Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Skoda Fabia 1.0 TSI (110 CP)- 19 ...

Mezina familiei, Merida BigNine

The Tattooist of Auschwitz (2024)

Se poate recupera numar de telefo...
 Upgrade de la MacBook Pro M1 cu 8...

Ce tip de monitor am nevoie pt of...

Resoftare camera supraveghere

Laptop Gaming
 Cu ce va aparati de cainii agresi...

Nu imi platiti coletul cu cardul ...

Exista vreun plan de terorizare p...

Schimbare adresa DNS IPv4 pe rout...
 Recomandare Barebone

Monede JO 2024

Suprasolicitare sistem electric

CIV auto import
 

Ebook reader: Onyx Boox Note AIR 2

- - - - -
  • Please log in to reply
26 replies to this topic

#19
__-__

__-__

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 303
  • Înscris: 30.11.2021
Eu nu am inteles diferenta dintre un e-ink din asta si un Tab S de exemplu de la Samsung.
Pentru aceeasi bani nu vad unde ar castiga e-inkul.
Legat de luminozitate eu folosesc modul cald de iluminare, adica protectia de ochi, la telefon, tableta si inclusiv la pc il am pe night unde lumina albastra dispare si am lumina calda.
Un ebook devine altceva dupa ce a trecut de 6-7 inch si nu isi mai are rostul fiind mai facila utilizarea unei tablete !

#20
Aldulescu

Aldulescu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,794
  • Înscris: 04.01.2018

View Post__-__, on 30 decembrie 2021 - 19:59, said:

Eu nu am inteles diferenta dintre un e-ink din asta si un Tab S de exemplu de la Samsung.
Avantajul este ca nu se emite lumina direct in comparatie cu un ecran LCD, este exact ca hartia, iar lumina ambientala este suficienta pentru a vedea ecranul, sunt destule persoane care se plang de dureri de ochi sau cap daca se uita prea mult la ecrane LCD, backlight-ul pe baza de leduri pare sa fie problema, este chiar si un forum dedicat acestor probleme(ledstrain.org) iar ecranele e-ink sunt apreciate ca fiind mult mai comfortabile pentru ochi.

#21
bobitad

bobitad

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,383
  • Înscris: 24.09.2017
discutia e un pic mai complexa decat atat, dar hai sa fac un rezumat cu ce am inteles eu pana acum. ca sa ma si prezint, eu citesc de obicei, am citit sute de carti, atat pe hartie, kindle paperwhite, tableta, calculator. doar pe telefon nu obisnuiesc sa citesc carti, ca mi se pare aiurea formatul, dar il mai folosesc daca e sa prezint undeva ceva si trebuie sa caut informatia.

1.depinde de om, depinde de ochi, depinde de preferinte. cam asta e povestea finala, daca tu esti fericit ca citesti de pe samsungul tau, nu te dor ochii sau capul, atunci ala e bun pentru mine. altii sunt fani lumina naturala si kindle e o alegere buna pentru ei, fiindca ramane clar si nu e ca la tableta unde trebuie sa dai brightness-ul la maxim ca sa vezi. mie de exemplu imi place mai pe intuneric, de aceea tableta e buna ca fixez eu exact cata lumina vreau.
2.PWM, asta de obicei e principalul vinovat cu durerea de cap. adica tabletele aprind si sting ecranul asa de repede incat sa para ca ai lumina mai mica. notebookcheck.net are de obicei la reviewuri informatia asta. se masora cu osciloscopul si daca e valoarea mica atunci e naspa pentru cei sensibili, daca e valoarea mare atunci s-ar putea sa nu te afecteze. de obicei cam toate oled-urile au pwm, lcd-uri mai putin.
3.bateria pe ereader tine mult, bateria pe tableta nu asa de bine. pe tableta mai poti face si altceva, pe ereader de obicei nu. stiu de navigare, dar chiar si in modul de refresh al ecranului tot nu e chiar misto.
4.PPI conteaza. ppi=pixel per inch. aici onyx de exemplu are 300 de ppi. asta face ca textul ala sa nu apara pixelat si sa arate gata bun de mancat. continui la punctul urmator.
5.tabletele mici nu prea sunt bune. androizii scot o tableta de 8 inch de obicei cu rezolutie slaba(720p) si pana in 200 ppi.samsung a avut o tableta cu ecran 1080p cu pen dar nu a adus-o oficial in europa. in rest ai ipad mini, care pe langa faptul ca e scump, mai are si diverse probleme de la generatie la generatie. anu asta e jelly scroll. iar ce e peste 8 inchi e mai greu de citit dar nu imposibil.
6.as zice ca la sesiuni lungi de citire erederele castiga totusi.

pentru mine viitorul ar fi telefoanele care se transforma in tablete, cum e samsung fold si ce mai e de pe la oppo, xiaomi si restul. acum pretul e enorm, dar ma gandesc ca in 3 ani poti sa ai si telefon si tableta cu 1000 de euro, ma refer la una de top, ca probabil or sa fie si mai ieftine. om vedea..

Edited by bobitad, 30 December 2021 - 21:44.


#22
maccip

maccip

    46 ani

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 33,262
  • Înscris: 06.01.2007

View PostAldulescu, on 30 decembrie 2021 - 21:14, said:

Avantajul este ca nu se emite lumina direct in comparatie cu un ecran LCD, este exact ca hartia, iar lumina ambientala este suficienta pentru a vedea ecranul, sunt destule persoane care se plang de dureri de ochi sau cap daca se uita prea mult la ecrane LCD, backlight-ul pe baza de leduri pare sa fie problema, este chiar si un forum dedicat acestor probleme(ledstrain.org) iar ecranele e-ink sunt apreciate ca fiind mult mai comfortabile pentru ochi.
Pe mine altceva ma deranjeaza. Experienta scrisului pe un asemenea dispozitiv.
Astea LCD, au distanta mare intre varful pixului si planul in care se formeaza imaginea. Si ai senzatia ca scrii cu cuiul pe geam.
Pe mine ma intereseaza sa ofere senzatia de scris pe hartie si distanta mica intre varful penului si imagine. Chestia asta te face sa scrii altfel, sa poti umple pagina. Cand scrii pe o tableta normala, din cauza distantei si a faptului ca penul aluneca, ajungi sa scrii cu litere foarte mari si ajungi sa umpli pagina cu cateva linii de scris, imediat. Pentru ca ai senzatia aia de imprecizie la punctare, nu-i deloc aceiasi experienta.

Despre alte functii, imi doresc sa fie cat mai basic. Daca ar avea functii inteligente cu adevarat, de recunoastere a scrisului, a formulelor matematice, ar fi util, dar nu au asa ceva. Faptul ca-ti indreapta un cerc sau o linie nu face decat sa-ti abata gandul de la ce ai de facut in acel moment inspre cum sa desenezi astfel incat sa-ti fie util. Te focusezi la scrisul in sine, nu la ideea pe care vrei s-o schitezi acolo. Deci mai bine nu.

Cand scrii pe foi, ai nevoie de foaia pe care scrii si de cel putin o foaie din spate, pe care ai scris. Ma refer la schitarea unor idei, matematica, algoritm, programare. Tot timpul te intorci in spate, ai nevoie de foile anterioare in timpul in care foaia curenta trebuie sa ramana disponibila. Sau ai o carte pedefeu. Sunt bune functii destepte care sa-ti permita sa schimbi repede intre notitele tale si carte, la pagina la care ai ramas. Poti avea nevoie de 2-3-5 foi dintr-o carte si 3-5-7 fori de-ale tale. Splitul din stanga, asa il vad eu, trebuie sa ofere posibilitatea rapida de a chimba intre acestea. Onyx Boox e cel mai apropiat de ceea ce doresc eu. Altfel mi-ar placea Remarkable ca-i mai simplu. Nu vreau functii de audio, vazut filme si alte prostii.
In scenariul in care o folosesc oricum vine si laptopul. In principal pe un asemenea dispozitiv ma intereseaza managementul paginilor scrise de catre mine, splitul si accesul facil in spate.
Adica exact ca si cum ai scrie pe hartiile dintr-un clipboard, nu caiet. Eu nu scriu pe caiet tocmai din motivul ca am nevoie sa-mi reorganizez paginile.
In alte scenarii cand nu ai nevoie de pagina din spate, cand scrii pur si simplu (la o sedinta de lucru, de exemplu), unde nu vii cu laptopul, nici nu ai nevoie de functii de-astea avansate, e perfect Remarkable si poate un dispozitiv mai mic, de 10", poate 8".
Si recunoastere automata a textului, e utila.
Dar la schite nu prea, deoarece alea sunt cu desene, cu chestii. Greu de recunoscut automat. Ar merge, dar cu un soft cu adevarat inteligent, care sa retina aspectele relevante si sa le reorganizeze dupa ce ai terminat actul de conceptie si vrei sa arhivezi ce ai scris.
Dar lucrurile nu se indreapta inspre acolo, tabletele astea sunt mai degraba facute pentru artisti, pentru desenare.

#23
XORIAN_L

XORIAN_L

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,201
  • Înscris: 01.10.2009
E-ink-ul perfect ar fi daca ar fi la contrast idem cu oled-ul. Scrisul sa fie negru pe fond alb deschis sau mai bine fondul sa fie galben adoima cartilor vechi. Si asa va consuma mult mai putin pentru ca iluminarea nu mai este necesara.

#24
sorinu

sorinu

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,160
  • Înscris: 01.02.2003
The Differences Between e Readers and Tablets
[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/VMEMZDN6iDU?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Reading pdf: Onyx Boox Note Air vs. iPad Pro
[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/mmmGs7ybJ34?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

#25
nob0dy

nob0dy

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 781
  • Înscris: 05.06.2007
Pentru cei care au Onyx book, ati reusit sa gasiti dictionar engleza-roamana?

#26
Utilizator

Utilizator

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 422
  • Înscris: 07.11.2005
http://download.huzh...rg/freedict.de/

#27
alexutzu_boo

alexutzu_boo

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 160
  • Înscris: 09.02.2006
Salutare. Sunt proaspat posesor de tab ultra C.
Am observat ca nu s-a mai scris aici din noiembrie anul trecut, dar trag nadejde ca voi primi totusi un raspuns.
As dori sa va intreb ce aplicatii utilizati pentru notite, in care sa nu existe absolut deloc lag la scris.
Notepad-ul se descurca mai mult decat decent, dar tot exista un foarte mic lag.
De exemplu, mie mi se pare ca in app paint se misca perfect, ideal, fara nici cel mai mic lag.

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate