Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

La multi ani @al-padrino!

Zona Zarnesti/Magura fara masina

Inchiriere spatiu depozitare (bra...
 Bosch Tronic Heat 3500 9kW - trep...

Dacia anunta primele motorizari h...

Sfat auto Crossover 18000 €

La ce se refera un cod informatic...
 Ce aș putea face cu 4 HDD fo...

Plafoniera led cu efect 3d :)

Rss <content:encoded>

Cum faceti cu curierii?
 Psihologia- este o știin5...

Lukașenko anunța ca a i...

Poziționare eficienta senzor...

stereotaxie
 

Sfat Pc ( achizitionare )

- - - - -
  • Please log in to reply
35 replies to this topic

#19
lost_in_a_dream

lost_in_a_dream

    Windows 11 este FREEMIUM!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,192
  • Înscris: 03.07.2019
Mai mult de 500 de lei, nu merita.
Daca nu reusesti sa negociezi, mai bine te reorientezi.

#20
A10

A10

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,848
  • Înscris: 19.12.2012
As zice sa nu dai banii pe el. DDR3 e cam lent pt zilele astea. Cauta ceva cu DDR4 chiar daca sunt mai putini(minim 8 GB)

#21
kopilu_198

kopilu_198

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,194
  • Înscris: 25.10.2008
Sau kit-ul asta
https://m.olx.ro/d/o...|olx_shop_basic
Are si o sursa la 80 lei, mai ramane o carcasa. Asta il poata upgrada pe viitor, placa de baza suporta ryzen seria 3000

Edited by kopilu_198, 10 January 2022 - 21:40.


#22
mariusixy

mariusixy

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,198
  • Înscris: 28.09.2008
Cumparand o unitate sh veche de atatia ani si fara garantie e riscant.
Imi aduc aminte de o patanie cu unitatea unui coleg de la munca, cumparata de la auchan.
Instalam w7 si 3 zile mergea fara probleme.
Avand copil mic am crezut ca junioru a sters fisiere sistem ori a lasat sa intre vreun virus.
De vreo 6 ori am instalat w7  si s-a intamplat sa am o placa de baza compatibila si am inlocuit-o pe cea existenta... marca Biostar.
Era placa de baza cu probleme.
Eu am dat un ex. dar poate fi memoria sau placa video cu probleme.
Vorbesti cu parintii si cumperi o unitate noua cu video onboard.
Il cumperi in rate fara dobanda avand card de cumparaturi.
Cardul il primesti cred in aceeasi zi in care il soliciti.


View Postkopilu_198, on 10 ianuarie 2022 - 21:38, said:

Sau kit-ul asta
https://m.olx.ro/d/o...|olx_shop_basic
Are si o sursa la 80 lei, mai ramane o carcasa. Asta il poata upgrada pe viitor, placa de baza suporta ryzen seria 3000
La 650 lei e placa de baza+ procesor.
Placa de baza e de office si nu face mai mult de 150 lei.
Upgrade la tomberon la chipsetul ala.
Cam mult 500 lei doar pt procesor.
Mai trebuie memorie, carcasa, ssd,sursa,...

Edited by mariusixy, 10 January 2022 - 21:48.


#23
kosmin90

kosmin90

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,641
  • Înscris: 21.06.2007

View Postmariusixy, on 10 ianuarie 2022 - 21:14, said:

@TheScumbag
12 gb RAM DDR3 798MHZ 11.11.11-28
Am ddr2 la 800 mhz.
Nu stiam ca exista ddr 3 la 800 mhz.

La configuratia aia merge sa instalezi w7.
Dar hdd-urile alea sigur sunt obosite si trebuie sa cumperi un hdd de 1 tb.
Indicat e sa cumperi ssd si hdd.
Asta inseamna ca la 800 lei mai adaugi 180 lei pt hdd si inca 150 lei pt un ssd de 240 gb.
Deci inca 330 lei.
Posibil si sursa trebuie schimbata daca e no name si are aceeasi varsta cu unitatea. Condensatori umflati.....
Deci inca minim 200 lei pt sursa.
Ai ajuns la 530 lei.
Cu memoria aia la 800 mhz ar trebui sa uiti de w10 daca esti interesat de jocuri.

Ce imi plac mie astia ce dau sfaturi si nu stiu niste notiuni simple, DDR= Double data rate, mai pe romaneste memoria ram din acel PC este DDR3 la 1600mhz.

Se poate juca liinistit si pe PC cu DDR3, atata timp cat are destula cantitate de memorie ram, un procesor si o placa video decenta.

#24
spooky51

spooky51

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,815
  • Înscris: 29.09.2006
Daca reusesti sa-l negociezi la 500-600 lei este ok, oricum nimeni nu-i da mai mult.

#25
mariusixy

mariusixy

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,198
  • Înscris: 28.09.2008

View Postkosmin90, on 10 ianuarie 2022 - 22:51, said:



Ce imi plac mie astia ce dau sfaturi si nu stiu niste notiuni simple, DDR= Double data rate, mai pe romaneste memoria ram din acel PC este DDR3 la 1600mhz.

Se poate juca liinistit si pe PC cu DDR3, atata timp cat are destula cantitate de memorie ram, un procesor si o placa video decenta.
"Nu stiam ca exista ddr 3 la 800 mhz."
El a spus ca are 12 gb ddr 3 la 798 mhz.

Se poate juca linistit si pe pc cu ddr 2 insa depinde de ce sistem de operare instaleaza si de jocuri.

Edited by mariusixy, 10 January 2022 - 23:13.


#26
kosmin90

kosmin90

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,641
  • Înscris: 21.06.2007
De unde apareti fratilor?????

@mariusixy ai lacune grave!

DOUBLE DATA RATE = aia 800mhz ce ii afiseaza programul OP-ului sunt efectivi 1600mhz.

Vrei sa iti desenez ca PC-ul are memorii DDR3 la 1600mhz?

Uita-te la poza de mai jos. Ce zici? Am memorii DDR4 la 1600mhz???

Se poate juca linistit si pe 8-16GB DDR3, atata timp cat are un procesor cu minim 4 nuclee si o placa video decenta, setarile grafice in functie de performanta lor.

Attached Files



#27
helen76

helen76

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 852
  • Înscris: 17.10.2018
poate sa mai lase 100 la pret :)

#28
mariusixy

mariusixy

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,198
  • Înscris: 28.09.2008

View Postkosmin90, on 10 ianuarie 2022 - 23:21, said:

De unde apareti fratilor?????

@mariusixy ai lacune grave!

DOUBLE DATA RATE = aia 800mhz ce ii afiseaza programul OP-ului sunt efectivi 1600mhz.

Vrei sa iti desenez ca PC-ul are memorii DDR3 la 1600mhz?

Uita-te la poza de mai jos. Ce zici? Am memorii DDR4 la 1600mhz???

Se poate juca linistit si pe 8-16GB DDR3, atata timp cat are un procesor cu minim 4 nuclee si o placa video decenta, setarile grafice in functie de performanta lor.
Topicul nu a fost creat de un robot cu tehnologie depasita si cu buguri.
El a spus ca unitatea are 12 gb ddr3 la 798 mhz.
Eu stiam ca ddr3 incepe de la 1333 mhz.
Tu ai vazut in viata ta vreo oferta de pc-uri, memorii,....?????
Ai cumparat in viata ta vreun pc vreodata?
Intra pe google si scrie "memorie ddr3 pret".
Am intrat pe https://www.compari....p-memorie-ddr3/
Vezi ce denumiri apar acolo?
"Kingston ValueRAM 4GB DDR3 1600MHz"

Avand in vedere ca nici in a 2a postare nu ai amintit de ssd ma face sa cred ca bati campii.
Windows 10 cu 1 miliard ram, cea mai smechera placa video de pe ozn,.. va sta hdd la 100% si se blocheaza imaginea si e mort. Trebuie sa dai restart. Asta daca mai ai si automatic update activ si te-a mancat undeva sa mai instalezi un antivirus.

Edited by mariusixy, 10 January 2022 - 23:45.


#29
kosmin90

kosmin90

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,641
  • Înscris: 21.06.2007
Ba' baiatule lasa-te de meserie ca esti total pe langa.

OP a zis ca are 12GB DDR3 la 800mhz, si tu ai dedus automat ca memoria lui ruleaza la 800mhz(tu cu gura ta ai debitat prostia ca nu stiai ca exista DDR3 la 800mzh), DOUBLE DATA RATE = DUBLARE, aia 800mhz sunt de fapt 1600, mai pe romaneste OP-ul are 12GB DDR3 la 1600mhz.

Jocurile nu stau in SSD, jocurile stau in GPU+RAM+CPU, SSD-ul e must have pentru OS si dealtfel e recomandat sa ai storage dedicat pentru joace(poa' sa fie si HDD dar la cat de ieftine sunt SSD-urile in ziua de azi, e no brainer ce e mai bine).

Eu nu cumpar PC-uri, eu cumpar piese si le asamblez, ai ceva poze mai jos.

Attached Files



#30
mariusixy

mariusixy

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,198
  • Înscris: 28.09.2008
@kosmin90
"Pe DOUBLE DATA RATE = DUBLARE, aia 800mhz sunt de fapt 1600"
Nu exista site care sa afiseze ce spui tu.
Aici nu comentam catrenele lui Nostradamus.
Daca te uiti pe eticheta lipita de memorie e trecut 1600.
Acum vrei sa spui ca initiatorul e pasionat de matematica si ca era prea banal pt el sa treaca 1600 Mhz si a trecut in schimb o ecuatie de gradul 1 care are ca solutie 1600 ori vreo integrala nedefinita.
Primul pc a fost cumparat in 1992 si de atunci am vazut milioane de configuratii, oferte,.... si niciodata nu am vazut o valoare mai mica sau la jumatate fata de valoarea specificata pe memorie.
Nu am intalnit nicaieri sa se treaca valoarea la jumatate.


Pe forumul asta asta mu se trateaza probleme de natura psihica.
Ai investit in criptomonede si nu mai gandesti logic?


#31
Hider141

Hider141

    trolling here since 2008

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 19,170
  • Înscris: 06.01.2008

View Postmariusixy, on 10 ianuarie 2022 - 23:45, said:

...Windows 10 cu 1 miliard ram, cea mai smechera placa video de pe ozn,.. va sta hdd la 100% si se blocheaza imaginea si e mort. Trebuie sa dai restart. Asta daca mai ai si automatic update activ si te-a mancat undeva sa mai instalezi un antivirus.
Daca te mananca undeva si ii tot dai skip, skip, si iarasi skip, evident ca atunci cand prinde momentul te-a **** cu actualizari, optimizari si tine HDD-ul in 100%.
Eu am avut Windows 7, Windows 8, 8.1 si 10 pe HDD, si niciodata, repet, NICIODATA nu am patit asa ceva. Evident, eu am fost dintre cei 0,0001% prosti care la shut down ii dadeam sa-si faca actualizarile de fiecare data cand erau disponibile.

View Postmariusixy, on 11 ianuarie 2022 - 09:08, said:

@kosmin90
"Pe DOUBLE DATA RATE = DUBLARE, aia 800mhz sunt de fapt 1600"
Nu exista site care sa afiseze ce spui tu.
Aici nu comentam catrenele lui Nostradamus.
Daca te uiti pe eticheta lipita de memorie e trecut 1600.
...
Nu am intalnit nicaieri sa se treaca valoarea la jumatate.
Na, mura-n gura daca nu stii sa dai un simplu "search" pe google ->https://en.wikipedia...ouble_data_rate
Ai chiar si un tabel in care explica pentru fiecare tip de memorie care e frecventa efectiva de lucru

View Postkosmin90, on 10 ianuarie 2022 - 23:21, said:

Uita-te la poza de mai jos. Ce zici? Am memorii DDR4 la 1600mhz???
Se poate juca linistit si pe 8-16GB DDR3, atata timp cat are un procesor cu minim 4 nuclee si o placa video decenta, setarile grafice in functie de performanta lor.
Asa-i. Configuratia din semnatura mea inca duce jocuri recente, chiar daca trebuie sa le rulez cu detalii pe minim.

Edited by Hider141, 11 January 2022 - 09:18.


#32
kosmin90

kosmin90

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,641
  • Înscris: 21.06.2007

View Postmariusixy, on 11 ianuarie 2022 - 09:08, said:

@kosmin90
"Pe DOUBLE DATA RATE = DUBLARE, aia 800mhz sunt de fapt 1600"
Nu exista site care sa afiseze ce spui tu.
Aici nu comentam catrenele lui Nostradamus.
Daca te uiti pe eticheta lipita de memorie e trecut 1600.
Acum vrei sa spui ca initiatorul e pasionat de matematica si ca era prea banal pt el sa treaca 1600 Mhz si a trecut in schimb o ecuatie de gradul 1 care are ca solutie 1600 ori vreo integrala nedefinita.
Primul pc a fost cumparat in 1992 si de atunci am vazut milioane de configuratii, oferte,.... si niciodata nu am vazut o valoare mai mica sau la jumatate fata de valoarea specificata pe memorie.
Nu am intalnit nicaieri sa se treaca valoarea la jumatate.


Pe forumul asta asta mu se trateaza probleme de natura psihica.
Ai investit in criptomonede si nu mai gandesti logic?

Ti-a pus colegul mai sus un link cu toate informatiile, alea care tie iti si lipsesc.

Nu ma mai obosesc sa iti explic(din nou) ca tot nu intelegi si tot pe a ta o tii.




#33
eiffel

eiffel

    BusyWorm

  • Grup: Moderators
  • Posts: 63,519
  • Înscris: 15.06.2004
Poate va potoliti un pic.
Altfel cineva va lua o pauza.

Sunt unele programe care afiseaza frecventa memoriilor fara sa faca dublarea, trebuie tinut cont de chestia asta. Daca afiseaza 800 citesti 1600. Dar specifica si tipul memoriei.
Deci posibil ca initiatorul sa fi folosit un astfel de program si a luat doar partial date din el.

Uite ce arata CPU-Z ptr niste DDR2 667:
Attached File  Untitled-2.jpg   41.95K   17 downloads

#34
TheScumbag

TheScumbag

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 412
  • Înscris: 21.12.2016

View Posteiffel, on 11 ianuarie 2022 - 15:24, said:

Poate va potoliti un pic.
Altfel cineva va lua o pauza.

Sunt unele programe care afiseaza frecventa memoriilor fara sa faca dublarea, trebuie tinut cont de chestia asta. Daca afiseaza 800 citesti 1600. Dar specifica si tipul memoriei.
Deci posibil ca initiatorul sa fi folosit un astfel de program si a luat doar partial date din el.

Uite ce arata CPU-Z ptr niste DDR2 667:
Attachment Untitled-2.jpg

Corect. Posted Image
Am scris ca prostu ce am vazut acolo...fara sa-mi dau seama ce scriu..si-am facut 100 de oameni sa se contrazica..
I-a mai scazut 100 lei la pret...deci l-a luat cu 700...pc-ul functioneaza bine zic eu..i-am pus windows 10 pro..un ssd nou si e ok momentan Posted Image
( o mica paranteza...este pc-ul unui prieten. )
Multumesc.

Edited by TheScumbag, 12 January 2022 - 20:09.


#35
lost_in_a_dream

lost_in_a_dream

    Windows 11 este FREEMIUM!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,192
  • Înscris: 03.07.2019
Sa il stapaneasca sanatos!

#36
Hider141

Hider141

    trolling here since 2008

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 19,170
  • Înscris: 06.01.2008

View PostTheScumbag, on 12 ianuarie 2022 - 20:09, said:

Am scris ca prostu ce am vazut acolo...fara sa-mi dau seama ce scriu..si-am facut 100 de oameni sa se contrazica..
I-a mai scazut 100 lei la pret...deci l-a luat cu 700...pc-ul functioneaza bine zic eu..i-am pus windows 10 pro..un ssd nou si e ok momentan
( o mica paranteza...este pc-ul unui prieten. )
Nu-i nicio problema. Si daca puneai screenshot din CPU-Z tot aceeasi situatie ar fi fost, atunci cand cineva o tine doar pe-a lui fara sa accepte ca nu are dreptate.
Sa-l foloseasca sanatos! 750Ti nu cred ca duce jocuri recente, dar sigur gaseste titluri mai vechi care sa mearga ok macar pe low. De exemplu Dying Light mergea si pe GTX 460 cu detalii pe minim, 8 GB ram si procesor mai slab decat 3470-ul.
Iar pe viitor poate gaseste o placa video mai buna, cand sau daca se opreste nebunia asta cu crypto.

Edited by Hider141, 13 January 2022 - 08:21.


Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate