Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Biden loveste din nou

Pocket PC Handheld ajutor.

Intrerupere utilitati casa tempor...

Care credeti ca este probabilitat...
 paravan geam / obturare vedere

Motorola E32, se aprinde flashlig...

La mulți ani @sylvius!

Joy Berceni Biruintei 87
 Recomandare suport tableta

Vanzare apartament

Adaptare motor nou la unele elect...

Sfat achizitie mirrorless Lumix
 Romania printre primele poziții d...

Pisica din Iasi care a mers sa na...

PC fara wifi, conectare smart mon...

Masina cu buget redus
 

Browser redirectat

* - - - - 2 votes
  • Please log in to reply
19 replies to this topic

#1
Bupitz

Bupitz

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 68
  • Înscris: 21.04.2008
Va salut.

De azi-dimineata intampin o problema.
Cand incerc sa deschid anumite siteuri obisnuite in Chrome (digi24.ro, gsp.ro) imi apare o fereastra de la antivirus (Nod32) care imi zice ca se incearca redirectionarea catre alte site-uri.

Mentionez ca nu accesez deobicei siteuri dubioase (torrente, porn, etc) si nu dau click pe reclame.
Am Win10 cu licenta updatat constant, Chrome la ultima versiune, Nod32 cu licenta updatat constant, Office cu licenta etc

Nu am instalat nimic in ultimele zile, in Chrome am ***** ca extensie care blocheaza majoritatea reclamelor sau pop-upurile.
Am scanat de virusi, nu am gasit nimic.

Ceva sfat ?

Mersi anticipat.

Bupitz

Attached Files



#2
cotizo_dacul

cotizo_dacul

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,167
  • Înscris: 09.01.2009
Ai  incercat  o  reinstalare  chrome?Sau  ai  incercat alt  browser?

Edited by cotizo_dacul, 29 December 2021 - 15:27.


#3
routerboard70

routerboard70

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 500
  • Înscris: 03.05.2021
Pentru inceput, dezinstalati ESET-ul si verificati daca ora si data sunt corecte!
Accesati site-urile cu antivirusul dezinstalat si dupa ce ati verificat ora si data, asa cum v-am spus.
Tot cu antivirusul dezinstalat, incercati si alte browserere.
Reveniti cu un raspuns!

#4
Argv

Argv

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,492
  • Înscris: 25.10.2007
Incearca un scan cu AdwCleaner: https://toolslib.net...d/1-adwcleaner/

#5
laffin

laffin

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,471
  • Înscris: 16.03.2007
pai tu nu te uiti ce pagini iti blocheaza? esti infectat cu ceva adware.

Edited by laffin, 29 December 2021 - 15:59.


#6
Bupitz

Bupitz

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 68
  • Înscris: 21.04.2008
Revin cu extra-informatii.
Am scanat de malware cu Malwarebytes, nu a gasit nimic dupa care mi s-a intamplat ceva ciudat: nici de pe telefon nu mai puteam sa intru pe paginile respective (Samsung S21 cu ultimul Android).

Atunci mi-am dat seama ca e ceva foarte putred.

Am oprit wifi-ul si m-am conectat pe 4G pe Vodafone si mi-am facut hot-spot de pe telefon. Cand am accesat siteurile respective prin netul de la Vodafone, totul mergea perfect.
Concluzie ... e ceva de la Modemul Digi de fibra sau chiar de la Digi din backend. Am sunat la ei, spun ca nu au mai auzit de asa ceva si ca sigur e de la mine. Mi-am dat seama ca nu am cu cine sa vorbesc acolo si mi-am sunat ceva prieteni ce lucreaza la departamentul tehnic de la Digi. Acum se conecteaza la echipamentul meu remote.

Revin

#7
eiffel

eiffel

    BusyWorm

  • Grup: Moderators
  • Posts: 68,452
  • Înscris: 15.06.2004
Suna a ceva probleme cu DNS-urile. Undeva e un DNS Hijack.

Ai incercat sa pui DNS-uri manuale la placa de retea sa vezi daca mai face ?

Vezi in setarile placii si la DNS in lc de automat pune 1.1.1.1 si 8.8.8.8.

Vezi daca merge.

#8
Bupitz

Bupitz

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 68
  • Înscris: 21.04.2008
Salut. Da, pare o problema cu DNSul.

Si routerul meu si notebookul conectat prin LAN la routerul Digi de fibra primesc acelasi DNS dubios.

Attached Files


Edited by Bupitz, 29 December 2021 - 17:53.


#9
costeld69

costeld69

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,721
  • Înscris: 07.02.2011

View PostBupitz, on 29 decembrie 2021 - 15:03, said:

Cand incerc sa deschid anumite siteuri obisnuite in Chrome (digi24.ro, gsp.ro)
Cum incerci sa le accesezi, ai marcaje sau prin introducere adresa in bara ori cautare si apoi dai clic pe rezultat?
Daca introduci adresa https://www.gsp.ro/ sau https://www.digi24.ro/ ,se intampla la fel?
Verifica setarile din browser pentru pagina de acasa si fila noua.

Edited by costeld69, 29 December 2021 - 17:57.


#10
Bupitz

Bupitz

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 68
  • Înscris: 21.04.2008

View Posteiffel, on 29 decembrie 2021 - 17:41, said:

Suna a ceva probleme cu DNS-urile. Undeva e un DNS Hijack.

Ai incercat sa pui DNS-uri manuale la placa de retea sa vezi daca mai face ?

Vezi in setarile placii si la DNS in lc de automat pune 1.1.1.1 si 8.8.8.8.

Vezi daca merge.

Salut.
Am pus manual DNS la placa de retea si acum merge. Ma gandesc ca la IPv6 nu are rost sa schimb.

Din pacate e doar un workaround pt PC, pe telefon tot nu pot accesa acele siteuri.
Vreo idee cum se poate rezolva root-cause?

Mersi mult si respect!

Attached Files



#11
ogo

ogo

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,531
  • Înscris: 07.03.2006
schimba DNS-urile in gateway.
1.1.1.1
9.9.9.9
0.0.0.0 ala trebuie sa dispara de acolo.

ps
oricum esti infectat in lan
ai upnp activat pe getaway si cineva din lan-ul tau le modifica....

#12
Bupitz

Bupitz

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 68
  • Înscris: 21.04.2008
Pana la urma cred ca au facut cei de la Digi un reset la ONT si acum isi ia routerul DNS ok.

#13
eiffel

eiffel

    BusyWorm

  • Grup: Moderators
  • Posts: 68,452
  • Înscris: 15.06.2004
Si pe telefon se poate schimba DNS-ul.
Eu prefer DNS schimbat, indiferent de provider.

#14
lache1

lache1

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,430
  • Înscris: 09.05.2006
Salut, patesc ceva asemanator, site-uri aleatoare de ieri apar ca avand certificat expirat, antivirulsul le blocheaza, Malwarebytes imi zice intotdeauna de un ip ce pare din Ucraina. Ce as putea sa comunic isp-ului sa faca? E o retea de cartier. DNS-urile care apar in routerul meu sunt 8.8.4.4 , 8.8.8.8, par ok. Ce si unde as mai putea verifica? Situatia e la fel si pe PC si pe telefon daca e conectat pe wifi la router. Pe reteaua mobila e ok.
Am verificat local setarile de retea, desi eram pe auto, dns-urile erau dubioase. Am schimbat pe ip fix si dns-urile de mai sus si acum pare ok, dar mai sunt dispozitive in casa, gen mobile si TV conectate, probabil trebuie schimbate toate.
Pana la urma de unde se produce asta? De la ISP sau cineva in casa a dat click pe ceva aiurea?

Edited by lache1, 29 January 2022 - 22:02.


#15
eiffel

eiffel

    BusyWorm

  • Grup: Moderators
  • Posts: 68,452
  • Înscris: 15.06.2004
Ai incercat pasii de aici - https://forum.softpe...hide-topic-nou/ ?

DNS-ul din router poate fi ignorat daca la placa de retea ai alte DNS-uri.

#16
lache1

lache1

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,430
  • Înscris: 09.05.2006
Malwarebytes si Kaspersky nu au gasit nimic, Am pus pana la urma ip fix cu dns de google, dar pe TV de exemplu sau pe telefon face la fel.pe dhcp, dns se schimba in 37.57.137.208 cu 185.204.2.172. Primul e din ucraina, al doilea din moscova - rusia. De asta cred ca problema e la isp, nu la mine. Totul e sa inteleaga si ei si sa remedieze, Inca nu s-a intamplat asta.

#17
lache1

lache1

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,430
  • Înscris: 09.05.2006
Am rezolvat, Cineva mi-a spart routerul si dns-urile alea erau setate la DHCP pe router. Am schimbat dns-urile si parola la router, sper sa fie de ajuns.

#18
Ravy

Ravy

    Don't be sad, get MAD!

  • Grup: Moderators
  • Posts: 16,206
  • Înscris: 05.01.2006
Ce router și ce versiune de firmware ai pe el?

Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate