![]() |
Chirurgia endoscopică a hipofizei
"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală. Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale. www.neurohope.ro |
Soiuri de tomate, testate în cultură, opinii
Last Updated: Feb 01 2022 19:08, Started by
Solar-1
, Jan 11 2022 18:32
·
0

#19
Posted 11 January 2022 - 21:03

Solar-1, on 11 ianuarie 2022 - 19:12, said:
Aveți și foto cu ele? asta-i forma dar le iau de la o firma din timisoara https://www.emag.ro/...6/pd/D4CSPZBBM/ astea de la semluca |
#20
Posted 11 January 2022 - 21:21

pasilla, on 11 ianuarie 2022 - 19:11, said:
Pe vremuri se numeau Bison/Bizon, acum tot ce am cumparat seminte cu numele asta, nu au fost ce trebuie. |
#21
Posted 11 January 2022 - 21:24

#22
Posted 11 January 2022 - 21:26

xmanyacs77, on 11 ianuarie 2022 - 20:14, said: Cele mai ok la gust sunt Prekos F1....cunoscatorii stiu de ce. Asa, si pentru necunoscatori, ce si cum at facut sa ajungeti la "cel mai ok gust" pe care il stiu doar cunoscatorii, nu aveti nici o opinie referitoare la testarea dv. in cultura asa cum cere topicul initiat de colegul nostru Solar-1? Edited by cotzi, 11 January 2022 - 21:28. |
#23
Posted 11 January 2022 - 21:30

cotzi, on 11 ianuarie 2022 - 21:26, said:
Asa, si pentru necunoscatori, ce si cum at facut sa ajungeti la "cel mai ok gust" pe care il stiu doar cunoscatorii, Cand gasesti una care e chiar extraordinara pentru gustul tau, atunci salvezi semintele. S-ar putea ca anul urmator sa fii fericit. Nu e garantat ![]() Edited by pasilla, 11 January 2022 - 21:31. |
#24
Posted 11 January 2022 - 21:35

Am cumparat in vara, din piata, rosii de genul "Gigant roz". Foarte gustoase.
Cand am intrebat vanzatorul ce soi sunt, mi-a dat un raspuns sec: "samanta bulgareasca". Era un nene care chiar le cultiva in gradina lui, avea zilnic cel mult 15 kg de rosii pe taraba. |
#25
Posted 11 January 2022 - 21:43

pasilla, on 11 ianuarie 2022 - 21:30, said:
Rosiile nu [prea] se hibridizeaza. Cand gasesti una care e chiar extraordinara pentru gustul tau, atunci salvezi semintele. S-ar putea ca anul urmator sa fii fericit. Nu e garantat ![]() Stiu. Prekos chiar sunt hibrid. Aici era vorba de soiuri. Am incercat sa atrag atentia ca schimbam macazul de la titlul topicului si batem campii. S-a vrut sa fie un topic axat pe "Soiuri de tomate, testate în cultură, opinii" dar vad ca unii nu sunt atenti. Edited by cotzi, 11 January 2022 - 21:44. |
#26
Posted 11 January 2022 - 21:51

#27
Posted 11 January 2022 - 22:28

@Solar-1
Cred ca trebuie sa specificati daca semintele de Gigant Roz au fost de la Opal sau de la Florian. @EMPP Referitor la tomatele tip para, am ceva ce adaugat. Am cultivat 3 ani consecutivi Rugantino F1, cu rezultate deosebite. In toamna anului trecut, in octombrie, am cumparat citeva rosii asemanatoare ca forma de la o batrinica din piata. Gustul a impresionat intreaga familie. Au fost mult mai gustoase decit Rugantino F1. Dupa ceva timp am mers la piata si am cumparat din nou tomate, rugind-o pe batrinica sa-mi spuna cum se numesc rosiile. Mi-a promis ca o sa-mi aduca plicul din care a semanat. La urmatoarea intilnire, batrinica a scos plicul din buzunar si am vazut ca erau tomate Pearson de la Agrosem. Mi-a zis ca produc peste 5 Kg pe planta, plantate mai tirziu, dupa ce termina cu vinzarea de rasaduri (sfirsit de mai, inceput de iunie). |
#28
Posted 12 January 2022 - 00:11

Nu știu sigur daca sunt off-topic dar in urma cu 2 ani am cumpărat de la super-market Kumato care sunt un hibrid de tomate black de dimensiune medie. O aroma nu neapărat ca altădată dar cu siguranță de excepție. Am ținut semințe si am plantat in gradina iar rezultatul a fost surprinzător, chiar daca dimensiunea si productivitatea nu au fost ca la raft, gustul a fost desăvârșit. Dar sa nu uitam - gustul este subiectiv!
|
#29
Posted 12 January 2022 - 02:48

|
#30
Posted 12 January 2022 - 13:49

Tomate tip para -Pearson D'Albenga F1 am avut anul trecut de la Prima Sementi.Au fost minunate la gust și o textura de le mâncai cu ochii. Din păcate au fost mici că și mărime 100-120 grame la mine și am avut doar două fire de test in gradina...nu au rodit prea mult la exterior...pot spune că le căutam când intram printre tomate. Tot de la ei și cherry roșii F1 - groaznice pentru gustul meu- au plecat la gunoi cu fructele pe ele. Un alt hibrid tot de la ei a fost Datterino F1 - cherry lunguiețe roșii de 20-25 g foarte productive și gust decent. Unii zic că au gust foarte bun. La mine a fost decent..pun 2-3 fire și anul acesta...poate încă nu am găsit eu tomată perfecta. Altfel multe soiuri care au ajuns in butoiul cu gogonele. Și de la un vecin am avut tomate galbene foarte bune - Chihlimbar zicea el că se numesc. Un gust divin...
|
#31
Posted 12 January 2022 - 15:22

Buna ziua,
"La multi Ani" stimati ciititori ai acestui topic. Daca este sa vorbesc despre soiuri si experiente pozitive singurul si cel mai de incredere este tot un producator roman de-al nostru! Din experienta proprie intradevar merita consideratie si respect pentru ceea ce face. Incercati si nu veti regreta! Toate cele bune! |
#32
Posted 12 January 2022 - 16:27

#33
Posted 12 January 2022 - 16:43

profimix, on 12 ianuarie 2022 - 15:22, said:
Buna ziua, "La multi Ani" stimati ciititori ai acestui topic. Daca este sa vorbesc despre soiuri si experiente pozitive singurul si cel mai de incredere este tot un producator roman de-al nostru! Din experienta proprie intradevar merita consideratie si respect pentru ceea ce face. Incercati si nu veti regreta! Toate cele bune! ![]() |
#34
Posted 25 January 2022 - 16:45

Astăzi voi prezenta alte soiuri interesante de tomate și anume, Rozova Maghia și Blyan Rozov. Sunt două varietăți roz, cu creștere nederminată și productivitate asemănătoare (la Rozova Maghia, un pic mai ridicat rodul), gustul bun la ambele, cu plante viguroase. În cultură, s-a remarcat un număr de inflorescențe/fructe mai mic la bază (nu la toate plantele), însă au compensat prin greutatea lor, apoi la etajele superioare, numărul acestora a fost mai mare, păstrându-se o greutate a fructelor bună. Tehnologia de cultură, identică ca la Gigant Roz, prezentat anterior.
Attached FilesEdited by Solar-1, 25 January 2022 - 16:53. |
|
#35
Posted 25 January 2022 - 17:42

Rozov Blyan am avut si eu in fiecare an. Sunt foarte gustoase dar din pacate foarte bolnavicioase si leaga prost pe canicula. Cu toate astea pun si anul asta cateva fire.
|
#36
Posted 25 January 2022 - 19:57

Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users