Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Presbiopia - la 43 ani ?

Termen transcriere autovehicul

Cazare Timisoara pe 4-5 zile

Primele zile ale internetului per...
 Ditra 25

Casti USB-C ptr A-54

Aplicatie medicala / asistent med...

De ce vor atația politicieni...
 ERR_ADDRESS_UNREACHABLE

Legea 18/1968 Se mai aplica?

Digi conectare 2 routere prin fir

Succesiune notar versus instanta ...
 Montaj aer conditionat in balcon ...

Cont curent mulți valuta far...

Sugestii plan casa

Experiente cu firme care cumpara ...
 

Atentie la mail fantoma ENEL/E-DISTRIBUTIE !

* * * * * 4 votes
  • Please log in to reply
248 replies to this topic

#163
Scurthea211

Scurthea211

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,163
  • Înscris: 11.05.2018
A venit si raspunsul de e-distributie (suspect de repede):

Buna ziua,
Vă transmitem anexat răspunsul E-DISTRIBUTIE MUNTENIA S.A. la reclamaţia dumneavoastră nr.  /  adresată prin e-mail, înregistrată la E-DISTRIBUTIE MUNTENIA S.A. cu nr. xxxxx
Pentru asigurarea funcționării în parametrii optimi a rețelei de distribuție si pentru a preveni eventuale accidente în instalațiile de utilizare ale clienților, E-Distribuție Muntenia a notificat în decembrie furnizorii de energie electrică care își desfășoară activitatea în județele Giurgiu și Ilfov pentru a-și înstiința clienții ce dețin contoare inteligente în privință consumului de energie și a depășirii puterii aprobate locului de consum. Măsura face parte din acțiunile periodice de verificare a depășirii puterii avizate prin avizul tehnic de racordare (ATR) / certificatul de racordare (CER) în rândul clienților finali și nu duce la deconectarea totală a acestora din sistemul de energie.
Clienții au fost informați că, doar in cazul in care puterea absorbită la locul de consum depășește valoarea contractată (menționată în avizul tehnic de racordare/certificatul de racordare), contorul inteligent întrerupe temporar alimentarea cu energie electrică, aceștia având posibilitatea să anclanșeze (repornească) contorul fără intervenția echipelor tehnice, după ce își reduc consumul (prin scoaterea din priză a aparatelor cu consum mare de electricitate, de exemplu), iar alimentarea va fi reluată automat. Modul în care se poate anclanșa contorul inteligent este exemplificat aici: [ https://www.youtube-nocookie.com/embed/xSh02xFClTo?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]
Pentru a folosi mai multă energie electrică decât este prevăzut în CER / ATR, clienții trebuie să depună o cerere de spor de putere. O pot depune direct la operatorul de distribuție, după ce își creează cont pe www.e-distributie.com, în secțiunea Racordare, bifând opțiunea ”Spor de putere”. Pentru corecta estimare a puterii necesare, clienții pot însuma puterile aparatelor care funcționează concomitent pe bază de electricitate din propria locuință și, în funcție de acesta, pot decide dacă au nevoie sau nu de spor de putere.
Mai multe detalii despre sporul de putere aici: https://www.e-distri...de-putere.html.

După depunerea cererii de spor de putere, pe baza fișei de soluție pe care o elaborează E-Distribuție, se emite un nou ATR (în maximum 30 de zile calendaristice, conform prevederilor legale). În funcție de soluția tehnică menționată în ATR, se urmează etapele specifice procesului de racordare la rețea. Mai multe detalii despre acesta aici: https://www.e-distri...e-la-retea.html
Campania de informare a clienților ce dețin contoare inteligente în privință depășirii puterii aprobate locului de consum, pentru a preveni eventuale accidente în instalațiile de utilizare ale acestora, se desfășoară în toate zonele  în care E-Distribuție își desfășoară activitatea.

Cu stimă,
E-DISTRIBUTIE MUNTENIA S.A


Si mesajul asta e clar generic si nu rasunde la cererea mea privind date suplimentare: data, ora, valoare depasire, durata depasire. Am completat o noua cerere pentru a obtine datele suplimetare solicitate.

Oare din raspunsul asta generic sa inteleg ca nu au datele si au trimis cu scop informativ? Daca nu vad valorile imi e foarte greu sa inteleg cum am reusit sa depasesc 15kW fara sa am un defect undeva.

Am verificat si in ATR si nu apare nici o precizare ca ar fi vreo limitare de 5KW pe fiecare faza. Apare doar putere maxima simultana ce poate fi absorbita: 15kW. Nu ma uit eu unde trebuie si apare scrisa limitarea asta per faza in alta parte? Altfel, doar din ATR inteleg ca atat timp cat suma consumatorilor nu depaseste 15kW(16.304kVA) ar trebui sa fiu in limitele alocate.

Edited by Scurthea211, 06 January 2022 - 16:51.


#164
gry2000

gry2000

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,078
  • Înscris: 16.02.2008
Este demonstratia golaniei de notificare. NU AU DOVEZI !

Ce mai spui acum @andreic ?  Ti-am demonstrat ca am dreptate si v-am mirosit pe astia care faceti parte din sistem.

Eram 99,99% sigur ca nu au dovezi ci scopul unic a fost sa sperie papagalii. Consumul de energie electrica la tarif de 0,244 lei/kwh le aduce pierderi la Enel, deci au incercat sa prosteasca romanii ca sa isi rationalizeze consumul singuri, dar nu a tinut. Acum trebuie sa raspunda pentru faptele lor si speram ca autoritatile isi vor face treaba.

Acum pe ei, pe mama lor @Scurthea211. Trimite reclamatia pentru abuz de pozitie dominanta fara dovezi, catre ANRE si ANPC. Anexezi documentele print screen. (notificarea abuziva si raspunsul lor fara dovezi la punctul tau de consum)

Solicita sanctionarea Enel pentru aceasta practica abuziva de intimidare a consumatorilor.

Nu mai ai ce discuta cu E-distributie.

Edited by gry2000, 07 January 2022 - 08:34.


#165
Scurthea211

Scurthea211

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,163
  • Înscris: 11.05.2018
Nu stiu ce sa zic. M se pare cam grabita concluzia ta. Raspunsurile pe care le-am primit sunt doar dovada unei proaste pregatiri ale celor care le-au trimis. M-am mai lovit de asta si la alte sesizati catre enel. Acum mi-au trimis un raspuns standard care evita intrebarea si nu unul in care imi spun ca nu au datele. Este foarte posibil sa existe o limitare per faza ( logic mi s-ar parea sa fie), doar ca eu nu am gasit-o in ATR.  Daca exista atunci ma astept sa fie 5 kW si atunci exista sanse sa o fi depasit la un moment dat prin Noiembrie ( baietii care mi-au montat gardul au sudat ceva si habar nu am daca nu cumva functionau si electrocanicele mari prin casa la momentul ala).

Din experienta anterioara cu enel am invatat ca daca insisti, la un moment data cererile ajung si la cineva care le intelege si dupa un timp primesti si raspunsul solicitat. Am trecut prin acelasi proces atunci cand am cerut montarea unui aparat de analiza a curbei de tensiune. A fost nevoie de mai multe incercari pana am trecut de raspunsurile standard in afara subiectului.

In afara de asta, din punctul meu de vedere, enel nu prea are ce sa imi spuna. Notificarea pe care am primit-o e trimisa de enel la solicitarea e-distributie, pentru ca eu am contract cu enel si nu cu distribuitorul. Datele solicitate sunt tot la e-distributie pt ca acolo le trimite contuarul digital, deci daca exista de acolo o sa le obtin.

#166
gry2000

gry2000

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,078
  • Înscris: 16.02.2008

View Postgry2000, on 03 ianuarie 2022 - 13:10, said:

Se confirma asadar politica de intimidare a consumatorilor prin aceste notificari. Solutia este sa demonstram la ANRE reaua credinta a acestor furnizori in relatia cu noi consumatorii, iar aici E-Distributie trebuie sa vina cu dovezile. Daca nu le ofera sau nu sunt relevante, aveti dreptul de a inainta reclamatia la ANRE.

@Scurthea211 Mai sus am prevazut ca noi vom primi aceste raspunsuri evazive NERELEVANTE.
Daca tu nu intelegi cum sta treaba e pierderea ta.

De fapt raspunsul tau a fost dat de cineva foarte bine instruit ca sa evite raspunsul. Este special facut asa ca sa nu iti dea nici dovada, dar nici sa nu iti spuna direct ca nu o au.

#167
arg

arg

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 38,141
  • Înscris: 19.09.2005

View Postarg, on 01 ianuarie 2022 - 17:28, said:

am verificat acum, 0.88 kw.... deci se reseteaza, probabil dupa fiecare citire.

iar acum am 2.6, teoretic trebuia sa-mi taie curentu.

parerea mea ca deconetaza dupa 5, maximul la care este setat contorul din fabrica

#168
aris86

aris86

    Traieste constient!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,818
  • Înscris: 26.02.2010
Au trimis înștiințare și la instituții publice, la noi au venit ieri ca să insumeze consumul pe camere, ca să facă un total consum pentru a cere un atr mai mare.

#169
arg

arg

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 38,141
  • Înscris: 19.09.2005
vin ei sa numere becurile?
pai la cate am in casa ma pun sa schimb si transformatorul din capul blocului.

#170
Scurthea211

Scurthea211

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,163
  • Înscris: 11.05.2018

View Postgry2000, on 07 ianuarie 2022 - 13:25, said:

Mai sus am prevazut ca noi vom primi aceste raspunsuri evazive NERELEVANTE.
Daca tu nu intelegi cum sta treaba e pierderea ta.

De fapt raspunsul tau a fost dat de cineva foarte bine instruit ca sa evite raspunsul. Este special facut asa ca sa nu iti dea nici dovada, dar nici sa nu iti spuna direct ca nu o au.

Nu sunt fanul teoriilor conspiratiiei. Imi e greu sa cred ca enel vrea sa ne faca. Pur si simplu sunt prea mari ca sa isi permita sa faca magarii din astea fara nici o acoperire. Ma indoiesc ca o companie de marimea asta face lucruri atat de golanesti voit. Pot sa imi imaginez in schimb ca cineva a gresit la o baza de date, sau ca au implementat cine stie ce iltre gresit la nvel de software.E clar ca au niste probleme software: factura pentru decembrie mie mi-a venit de 5 ori si rapsunsul pentru ultima cerere a venit de 2 ori.

La fel de usor imi e sa cred ca poate chiar am depasit vreo limitare per faza de care nu stiam ca exista. Legat de raspunsul evaziv si eu il anticipam in conditiile in care am mai comunicat cu enel si in alte situatii tehnice si la fel au decurs lucrurile. Asa ca am depus o noua solicitare si o sa tot depun pana cand o sa primesc un raspuns la subiect. Ei mi0au inregistrat din nou cererea si mi-au dat un termen de raspuns de 7-25 de zile in functie de complexitatea raspunsului.

#171
andreic

andreic

    Very OLD Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 122,551
  • Înscris: 07.02.2003

View Postarg, on 05 ianuarie 2022 - 14:03, said:

ai facut socotelile cat se pierde pe 500m?
Sa-ti spun drept nu ca nu am avut nevoie dar pot folosi un calculator dedicat.

#172
aris86

aris86

    Traieste constient!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,818
  • Înscris: 26.02.2010

View Postarg, on 07 ianuarie 2022 - 16:31, said:

vin ei sa numere becurile?
pai la cate am in casa ma pun sa schimb si transformatorul din capul blocului.

Pai nu enel, proprietarii cladirii.

#173
arg

arg

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 38,141
  • Înscris: 19.09.2005
pai ce are cladriea cu sporul tau de putere?

View Postandreic, on 07 ianuarie 2022 - 18:30, said:


Sa-ti spun drept nu ca nu am avut nevoie dar pot folosi un calculator dedicat.
niste sute wh/h... se aduna ceva banuti.

#174
andreic

andreic

    Very OLD Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 122,551
  • Înscris: 07.02.2003

View Postarg, on 07 ianuarie 2022 - 21:44, said:

niste sute wh/h... se aduna ceva banuti.
M-ai facut sa calzulez... sper sa nu gresesc...
Deci avem o linie de bransament monofazica simetrica de 10mm² si lungime 300m cupru la 20°C. Rezistenta unui conductor este 0.51Ohm la 300m.
Pierderea in wati e I²*R*2 (ca sunt 2 fire).
Consideram o sarcina de 1000W rezistiva (ca sa nu implicam si PF)... asta inseamna aprox 4.3A la 230V.

4.3²*0.51*2 -> 18.49*0.51*2 = 18.85W
Deci daca nu am gresit si am alimenta un consumator de 1000W cu aceasta linie pierderea cabului strict ar fi de 18.8w. Este ceva dar ti se pare enorm ?

Edited by andreic, 08 January 2022 - 00:59.


#175
arg

arg

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 38,141
  • Înscris: 19.09.2005
nu inteleg ce socotesti tu acolo.

#176
andreic

andreic

    Very OLD Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 122,551
  • Înscris: 07.02.2003
Pierderea de putere pe 300m pe care ti-o taxeaza contoarul... nu despre asta era vorba ? Ziceai ceva de sute de nustiu ce...

Edited by andreic, 08 January 2022 - 01:02.


#177
ccristyan

ccristyan

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,032
  • Înscris: 17.03.2014
pai 18,8w la fiecare 1000w este ceva.

Eu consum 1000kw/h pe luna, asta ar insemna o pierdere de 18,8kw/h, undeva la 13lei in fiecare luna


Ce buniesc eu, legat de problema asta cu notificarea, unde este enel distribuitor au schimbat cam toate contoarele cu d-astea smart care atunci cand detecteaza ca este depasita puterea iti intrerupe curentul si multi au inceput sa faca sesizari ca este ceva defect.
Probabil ca au un sistem care detecteaza clientii cu risc mare sa depaseasca puterea aprobata si au trimis acelor clienti ca un fel de instiintare, din ce am inteles, nu vine nimeni sa iti taie curentul de la stalp, dar iti opreste contorul automat curentul de fiecare data cand detecteaza acea depasire.

Edited by ccristyan, 08 January 2022 - 03:09.


#178
andreic

andreic

    Very OLD Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 122,551
  • Înscris: 07.02.2003

View Postccristyan, on 08 ianuarie 2022 - 03:02, said:

Eu consum 1000kw/h pe luna, asta ar insemna o pierdere de 18,8kw/h, undeva la 13lei in fiecare luna
Iti dai seama cat pierde distribuitorul de la termocentrala sau hidrocentrala pana la tine, linii si trafuri, aluminiu, ce e pe ultima suta de metri e un mizilic Posted Image

Edited by andreic, 08 January 2022 - 08:58.


#179
arg

arg

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 38,141
  • Înscris: 19.09.2005
corect, dar pierderile alea sunt in pret.

vezi ca pierderi ai si pe linie alimentata dar fara transport... la formulele tale lipseste componenta asta.

#180
andreic

andreic

    Very OLD Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 122,551
  • Înscris: 07.02.2003
E doar pierderea de putere intrinseca data de conductivitate pe care o taxeaza contoarul si la care oricum nu ai acces gratie fizicii.
Daca te referi la cadere de tensiune, aia afecteaza puterea ce poate fi absorbita de o sarcina rezistiva la capatul liniei. Cu datele din exemplul nostru aia e in jur de 2.4%, voltaj in sarcina 224.4V doar ca puterea asta incalzeste conductoarele, deci nu e "pierduta"... doar ca nu face ce trebuie Posted Image

Oricum e clar o situatie dezavantajoasa pentru consumatorul final dar nu are de ales... peste tot unde sunt drumuri de acces private distribuitorul nu construieste acolo, pune contoarul la "border" si de acolo e treaba ta, cablul... uite iti dau un exemplu pe care-l cunosc personal, aici in zona Odaii:

https://www.google.c...!7i13312!8i6656

Vezi in stanga si dreapta punctele de masura pentru constructiile de pe strada aia. De acolo se pleaca cu cablu subteran care e in grija proprietarului. Tot acolo e si diferentialul... iti dai seama ce amuzant e cand sare siguranta generala trebuie sa mergi 300m sau mai mult ca sa o ridici Posted Image

Edited by andreic, 08 January 2022 - 12:07.


Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate