Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
The Tattooist of Auschwitz (2024)

Se poate recupera numar de telefo...

Upgrade de la MacBook Pro M1 cu 8...

Ce tip de monitor am nevoie pt of...
 Resoftare camera supraveghere

Cu ce va aparati de cainii agresi...

Nu imi platiti coletul cu cardul ...

Exista vreun plan de terorizare p...
 Schimbare adresa DNS IPv4 pe rout...

Recomandare Barebone

Monede JO 2024

Suprasolicitare sistem electric
 CIV auto import

Mutare in MOZAMBIC - pareri, expe...

Scoatere antifurt airtag de pe ha...

Magnet in loc de clește pent...
 

Prima dată când ați zburat cu avionul

* * - - - 5 votes
  • Please log in to reply
62 replies to this topic

#19
Epdm

Epdm

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 19,624
  • Înscris: 15.01.2017

View Postdjl, on 03 ianuarie 2022 - 02:06, said:

În filme vedem că zborul cu avionul e ceva frumos, incitant, poate o aventură, deşi în realitate nu e chiar aşa sau era fain pe vremuri. La voi cum a fost când aţi zburat prima dată cu avionul şi între unde şi unde aţi zburat? Sau puteţi spune primele dăţi.
Parţial off-topic: îmi pare rău că au distrus amenajarea interioară originală a Aerop. Otopeni   Posted Image
Mu e nici frumos, nici incitant, nici aventura, nisci nimic. E un mijloc de transport rapid foarte obositor si atat.
amenajarea originala a aeroportului aerogarii Otopeni? Bwhahahha. O halta mizerabila. Acum e putin mai civilizata dar tot o mizerie este.
primul zbor. Bucuresti - usa. La destinatie a avut ala probleme si ca mu putea sa aterizere din motive necunoscute. Vreo 45 de minute a facut “piruete” pe deasupra Atlantei. Posted Image

#20
talica

talica

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 968
  • Înscris: 21.03.2012
1994 Antwerp- Munich- Bucuresti. Era pe vremea cand calatorii din tarile estice erau paziti in aeroporturi de politia locala! Nu prea aveai voie sa te misti in voie, in jur totul parea ireal, magazine cu marfuri de firma, noi care eram obisnuiti cu marfa de la Istanbul, cascam ochii mari. Dar cam atat, ca nu ne permiteam nici o sticla de apa sa cumparam. Dar cred ca nici nu-mi trecea prin cap chestia sta.

Decolarea a fost cu "ruperea filmului" pret de 2-3 secunde! O inspiratie puternica a restabilit situatia la normal. La Lufthansa, cand primeai mancarea, de obicei primeai somon! (asta am descoperit la urmatoarele zboruri). Cred ca pe atunci nu erau ferme piscicole, oricum somonul era ceva deosebit! Era 94, prin tara nu aparusera super-marketuri.

De atunci, am tot zburat! Cum zicea un prieten: naveta cu avionul!

#21
afh

afh

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,836
  • Înscris: 14.04.2005
prin anii 85-89, (eram copil) tulcea (la kogălniceanu parcă e aeroportu) - bucureşti. a durat vreo 25 minute.
îmi aduc aminte că miliţienii scotoceau toate valizele.
nu îmi dau seama cum de exista un aşa o rută pe vremea aia...

#22
vestale

vestale

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,276
  • Înscris: 24.11.2002
Primul zbor cu avionul a fost de la Baneasa spre Charleroi, prin 2007. Citisem ca e "autogara", dar nu ma asteptam chiar asa, low-costurile zburau de acolo, iar sacosele de rafie inca erau la putere :) Dar a fost un zbor ok, in ziua respectiva am facut aproape 24 de ore pe drum de acasa pana la destinatie cu 3 trenuri, 2 autobuze si un avion. In anul urmator am luat bilet de avion direct.
Am aterizat in Phaplu in Nepal, zbor cu un avion STOL nepresurizat, prin ceata, iar pilotii aveau un GPS in care erau marcate cu X varfurile mai inalte de pe traseu. La aterizare nu avea mai mult de 100m de vizibiltate pe verticala, dar a fost suficient sa ne duca in siguranta si bineinteles ILS-urile nu se gasesc pe acolo. Si am decolat din Lukla,  Cele 4-5 minute de zbor dintre aeroporturi, pentru noi a insemnat 2 zile si jumatate de mers pe jos.

#23
DaculScoril0

DaculScoril0

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,670
  • Înscris: 03.12.2014
prima dată am zburat când aveam vreo 8 ani, de la București la Constanța. Anii 70. Avion cu elice, tot ce-mi amintesc e zgomot și vibrații.

După aia am zburat după revoluție de mai multe ori decât am chef să număr.
Cel mai lung zbor: de la Amsterdam la Los Angeles.

Edited by DaculScoril0, 03 January 2022 - 10:14.


#24
mercur68

mercur68

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,436
  • Înscris: 07.08.2007
Sibiu Constanta, cu un Antonov An-24, in 1990, norocul meu a fost ca se servea alcool in timpul zborului, era scump, dar dupa cateva coniace, zborul a parut floare la ureche :)

#25
carolinaherera

carolinaherera

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,344
  • Înscris: 18.12.2019

View PostDigix, on 03 ianuarie 2022 - 04:07, said:

Prima dată în 15.11.2017 la Bruxelles. Mai zbor azi la 14:30 în Tenerife.
Tenerife nu vei regreta

in 1987 spre Kogalniceanu a fost prima data si, cum spune cs1, m-am delectat cu 2 tigari
dupa revolutie, am mai mers cu KLM, Blue Air si Wizz
cel mai mult imi place cu trenul - cu avionul este plictis, cu masina mi-e rau

#26
GlCA_Contras

GlCA_Contras

    Master Mind

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 20,665
  • Înscris: 21.03.2020
Am zburat cu tot soiu de avioane de linie si chartere, cu elice sau fara, si rusesti si hamericanesti, si mai mari si mai mici... Nu-mi place oricum ar fi :)  Din pacate pentru distante mari peste 1500 km nu prea ai alternative rezonabile de deplasare... astept teleportarea cu nerabdare ;)

#27
Kokoshmare

Kokoshmare

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 28,078
  • Înscris: 20.12.2007
Prima data a fost cu An 2 . Mare senzatie avionul asta mai ales pentru un pusti, m-am indragostit iremediabil de zbor si unul din visurile mele este sa imi obtin odata si odata licenta de pilot ULF . Decolat de la baza de la Tamadau ca sa stropeasca . Era tataie ceva stabulet in zona si de aia am prins ocazia asta.
Cele mai nasoale zboruri de care imi aduc aminte au fost la Belgrad cu ATR-ul intors din zbor din cauza unui defect si cu Tyrolean Airways Viena Koln cu un Fokker.
La ATR am ramas masca cand am vazut cat de mic e avionul parca si un autobuz era mare. A fost zbor cu peripetii cu ratacit de bagaje cu ajuns in Skopje doar cu un tricou pe mine in februarie. Cu Fokkerul am prins un loc nasol langa motoare ca asta le are inaltate, am crezut ca am ramas surd.

Edited by Kokoshmare, 03 January 2022 - 10:59.


#28
hamal

hamal

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,491
  • Înscris: 23.09.2010
1994. Bulgarian Airline: Sofia - Singapore. Confirm ca se fuma pe locurile din spate. Pana s-a interzis fumatul, am tot luat locuri la fumatori. Am zburat de mai multe ori pe toate continentele, cu exceptia Antarcticii si Oceaniei. Zborurile lungi (peste 5ore) ma cam rup, mi se cam blocheaza un genunchi la care am un menisc rupt (din tinerete)... Sper sa mai zbor doar prin Europa (Austria, Spania, Italia, Grecia....).
N-am probleme cu zborul, desi am prins ceva turbulente, la viata mea, cea mai urata in apropiere de Miami, venind din Europa. Am si ramas blocat intr-un hotel in Miami peste noapte, zborurile anulate...
Nu-mi plac transferurile intre aeroporturi: Gatwick - Heathrow, Charles de Gaulle - Orly. Nu-mi plac cateva aeroporturi americane unde trebuie sa gasesti holul liniei aeriene cu care vei zbura ca sa vezi display-ul zborurilor. Nu-mi plac aeroporturile cu cafenele, lounge-uri si shop-uri inchise in in pandemie si unde stai cu masca de iti paraie urechile.
Din acelasi motiv, de durere de genunchi, nu-mi plac nici calatoriile lungi cu masina. Cu trenul e mai suportabil....

#29
axisborn

axisborn

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,272
  • Înscris: 20.11.2020

View PostNeaceasca85, on 03 ianuarie 2022 - 02:32, said:

Cu sau fara voia ta. Dar nu are de ce sa iti fie frica. E ciudat sa nu ai telefon si internet (chiar nu e semnal) dar la o cursa scurta nu e problema, exista zboruri business cu Wi-Fi la bord via satelit, dar este si scump.

Nu este la low-costurile europene, asta vara in Brazilia pe zbor intern obisnuit (compania Azul) a mers netul la discretie, fara vreun cost suplimentar.

On-topic: primul zbor,destul de "tarziu" :  ianuarie 2020 Bucuresti-Viena. Pot sa spun ca imi place sa calatoresc cu avionul, as face-o in fiecare zi.
De atunci, am ajuns deja la zborul cu nr 30, pe 4 continente. Anul asta urmeaza sigur continentul nr 5, pe viitor si altele Posted Image
Cel mai lung ana acum a fost Lisabona-Rio de Janeiro, 9 ore si 20 de minute.

Edited by axisborn, 03 January 2022 - 11:25.


#30
iladi

iladi

    Guru Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 31,430
  • Înscris: 29.04.2008

View Postflorinel, on 03 ianuarie 2022 - 06:35, said:

Eu am avut numai zboruri cu peripetii.

Ceva imi spune ca nu vreau sa zbor in acelasi avion cu tine.

Am zburat pe AN24, cred ca asta e modelul de dinainte de '89 de cateva ori Suceava - Bucuresti.

In august 1990 am facut un Bucuresti - Paris cu primul avion cu reactie. Un Tupolev, nu retin modelul. Ce vremuri. Pilotii au tinut usa deschisa la cabina tot zborul, nu se gandea nimeni la teroristi atunci. Toata lumea a dat ture prin cabina lor.

Ulterior am mai facut ceva zboruri prin Europa si Cipru.

#31
Rodon

Rodon

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 67
  • Înscris: 03.05.2018
1992 Budapesta (scurt)
1995 Istanbul
1996 Tel Aviv
1997 San Francisco
1999 Seattle
2005 Atena
2016 Vilnius
Toate au fost misto, dar in ala catre San Francisco mi-am rupt fundul de cat am stat pe scaun. Norocul meu ca pe vremea aia am zburat cu Tarom(pana la New York) si din cate am inteles Tarom-ul era ultima companie aeriana care mai permitea fumatul la bord.
Cel spre Atena a fost cu o cursa charter, un avion din ala mic cu elice, iar deasupra Atenei erau niste curenti de ne impingeau din stanga in dreapta ca pe o frunza.
La intoarcerea din San Francisco am facut escala in Chicago si avionul (un 747) a trebui sa se invarta 45 minute deasupra aeroportului, pentru ca era furtuna jos. Era gata-gata sa pierd legatura catre Romania. Per total mi-au placut toate zborurile.

#32
axisborn

axisborn

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,272
  • Înscris: 20.11.2020
Cel mai mic avion cu care am zburat -Embraer E190, cel mai mare -A330 neo
Teama de zbor a unora mi se pare total nejustificata(ma rog, fiecare cu fobiile lui)  , e pana la urma cel mai sigur mijloc de transport, sunt (sau erau inainte de pademie) efectuate peste 200.000 de zboruri zilnic in toata lumea (in orice moment al zilei am inteles ca sunt peste 10.000 de avioane in aer in lume)  si e cate un accident grav o data pe an sau mai rar.

#33
GlCA_Contras

GlCA_Contras

    Master Mind

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 20,665
  • Înscris: 21.03.2020

View Posthamal, on 03 ianuarie 2022 - 11:09, said:

Nu-mi plac aeroporturile cu cafenele, lounge-uri si shop-uri inchise in in pandemie si unde stai cu masca de iti paraie urechile.

Vezi ca ai o problema, nu am auzit pe nimeni sa-i paraie urechile de la masca...

#34
eiffel

eiffel

    BusyWorm

  • Grup: Moderators
  • Posts: 68,570
  • Înscris: 15.06.2004
Never, ever.
Daca nu sunt la mansa degeaba.

#35
T Irina

T Irina

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,680
  • Înscris: 04.11.2006
Frumos subiect!

Primul zbor a fost in Egipt, in 2002... de atunci sute, 28 doar in pandemie.

Cel mai lung Paris-Kuala Lumpur 12 ore (nu asa de speriat cum ma asteptam).
Cele mai frumoase - cu A380.
Cel ma ”saltaret” - Kuala Lumpur-Male - cine nu avea centura s-a desprins minim 30-40 cm de scaun! Asa vezi ca e important sa tii centura pe turbulente!

Edited by T Irina, 03 January 2022 - 11:42.


#36
hamal

hamal

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,491
  • Înscris: 23.09.2010

View PostGlCA_Contras, on 03 ianuarie 2022 - 11:31, said:

Vezi ca ai o problema, nu am auzit pe nimeni sa-i paraie urechile de la masca...

Nu te dor pavilioanele urechilor de la elasticele mastii, cand stai ore si ore cu masca pe figura? Cea mai nasoala e FFP2, eu de-astea folosesc cand zbor.

Edited by hamal, 03 January 2022 - 12:02.


Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate