Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

Problema pornire

Recmandare trepied pt Godox SL150...

Un documentar amuzant despre un b...
 Sare fina?

poate cineva sa completeze circui...

Problema cu youtube si yahoo mail

Cer o umila recomandare pentru ca...
 Unde fac distribuția 1.4 tsi...

Ceas de masa desteptator

Singuratatea dupa 30 de ani? Cum ...

Ce intelegeti din aceasta formula...
 Passat B8 Variant 4motion 2.0 dsg

Curea distributie slaba?

ZF vs DSG / 2.0 TDI vs B47

Lenovo - Google Meet microfon - ...
 

Manjaro Linux fara GRUB ?!

- - - - -
  • Please log in to reply
12 replies to this topic

#1
ghita_49

ghita_49

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 432
  • Înscris: 21.08.2007
Am descarcat iso Manjaro Linux.Imi spune ca nu are,nu recunoaste GRUB.Ce sa tastez ca sa revin in"schema"normala" ?Va multumesc.

#2
JustXXL

JustXXL

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 827
  • Înscris: 04.03.2020
Ce DE (KDE, XFCE sau GNOME) are varianta instalata de tine?
Este 21.2.0?

#3
ghita_49

ghita_49

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 432
  • Înscris: 21.08.2007
Eu pentru prima data vreau sa instalez Manjaru,am instalat acum Linux Mint,am mai avut 2 distributii instalate in urma cu ceva timp.
La "manjaro-xfce-21.2.0-211220-linux515,64 bit"prima pagina se deschide cu no such device,unknom filesystem,grub device.Nu. stiu ce sa-i fac.

#4
Znevna

Znevna

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,436
  • Înscris: 23.08.2020
Nici din varianta ta in engleza n-am inteles mai nimic, vrei sa fii mai explicit si sa ne spui la care pas primesti acea eroare?
"prima pagina" nu stiu la ce se refera.
Nu poti boota acel ISO? sau se instaleaza si la primul reboot primesti acea eroare? Posted Image

#5
horny_hornet

horny_hornet

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,276
  • Înscris: 15.10.2020

View Postghita_49, on 03 ianuarie 2022 - 05:26, said:

Fă o poză, ca să vedem și noi care e problema. Ar trebui să ne zici dacă ai GPT cu secureboot sau MBR cu BIOS, chestii d-astea.

#6
ghita_49

ghita_49

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 432
  • Înscris: 21.08.2007
Laptop Gaming ASUS TUF F15,i7
SSD in GPT
Secure boot-dislabed
Introduc USB,schimb bootarea,dupa F10/OK am ce se vede in poza.Am mai incercat alte doua distributii,cu acelasi USB,fara vreo alta modificare in BIOS.La ambele se face instalarea fara nici o problema.
https://i.postimg.cc...0103-010358.jpg

#7
modoran

modoran

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,816
  • Înscris: 08.02.2011
Si ai verificat daca exista partitia aia GPT sau nu ?

#8
ghita_49

ghita_49

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 432
  • Înscris: 21.08.2007
Am verificat.Nu-mi dau seama de unde-i hiba.De ce alte distributii se instaleaza fara nici o alta modificare .

#9
Znevna

Znevna

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,436
  • Înscris: 23.08.2020
Si USB-ul ala cum l-ai facut?

#10
ghita_49

ghita_49

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 432
  • Înscris: 21.08.2007

View PostZnevna, on 03 ianuarie 2022 - 11:57, said:

Si USB-ul ala cum l-ai facut?
Am folosit doar un singur USB ca sa nu am suspiciuni ca Manjaro nu s-ar putea instala din cauza vreunui alt USB.
Am incercat manjaro-xfce si cinnamon,nu-mi porneste bootarea cu nici unul.
Spre curiozitatea mea am mai instalat Mx Linux,Ubuntu si Fedora.M-am folosit,toate au fost de folos, de Rufus 3.17,Universal USB,unebootin.
Nu pricep ce poate fi,dar renunt la Manjaro.

#11
Znevna

Znevna

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,436
  • Înscris: 23.08.2020
Am testat ISO-ul mentionat de tine mai sus scris cu Rufus 3.17, nu stiu ce grub ti-a pornit tie acolo, dar a bootat fara probleme.
Stick-ul arata cam asa:
Spoiler

Din boot menu ce optiune ai ales? Poti urca un screenshot cu optiunile ce-ti apar?

Edited by Znevna, 03 January 2022 - 13:09.


#12
horny_hornet

horny_hornet

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,276
  • Înscris: 15.10.2020

View Postghita_49, on 03 ianuarie 2022 - 12:24, said:

Nu pricep ce poate fi,dar renunt la Manjaro.
Eu folosesc dd întotdeauna, merge foarte bine, dar trebuie atenție.
Eu bag comanda: sudo dd if=/calea/spre/imagine.iso of=/dev/sdc bs=4M
Tu trebuie să verifici cu sudo fdisk -l unde anume e stick-ul USB, la mine e sdc întotdeauna, că sda și sdb sunt SSD și HDD.
E nevoie de atenție fiindcă șterge totul de pe dispozitiv, deci nu vrei să-l greșești. :)

#13
Arthos

Arthos

    ¯\_(ツ)_/¯

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,164
  • Înscris: 01.11.2004
Pentru boot-are in mod UEFI nu CSM/Legacy e necesar doar un stick formatat FAT32 pe care efectiv copiezi continutul ISO-ului. Merge si cu Linux si cu Windows

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate