Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Whisky for Mac

Xiaomi 14 Gpay

Izolare zid exterior de scandura

Dezinstalare drivere W11 23H3
 Recomandare masina de spalat fiab...

BSOD din cauza Intel Audio DSP dr...

De ce sunt oamenii nostalgici

Cum vand casa fara factura Hidroe...
 Scor FICO minim

Tonometru compensat CAS?

polita RCA ONLINE

Va rog recomandati echipa serioa...
 Termostat frigider - verificare

Mai au PC-urile vreun viitor?

Centrala termica immergas

Amenda in Lipsa ?
 

Ruptura LIA fara instabilitate. Operatia este obligatorie?

  • Please log in to reply
55 replies to this topic

#1
BogdanDragosI

BogdanDragosI

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 50
  • Înscris: 11.05.2020
Buna seara. Acum un an si jumatate, la fotbal pe sintetic mi-am rupt LIA. Prima data am calcat brusc, mi-am driblat adversarul si m-a dezechilibrat, cand am calcat putin in exterior a trosnit. S-a umflat putin si durerile au fost usoare. Am stat o saptamana, dupa care am revenit INCONSTIENT, la fotbal. Am jucat douazeci de minute si din nou a trosnit in incercarea de a intensifica miscarea, probabil cand a trosnit a doua oara s-a rupt de tot. Dupa ce s-a desumflat, purtat orteza, primul medic mi-a spus sa stau linistit ca nu am nimic (intradevar, testul sertarului nu evidentia nimic, ZERO instabilitate in genunchi, sunt slabanog dar cu picioarele foarte bine lucrate). M-am dus de capul meu sa fac RMN, evident rezultatul pe care il simteam eu "LIA RUPT COMPLET + Mici busituri pe meniscu extern, fara alte modificari pe cartilaj etc". Dupa care am mers la doctoru Râșcu, opereaza in Buc dar face consultatii si in Braila. Din nou, testul sertarului nimic, instabilitate zero, activitatile de zi cu zi nu sunt afectate, urcat scari, mers pe jos, ba chiar si alergare, doar la fotbal dupa 30 min de jucat simteam o oarecare sensibilitate pe genunchi, fotbal la care am renuntat de 1 an si cateva luni, am renuntat la orice activitate sportiva intensa, doar merg pe jos intr-un ritm alert, la asta ma rezum cand vreau miscare, am 27 de ani. Deci al doilea doctor, Râșcu, mi-a spus ca la testul clinic nu se vede nimic, dar pe RMN se vede clar ca LIA e rupt. Dupa un an si jumatate de umblat, mers, chiar urcat si pe munte, nu am niciun fel de instabilitate DAR ATENTIE AM RENUNTAT TOTAL LA FOTBAL, chiar si la alergat, doar mers alert cu pasi repezi. Acum intrebarea magnifica, MA OPEREZ? Doctorii spun ca daca nu am instabilitate si am renuntat la fotbal, sa stau linistit. Doar iarna si la frig, am mici dureri. Nu am incredere in niciun spital din Ro, dar ma ingrozeste gandul ca peste 10-15 ani mi-as putea pierde genunchiul. Banii de operatie i-am strans si daca ma operez, as vrea ceva maxim de bun, de privat si de nivel inalt, chiar daca costa. Astept cu nerabdare sfaturile voastre, sper sa va puneti in pielea mea si sa empatizati cu mine, probabil la mine e un caz mai "norocos" de LIA rupt, intradevar accidentarea nu a fost foarte puternica sau traumatizanta. Stima si respect.

#2
andreic

andreic

    Very OLD Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 122,541
  • Înscris: 07.02.2003
Bineinteles ca e obligatoriu, doar nu vrei sa te termini pe viata... fara ligamentul ala incrusisat se duce naibii stabilitatea si apar si alte probleme, nu vrei sa ajungi sa nu mai poti cobora nici scarile.

Edited by andreic, 19 December 2021 - 14:35.


#3
adisz

adisz

    Targu Mures

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 23,994
  • Înscris: 07.11.2006

View PostBogdanDragosI, on 19 decembrie 2021 - 00:26, said:

MA OPEREZ? Doctorii spun ca daca nu am instabilitate si am renuntat la fotbal, sa stau linistit. Doar iarna si la frig, am mici dureri. Nu am incredere in niciun spital din Ro, dar ma ingrozeste gandul ca peste 10-15 ani mi-as putea pierde genunchiul. Banii de operatie i-am strans si daca ma operez, as vrea ceva maxim de bun, de privat si de nivel inalt, chiar daca costa. Astept cu nerabdare sfaturile voastre, sper sa va puneti in pielea mea si sa empatizati cu mine, probabil la mine e un caz mai "norocos" de LIA rupt, intradevar accidentarea nu a fost foarte puternica sau traumatizanta. Stima si respect.

Spitalele sunt simple cladiri.
Actul medical care se practica in acele cladiri face diferenta.
Daca zici ca n-ai incredere in spitale automat tu n-ai incredere in medicii care profeseaza in acele spitale.Oricum este dreptul al tau sa ai sau nu incredere..
Dar daca n-ai incredere in spitalele si medicii din Romania de ce te-ai mai obosit sa deschizi aceasta tema pe un forum din Romania?Doar ca sa ti se spuna sa mergi in strainatate?

#4
Florin_d_1300

Florin_d_1300

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,040
  • Înscris: 06.04.2007
https://www.drronakp...-surgery-18332/
Zice aici ca daca e rupt complet, nu se poate reface fara operatie.

#5
BogdanDragosI

BogdanDragosI

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 50
  • Înscris: 11.05.2020
Ok multumesc. Se poate sterge topicul

#6
carolinaherera

carolinaherera

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,343
  • Înscris: 18.12.2019
eu cred ca sunt si spitale bune in Ro, cel putin "Municipalul" are niste echipe excelente
nu numai la orto, unde am fost eu

#7
JurasikMan

JurasikMan

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,289
  • Înscris: 30.10.2006
Schiatul si fotbalul sunt sporturi periculoase. Dupa o varsta, parghiile care apar in timpul acestor activitati sunt atat de puternice incat flexibilitatea naturala a legamentelor nu mai ajunge si atunci , ceva se rupe.
Am la MMA si BJJ , unde facem tehnici articulare pe picioare , martalogi de 40 de ani care nu au nimic , se incalzesc cum trebuie si suporta multiple abuzuri , dar in parghii studiate. Cum merg la schi sau joaca fotlbal , lipsesc cate trei saptamani ca ii dor genunchii . Am unul cu idei putin si fixe , are o problema reala dar ii plac schiatul si baschetul . Cat timp nu face decat antrenamentele de la sala , totul este  OK. Cum scapa pe teren sau pe partie , e teapan 3 saptamani , merge la doctori , toti ii zic ca opertie este iminenta , vine la bataie , face ce trebuie , il lasa . Dupa 2-3 luni se simte mai bine , iar pe teren , iar pe partie ....iar plezneala de ligamente si menisc.
Terminati buey , nu pricepeti ca sunt sporturi periculoase pentru aia de nu sunt antrenati sa le practice ?

Edited by JurasikMan, 19 December 2021 - 21:10.


#8
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,284
  • Înscris: 08.10.2015
Trebuie operație pentru ca ești tânăr.

#9
BogdanDragosI

BogdanDragosI

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 50
  • Înscris: 11.05.2020
Daca as cunoaste un doctor foarte bun unde sa ma duc, de preferat la privat m-as opera fara sa stau pe ganduri. Dar am auzit multi doctori cu opinii diferite despre ligamentoplastie. Multi pacienti s-au intors cu probleme din cauza suruburilor. Doctorii nu mai impun operatia daca nu fuge genunchiul sau daca nu ai instabilitate, se poate trai si cu lia rupt daca stii sa pastrezi genunchiul si sa ai grija de el. Nu imi este frica nici de operatie nici de recuperare, imi este frica de oameni neseriosi si de doctori care se dau ca stiu dar defapt te cotonogesc, va spun din propria experienta. Dupa un an si jumatate nu am probleme, la frig simt ceva diferit fata de celalalt genunchi dar nici disconfort nu as putea numi. Eu am doar LIA rupt si o mica fisura menisc intern care probabil si-a mai revenit. Restul ligamentelor sunt intacte, cartilajul neatins, menisc extern neatins. Daca a trecut cineva prin ligamentoplastie si acum zburda linistit pe campii, sa-mi lase si mie numele sau contactul doctorului. Multi doctori recomanda operatia asta aiurea, se uita pe RMN si te trimit la operatie, RMNul ar trebui sa confirme examenul clinic sau testul sertarului, ar trebui sa vindece pacientul nu RMNul. Sunt doctori care spun ca ajungi mai repede la artroza din ligamentoplastie decat fara daca ai putin ghinion. Sanatate

#10
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,284
  • Înscris: 08.10.2015
Din pacate la o operație nu există garanții de succes,corpul omenesc e complex,nu se aseamănă unu cu altul ,la fiecare există un risc de complicatii postoperatorii indiferent unde te ai opera.tu trebuie să pui în balanță doar riscurile la care te supui neoperândute si riscurile care sunt daca te operezi .tu decizi.dar garanție de succes 100% nu ti da nici la AKH.

#11
BogdanDragosI

BogdanDragosI

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 50
  • Înscris: 11.05.2020
Ideea e ca acum sunt bine si as putea fi bine cativa ani buni de acum incolo. Gandul meu ar fi sa ma duc la operatie cand simt ca nu mai e bine, dar ma expun la riscul ca ar fi prea tarziu. Daca gasesc un doctor bun cu recenzii bune ma operez si nu voi mai pune piciorul pe minge cu tot cu operatie. O sa vad ce pot sa fac in vara lui 2022. Am un contact bun de la Targu Mures dar este mult prea departe, eu fiind in Braila. Cu respect!

#12
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,284
  • Înscris: 08.10.2015
Eu sunt tot din Brăila si baiatul meu are ce ai tu ,si e programat pentru operatie la București în ianuarie.
Dar garanții nu există.

#13
BogdanDragosI

BogdanDragosI

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 50
  • Înscris: 11.05.2020
@silesax2 si cum se comporta genunchiul? Fuge? Il simte instabil? Daca vrei, tinem legatura. Ce varsta are baiatul? Eu am un numar de telefon al unui doctor la care s-a operat un prieten de-al meu iar acum s-a intors la fotbal dupa 7 luni. Daca pot sa te ajut cu ceva, imi spui. La mine e greu cu increderea in viata asta, am trecut prin greutati de tanar, am intalnit oameni si medici pe care nu credeam vreodata ca ii voi intalni sau macar ca exista asemenea oameni. Multa sanatate baiatului, tie si familiei tale. Operatia este minim invaziva, deci e un fleac, recuperarea este mai grea insa baiatul este tanar si o va duce lejer, va trece repede.

#14
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,284
  • Înscris: 08.10.2015
Îți trimit nr de telefon pe pm si mâine dacă vrei mai vb.

#15
BogdanDragosI

BogdanDragosI

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 50
  • Înscris: 11.05.2020
Ok, pe whatsapp vorbim. Cum este genunchiul?

#16
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,284
  • Înscris: 08.10.2015
Acum nu mai este umflat , poartă orteză si a început să facă miscare pentru că doctorul a spus ca înainte de operație sa faca cat mai multă miscare.teoretic trebuia sa faca si kinetoterapie dar nu cred că o să faca.

#17
BogdanDragosI

BogdanDragosI

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 50
  • Înscris: 11.05.2020
La mine a fost umflat o zi si foarte putin, nu a durut aproape deloc, doar in momentul rupturii cateva minute. Cum s-a intamplat accidentul? Eu am calcat gresit dupa ce am driblat doi adversari iar al 2lea m-a dezechilibrat, este foarte important si traumatismul si modul in care s-a rupt LIA ca sa ti se recomande operatia, LIA se rupe in trei moduri diferite. Presupun ca juca fotbal si era pe sintetic?

La mine a fost umflat o zi si foarte putin, nu a durut aproape deloc, doar in momentul rupturii cateva minute. Cum s-a intamplat accidentul? Eu am calcat gresit dupa ce am driblat doi adversari iar al 2lea m-a dezechilibrat, este foarte important si traumatismul si modul in care s-a rupt LIA ca sa ti se recomande operatia, LIA se rupe in trei moduri diferite. Presupun ca juca fotbal si era pe sintetic? Eu pe mizeria de sintetic de la Cerna l-am rupt.

#18
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,284
  • Înscris: 08.10.2015
Venea noaptea pe strada ,un câine a sarit la el din niste boscheti ,a sarit si a aterizat pe genunchiul in cauză,pac si s a rupt LIA si unu lateral.

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate