Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

xiaomi se blocheaza

Carbonaut, not great, not terribl...

Amplificare semnal GSM
 Oneplus 10T

Va doriți revenirea tramvaielor p...

Modificare publici

Alegere laptop dintre variantele ...
 Constructie bicicleta electrica

Exponometru extern si obiectiv de...

Izomeri

Recomandare TV
 Prostamin forte - bun la ceva?

eroare in Windows Server

Creștere testestoron natural

Camere ip aditionale HGNVK48902
 

PC pentru redare 4k/UHK, office, youtube, deci lite !

- - - - -
  • Please log in to reply
34 replies to this topic

#19
STARTREK1

STARTREK1

    căutător pe gugăl

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,624
  • Înscris: 27.06.2007
intel gen.6 are placa video integrata care decodeaza 4k 60fps - nu mai ai nevoie de placa video separata

Edited by STARTREK1, 26 December 2021 - 18:47.


#20
__roman__

__roman__

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 444
  • Înscris: 08.03.2021

View PostTatomir, on 26 decembrie 2021 - 17:29, said:

Gt 1030 este cu ~50% mai slaba ca RX 560 ( are VP9 ) si sunt aparute amandoua in 2017. Nu inteleg ce te face sa crezi ca gt 1030 va merge mai bine dacat rx 560.
Nu esti primul care este in eroare. Sunt doua parti hardware complet diferite in cipul grafic, una ocupandu-se de jocuri si cealalta de accelerare hardware. GT 1030 are practic acelasi decodor ca GTX1080Ti. Pentru a-i reduce pretul, are in schimb mult mai putine nuclee CUDA, bus mai mic si memorii mai slabe, care vor duce automat la economie si le restul componentelor (pcb, vrm, etc). Vega, in schimb, nu poate decoda VP9 youtube si netflix si drept dovada sta cpu usage 90% pe care il vezi in postarea unui coleg de mai sus. Nu e de vina procesorul pentru ca si mai sus am pus si eu niste capturi cu youtube unde un procesor foarte slab (Sempron 190 - dualcore de prin 2010) se descurca excelent cu un GTX 1050Ti, care, repet, are decodor identic ca al lui GT 1030.

Trebuie doar sa compari cpu load din postarea colegului de mai sus (octocore) cu ce iti pun eu mai jos.

Sempron 190 (muuuuuuuult, cu foarte mult mai slab ca un FX8000) + GTX 1050Ti
Attached File  youtube 4k.jpg   376.54K   12 downloads


7700K rastignit (2500MHz maxim, doua nuclee dezactivate, hyperthreading dezactivat, practic un dualcore 2c/2t tactat la 2,5GHz).
Am folosit acelasi material video youtube ca al colegului, dar trebuie tinut cont si de multitudinea de programe de monitorizare care atarna totusi de gatul unui procesor cu un asemenea nerf.
Attached File  youtube.jpg   250.19K   12 downloads

In alta ordine de idei, avem www-ul la dispozitie. Din el ma opresc la acest review si extrag urmatoarele:
"Only Nvidia accelerates the VP9 completely
But the measurement of the separate power consumption of the graphics cards is in this one Fall only half the story. The reason for this can be found in the VP9 codec used by YouTube. Nvidia Pascal can accelerate it to the full extent with the integrated video unit in hardware, but all GPUs from AMD in comparison cannot. The software and thus the CPU continue to do a certain amount of the computing work. On other platforms it is the codec that is mostly usedH.264 not a problem, but it does on YouTube.
As a result, the entire test system, including the GeForce GTX 1080 Founders Edition, needs around 70 watts on YouTube. With a Radeon Vega 64 it is 110 watts and therefore 40 watts or almost 60 percent more. This can only be solved with an updated video unit and accordingly requires new hardware."

#21
Leo2006

Leo2006

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,590
  • Înscris: 30.08.2006
https://bluesky-soft...der/nvidia.html
GT1030 stie de decodare VP9 nativ spre deosebire de Radeon RX560.

#22
DonGiovani

DonGiovani

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 182
  • Înscris: 18.12.2012
Acum m-am lămurit. In funcție de ce vom găsi mai convenabil la vânzare, vom alege MB si procesor gen.4 / 6.  Acolo la redarea UHD/4k eram in dubii.
Sper sa se bucure cat mai mult de cadoul primit de la copii ( TV-ul, nu calculatorul ).
Mulțumesc tuturor pentru ajutor!
Sărbători cu bine si un an nou plin de realizări!

#23
STARTREK1

STARTREK1

    căutător pe gugăl

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,624
  • Înscris: 27.06.2007
https://en.wikipedia..._device_support

#24
Tatomir

Tatomir

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,516
  • Înscris: 26.03.2010
Ai dreptate @roman nu are sprijin VP9, am testat azi de curiozitate pe un RX550 cu i5 7500 si tine procesorul peste 70%.

https://bluesky-soft...ecoder/amd.html

#25
__roman__

__roman__

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 444
  • Înscris: 08.03.2021
i5 10500 cu UHD 630
Attached File  demo forum.jpg   218.49K   13 downloads

Si aici e partea care ii pacaleste pe multi, aka e musai mai performanta la decodare pentru ca este mai performanta in jocuri. Se vede perfect ca partea de rasterizare 3D e in idle, decodorul lucreaza doar.
Attached File  demo forum 1.jpg   40.79K   17 downloads


La nVidia sunt trei parti distincte:
1. Rasterizarea 3D (jocuri si CUDA), plus acareturile RT si Tensor
2. Encodorul (lipsa la GT1030)
3. Decodorul.

Toate pot lucra in acelasi timp si se faulteaza reciproc pe ici-colo doar pentru ca folosesc acelasi bus.

Placa video folosita la decodare
Attached File  decoder.jpg   354.61K   11 downloads

Placa video folosita in paralel la decodare si encodare.
Attached File  decoder_encoder.jpg   356.1K   7 downloads

Puteam deschide si un joc intr-o fereastra, dar nu isi are rostul. Se vede la 3D usage ca ii raman suficiente resurse sa ruleze unul.

#26
sirgoofy

sirgoofy

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,059
  • Înscris: 06.09.2008

View PostDonGiovani, on 26 decembrie 2021 - 11:32, said:

Întreb pentru ca am găsit un combo gen. 4 pe la 600 lei, gen. 6 tot pe acolo dar de la gen. 8 preturile sunt mai mari,
Ia gen 6 atunci daca-s la pret similar.
Pt ~100 lei in plus e alegerea evidenta.

#27
DonGiovani

DonGiovani

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 182
  • Înscris: 18.12.2012
Buna seara si La Multi Ani!
In primul rand, multumesc pentru indrumarile primite,mi-au fost de un real folos. Am cumparat i7-8700 si placa de baza, totul e super!
Acum, ca sa nu mai deschid alt topic, va expun aici problema care ma ”chinuie” de dimineata.
Sotia are un laptop Lenovo IdeaPad L340, procesor Ryzen 3 la 3200u la 2700Ghz. ( cred), 4GB ram la 2400Mhz. Samsung si SSD 256 GB.
Vreau sa extind spatiul de stocare si , daca tot il deschid sa mai adaug macar 4GB ram.
Problema e urmatoarea: nu gasesc nicaieri specificatiile exacte , sa vad daca are 2 sloturi de ram( cu 1 ocupat) si nici daca am posibilitatea de a adauga spatiu de stocare.
Ori sunt eu ” afon” si nu stiu unde sa caut. Pe unele situri apare cu 2 sloturi de ram, altele spun ca placuta initiala este lipita pe placa de baza si are doar 1 slot liber.
La fel, nu stiu daca mai pot adauga un SSD M2 NVME, un SSD/HDD de 2,5” sau doar pot inlocui SSD-ul existent ( care pare a fi de 2.5” ) cu altul de capacitate mai mare.
Va rog frumos, orice sfat este binevenit, altfel pana o rezolv risc sa-mi beau cafeaua amara si rece!!!
Multumesc anticipat, weekend placut!

Edited by DonGiovani, 02 January 2022 - 00:33.


#28
nei-k

nei-k

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,883
  • Înscris: 21.12.2006
https://www.notebook...n.435714.0.html

https://laptopmedia....pgrade-options/

#29
DonGiovani

DonGiovani

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 182
  • Înscris: 18.12.2012
Buna dimineata!
Da, primul link l-am gasit si eu,doar ca acolo fac comparatie intre mai multe modele iar pentru Lenovo sunt alte specificatii (procesor Ryzen R7,etc.).
Dar al II-lea m-a lamurit,sper.
Am 1 placuta de 4GB pe placa de baza( nedetasabila) si un slot liber, unde pot pune 4-8GB ram,DDR4 la 2400Mhz. si vor lucra in dual channel.
Pe partea de stocare e mai complicat, am SSD de 256GB. Dar imi dau 2 variante de 2,5” sau NVMe. Si aici, NVMe de 2242 sau 2280.
Mai exista un locas unde pot adauga SSD sau HDD de 2,5”, dar am citit pe alte sit - uri ca nu are cablu pentru conectare, acesta fiind vandut de Lenovo si astepti 2-3 lui in cel mai bun caz.
Cred ca , cel mai sigur e sa-l deschid, sa vad exact ce componente am si daca pot adauga un SSD sau trebuie sa-l inlocuiesc pe cel existent cu altul mai mare.
Asta voiam sa evit, sa-l deschid de doua ori...timp pierdut pentru Doamna care il foloseste si la serviciu si acasa ( contabilitate).
Dar se va sacrifica, asta e! Sper sa nu fac vre-o prostie si sa dorm pe presul de la intrare!!!
OK. Multumesc frumos! Weekend placut!

#30
__roman__

__roman__

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 444
  • Înscris: 08.03.2021

View PostDonGiovani, on 02 ianuarie 2022 - 10:44, said:

Si aici, NVMe de 2242 sau 2280.
SSD-urile "clasice" au 2280. E vorba de lungimea lor si vor fi compatibile pe orice placa de baza care are aceasta valoare in specificatii.
Attached File  2280.jpg   51.14K   2 downloads

Acesta nu poate fi montat in sloturi care au valoare mai mica, dar poate fi montat in sloturi care suporta ssd-uri mai lungi si are adaptor pentru ele (aka muti sistemul de prindere in acea gaura)

De exemplu:
Attached File  1000.jpg   111.01K   6 downloads

In "1" poti pune doar 2280.
In "2" poti pune maxim 2280, dar suporta si 2242/2260 (se vad gaurile pentru ele)
In "3" poti pune tot ce este compatibil cu 1 si 2. Are, in plus, suport si pentru cele lungi, 22110 (se vede gaura lui, dincolo de surub)

Attached File  1000.jpg   111.01K   6 downloads

#31
__roman__

__roman__

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 444
  • Înscris: 08.03.2021
Nu pot edita.
Daca ai dubii cu specifiicatiile, masori slotul nvme de la surub pana la conector. Nu e musai ca masuratoarea sa fie cu precizie de milimetru pentru ca intre 30, 42, 60, 80 si 110 este suficienta distanta pentru a lasa loc de eroare. Daca masuratoarea indica ~80mm, atunci iti trebuie ssd 2280. Daca intre slot si surub ai inca o gaura la ~60mm, atunci suporta 2260 si 2280.

#32
DonGiovani

DonGiovani

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 182
  • Înscris: 18.12.2012
Am in casa un NVMe de 2280, deci am cu ce face comparatie. Ideal ar fi fost, pentru mine, sa am deja cumparate componentele pentru ca sa il deschid doar o data...vazut/montat si gata! Asa, il demontez, vad exact despre ce e vorba, il asamblez la loc. Comand componentele,pandesc momentul cand e liber 1-2 ore, iar il deschid, montez/schimb ce am nevoie si scap de cicaleala!!!
Daca stiam dinainte exact ce sa cumpar scapam saracul laptop de un chin in plus.

#33
__roman__

__roman__

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 444
  • Înscris: 08.03.2021
Cred ca nu gresesc (chiar as paria) ca laptopul de aici (link-ul de mai sus) are un 2242 cu adaptor pentru 2280. Cu 2280 mergi la sigur, caci e posibil sa existe si variante cu 2280 si fara adaptor.

Attached File  Clipboard01.jpg   217.86K   10 downloads

#34
DonGiovani

DonGiovani

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 182
  • Înscris: 18.12.2012
Acum am vazut din nou clipul, prima data nu stiam exact ce se intampla acolo. Am inteles. SSD NVMe de 2280 si 1 placuta ram, SODDIM de 8 / 16 GB, la 2400 . Acum, am inteles ca placuta de ram existenta este Samsung, e obligatoriu sa pun tot Samsung sau orice alta marca dar cu aceleasi specificatii?
Multumesc!

#35
GruiaLS

GruiaLS

    New Member

  • Grup: Candidate Members
  • Posts: 6
  • Înscris: 24.02.2021
Eu sunt de acord cu omul care a zis ca testeaza chestii SH.
Decat sa iei tehnologie de acu 10 ani, mai bine iei ceva ieftin, dar nou.
Cu alea vechi, daca ceva nu merge bine, urmatoarea directie este ghena de gunoi. Cu alea noi macar o mai dregi cumva, dar slabe sanse sa se intample ceva in urmatorii ani.
Un i3 gen 10, este mult peste ce ai tu nevoie si arhi-suficient. Gandeste-te ca are 4 cores/8 threads... Ceea ce aveau i7-urile pe vremuri ... plus ca pe unele le depaseste la performante :))
Cat despre placa video, mi se pare o aberatie sa iei una noua, cand cea integrata duce filme/browsing/light gaming.
Si ca pret e posibil sa iesi mai bine. Un i3 gen 10 e 1/3 pret fata de un i7 gen 6.

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate