Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Incalzire in pardoseala etapizata

Suprataxa card energie?!

Cum era nivelul de trai cam din a...

probleme cu ochelarii
 Impozite pe proprietati de anul v...

teava rezistenta panou apa calda

Acces in Curte din Drum National

Sub mobila de bucatarie si sub fr...
 Rezultat RMN

Numar circuite IPAT si prindere t...

Pareri brgimportchina.ro - teapa ...

Lucruri inaintea vremurilor lor
 Discuții despre TVR Sport HD.

Cost abonament clinica privata

Tremura toata, dar nu de la ro...

Renault Android
 

Cel mai ieftin furnizor de gaze naturale

* * * * - 6 votes
  • Please log in to reply
149 replies to this topic

#55
giv

giv

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 467
  • Înscris: 16.07.2007

View PostXman_ghio, on 27 decembrie 2021 - 13:33, said:

Daca tu castigi 100 de lei pe luna, dar ai cheltuieli de 150 lei => candva in viitor vei avea probleme.
Din cate imi dau seama statele din Occident exact asta fac.

View PostMagicwisewolf, on 27 decembrie 2021 - 13:33, said:

Multumesc, dar asta e realitatea.
Tragicul situatiei pe mine ma enerveaza maxim, ma scarbeste si ma ingrijoreaza ca nu voi mai putea asigura familiei caldura iarna viitoare. Macar iarna asta va fi ok, am reusit sa fac un contract f bun din martie 2021 pana la sf lui februarie 2022. Sa vedem ce se intampla dupa, cand va expira.
Oricum, sa ajungi sa dai un salariu, chiar peste un salariu pentru incalzirea unei case, la o temperatura de 21-22 de grade, nu 25-27 de grade ca la bloc, mi se pare ceva infricosator si revoltator.
Practic, daca nu ai minim 3000 de lei salariu, nu prea iti poti plati facturile, nu mai zic de altele... Practic, in cazul fericit, intr-o casa cu 2 angajati cu salarii de 3000-4000 de lei pe luna fiecare, un salariu se duce exclusiv pe facturi, iar celalalt pe restul : mancare, imbracaminte, incaltaminte, combustibil, asigurari (apropo si de RCA, FMM !!!), iar daca mai ai si copii, se beleste pulla cu cantec...
Problema cea mai mare e ca nu ai de unde sa alegi, aici nu mai e vorba de nesimtire si de durere in cur a consumatorului, caruia nu ii pasa pana acum cat plateste la gaze si electricitate. Acum, oricat te-ai informa, nu prea ai ce alege fara sa fii jefuit.
Incepem sa simtim bunastarea liberala.
Culmea este ca majoritatea ma apostrofeaza ca ma revolta situatia.
Poate ca asta meritam cu astfel de "concetateni".

#56
pasilla

pasilla

    Superior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 55,778
  • Înscris: 31.03.2012
Mai ales Norvegia :)

#57
andreic

andreic

    Very OLD Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 122,292
  • Înscris: 07.02.2003
A devenit topic de smiorcaiala :roflmaofast:

#58
laffin

laffin

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,374
  • Înscris: 16.03.2007

View Postmariovrs, on 27 decembrie 2021 - 12:35, said:

Ori nu ti-a venit factura marita,ori nu platesti tu factura.. Sau..stai in cotet de 40 de mp si ti-a venit in sfarsit apa la moara.

mentalitate de oameni saraki Posted Image am actiuni la dormeo. mai cumparati-va si voi o plapuma, ca tristetea voastra ma deprima!

Edited by laffin, 27 December 2021 - 13:51.


#59
giv

giv

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 467
  • Înscris: 16.07.2007

View Postlaffin, on 27 decembrie 2021 - 13:49, said:

mentalitate de oameni saraki Posted Image am actiuni la dormeo. mai cumparati-va si voi o plapuma!
Da....dupa modul agramat in care scrieti se vede ce fel de "actionar" sunteti.
Succes in viata! Pana acum se pare ca nu ati inteles nimic din ea.

View Postandreic, on 27 decembrie 2021 - 13:49, said:

A devenit topic de smiorcaiala Posted Image
Ba nu....sunt unele "creiere" foarte valoroase aici. Se vede dupa modul gen semi-analfabet in care scriu sau relationeaza. Unele foarte "incinse". Si multi labagii care isi dau cu parerea pe langa subiect. Mai sunt unii onanisti care se baga in seama fara sa ii intereseze subiectul doar sa faca figuratie. Eu asa o vad.

#60
laffin

laffin

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,374
  • Înscris: 16.03.2007
smiorc, smiorc.
sunt la engie, nu mi-am batut capul cu contractele. mi-au facut ei cat au vrut. acum cateva zile mi-a venit notificare ca imi maresc pretul de la 0.27 la 0.33/kw. le-am dat mail ca doresc tarif de 10x mai mare, sa nu vina la mine cu preturi de saraki. nu mi-au raspuns pana acum :)

#61
axisborn

axisborn

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,272
  • Înscris: 20.11.2020

View Postlaffin, on 27 decembrie 2021 - 13:54, said:

smiorc, smiorc.
sunt la engie, nu mi-am batut capul cu contractele. mi-au facut ei cat au vrut. acum cateva zile mi-a venit notificare ca imi maresc pretul de la 0.27 la 0.33/kw. le-am dat mail ca doresc tarif de 10x mai mare, sa nu vina la mine cu preturi de saraki. nu mi-au raspuns pana acum :)
Asa-i când nu muncești ptr bani?

#62
laffin

laffin

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,374
  • Înscris: 16.03.2007
daca ma intrebi pe mine, munca e pentru tractoare si fraieri. zi si tu, asta-i oferta?

Attached File  Screenshot 2021-12-27 at 13.55.30.png   445.21K   112 downloads

#63
Dihorul Razboinic

Dihorul Razboinic

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,322
  • Înscris: 01.10.2006

View Postgiv, on 27 decembrie 2021 - 11:33, said:

Si acum dintr-o data sa nu mai "piarda" au facut pretul de 6 ori.
Cum de 6 ori? Pretul la kWh sau suma de pe factura? :huh:

#64
Magicwisewolf

Magicwisewolf

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,047
  • Înscris: 29.01.2016
Hai sa lasam glumele pentru sectiunea de Fun.
Pana una alta, subiectul e serios, chiar daca exista si frustrari. Frustrarile sunt din neputinta de a face ceva in aceasta situatie, suntem prinsi la mijloc si situatia e maro, nu e roz...

#65
tinel231

tinel231

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 898
  • Înscris: 15.03.2009
Unii incearca sa lamureasca ce se intampla, de ce s-au scumpit asa mult GN :

https://adevarul.ro/...dce8/index.html
În februarie 2018, ANRM a stabilit ca preţul de referinţă pentru gazele naturale extrase în România să se calculeze în funcţie de preţurile de tranzacţionare de pe hub-ul de gaze de la Viena, pe baza unei formule de calcul realizată împreună cu Universitatea de Petrol şi Gaze Ploieşti.

,,În februarie 2018, ANRM a stabilit ca preţul de referinţă pentru gazele naturale extrase în România să se calculeze în funcţie de preţurile de tranzacţionare de pe hub-ul de gaze de la Viena
Din analiza efectuată de Asociaţia Energia Inteligentă asupra preţului mediu pe BRM reiese că preţurile gazelor naturale nu au atins nivelurile din anul 2019, dar cu toate acestea preţurile la consumatorul final au crescut cu până la 150%. Spre exemplu, în luna iunie 2021, preţul mediu cu care s-au vândut gazele pe piaţa angro a fost de 92,5 lei/MWh, iar preţul ofertat pe piaţă clienţilor casnici din piaţa concurenţială a fost între 123-160 lei/MWh. „Autorităţile vorbesc de nişte «vinovaţi inventaţi», ascunzând în fapt că principalul câştigător al scumpirilor este Statul Român, căruia îi convine postura de a încasa foarte mulţi bani de pe urma consumatorilor”, a încheiat expertul în energie.

Din analiza efectuată de Asociaţia Energia Inteligentă asupra preţului mediu pe BRM reiese că preţurile gazelor naturale nu au atins nivelurile din anul 2019, dar cu toate acestea preţurile la consumatorul final au crescut cu până la 150%. Spre exemplu, în luna iunie 2021, preţul mediu cu care s-au vândut gazele pe piaţa angro a fost de 92,5 lei/MWh, iar preţul ofertat pe piaţă clienţilor casnici din piaţa concurenţială a fost între 123-160 lei/MWh. „Autorităţile vorbesc de nişte «vinovaţi inventaţi», ascunzând în fapt că principalul câştigător al scumpirilor este Statul Român, căruia îi convine postura de a încasa foarte mulţi bani de pe urma consumatorilor”, a încheiat expertul în energie.''

Se pare ca in urma acestei decizii si modul de calcul al redeventelor platite statului a fost modificat , fiind stabilit in functie de cotatiile GN la bursa din Viena -Baumgarten deci o scumpire era inevitabila :

,,Producătorii români de gaze naturale au plătit până în prezent redevența pentru gazul produs la nivelul veniturilor realizate, un principiu de bază pentru orice taxă aplicată veniturilor.(...) Suntem de părere că o piață externă nu reprezintă piața din România. Nu avem nicio legatură cu hub-ul Baumgarten din Austria. Acolo gazele sunt vândute de mai multe ori și nu este corect pentru plata redevențelor din România. O abordare corectă ar fi plata redevențelor la prețul de piață realizat de producător în România, nu din afară'' se afirma pe saitul Investenergy.

Iar pe discoveryproject , se afirma ca :
,,Importăm masiv gaze de la ruși, deși ne lăudăm că suntem cel de-al doilea producător din Europa.Piața gazelor naturale este mult mai puțin transparentă decât cea a energiei electrice. Sunt mai puțini jucători atât la pe partea de producție- unde activează Romgaz (controlat de statul român) și OMV Petrom (controlat de statul austriac)- cât și pe partea de distribuție și furnizare- unde marii jucători sunt  EON (controlată de mai mulți investitori germani) și, respectiv, Engie (deținută de investitori francezi). Transportatorul național este Transgaz, deținut de statul român. Mai sunt o serie de furnizori de mai mici dimensiuni care dețin o cotă de piață de până în 5% și care au și început să aibă mari probleme și unele chiar să falimenteze în timpul acestei crize.
Pe piață sunt însă și o serie de traderi, care vând și cumpărăr gaze naturale. Aici se remarcă firma MET, deținută de statul ungar, compania elvețiană AXPO Energy și încă doi locali Tinmar Energy și Restart Energy.
Gazele naturale pot fi înmagazinate, iar pe zona depozitelor sunt doi mari jucători: Depozag SA Ploiești (controlată de Romgaz) și Depomureș Mureș, filială a francezilor de la Engie. Capacitatea de înmagazinare este de circa 30% din consum și, în plus, este extrem de greoaie și nu poate plia imediat pe cerere.
La fel ca pe piața energiei electrice, și piața gazelor naturale suferă de un uriaș deficit de producție internă. Conform unor date din piață, Romgaz și OMV Petrom și-au redus producția în ultimii cinci ani cu numai puțin de 30%.
Cauzele au fost diverse: de la frâne legislative interne până la existența unui preț pe piețele internaționale care a oprit producătorii să investească în noi capacități de producție.
Asociația Română a Companiilor de Explorare și Producție Petrolieră (ROPEPCA) consideră că Agenţia Naţională pentru Resurse Minerale (ANRM) a decis emiterea Ordinului privind aprobarea Metodologiei de stabilire a preţului de referinţă pentru gazele naturale extrase în România fără să țină cont deloc de pozițiile exprimate de principalii producători autohtoni de gaze naturale în cadrul consultării publice efectuată la data de 7 februarie 2018, dar bazând acest ordin exclusiv pe concluziile unui studiu semnat de un cadru universitar aparținând Universității de Petrol și Gaze Ploiești.

Edited by tinel231, 27 December 2021 - 14:44.


#66
Magicwisewolf

Magicwisewolf

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,047
  • Înscris: 29.01.2016

View PostDihorul Razboinic, on 27 decembrie 2021 - 14:33, said:

Cum de 6 ori? Pretul la kWh sau suma de pe factura? Posted Image

Si, si...
Implicit daca pretul per kwh creste, si valoare facturii creste, cu fix acelasi procent.
Da, de 6 ori la unii, la altii de "doar" 4  ori...
Caz concret.
Engie, anul trecut pe vremea asta pretul per mc era de vreo 1.9 lei, acum este de 11.5-12 lei
CezVanzare avea in ianuarie-februarie 2021 un pret de aprox 1.36 de lei per mc, acum este de aprox 11.4 lei.
Calculeaza si tu...

#67
giv

giv

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 467
  • Înscris: 16.07.2007

View Posttinel231, on 27 decembrie 2021 - 14:39, said:

Cauzele au fost diverse: de la frâne legislative interne până la existența unui preț pe piețele internaționale care a oprit producătorii să investească în noi capacități de producție.
Foarte pertinent.
Deci reiese clar ca este o umflare speculativa pe motive inventate.
Ce va face romanul de rand? Da un salariu pe gaze? Din ce va trai? Cred ca atunci când ii va ajunge cuțitul la os va pune mana pe ghioaga si va ieși in strada. Clar. Nu întrevăd alte orizonturi. Stați așa. Ca la multi nu le-au venit facturile.

Edited by giv, 27 December 2021 - 14:48.


#68
Magicwisewolf

Magicwisewolf

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,047
  • Înscris: 29.01.2016
Stati sa se faca 01.01.2022, urmeaza alte modificari de preturi...
O sa realizeze ce se intampla dupa ce o sa vada facturile. Ca vad ca unii inca o joaca la misto...

#69
giv

giv

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 467
  • Înscris: 16.07.2007

View PostMagicwisewolf, on 27 decembrie 2021 - 14:52, said:

Stati sa se faca 01.01.2022, urmeaza alte modificari de preturi...
O sa realizeze ce se intampla dupa ce o sa vada facturile. Ca vad ca unii inca o joaca la misto...
Stati asa sa se trezeasca din betia de Craciun peste cateva saptamani sa planga pe langa facturi sa te tii atunci.

#70
Magicwisewolf

Magicwisewolf

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,047
  • Înscris: 29.01.2016
Pentru cine este interesat, exista un alt topic pe care poate scrie si primi raspunsuri de la oameni care studiaza piata de ceva vreme.
Acolo lucrurile sunt mult mai serioase, nu exista mistouri si basini...
Doar ca e de citit.

https://forum.softpe.../page__st__4518

#71
mariovrs

mariovrs

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,393
  • Înscris: 27.09.2013

View PostMagicwisewolf, on 27 decembrie 2021 - 14:52, said:

Stati sa se faca 01.01.2022, urmeaza alte modificari de preturi...
O sa realizeze ce se intampla dupa ce o sa vada facturile. Ca vad ca unii inca o joaca la misto...

Pai acu rad.. Ca la E-on inca e 2.6 lei/mc. De la 1 ianuarie.. se face minim 4 lei, daca te incadrezi in consumul plafonat. Daca nu..o sa dai 2-3000 de lei la gaze lunar.

#72
Magicwisewolf

Magicwisewolf

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,047
  • Înscris: 29.01.2016
Eu am inceput sa monitorizez ANRE pe zona de preturi la gaze de vreo luna, o sa vad ce se intampla prin februarie-martie.
Pana acum cateva luni, mai intrasem doar de 1-2 ori pe ANRE, o data prin vara si apoi cand am auzit in toamna un pret la cineva, nu l-am crezut, stiind pana la acel moment doar de dublarea pretului, sau maxim triplare, la cei mai nesimtiti. Cand am vazut ca s-au facut si de 5 ori fata de inceputul anului, m-a luat cu frig instant...
Din primavara ori se duc mai sus, ori isi mai revin si o iau in jos. Desi, as paria pe prima varianta, mai ales din cauza rahatului Rusia-Ukraina-Europa.

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate