Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Playlist melodii radio - unde?

P0335 senzor arbore cotit - senzo...

Avocatul Poporului vs European Om...

Recomandari firme pentru draperii...
 Receptie Eutelsat 5 West. Este po...

Poti receptiona semnal de la mai ...

Cabluri HDMI 2.1 de 4m-5m care sa...

Zoom comparat cu Google Meet
 Monitor/Display wireless?

Pornire greoaie dupa cateva zile ...

De la un proiect scris in python ...

Audi A4 B9 quattro 190 CP!
 Tepari la pariuri pe TikTok

Banca imi cere justificativ fondu...

schema pcb ELECTRA CIM150 PAS

Probleme stomac
 

Router + range extender mesh

- - - - -
  • Please log in to reply
28 replies to this topic

#19
Cristist50

Cristist50

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,523
  • Înscris: 28.08.2003
Teoria suna bine cu mesh insa nu intotdeauna merge asa cum e reclama.
Eu m-am ars cu Deco M9Plus, nu schimba de pe un nod pe altul nici impuscat. Fast roamingul e o gluma din punctul meu de vedere.

La mine toate modulele sunt legate prin cablu (backhaul) insa mentionez din nou fast roamingul este o gluma proasta. Nu functioneaza deloc. Pur si simplu telefonul, laptopul, etc nu se conecteaza la unitatea cea mai apropiata cand merg dintr-o camera in alta. Nu am avut aceasta problema cand foloseam extendere. Viteza era mica insa propbleme pe partea de conexiune niciodata.
Am intre 20-25 deviceuri conectate constant, marea majoritate nu au nevoie de fast roaming si pentru ele optiunea mesh este dezactivata.

Va dau un exemplu: doua dintre module sunt situate 1 in living si celalalt in garaj. Daca de exemplu plec din living unde este conectat telefonul si am in derulare un apel video, pe masura ce ma apropii de garaj, semnalul devine din ce in ce mai slab si chiar langa al doilea modul, cel din garaj deja nu mai pot vorbi. In cateva secunde convorbirea se intrerupe si telefonul imi afiseaza mesaj ca nu mai am acces la internet. In continuare nu se conecteaza la modulul langa care stau, cel de langa garaj. Ca sa faca acest lucru trebuie sa opresc/pornesc conexiunea wifi din telefon. Acelasi lucru se intampla si daca sunt conectat la modulul din garaj si plec spre living. Mentionez inca odata, modulele sunt legate prin cablu unul de celalalt, ca la carte. Am incercat cu multe modele de telefoane, de la Apple, Samsung, Xiaomi, Redmi, Realme si pana la hulitul Huawei. Laptopuri Lenovo, Asus, Acer toate de generatie noua. Toate toate se manifesta la fel. Suportul tehnic de la TP-Link a fost incapabil sa imi ofere vreo solutie.

Am incercat sa opresc optiunea fast roaming, acelasi rezultat.

Pentru mine este o adevarata problema, am renuntat la o retea formata din module powerline, extendere si routere care impreuna au costat jumatate din pretul acestei optiunii mesh. Acum sunt pe cale sa demontez totul sa il trimit la garantie. In cazul in care nu se rezolva, o sa incerc recuperarea contravalorii echipamentelor.

Partea cea mai proasta este ca depind de o retea stabila si nu pot monta si demonta routere si extendere toata ziua.
Caut optiuni care functioneaza sigur, stie cineva?

#20
me_iauras

me_iauras

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,369
  • Înscris: 08.01.2009
Momentul cand clientul migreaza de pe un AP pe altul este sub ontrolul exclusiv al clientului ; AP-ul nu poate decat sa ii faciliteze o migrare cat mai rapida (cu pre-autentificare, si informare legata de ce AP-uri vecine exista precum si de incarcarea AP-urilor ) cand se decide sa faca asta .
Asta e valabil pt. echipamentele compatibile/conforme cu standardele 802.11 r/k/v ; din clientii enumerati device-urile Apple ar trebui sa fie compatibile ( desi in realitate implementarea lor se dovedeste a fi una din cele incapatanate in ceeea ce priveste migrarea ) , Samsung-urile daca erau modele flagship S/Note/Fold ar trebui sa fie compatibile ( altfel la seria A doar 802.11 r e suportat) iar in ceeea ce priveste laptop-urile daca aveau chip wifi Intel mai recent ar trebui sa fie compatibile (cele cu chip-uri Mediatek/Qualcomm Atheros hit or mis cu mai mult miss ) .
In ceea ce priveste suportul TPLink fara sa le oferi dovada neconformitatii echipamentelor lor (captura de pachete de pe client de-al tau care cere pachete r/k/v si nu le primeste de la sistem ) nu prea au ce face .
Daca "depinzi" de retea stabila atunci ori treci laptop-urile pe cablu ori platesti serios pt. echipamente enterprise unde suportul va face si munca de diagnostic (Cisco / Meraki , Ruckus , Aruba , etc. ) ; obrazul subtire cu cheltuiala se tine .

#21
Cristist50

Cristist50

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,523
  • Înscris: 28.08.2003
Laptopul prin definitie e mobil, nu am cum sa tarai un fir dupa mine.

In ceea ce priveste tehnologia, daca e adevarat ceea ce spui, ar trebui sa fie vanduta cu notificarile de rigoare. Te rog verifica pagina oficiala a producatorului si spune-mi unde anume sunt atentionat de limitarile sistemului. Nu exista nici o referire la deviceurile ce pot functiona cu fast roaming, nu exista nici o atentionare ca sistemul ar putea sa nu functioneze conform reclamelor, in general nu spun nimic despre sistem decat ca este perfect.

In cazul in care ai dreptate, eu pot trimite ANPC-ul peste ei pentru reclama mincinoasa si chiar imi iau banii inapoi fara probleme Posted Image  

https://www.tp-link....nding/decowifi/

Edit: Nu trebuie neaparat Aruba, puteam sa tin si sistemul anterior, in ceea ce priveste stabilitatea a fost aproape perfect, uptime 99.9%. Dar am zis ca deh, trecem si noi in secolul urmator. ... Da' de unde ...

Edited by Cristist50, 09 February 2022 - 16:00.


#22
me_iauras

me_iauras

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,369
  • Înscris: 08.01.2009
Mda ... pe pagina in lb romana vad ca au uitat asterisk-ul de rigoare insa la varianta engleza e mentionat explicit nevoia de suport din partea clientilor in josul paginii .
Pana una alta (pana returnezi sistemul) poti incerca sa vezi daca poti dezactiva partea de band-steering . Tind sa cred ca aceasta provoaca problemele trimitand clientii pe 2,4 GHz cu efectul ca acestia raman atasati la AP-ul cu semnal mai slab (dar care totusi se propaga mai mult decat banda 5GHz) .

L.E.
Am observat acum ca la compatibilitatea chip-urilor Intel am pus tot link-ul Samsung din greseala ; lista corecta e aceasta https://www.intel.co...2/wireless.html

Edited by me_iauras, 09 February 2022 - 16:32.


#23
Cristist50

Cristist50

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,523
  • Înscris: 28.08.2003
La eero exista optiunea, insa la TP-Link Deco M9 Plus nu exista asa ceva. Intre noi fie spus este incredibil cat de basice sunt optiunile. Nu prea poti configura nimic mai avansat. Am fost detul de tampit sa le achizitionez cand eram plecat de acasa si am pierdut posibilitatea de a le returna in timp util.

Pana si prin folosirea routerelor de la TP-Link, AC1750 care au optiunea lor de mesh mergea mai bine reteaua. Si erau mai ieftine.

Dar deh, toata lumea striga mesh si eu prost am pus botul.

Edit: eu le-am cumparat din Romania, am verificat pagina lor de web, a producatorului. Nu pe cea in engleza. Sunt sincer curios cati sunt in locul meu, ca doar nu are toata lumea wifi de la intel si telefoane flagship de la samsung si apple.
Apropo, daca te uiti pe emag la reviewuri o sa vezi ce frumos sunt redactate, parca sunt scriitori toti cumparatorii aia.

Edited by Cristist50, 09 February 2022 - 21:00.


#24
Znevna

Znevna

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,436
  • Înscris: 23.08.2020
Ne spui te rog cum ai configurat echipamentele? Au acelasi nume retelele wireless de pe toate nodurile?

Edited by Znevna, 09 February 2022 - 22:19.


#25
Cristist50

Cristist50

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,523
  • Înscris: 28.08.2003
Intrebarea nu are sens. Ai lucrat cu dispozitive de tipul TP-Link Deco?

#26
Znevna

Znevna

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,436
  • Înscris: 23.08.2020
M-am jucat cu un singur set de Deco, si-mi place sa citesc si manuale.
E foarte usor sa le configurezi prost sau chiar sa le dai si nume diferite pentru SSID-uri, nu inteleg care parte n-are sens din intrebarea mea.
Daca vrei sa te ajute cineva si nu doar sa spui ca dispozitivele-s proaste incearca sa dai mai multe detalii despre dispozitive: versiune hardware, versiune software, mod de lucru ales, cum sunt configurate si alte setari de prin ele, screenshot-uri etc.
Altfel, mi se pare doar un topic de hate catre TP-Link.
Ca fapt divers, "roaming-ul" de pe un access point pe altul ar trebui sa-l faca orice telefon din ultimii ani cu orice prastii de access point-uri atat timp cat access point-urile au acelasi nume la SSID-uri si acelasi mod de criptare+parola.
Daca nu e acelasi nume la SSID le considera retele diferite si va sta agatat de reteaua curenta cat este posibil.
Spor!

Edited by Znevna, 17 February 2022 - 08:28.


#27
Bx-ul

Bx-ul

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 176
  • Înscris: 04.01.2009
Cred ca Cristist50 a configurat sistemul tp-link mesh folosind credentialele contului sau tp-link de pe un telefon, si apoi a tot adaugat din aplicatie cate un satelit - de-asta se intreaba daca Znevna a configurat asa ceva. Se pot vedea setarile si prin accesarea per IP a Deco-ului principal prin link de genul http://192.168.xxx.x...ages/index.html si folosind ca parola parola aceluiasi cont. Din interfata web, parca nu poti sa mai adaugi sateliti, doar din aplicatia de mobil. Posibil sa vezi mai multe optiuni in web interface fata de aplicatie in anumite zone. Oricum, aceste sisteme sunt din punctul meu de vedere niste jucarii frumoase doar, sau borcane cu semnal wifi, si nu routere.
Detin un mesh tp-link de ceva vreme, am destui clienti pe el si doar o data a agatat in ultimul an. Nu am probleme de migrare intre clienti (telefoane Samsung A, J, S si altele cu video call-uri multiple) si ii tin legati tot pe fir insa in AP mode. In router mode poti pune SSID-uri diferite pe 2.4 / 5 GHz insa daca adaugi satelitii in reteaua facuta cu primul nu poti sa pui SSID-uri diferite pentru doi sateliti pe aceeasi frecventa. Daca ii configurezi pe fiecare in parte ca "principal" atunci ei nu lucreaza in "mesh" ci vor fi retele diferite cu SSID-uri identice si care vor fi concurente, ceea ce ar fi "noaptea mintii".

#28
Leo2006

Leo2006

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,713
  • Înscris: 30.08.2006
Daca exista acelasi ssid si aceleasi credentiale, telefonul se va conecta automat pe semnalul cel mai puternic. Exista acea tehnologie de beamforming prin care sistemul mesh detecteaza telefonul si face optimizarile pentru facilitarea conectarii cu nodul cel mai apropiat.
La tine acel sistem mesh nu lucreaza ca un tot unitar. Fiecare nod pare a fi pe frecvanta diferita.

#29
bbogdanmircea

bbogdanmircea

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,254
  • Înscris: 14.02.2007
Salutare, vin și eu cu aceiași întrebare legată de Wifi într-o clădire mai mare întinsă pe 2 etaje cu holuri destul de lungi.
Ce soluție Wifi ar fi recomandată pentru a asigura semnal în toată clădirea?
Se pot lega să zicem 2 sisteme Mesh să formeze aceiași rețea? 3 la parter + 3 la etaj?

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate