Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Schimbare adresa DNS IPv4 pe rout...

Recomandare Barebone

Monede JO 2024

Suprasolicitare sistem electric
 CIV auto import

Mutare in MOZAMBIC - pareri, expe...

Scoatere antifurt airtag de pe ha...

Magnet in loc de clește pent...
 Cumparat/Locuit in apartament si ...

Pot folosi sistemul PC pe post de...

Sokol cu distorsiuni de cross-over

Filtru apa potabila cu osmoza inv...
 Kanal D va difuza serialul “...

Upgrade xiaomi mi11

securitate - acum se dau drept - ...

Farmacia Dr Max - Pareri / Sugest...
 

Unde a greșit fuhrerul Celui de-al Treilea Reich Adolf Hitler și de ce?

* * - - - 6 votes
  • Please log in to reply
235 replies to this topic

#37
edy_wheazel

edy_wheazel

    Superior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 51,023
  • Înscris: 31.07.2007
Da, da' era si mai complexa treaba. Americanii, de exemplu, n-au guitat nimic de miscarile sovieticilor in Europa deoarece aveau nevoie mare de ei in Asia impotriva Japoniei. Ii durea pe ei in phula de fosta aliata a lu' Hitler, Romania.

#38
loock

loock

    Unas

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 18,662
  • Înscris: 29.03.2006
Interesant ca nimeni nu zice ca "a gresit" cu evreii...

#39
edy_wheazel

edy_wheazel

    Superior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 51,023
  • Înscris: 31.07.2007
Cu ce au influentat evreii politica sau bataliile din WW2? Ca holocaustu' a iesit la iveala practic la sfarsitu' razboiului.

#40
carturarulobosit

carturarulobosit

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,395
  • Înscris: 07.05.2018

View PostN62B44, on 19 decembrie 2021 - 12:37, said:

Singurul lucru care a functionat in Germania nazista a fost armata datorita unui nucleu de ofiteri bun (majoritatea din vechea garda) / disciplina / training superior aliatior pana prin 42-43
Plus Pervitin.
Bagau baietii 3 pastile de metamfetamina si mergeau 30 ore cu tancul fara oprire.

#41
loock

loock

    Unas

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 18,662
  • Înscris: 29.03.2006

View Postedy_wheazel, on 19 decembrie 2021 - 15:00, said:

Cu ce au influentat evreii politica sau bataliile din WW2? Ca holocaustu' a iesit la iveala practic la sfarsitu' razboiului.

Intrebarea era pusa mai mult ironic, dar exista o legatura majora cu razboiul.

Chiar daca dimensiunea holocaustului poate nu era cunoscuta larg, prigoana era cunoscuta dinainte de WW2, si apoi se stia ca sunt dusi fortat in lagare, impuscati daca refuza, pusi la munca fortata, infometati - era logic ca sunt resurse limitate chiar si necunoscand intentia criminala, etc., si oricum existau si cazuri de evadati care stiau ce se intampla, deci se stia.
Legatura ca razboiul e majora - la insistentele evreilor, SUA a sprijinit cu un efort material de razboi enorm URSSul, cu alimente, cu petrol fara de care tancurile, camioanele si avioanele rusesti nu inaintau, cu armament - inclusiv avioane, tancuri, camioane, mitraliere, munitie, cu paturi si alte materiale de protectie termica, cu tabla de aluminiu aliat pt. uz aeronautic din care rusii au facut mii sau zeci de mii de avioane pe langa cele primite de la americani si fara de care nu le faceau, cu tehnica pt. motoare, cu material plastic pt. avioane si echipamente care necesitau, cu plexiglas, etc., etc.
Si inclusiv prin cooperare militara cu baze secrete de bombardiere americane pe teritoriul URSS, din care plecau sa-i bombardeze pe nemti.

Edited by loock, 19 December 2021 - 15:34.


#42
loock

loock

    Unas

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 18,662
  • Înscris: 29.03.2006
Inclusiv programul american pt. arme atomice a fost cerut, sustinut, sprijinit si dezvoltat de evrei. Einstein a fost evreu, Oppenheimer  - parintele bombei atomice a fost evreu, John von Neumann a fost evreu, Edward Teller a fost evreu, Stanislaw Ulam a fost evreu, Frish la fel, Richard Feynman si el, si multi altii.

Edited by loock, 19 December 2021 - 16:02.


#43
edy_wheazel

edy_wheazel

    Superior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 51,023
  • Înscris: 31.07.2007

View Postloock, on 19 decembrie 2021 - 15:21, said:

Legatura ca razboiul e majora - la insistentele evreilor, SUA a sprijinit cu un efort material de razboi enorm URSSul...

Asa mult au insistat si sprijinit evreii prin SUA de nu au lasat emigrantii evrei din Germania sa debarce in New York. Si Roosevelt ii fix genu' care practic se pune la limita legalitatii cu ajutoarele de razboi pentru ca au insistat unii, evrei... Sa fim seriosi.

#44
pisoiu_22

pisoiu_22

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,842
  • Înscris: 13.01.2019
Nu vom stii niciodata adevarul exact.
Hitler a fost un dictator nebun ca si ceausescu care a pompat imens in nationalism extrem si in ideea ca ei sunt buricul pamantului in devenire desi n-au nici chiloti si nici teritoriu. Si cred ca a fost o sustinere din partea aliatilor pt el, altfel il schimbau populatia. Daca la mintea neamtului pui si dictatura pai merge brici. Au ajuns pana la moscova ceea ce nu reusise nimeni pana atunci. Aia ai lui napoleon au murit inghetatti prin campia rusa undeva mai incolo de belarus.

In ucraina si tarile baltice au fost sustinuti nazistii aproape neconditionat de frica comunismului. Aia din tarile baltice au fost infranti de sovietici cand au trecut catre germania, aia nu s-au intors ca noi. Si prin finalnda tot asa. Cred ca daca noi nu intorceam armele am fi fost incorporati la urss ca si teritoriu prada. Asa ne-au lasat doar cu sfera de influenta si investitii anglo americane zero, ceea ce s-a vazut apoi ca pt a produce o masina low-cost a trebuit cumparata licenta. pt un camion si ala nu tocmai bun lafel, in timp ce coreea de sud rfg franta japonia au avut astea gratis. Bine aia sunt poate si mai buni ca noi si ca rusii si ca orice slavi si africani etc.

Cred ca razboiul a fost deja la limita temporala pana la cel atomic. Daca mai amanau cativa ani in vederea dezvoltarii tehnologice se confruntau deja atomic prin anii 55-60 si in acest caz tehnica non-atomica nu prea mai conta asa mult.

Nucleul tehnic european este si azi tot germania, insa politic si militar europa este ca orice stat invins adica sub restrictii si doar aliat cu altii care decid.

Iar rusii cam sunt inferiori si nu numai ei, daca vedem si azi ca toti slavii nu sunt ceva performant comparativ cu anglo saxonii. Ce-a mai mare performanta au facut-o slavii in dicaturi, pe cand ceilalti s-au descurcat si cu democratie.

Edited by pisoiu_22, 19 December 2021 - 17:54.


#45
WestPoint

WestPoint

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 17,054
  • Înscris: 12.12.2016

View PostAlexandru H., on 19 decembrie 2021 - 02:50, said:

Eroarea lui Hitler e ca a crezut ca Germania condusa de el ar avea vreo sansa sa castige un razboi mondial. Daca nu ar fi avut impresia asta gresita, s-ar fi oprit inainte de Munchen si ar fi ramas cu Austria. Probabil ca ar fi reusit in timp sa recupereze si Danzigul, poate niste autonomie sporita pentru sudeti.
Hitler a crezut si sunt sigur ca reusea sa ocupe Europa. Practic a si ocupat Europa.El nu voia sa cucereasca mapamondul.
Problema lui a fost ca 1. a subestimat armata rusa si abnegatia soldatului rus 2. a subestimat SUA, care in decurs doar de 1 an s-a transformat intr-o masinarie de razboi.
Daca nu ataca pe rusi si ar fi negociat relatii neutre cu SUA ar fi cucerit usor Europa.

Daca SUA ar fi ramas neutra, asa cum ar fi dorit initial, Germania ar fi castigat.Sa nu uitam ca SUA a aprovizionat pe rusi cu imense cantitati de materiale de razboi.
Churchil a insistat aproape arogant ca SUA sa intre in razboi, a avut peste 1000 de agenti in SUA care raspandeau vestea, pe baza unei harti strategice de lupta false,
in care era vorba de invazia Germaniei in SUA.

Apoi, sa nu uitam, ca motivul principal intrarii SUA in razboi a fost Pearl Harbor. Acum si aici, se poate specula ca si in 9/11 daca a fost guvernul SUA a stiut de aceste
evenimente si le-a permis cu un scop anume, sau nu.

Edited by WestPoint, 19 December 2021 - 17:47.


#46
kyrre

kyrre

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,960
  • Înscris: 27.05.2010
Prima lui mare greseala a fost cand a avut incredere in Stalin. Cand a invadat Polonia, intelegerea initiala era ca sovieticii sa atace in acelasi timp dinspre est. Insa Stalin, baiat destept, "s-a trezit" in dimineata cand trebuia sa treaca la treaba, ca armata lui nu e pregatita. Si ca mai are nevoie de doua saptamani sa fie gata.


Asa ca prostul satului s-a trezit agresor, iar georgianul nu. Cu toate consecintele ce decurg din asta.

#47
Hunor_66

Hunor_66

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 29,530
  • Înscris: 22.08.2016

View PostAlexandru H., on 19 decembrie 2021 - 14:43, said:

Nu au dat-o ca nu au avut-o niciodata.
Pai asa fac marile imperii, intotdeauna in negocieri ofera ce-i al altuia.

Quote

Au acceptat realitatea pentru ca altfel ar fi trebuit sa le explice alegatorilor de acasa (cred ca realizezi ca aliatii traiau in niste state democratice, cu alegeri, alegatori & shit) ca mai dureaza razboiul vreo 5 ani - nu de alta dar niste state de care nu ati auzit vor sa fie eliberate de noi.
Astea sunt povesti.
Churchill o fost in stare sa-si trimita intreaga armata la dezastru si o acceptat victime civile fara numar, numai sa nu incheie pace cu Germania.
Cu Europa de Est s-o intamplat la fel ca si cu Polonia invadata de sovietici, anglo-americanii si-or facut reciproc cu ochiul. Posted Image
Scopul lor principal era ruperea Germaniei in doua, si gasirea unui gardian care sa-i tina pe nemti in genunchi - si i-or gasit pe sovietici.

Quote

Nu a fost foarte ideal scenariul in care Uniunea Sovietica a supus estul Europei dar unii est-europeni au pretentia ca americanii sa fi mai pierdut ceva milioane de soldati pentru ca Vasile din Prahova sa nu invete rusa la scoala.
Nu o fost niciodata ideea pornirii unui razboi cu URSS, decat in mintea unor generali americani prostiti de propaganda oficiala anti-sovietica.
Generali americani de care or scapat prin diverse metode...
Conducerile USA si a UK or fost frati cu Stalin.
Nici nu s-o pus problema macar sa-l deranjeze cu ceva.

Ia uite-i: comrades and brothers...

Attached File  gettyimages-159224460.jpg   79.57K   17 downloads Attached File  K4HA4JR2U43XDNPYROOVGZYMZ4.jpg   86.12K   16 downloads Attached File  Truman_Stalin_0.jpg   79.66K   17 downloads Attached File  1282px-Stalin_Roosevelt_Churchill_at_Tehran_cph.3c35324-c1b34899d3a5442eb1b6f7fc8c81f2aa.jpg   138.64K   15 downloads Attached File  Churchill-and-Stalin-002.jpg   296.37K   14 downloads Attached File  methode-times-prod-web-bin-c65c4fcc-991e-11e9-abb4-0b4b1e74d343.jpg   529.76K   12 downloads Attached File  Stalin-Churchill.jpg   113.66K   12 downloads

S-o stricat caruta intre ei dupa ce sovieticii s-or apucat sa ridice zidul Berlinului si s-o ajuns la concluzia ca si-or luat-o in cap.

View Postedy_wheazel, on 19 decembrie 2021 - 14:58, said:

Da, da' era si mai complexa treaba. Americanii, de exemplu, n-au guitat nimic de miscarile sovieticilor in Europa deoarece aveau nevoie mare de ei in Asia impotriva Japoniei. Ii durea pe ei in phula de fosta aliata a lu' Hitler, Romania.
Nici macar acolo nu i-o durut.
Si n-o fost vorba numa' de Romania.
Era vorba de toata Europa de Est.
Pentru Polonia or intrat in razboi cu Germania (Vezi Doamne...), dar pentru Polonia invadata de sovietici i-o durut in fundu' curtii.

#48
edy_wheazel

edy_wheazel

    Superior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 51,023
  • Înscris: 31.07.2007

View PostHunor_66, on 19 decembrie 2021 - 18:43, said:

...

Da Horea, am inteles cu totii, americanii si britanicii sunt cel putin la fel de rai precum sovieticii! Si nici macar n-ai ajuns la cum i-au f*tut pe japonezi inainte de inceperea razboiului! Doar ca nu sunt, sovieticii sunt mai rai, da-i in plm.

#49
Hunor_66

Hunor_66

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 29,530
  • Înscris: 22.08.2016

View Postloock, on 19 decembrie 2021 - 14:58, said:

Interesant ca nimeni nu zice ca "a gresit" cu evreii...
Cu evreii, situatia este mult mai complexa.
Da, o fost o mare, o criminala eroare Holocaustul.
Asa ceva n-ar fi trebuit sa se intample.

Insa ar trebui sa ne amintim un lucru.
O existat o foarte buna colaborare intre Germania nazista si Organizatia Sionista Mondiala - acordul Haavara, intre 1933 si 1939.
https://en.wikipedia...avara_Agreement

Prin acest acord, Germania permitea evreilor care doreau sa plece, sa-si ia averile cu ei, transformate in bunuri de fabricatie germana, si erau trimisi in colonia britanica Palestina, in vederea stabilirii noului stat Israel.
Cum si in ce conditii s-o rupt colaborarea intre nazisti si sionisti, cine si-o bagat coada, cine o impins catre un comportament letal din partea nazistilor, e de studiat si extrem de interesant.
Dar informatiile au o lespede grea asezata peste, lucrurile sunt tinute la secret, puterile invingatoare n-or vrut sa cerceteze... Posted Image
Doar cateva franturi de informatie contradictorie or iesit la iveala pana acum.

View Postedy_wheazel, on 19 decembrie 2021 - 18:49, said:


Da Horea, am inteles cu totii, americanii si britanicii sunt cel putin la fel de rai precum sovieticii! Si nici macar n-ai ajuns la cum i-au f*tut pe japonezi inainte de inceperea razboiului! Doar ca nu sunt, sovieticii sunt mai rai, da-i in plm.
Nu, n-ai inteles.
Sovieticii or fost Satan, iar anglo-americani or fost in haine de preot, vanduti Satanei.
Asta asa pictorial, ca sa intelegi.

Cine e mai rau, mai de invinuit ?
Satan pe care il vezi negru, cu coarne si cu par pe el, sau unii in haine de preot care propovaduiesc binele si il slujesc de fapt, pe Satan ?
Cine produce mai mult rau ?
Un dusman cinstit (pe care il stii ca ti-i dusman), sau un ''apostol al dreptatii'' care te vinde ?

Edited by Hunor_66, 19 December 2021 - 18:54.


#50
george_alexandru

george_alexandru

    Mwe Austria

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 32,516
  • Înscris: 30.08.2017
Nu te-a vandut nimeni Posted Image

Cand sovieticii au zis ca vor sa se bage prin Europa de Est, SUA si UK au zis ca nu se baga. Atat. Nu e nici o vanzare acolo, nici SUA si nici UK nu aveau vreun angajament asumat fata de tarile din aceasta parte a Europei. Oricine in locul lor ar fi facut la fel in contextul respectiv. E o prostie sa te astepti ca niste tari cu care nu ai nici o relatie o sa-si sacrifice miloioane de vieti de dragul tau. La fel cum e o prostie să îi consideri pe ăia care nu te-au salvat mai răi decât cei care ți-au luat din teritoriu și te-au ținut 50 de ani în comunism. Noaptea mintii.

Edited by george_alexandru, 19 December 2021 - 19:13.


#51
edy_wheazel

edy_wheazel

    Superior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 51,023
  • Înscris: 31.07.2007

View PostHunor_66, on 19 decembrie 2021 - 19:01, said:

Nu, n-ai inteles.

Ba am inteles. Retorica "... da' americanii de ce nu? ... da' cand sovieticii au facut, de ce n-au zis? ... da'...". Problema ta nu-i ca gunoaiele sovietice au masacrat o gramada de polonezi la Katyn, ci ca britanicii au participat la musamalizare, si asta pentru tine ii acelasi lucru cu ce-au facut sovieticii. Ii destul sa vedem ce s-a intamplat post WW2 in zonele controlate de fiecare, pentru a trage o concluzie.

#52
WestPoint

WestPoint

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 17,054
  • Înscris: 12.12.2016

View Postkyrre, on 19 decembrie 2021 - 18:02, said:

Prima lui mare greseala a fost cand a avut incredere in Stalin. Cand a invadat Polonia, intelegerea initiala era ca sovieticii sa atace in acelasi timp dinspre est. Insa Stalin, baiat destept, "s-a trezit" in dimineata cand trebuia sa treaca la treaba, ca armata lui nu e pregatita. Si ca mai are nevoie de doua saptamani sa fie gata.


Asa ca prostul satului s-a trezit agresor, iar georgianul nu. Cu toate consecintele ce decurg din asta.

Fals. A fost exact invers.
Stalin nici nu a vrut sa creada ca Germania este deja in miscare.


Spionii britanici ştiau din august 1940 că germanii plănuiau atacarea sovieticilor.  Stalin i-a ignorant la vremea respectivă, crezând că e o capcană a
occidentalilor de a împinge URSS într-un război inutil. Totuşi, chiar şi în 1941, atât spionii sovietici cât şi cei americani îl tot avertizau pe Stalin că un atac
german avea să aibă loc. Însuşi spionul sovietic Richard Sorge i-a dat lui Stalin  data exactă a lansării invaziei germane.

Stalin a înţeles posibilitatea invaziei, însă a decis să nu facă nimic pentru a nu risca să-şi provoace “aliatul german”.  Totuşi, pregătirile au început în iulie 1940.
Militarii sovietici credeau că atacul principal german va fi dinspre regiunea Nordică a mlaştinilor din Pripyat spre Belorusia, ceea ce avea să se dovedească corecte ulterior.
Stalin însă nu a fost de acord şi în octombrie a autorizat dezvoltarea unor noi planuri ce presupunea ca atacul german se va axa pe regiunea sudică a Pripyatului.  

În 1941, Stalin a autorizat planul de Apărare a Statului (DP-41),   alături de Planul de Mobilizare (MP-41), pregătind şi amplasând  186 de divizii în patru districte militare
din vestul Rusiei pentru a înfrunta armata nazistă drept primul eşalon sovietic.
Alte 51 de divizii au fost amplasate pe aurile Dvina şi Dnieper sub controlul Stavka că al doilea eşalon.  Pe 22 iunie 1941, primul eşalon cuprindea 171 de divizii, numărând
2, 9 milioane de soldaţi sovietici.  Cel de-al doilea cuprindea 57 de divizii, nefiind detectat de spionii germani.
https://www.historia...iste-in-rasarit

Edited by WestPoint, 19 December 2021 - 19:28.


#53
Hunor_66

Hunor_66

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 29,530
  • Înscris: 22.08.2016

View Postgeorge_alexandru, on 19 decembrie 2021 - 19:06, said:

Cand sovieticii au zis ca vor sa se bage prin Europa de Est, SUA si UK au zis ca nu se baga. Atat.
Fals.
USA si UK le-or dat:

Quote

...427,284 trucks, 13,303 combat vehicles, 35,170 motorcycles, 2,328 ordnance service vehicles, 2,670,371 tons of petroleum products (gasoline and oil) or 57.8 percent of the high-octane aviation fuel, 4,478,116 tons of foodstuffs (canned meats, sugar, flour, salt, etc.), 1,911 steam locomotives, 66 diesel locomotives, 9,920 flat cars, 1,000 dump cars, 120 tank cars, and 35 heavy machinery cars. Provided ordnance goods (ammunition, artillery shells, mines, assorted explosives) amounted to 53 percent of total domestic consumption.
ca sa poata veni si lua in stapanire Europa de Est.

E una sa nu te bagi, si alta sa le dai absolut tot ce au nevoie ca sa vina aici si sa faca dezastru.

View Postedy_wheazel, on 19 decembrie 2021 - 19:12, said:


Problema ta nu-i ca gunoaiele sovietice au masacrat o gramada de polonezi la Katyn, ci ca britanicii au participat la musamalizare, si asta pentru tine ii acelasi lucru cu ce-au facut sovieticii.
Asta ai inteles tu ???
Bah tata, sovieticii or fost RAUL SUPREM pentru Europa de Est.
Si-ti scriu cu majuscule ca sa bagi la cap care e parerea mea.

Dar acest RAU SUPREM il puteam tine la distanta, daca nu se bagau anglo-americanii sa le trimita toata tehnica de razboi, echipamentul, munitia si hrana de care aveau nevoie, pentru a invada Europa de Est.

Fara sprijinul FUNDAMENTAL anglo-american, sovieticii nu reuseau sa-i infranga pe nemti si sa intre in Europa de Est.
Pricepusi ?

Edited by Hunor_66, 19 December 2021 - 19:32.


#54
george_alexandru

george_alexandru

    Mwe Austria

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 32,516
  • Înscris: 30.08.2017
Mi se pare de rahat sa stergi fix partea pe care am subliniat-o:

Quote


The United States delivered to the Soviet Union from October 1, 1941, to May 31, 1945 the following: 427,284 trucks, 13,303 combat vehicles, 35,170 motorcycles, 2,328 ordnance service vehicles, 2,670,371 tons of petroleum products (gasoline and oil) or 57.8 percent of the high-octane aviation fuel,[32] 4,478,116 tons of foodstuffs (canned meats, sugar, flour, salt, etc.), 1,911 steam locomotives, 66 diesel locomotives, 9,920 flat cars, 1,000 dump cars, 120 tank cars, and 35 heavy machinery cars. Provided ordnance goods (ammunition, artillery shells, mines, assorted explosives) amounted to 53 percent of total domestic consumption.


Apoi sa vii cu o concluzie ca aia au primit armament ca sa faca dezastru in Europa de Est. Asta e o troleala de rahat. Inteleg ca ai boala pe americani, dar pune si tu o limita.

Ca sa intelegem cum a fost cu armamentul ala:

In Iunie 1941 Hitler ataca URSS
In octombrie 1941 americanii incep livrarile de armament catre URSS.


Banuiesc ca nu trebuie sa explic mai multe.

Edited by george_alexandru, 19 December 2021 - 19:42.


Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate