cum pui pozele, dar ne trebuie cateva perechi de ochelari sa le vedem
![]() Depinde de vata, aia la 5-6lei mp se taseaza si fara sa pui nimic peste ea, cea cu densitate mare nu prea se taseaza |
Posted 16 January 2022 - 02:05

Le-am copiat de pe alt topic.
https://forum.softpe...6#entry17303887 Se vad mai bine acolo. Eventual si tot lantul discutiei. |
Posted 16 January 2022 - 17:45

kolfleading, imi pare rau ca am fost plecat si nu am putut sa iti raspund mai devreme.
In postul cu numarul 22 tu ai spus ca ma provoci la un experiment. In postul cu numarul 26 eu te-am rugam sa ma lasi neprovocat . Dupa care, in postul cu numarul 52 imi zici: “ Daca te simti provocat ... e numai problema ta.” Pai eu ce sa mai inteleg ??? Ma provoci, sau nu ma provoci ??? ![]()
Hai sa luam ca reper discutia anterioara: Kolf: puneti bariera de vapori razvan-softpedia: nu, ca bariera de vapori nu e necesara, am vazut atatea poduri si nu era nici o problema, doar condens pe tabla Kolf: condensul acela se elimina cu bariera de vapori razvan-softpedia: nu, ca nu se elimina de tot, doar se reduce cat sa nu mai faca pagube. ...?... Referitor la discutia noastra anterioara, din pacate, scoti din context si postezi ceea ce te avantajeaza. Eu am spus asa : Eu in locul tau nu as folosi nici o bariera de vapori ( ma refer la placa ), deoarece nu cred ca intr-un pod nelocuit ( diferenta de temperatura intre exterior si interior nu este la fel de mare ca in cazul spatiilor locuite, si cred ca nici nu prea ai asa multi factori de umiditate ), vei intruni tu conditiile de punct de roua. La banii pe care ii economisesti renuntand la bariera de vapori, as mai adauga ceva si as pune termoizolatie pe intreaga suprafata a placii. POSTUL 72 Daca as fi in locul tau, as proceda in felul urmator: as izola bine acoperisul ( aici as folosi si o bariera de vapori ), dupa care as izola si placa ( usor, in timp, in functie de buget, incepand cu zonele care ma intereseaza cel mai mult ), folosind un polistiren de o calitate mai buna ( coeficienti termici mai buni si rezistente mecanice mai mari ). POSTUL 78 Din cele doua posturi poti sa vezi cand as folosi bariera de vapori, si de ce am zis ca daca as fi in locul colegului as renunta la aceasta. Daca scoti din context doar ceea ce iti convine ( asa cum ai facut-o tu ), suna total diferit. Propunerea mea este sa terminam aici aceasta discutie, care deja s-a prelungit mult si inutil. |
Posted 17 January 2022 - 14:57

Eu in locul tau nu as folosi nici o bariera de vapori ( ma refer la placa ) deoarece nu cred ca intr-un pod nelocuit ( diferenta de temperatura intre exterior si interior nu este la fel de mare ca in cazul spatiilor locuite, si cred ca nici nu prea ai asa multi factori de umiditate ), vei intruni tu conditiile de punct de roua.
De aproximativ 20 de ani lucrez in domeniul constructiilor, in zona invelitorilor, si am vazut zeci ( fara nici un fel de exagerare ), de case locuite, care aveau pod. Am avut ocazia sa vad poduri si acoperisuri realizate cu 20-25 de ani in urma, deci o perioada destul de mare de "utilizare" a casei. Va rog sa ma credeti ca nu imi aduc aminte sa fi sesizat la vre-una din ele vreo problema legata de condensul pe placa din pod.
Nici nu cred ca ar avea cum deoarece placa de beton este destul de calda In vata apare un gradient de temperatura, o scadere liniara a temperaturii. Undeva in miezul vatei temperatura va fi 10 ... 12 gr. C, punctul de roua pentru umiditatea uzuala care poate veni dintr-o locuinta. Deci: bariera de vapori o pui ca sa eviti condensul IN VATA. Uite exact ce ai spus:
Se pune folie bariera de vapori pe beton
Eu in locul tau nu as folosi nici o bariera de vapori ( ma refer la placa ) deoarece nu cred ca intr-un pod nelocuit ( diferenta de temperatura intre exterior si interior nu este la fel de mare ca in cazul spatiilor locuite, si cred ca nici nu prea ai asa multi factori de umiditate ), vei intruni tu conditiile de punct de roua.
Umiditatea vine din camerele de jos, trece prin beton ca glontul prin branza. Si temperaturile in pod scad sigur sub punctul de roua (depinde de umiditate, dar tipic de ordinul a 10 - 15 gr C).
Nu va suparati pe mine, dar cred ca exagerati ! Ne este cazul sa fim mai catolici decat Papa, si sa aruncam aiurea cu banii !!
Daca insa ai avea bariera de vapori pe partea calda a izolatiei ... n-ai mai avea condens pe invelitoare.
[...] te inseli. Vei avea condens pe invelitoare, numai ca intr-o cantitate mult mai mica, cantitate care in mod normal nu iti va afecta invelitoarea sau structura acoperisului.
Propunerea mea este sa terminam aici aceasta discutie, care deja s-a prelungit mult si inutil. Edited by kolfleading, 17 January 2022 - 15:00. |
Posted 18 January 2022 - 19:47

|
Posted 19 January 2022 - 00:44

Posted 08 September 2022 - 19:45

Am de izolat 27m2 in pod, cu podea denivelata din pamant, cu grinzi de lemn ingropate in tavan ce ies cu 6-10 cm din podea. Singura varianta pe care o vad este vata de sticla de 100mm si pat de scanduri pentru a avea cale de acces si a acoperi vata de sticla.
1. 100mm sunt suficienti sau arunc cu banii ? 2. Recomandare vata de sticla ( parca sunt diferite la conductivitatea termica( intre 0,035-4 W/mK), are rost sa mi bat capul ? 3. Niscaiva recomandari ? Multumesc |
Posted 10 September 2022 - 17:53

100mm e foarte putin...dar decat deloc...
Peste grinzile actuale poti pune transversal niste leaturi de 5x20cm si asa mai poti adauga inca 20 cm izolatie. Si peste scandura. |
Posted 26 September 2022 - 12:20

Pod nelocuibil cu placa de b.a: Caz 1:
|
Posted 01 October 2022 - 13:25

Intrebare de necunoscator:am casa cu etaj, incalzire in pardoseala si tavane false din gips carton. Din varii motive (reducere punti termice terase si izolare fonica) as vrea sa pun vata si pe tavanul de la parter - deci pe partea inferioara a placii dintre etaje. Avand in vedere ca nici una din fete nu sunt (foarte) reci, e nevoie sa pun vata caserata aici sau nu?
In caz ca e important, in sectiune verticala, de jos in sus, placa ar arata asa:
|
|
Posted 03 October 2022 - 17:43

Salutare,
As dori si eu sa izolez in pod intre capriori. Am casa cu etaj si tavanul de la etaj este din lemn.Casa este cumparata, nu este facuta de mine si nu stiu exact ce s-a folosit peste tot. La etaj vine rigips, folie bariera de vapori(asa pare ca e aluminiu foarte subtire), vata minerala si scandurile din pod.Podul nu este locuibil, doar depozitez in el, nu este izolat si nu este ventilat, sunt doar cateva gauri de la peretii latarali care ajung pana la pod sus unde a ramas putin gol, dar sunt putine si mici. Peste astereala am vazut ca este o folie mai groasa neagra(ma gandesc folie anticondens). Ma gandeam sa pun intre capriori vata minerala de sticla de 10cm.Pot lasa doar asa sau trebuie neaparat folie antivapori? Ar fii ok sa pun vata minereala caserata direct intre capriori? Alte variante ar fii sa pun intre capriori vata minerala de sticla de 10cm si dupa aceea sa vin cu o folie IsolAir Thermo(ca aici cum se explica: [ https://www.youtube-nocookie.com/embed/A-IteF9PmeQ?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] ) sau cu o folie de bariera de vapori. Ce variante ar fii mai ok? Ar mai fii si spuma poliuretanica, dar tot am vazut pro si contra pareri plus pretul este unul mult mai mare. Va multumesc Attached FilesEdited by Ravanelly, 03 October 2022 - 17:44. |
Posted 03 October 2022 - 18:00

Nu merge sa adaugi un strat de izolație peste scândură din pod? Ori direct peste daca nu se circulă mai deloc acolo, ori faci un caroiaj și acoperi.
Cred că rezultatul va fi mai bun, nu mai încălzești podul... |
Posted 07 October 2022 - 18:01

Trebuie sa suplimentez izolatia in pod fiindca iarna trecuta am stat cu 20 grade doar intr-o camera si chiar asa am consumat >150m3 gaz/luna.
Vata la capete a fost toata rascolita deoarece a batut vant de la nord. Atasez poze: https://ibb.co/VN543zM Aici e pe intuneric. Lumina e de la imbinare insa banuiesc ca vantul nu a intrat pe acolo, deoarece e folia la capat. Cel mai probabil pe sub sageac. https://ibb.co/vm9tZ8w Aici e cu lumina din pod. Am pus spuma la imbinarea dintre sageac si izolatia de polistiren a peretelui. https://ibb.co/txyJ9BR O imagine mai de aproape. Vata am mutat-o jos. Initial era pe sarma. Am sa fac alt caroiaj din fir textil sa pun vata intre capriori. https://ibb.co/wCZ34bB Acum ma gandesc sa pun OSB perpendicular pe grinda fix dupa izolatia peretelui iar ulerior sa pun folie anticondens care sa inchida acest spatiu. Podul fiind doar pentru depozitare am sa las partea dintre sageac si astereala asa pentru ventilatie (am si 4 guri de ventilare in fiecare laterala a casei). Apoi nu a fost montata folie bariera vapori si nici nu am gips carton verde la baie. Ma gandeam sa pun folia si sa mai adaug o placa de gip carton (nu dau jos ca fac toata casa o mizerie). Credeti ca procedez bine. Cum as putea sa fac altfel? Edited by nihilum23, 07 October 2022 - 18:03. |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users