Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Purici pisica apartament

Romania se afla in top 5 cele mai...

Dividende 2023 declaratia unica A...

kit placa de baza si procesor pen...
 Cum aflu balanta unei adrese cu b...

Sfaturi achitizie PC - Cabinet Av...

Sonerie modulara montata in tablo...

Poezii uitate/pierdute
 Cartela roaming

Opinii despre un PC pentru editar...

Problema Document Scan Ubuntu

Cine este "Imparatul"?
 Ce obiecte din Italia, Franța, Ma...

Samsung Galaxy Fit 3

Cumparare baterie pentru un motor

Angajare -job
 

care e diferenta intre algoritmul clasei main si al claselor adiacente?

- - - - -
  • Please log in to reply
9 replies to this topic

#1
BucsaMobilul

BucsaMobilul

    Bucșeanul

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,839
  • Înscris: 02.11.2016

View PostPieptoasa, on 29 decembrie 2021 - 13:26, said:

4 care e diferenta intre algoritmul clasei main si al claselor adiacente?

Te referi la functiile care nu-s din blocul main?

De ex:

void varstaPermis(int n) {
if (n >= 18)
  cout << "Poti avea permis" << endl;
else
  cout << "Mai trebuie sa cresti " << 18 - n << " ani pentru a avea permis" << endl;
}

int main()
{
    varstaPermis(20);
    varstaPermis(15);
    varstaPermis(70);
return 0;
}


Observi ca in main doar o apelez de cate ori vreau? Daca nu faceai asa trebuia sa rescrii functia iar si iar...
Se numesc subprograme.

Eu asta am inteles ca intreaba initiatorul, scuzati eventualele confuzii.

#2
maccip

maccip

    45 ani

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 32,892
  • Înscris: 06.01.2007

View PostPieptoasa, on 29 decembrie 2021 - 19:42, said:

Sunt curioasa
split 283 746

Foarte bine ca esti curioasa!
Tot din curiozitate te ajut si eu, ntelegi?
Fii atenta aicea.
Limbajul de programare e un mod de comunicare intre om si masina. Masina face tot ce face in termeni de 0 si 1. Omul face ceea ce crede el ca e bine.
Eu cred ca e bine sa stii ce-s aia 283746 in mintea calculatorului.
Pentru ca, tot in 0 si 1 el isi reprezinta si codul de executat, si datele numerice si datele de tip caracter, litere, cuvinte, adrese de memorie.
La el totul e in 0 si 1. Doar ca, tipuri diferite sunt reprezentate diferit.
Noi de fapt le zicem si le vedem ca si tipuri, el e agnostic la chestia asta. Iar compilatorul face conexiunea intre aceste doua lucruri, se asigura ca si tu si calculatorul intelegeti acelasi lucru, fiecare dupa mintea lui, cand vede acel 283 746.
So.. acel 283746 al tau poate fi un numar intreg, care are o reprezentare si are proprietatile unui numar (se aduna, se inmulteste, face chestii numerice).
Sau poate fi text, caz in care il poti concatena, amesteca litere(cifre), etc.. Poa sa fie si hexazecimal.
Textul se scrie cu ghilmele, literele fara. Hexazecimalul cu un 0x in fata. (0x283746).

Daca vorbesti despre un numar, pentru a-l inversa asa cum vrei tu, trebuie sa folosesti chestii algebrice De exemplu formula 283746/1000 +(283 746%1000)*1000 inverseaza un numar de 6 cifre asa cum ai precizat tu.
Daca insa e string, sir de caractere, trebuie sa folosesti functii pe stringuri. Cauti in help functiile pe stringuri si probabil ca ai sa gasesti ceva. Functiile astea sunt ca un bufet suedez plin cu multe lucruri si probabil sa gasesti ceva ce-ti foloseste. Gasesti destul de usor. In programarea pe obiecte de regula exista clasa String care are membri chestii relevante pentru om, in ceea ce priveste stringurile. Acel bufet suedez de bunatati din care sa alegi. Pui cursorul pe String, dai cu F1 si.. aia e.
Ce varsta ai?

#3
BucsaMobilul

BucsaMobilul

    Bucșeanul

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,839
  • Înscris: 02.11.2016
Maccipe ești tare!

#4
robert23mg

robert23mg

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 495
  • Înscris: 18.06.2017

View Postmaccip, on 29 decembrie 2021 - 21:22, said:

Textul se scrie cu ghilmele, literele cifrele/numberele fara. Hexazecimalul cu un 0x in fata. (0x283746).

Cel mai frumos e cand vezi ca cineva vrea sa invete, apoi vezi cum altcineva vine sa ajute <3

#5
Pieptoasa

Pieptoasa

    38G

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,426
  • Înscris: 31.07.2011

Quote

Te referi la functiile care nu-s din blocul main?

da.. in exemplul tau sunt separate.. desi nu inteleg cum pot fi impreuna exceptand cazul in care exista doar cea din main.

@maccip - din fericire inteleg ceea ce mi-ai descris si am adaugat la cunostintele deja dobandite.
Stiu ca multe lucruri pot fi luate de'a gata dar important e sa inteleg principiul din spate caci ceea ce urmeaza imi inchipui ca va complica si mai mult lucrurile si practic vei fi ingropat.

Quote

Ce varsta ai?
cam cat imi dai?

Quote

Cel mai frumos e cand vezi ca cineva vrea sa invete, apoi vezi cum altcineva vine sa ajute <3
cel mai frumos e cand iti iese ce ti-ai propus

Edited by Pieptoasa, 30 December 2021 - 14:07.


#6
maccip

maccip

    45 ani

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 32,892
  • Înscris: 06.01.2007
Pieptoaso, mie mi-a fost cel mai usor sa invat C# din "C# language specifications", adica cartea "originala" publicata de Microsoft odata cu lansarea limbajului.
Acolo scria tot ce trebuia sa stiu si alta carte nu exista. Asta se intampla acum peste 20 de ani. Am invatat limbajul mai repede si mai bine decat C++ul pe care-l stiam pe-atunci.
Intre timp astia au mai modificat limbajul, dar cartea respectiva nu au mai updatat-o. Am mai citit despre "what-s new", dar am gasit dificil sa mai inteleg ca din cartea originala., unde scria absolut tot ce trebuia sa stii sa folosesti limbajul. Din perspectiva de user, dar si elemente de gramatica, ceva librarii standard, filozofia, etc.
Programez in C# inca din varianta de beta a limbajului, iar la ce fac eu imi ajunge. Si treptat am renuntat la C++ si l-am uitat. In C++ nu am gasit o carte asa de buna si cuprinzatoare, asta cred ca a fost motivul principal.
Si variantele noi de C#, elementele noi de limbaj nu le stiu nici macar acum, desi le-am mai citit de pe net.

Desigur, nu sunt programator, il folosesc pentru diverse chestii, de cele mai multe ori pentru calcule matematice si programul arata mai degraba ca un script matematic decat un program cu o structura din asta profesionala.
Pentru mine C# e mai degraba o extensie a excelului. Ce nu pot face in excel, bag in C#, asta-i modul frecvent de a-l utiliza.

Probabil ca as putea invata si Java daca ar fi cazul, dar nu vad la ce mi-ar folosi. Dar as putea invata deoarece am inteles ideea de baza a unui limbaj, n-am stres.
Iti dau 25 de ani maxim. La varsta aia si eu voiam sa fiu Brad Pit, insa niciodata nu mi-a trecut prin cap sa ma dau femeie. Cum e? E misto?

#7
BucsaMobilul

BucsaMobilul

    Bucșeanul

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,839
  • Înscris: 02.11.2016

View PostPieptoasa, on 30 decembrie 2021 - 14:06, said:


da.. in exemplul tau sunt separate.. desi nu inteleg cum pot fi impreuna exceptand cazul in care exista doar cea din main.

Nu înțeleg ce spui, reformulează te rog.

#8
Pieptoasa

Pieptoasa

    38G

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,426
  • Înscris: 31.07.2011
Mai concret.. doresc sa stiu cum pot folosi mai multe.. "clase intr-o singura clasa".. ca de mai multe metode in metoda main am inteles cum se procedeaza si pot fi chemate' apoi.
Ce numesc eu "clase intr-o singura clasa" :

public class Main
public static void main (String[] args) {

}

public class Additional
public static void additional (String[] args) {

}

toate in acelasi "fisier". M-am gandit ca exista si un astfel de management al claselor - sau pot fi inlantuite doar ca "fisiere" separate?

Edited by Pieptoasa, 05 January 2022 - 10:57.


#9
coniac

coniac

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 497
  • Înscris: 17.12.2019
https://docs.microso...ts/nested-types

#10
maccip

maccip

    45 ani

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 32,892
  • Înscris: 06.01.2007
Ia si citeste o carte despre Java sa intelegi fizionomia limbajului.
Ca incepatoare nu ai de ce sa folosesti clase in clase. Nu-ti ofera niciun avantaj. E doar un mod de organizare a lor, sa le gasesti fiecare la locul ei. Atata tot.
La fel si functiile statice, vad ca tot folosesti.
Cel mai bine iei o carte de incepatori si incepi cum trebuie, cu lucruri care pun in valoare ideea de programare pe obiecte.
Chestiile astea cu clase in clase si membri statici, sunt de garnitura, nu felul principal din farfurie.

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate