Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Incalzire casa fara gaz/lemne

Incalzire in pardoseala etapizata

Suprataxa card energie?!

Cum era nivelul de trai cam din a...
 probleme cu ochelarii

Impozite pe proprietati de anul v...

teava rezistenta panou apa calda

Acces in Curte din Drum National
 Sub mobila de bucatarie si sub fr...

Rezultat RMN

Numar circuite IPAT si prindere t...

Pareri brgimportchina.ro - teapa ...
 Lucruri inaintea vremurilor lor

Discuții despre TVR Sport HD.

Cost abonament clinica privata

Tremura toata, dar nu de la ro...
 

Termen maxim inmatriculare auto sh (90 zile sau mai mult?)

- - - - -
  • Please log in to reply
45 replies to this topic

#19
pasilla

pasilla

    Superior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 55,778
  • Înscris: 31.03.2012

 rim80, on 30 decembrie 2021 - 21:34, said:

Ce rezervare sa faca, masina a fost vanduta in alt judet. E obligatoriu s-o inmatriculeze acolo cu numerele judetului de domiciliu.
Asta nu inseamna ca fostul proprietar isi poate pastra numerele.

#20
Xman_ghio

Xman_ghio

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,121
  • Înscris: 26.06.2009

 MKdens24kw, on 30 decembrie 2021 - 18:39, said:

Ce am inteles :
1. termenul de transcriere este 90 zile
2.DTIL trimite catre DRPCIV si aici treb sa verific la primarie (multumesc @dorin_2k pt documentul postat pe topicul tau)
3. exista riscul , in caz de neinmatriculare, sa imi vina de la rovigneta sau DIICOT cum zice @dorin_2k dar se pot rezolva cu declaratii
4. Eu am platit taxa rezervare numere , este pe un an acum rezulta ca teoretic imi pot depune actele pentru inmatriculare pe numerele vechi.
5. trebuie sa fac cont la DRPCIV ca sa pot radia masina (pt rovinieta)
Am inteles bine sau nu?
Partial corect! ;-)
1. Da
2. Mai intai intrebi la DTIL daca au transmis datele in 5 zile de la vanzare. Apoi intrebi la DRPCIV de ce nu au procesat datele primite de la DTIL. Totul in scris si cu numere de inregistrare.
3. Nu - anularea unei amenzi de rovinieta se face doar in instanta. Cu masina implicata in alte prostii rezolvi usor pentru ca ai contract de V-c, actele cumparatorului, etc. Mai departe merg ei si il cauta.
4. Ai platit taxa de rezervare, dar numerele nu sunt disponibile pentru ca noul cumparator nu si-a inmatriculat masina. O porcarie de fapt - ai platit pentru ceva de care nu poti beneficia! :-(
5. Tu nu poti radia nimic - doar DRPCIV face asta (sau ar trebui sa o faca - in practica nu o face pentru ca daca nu proceseaza datele vanzarii in registrul de inmatriculari => nici nu stie ca masina circula de mai mult de 90 de zile de la vanzare tot cu numerele vechi).

Edited by Xman_ghio, 30 December 2021 - 22:14.


#21
MBSL

MBSL

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 321
  • Înscris: 16.11.2021

 MKdens24kw, on 30 decembrie 2021 - 17:55, said:

Salutare,colegi!
Speța e urmatoarea: pe 29 septembrie anul asta cumpar un alt auto sh din alt judet. Pe 30 septembrie, ziua urmatoare ,imi vand  auto meu vechi altcuiva in alt judet. I-am solicitat sa-mi comunice ziua cand s-a programat cu inmatricularea ca sa programez si eu la o zi dupa el in dorinta de a-mi pune numerele mele preferentiale pentru care am platit si taxa de rezervare . Tipul n-a mai raspuns la tel si mesaje drept pentru care am inmatriculat-o cu un numar care a picat la rand dorindu-mi totodata ca dupa 90 zile de cand a cumparat-o de la mine sa-mi reinmatriculez masina pe numerele mele.
Surpriza mea azi, la 91 de zile , masina e in continuare inmatriculata pe numerele mele.
Intrebarea mea este: Cum sa fac sa-mi recapat numerele ? Au trecut 90 zile pt el ca sa mi le pot lua inapoi dar masina merge bine-merci pe strada cu numerele mele.


Stimate coleg.
Din principiu, evit să intru în dispute și/sau diferende, iar opiniile pe care le exprim sunt bazate pe prevederi legale, cutume și/sau experiență acumulată în timp îndelungat și au drept scop oferirea unor sfaturi/informații, doar din dorința de a ajuta fără a avea un scop ascuns, acelor entități (persoane) care dau dovadă de un minim bun simț și decență.
De obicei, pornind de la premiza că „cine are urechi de auzit, aude, și cine are ochi de văzut, vede”, dau un singur răspuns la un subiect. În cazul în care constat un interes real pentru informațiile din postarea inițială, și mi se vor solicita detalii/completări, atunci voi continua să postez la subiectul respectiv. Din experiența personală am constatat că sfaturile/informațiile nesolicitate sau gratuite, indiferent de cine/cui/când/unde le oferă, sunt tratate cu dispreț. Când aceleași sfaturi/informații sunt oferite de aceiași entitate/persoană contra unui cost semnificativ de mare, atunci sunt preluate și urmate cu foarte mare atenție.
Deși eu sunt nou acceptat în această comunitate și am publicat doar cca. 40 de postări, practic „un neica nimeni, coate goale, mațe fripte” (ca să îl citez pe „anonimul” I.L. Caragiale), voi risca și îmi voi spune punctul de vedere. Sper să nu deranjeze.
Nu vă cunosc vârsta, nivelul de pregătire și cel de sinceritate de care puteți da dovadă și drept urmare risc și vă voi acorda prezumția de corectitudine și sinceritate totală până când voi constata contrariul.
Referitor la speța dvs. :
Am să vă dau același răspuns ca și altui coleg aflat într-o situație similară.
La vânzarea unui autovehicul :
Vânzătorul are următoarele obligații :
1. Să declare acest fapt, în termenul legal, la Direcția de Impozite și Taxe Locale - DITL unde avea înregistrat autovehiculul (mașina), iar ca urmare se va „scoate” de la impozit de la data încheierii actului de vânzare - cumpărare. Probabil se va întocmi un contract de vânzare - cumpărare tip, de genul celor prevăzute de legislația actuală ca posibilă procedură de îndeplinit. Ar trebui să stea liniștit dacă deține măcar un exemplar cu viza DITL-ului respectiv aplicată în original.
2. După încheierea actului de vânzare - cumpărare să predea cumpărătorului cel puțin următoarele :
2.1. seturile de chei și
2.2. actele în original – cartea de identitate a vehiculului – CIV, certificatul de înmatriculare/talonul de preferat cu înscrierea olografă, cu pix sau cerneală, în rubrica special destinată a mențiunii „Înstrăinat către ... la data de ... ora ...”
ale autovehiculului.
Cumpărătorul are obligația legală să declare dobândirea autovehiculului, în termen de 30 de zile, la DITL-ul de care aparține adresa de domiciliu a acestuia.
Conform prevederilor legislației actuale, pentru perioada de timp rămasă din anul dobândirii dreptului de proprietate asupra autovehiculului cumpărătorul nu datorează impozit, acesta fiind achitat de vânzător.
Dacă nu o face va fi pasibil și de sancțiune (amendă) pe lângă impozitul datorat.
Chiar dacă respectiva persoană declară sau nu deținerea în proprietate a autovehiculului respectiv, DITL-ul unde a fost anterior înregistrat bunul mobil are obligația să înștiințeze, în termen de 5 zile, :
1. DITL-ul care administrează teritoriul pe raza căruia se află domiciliul cumpărătorului pentru a lua în evidență bunul respectiv, și
2. Direcția Regim Permise și Înmatriculare Vehicule - DRPCIV – „Poliția” pentru a consemna în baza de date proprie schimbarea proprietarului autovehiculului.
Precizez că nu există prevedere legală care să oblige cumpărătorul să înmatriculeze pe numele său autovehiculul respectiv.
Ca să glumesc, cumpărătorul ar putea să fi achiziționat câte o mașină de lux pe care să o folosească drept cuibar pentru fiecare găină din curte, iar ouăle să le vândă scump pe motiv că au fost produse în condiții de lux. Legea nu interzice o astfel de acțiune. Deci este permisă.
În concluzie, revenind la o situație uzual întâlnită, referitor la autovehicul, cumpărătorul :
1. are obligația de a îl declara la DITL-ul de care aparține în termen de 30 de zile de la dobândire,
2. îl poate înmatricula în circulație, pe numele său, doar atunci când dorește, fără a exista un termen limitativ în acest sens,
3. îl poate radia din circulație, provizoriu sau definitiv, și astfel nu va mai datora impozit dacă face dovada că dispune (în proprietate, închiriere, comodat, punere la dispoziție, etc.) de un teren aflat în proprietate privată pe care să fie staționat/depozitat autovehiculul respectiv.
Dvs. veți decide ce veți face în continuare.
Din experiență, știu că în alegerea căii de urmat, vor conta mai ales convingerea personală existentă în subconștient și impulsul de moment, decât „sfaturile” primite.
Eu mi-am exprimat doar disponibilitatea de a ajuta cu ceea ce pot. Nu sunt nici Dumnezeu și nici Mafalda. Doar un simpu om care este dispus să ajute în limita timpului disponibil.
Nu „intru” pe internet decât atunci când pot aloca timp pentru această acțiune. Drept urmare nu voi răspunde întotdeauna foarte rapid la toate solicitările primite. Dacă este o mare grabă și considerați că aș putea să vă ajut, atunci puteți încerca să îmi trimiteți un mesaj privat care probabil îmi va fi redirecționat rapid în contul de poștă electronică („e-mail”).
Îmi doresc să nu îmi irosesc resursele (mai ales timpul) inutil.
Dacă veți găsi greșeli gramaticale sau de sintaxă în vreunele dintre postările mele aproape sigur acestea se datorează grabei, neatenției sau stării de oboseală din momentul când am elaborat/redactat textul respectiv sau chiar unei tastaturi care a început să „obosească”. De regulă, când nu am o urgență, pentru a accesa internetul, folosesc un laptop pentru a avea o imagine de ansamblu mai mare asupra citirii/scrierii textelor. Elaborez/redactez textul respectiv într-un fișier de tip „Word”, îl recitesc și corectez în măsura în care sesizez la timp eventualele greșeli, și de abia apoi îl postez folosind metoda copiere - lipire/transcriere (cunosc și termenul „copy - paste” dar prefer exprimarea în limba română atâta timp cât încă sunt capabil să mă exprim corect, cursiv și inteligibil într-o singură limbă). Indiferent de cine este autorul, nu îmi plac „dovezile” de incultură sau chiar de (semi)analfabetism care au început să devină regula, nu excepția, în societatea globală actuală. Totodată evit să folosesc așa numitele „telefoane”. Cu cât sunt mai „inteligente” cu atât mă atrag mai puțin.
Cred că am fost suficient de explicit.
Sper să vă fie de folos aceste informații.

Edited by MBSL, 31 December 2021 - 08:18.


#22
MKdens24kw

MKdens24kw

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,849
  • Înscris: 02.02.2014
Vesti bune, fratilor.
Nu stiu daca in urma mail-urilor trimise ieri la DRPCIV sau ca se proceseaza automat in baza de date , azi cand am verificat  pe site-ul lor am vazut ca i s-a suspendat inmatricularea pe motiv de  netranscriere la termen. De la DRPCIV nu am primit niciun raspuns inca. Am verificat si in Spam.


"Vehiculul cu seria de şasiu W0L..........950 şi numărul de înmatriculare XX27XXX are înmatricularea suspendată din data 31/12/2021 pentru NETRANSCRIERE LA TERMEN. Valabilitate ITP: 17/12/2022."

Deci ma pot apuca sa-mi fac dosarul pentru reinmatriculare pe numerele mele.

Edited by MKdens24kw, 31 December 2021 - 15:41.


#23
pasilla

pasilla

    Superior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 55,778
  • Înscris: 31.03.2012
Se face automat.
Asta nu iti rezolva problema cu numerele.

#24
MKdens24kw

MKdens24kw

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,849
  • Înscris: 02.02.2014
De ce? El oricum legal nu mai poate circula cu numerele mele. Si chiar daca e obligat acum s-o inmatriculeze nu poate cu numerele mele.

Edited by MKdens24kw, 31 December 2021 - 15:46.


#25
pasilla

pasilla

    Superior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 55,778
  • Înscris: 31.03.2012
Masina este in continuare inmatriculata cu numerele tale, chiar daca inmatricularea a fost suspendata.
Legiutorul nu a stiut/vrut sa reglementeze situatii de genul asta.
Ar fi trebuit ca tu sa iti recapeti numerele in situatia in care ai taxa platita, iar masina veche are inmatricularea suspendata.
Dar nu cred ca se va intampla pana cand masina veche nu e radiata/transcrisa.

Edited by pasilla, 31 December 2021 - 15:53.


#26
dorin_2k

dorin_2k

    Master Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 48,069
  • Înscris: 01.12.2001
Link te rog către pagina DRPCIV unde ai primit acel mesaj la verificare.

#27
MKdens24kw

MKdens24kw

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,849
  • Înscris: 02.02.2014
https://www.drpciv.r...v-forms/vehicle

#28
pasilla

pasilla

    Superior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 55,778
  • Înscris: 31.03.2012
Probabil ca are cont si verifica la stare inmatriculare.

L.E. vad ca merge si fara cont daca stii VIN

Edited by pasilla, 31 December 2021 - 15:56.


#29
dorin_2k

dorin_2k

    Master Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 48,069
  • Înscris: 01.12.2001
https://www.drpciv.r...v-forms/vehicle
Aici?

#30
MKdens24kw

MKdens24kw

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,849
  • Înscris: 02.02.2014
Da. Merge si fara cont la verificari stare inmatriculare si disponibilitate numar.
Daca vrei alte servicii online, cum am dorit eu ieri "radierea" trebuie cont pe site lor. Si contul ala se face la ghiseu la ei. O ineptie.

#31
pasilla

pasilla

    Superior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 55,778
  • Înscris: 31.03.2012
Hai, curaj. Poate ai si tu o veste buna :)

#32
dorin_2k

dorin_2k

    Master Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 48,069
  • Înscris: 01.12.2001
Am deschis PC, ca acolo am VIN scris si am verificat

Quote

Vehiculul cu seria de șasiu xxx și numărul de înmatriculare xx este înmatriculat.
Valabilitate ITP: 03/03/2022
E plecat din august in alt judet.

Edited by dorin_2k, 31 December 2021 - 16:01.


#33
pasilla

pasilla

    Superior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 55,778
  • Înscris: 31.03.2012

 MKdens24kw, on 31 decembrie 2021 - 15:58, said:

Si contul ala se face la ghiseu la ei. O ineptie.
Inainte nu trebuia sa mergi la ghiseu. Eu am cont facut online in 30 secunde.
Mare porcarie asta cu mersul la ghiseu.

 dorin_2k, on 31 decembrie 2021 - 16:01, said:

E plecat din august in alt judet.
Nu mai tin minte ce ti-au zis aia de la DITL. Si-au facut treaba ?

Poate o fi fost transcris pe numele cuiva din judetul tau.

#34
MKdens24kw

MKdens24kw

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,849
  • Înscris: 02.02.2014

 dorin_2k, on 31 decembrie 2021 - 16:01, said:

Am deschis PC, ca acolo am VIN scris si am verificat

E plecat din august in alt judet.
Eu am scris ieri la DRPCIV general dar si la PH la mine.

Incearca sa scrii un mail si la DRPCIV din judetul unde are ala domiciliul.

 pasilla, on 31 decembrie 2021 - 16:04, said:

Poate o fi fost transcris pe numele cuiva din judetul tau.

Chiar, daca ala in ziua a 89-a o vinde sotiei..... Nu cumva are dreptul la inca 90 de zile sotia s-o transcrie?Posted Image

Edited by MKdens24kw, 31 December 2021 - 16:10.


#35
pasilla

pasilla

    Superior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 55,778
  • Înscris: 31.03.2012

 MKdens24kw, on 31 decembrie 2021 - 16:08, said:

Chiar, daca ala in ziua a 89-a o vinde sotiei..... Nu cumva are dreptul la inca 90 de zile sotia s-o transcrie?Posted Image
NU. Asta au prevazut-o.

(4^4) În cazul în care până la transcriere intervin transmiteri succesive ale dreptului de proprietate asupra vehiculului, termenul prevăzut la alin. (4) curge de la data primei transmiteri a dreptului de proprietate.

Edited by pasilla, 31 December 2021 - 16:14.


#36
dorin_2k

dorin_2k

    Master Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 48,069
  • Înscris: 01.12.2001
La mine a venit de la 400 km după mașina. Nici nu imi mai bat capul cu ea. Nu i-am dat nici RCA, nici rovinieta nici copia de CI a mea. Am scris pe talon "instrainat" vor za la DTIL si dus a fost. L-am sunat e 2-3 ori. A zis ca nu a avut timp sa o transcrie.
Nu mai ma gândesc la ea. Asta e. Resemnat. Aștept sa expire si ITP-ul, poate asa nu va mai circula cu ea. Rovinieta si RCA nu mai are.
A avut RCA la o luna de la cumpărare. Cred ca a vrut sa o vândă. RCA pe o luna i-a fost făcut prin octombrie

Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate