Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

Parintii si cariera copiilor - ca...

Stand up sau autoironir,concetate...

Antene gsm Medgidia
 Criza alimentara, criza apei, cri...

achizitie auto nou de la dealer

Contor trifazic/pompa de caldura

Prima masina - 0 experienta la vo...
 e-distributie Muntenia s-a "m...

Livrare Hyundai i30 2022 cu DCT

Brother - Eroare scanare A9

Achizitie auto
 Procedura Preschimbare nr verzi p...

Copiii si obezitatea

Reglare greutate doza Unitra GS-431

Potrivire jante ?
 

Centrala termica MOTAN

- - - - -
  • Please log in to reply
22 replies to this topic

#1
Hailztorm

Hailztorm

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 557
  • Înscris: 13.02.2012
Buna seara colegi,

Am intampinat o situatie, in sensul ca s-a luat apa la bloc, cel putin curgea incet, am vazut ca a scazut presiunea la centrala aproape la 0 si am zis sa o incarc la loc intre 1,2-1,3 bari.
A doua zi cand am venit de la munca am gasit o balta de apa in bucatarie si presiunea peste 3,2-3,3 si am gasit peretele ud cum a aruncat-o vasul de expansiune afara, am aerisit caloriferele in sensul ca am scos apa afara sa ii scada presiunea, totul ok, a treia zi am gasit iar ud pe jos si iar presiunea peste 2,5 era departe de extrema rosie(indicatorul ca e prea mult) si m am uitat pe sub ea, iar in zona pe unde a aruncat afara am observat ca picura, nu stiu la cat timp dar picura, am zis ca o fi ce o mai ramas pe gaura respectiva, dar azi iar la fel, baltoaca si tot se vede cum se aduna picurul si picura, acum am oprit centrala si iar am scos apa sa ii scada presiunea la presiunea normala, dar tot picur iar si iar.
Aveti vreo idee ce sa ii fac sa stea din nou apa la o presiune constanta si sa nu mai picure?

Multumesc anticipat!
Seara faina si weekend placut!

Attached Files



#2
BaXXXon

BaXXXon

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,085
  • Înscris: 10.08.2021
N-ai robinet de umplere functional ? Ala odata inchis nu mai are cum sa creasca presiunea apei in circuitul de incalzire chiar daca la retea ai 10 bar .

#3
gonzalebgd

gonzalebgd

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 24
  • Înscris: 10.03.2016
manometru din centrala este pentru circuitul de incalzire, cred ca ai defect sau deschis robinetul de umplere a instalatiei, daca sunt fluctuatii de presiune si nu ai robintul inchis asa iti face

#4
XTH

XTH

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,416
  • Înscris: 23.01.2010
Sau nu l-ai inchis total.

#5
pustiu_22

pustiu_22

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,016
  • Înscris: 19.01.2007
Aia e o centrala Ariston Uno, nici vorba de Motan!

#6
Hailztorm

Hailztorm

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 557
  • Înscris: 13.02.2012
Am reintrodus presiunea necesara cu ea oprita si rece, am strans de data asta pana m au durut degetele, cat a mers si am sters acolo gaura, acum sa vedem daca era problema cu strans prea putin, i am dat drumul, sa speram ca merge si nu mai face probleme!

Attached Files

  • Attached File  ss.jpg   145.23K   18 downloads


#7
Hailztorm

Hailztorm

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 557
  • Înscris: 13.02.2012
LE: de fapt e ARISTON, mi-a intrat numele MOTAN de la centrala prietenei mele, SCUZELE MELE
  am verificat acum dupa ce i-am setat presiunea la rece si iar a urcat mai sus de 2 bari si tot picura.

alte idei? sa reglez presiune acum cand e apa calda si in functiune?

Edited by Hailztorm, 17 December 2021 - 21:22.


#8
unknown_35

unknown_35

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,312
  • Înscris: 20.05.2013

 Hailztorm, on 17 decembrie 2021 - 20:45, said:

Am reintrodus presiunea necesara cu ea oprita si rece, am strans de data asta pana m au durut degetele, cat a mers si am sters acolo gaura, acum sa vedem daca era problema cu strans prea putin, i am dat drumul, sa speram ca merge si nu mai face probleme!

Am avut si eu un Ariston. L-am pensionat acum prin 2018. La robinetul de alimentare cu apa, rotita aia neagra se invarte in gol. Eu o scoteam si foloseam un patent sa pornesc/opresc apa.

Nu seta presiunea cand e in functiune, presiunea se seteaza cand apa e rece.

Edited by unknown_35, 17 December 2021 - 21:23.


#9
Hailztorm

Hailztorm

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 557
  • Înscris: 13.02.2012

 unknown_35, on 17 decembrie 2021 - 21:22, said:

Nu seta presiunea cand e in functiune, presiunea se seteaza cand apa e rece.
exact asa am facut, dar nu inteleg de ce urca presiunea dupa ce am repornit centrala...si iar cu picuratul, ideea e ca nu e centrala mea, stau in chirie, si daca ar fi un lucru minor l-as face eu sa nu mai deranjez pentru maruntisuri propietarul, daca chiar nu reusesc nici cum si nu isi revine, o sa-l sun ca nu am ce face.

Edited by Hailztorm, 17 December 2021 - 21:34.


#10
victord36

victord36

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,158
  • Înscris: 15.04.2007
Cati bani ti-a luat garantie proprietarul ? Presimt ca faci sarbatorile pe nava mama.

#11
unknown_35

unknown_35

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,312
  • Înscris: 20.05.2013

 Hailztorm, on 17 decembrie 2021 - 21:34, said:

exact asa am facut, dar nu inteleg de ce urca presiunea dupa ce am repornit centrala...si iar cu picuratul, ideea e ca nu e centrala mea, stau in chirie, si daca ar fi un lucru minor l-as face eu sa nu mai deranjez pentru maruntisuri propietarul, daca chiar nu reusesc nici cum si nu isi revine, o sa-l sun ca nu am ce face.

Presiunea urca cand merge centrala deoarece creste temperatura. Daca ai o presiune de 1.8, e normal sa urce pana pe la 2.4 -2.5 depinde ce temperatura ai setata. E o fromula de la fizica care explica, nu mai imi aduc aminte e mult din liceu  https://ro.wikipedia..._Boyle-Mariotte

Edited by unknown_35, 17 December 2021 - 22:02.


#12
Digix

Digix

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,251
  • Înscris: 03.02.2007
Ai simptome de:

1. pierderea aerului din vasul de expansiune al boilerului;
2. vas de expansiune compromis(membrană spartă), sau cel mai rău (costisitor):
3. serpentină spartă a boilerului.

Așa am pățit și eu, varianta 3. Apa din cazan ajungea în boiler și dădea afară pe la supapa de suprapresiune a boilerului.

Având în vedere că boilerul nou original al centralei costa jumătate dintr-o centrală nouă (fără montaj), am ales să schimb centrala. Sper ca tu să ai mai mult noroc.

Dacă apa caldă vine murdară, cu rugină, atunci e boilerul(serpentina) spart(ă).

Edited by Digix, 18 December 2021 - 00:13.


#13
BaXXXon

BaXXXon

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,085
  • Înscris: 10.08.2021
Pot fi 2 cauze : ori vasul de expansiune e defect ( sparta besica ) ori robinetul de umplere defect , dar cum zici doar cu jumate de masura cum se manifesta si nici nu intelegi ce ti se spune , cred ca mai bine apelezi la un instalator

 Hailztorm, on 17 decembrie 2021 - 21:34, said:

, dar nu inteleg de ce urca presiunea dupa ce am repornit centrala...
Cat urca ? 0,4 bar sau 20000000 bar ?Zi omule tot daca vrei ajutor nu astepta sa luam clestele sa-ti scoatem cuvintele din gura.

#14
keta

keta

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,368
  • Înscris: 31.12.2007

 Hailztorm, on 17 decembrie 2021 - 20:13, said:

Buna seara colegi,

Robinetul de incarcare instalatie DEFECT

Apoi eroarea s-a perpetuat. Posibilitatea ca vasul de expansiune al centralei sa fie compromis este de 50/50. Un simplu test : Daca stii unde se afla valva de incarcare a vasului de expansiune (arata ca aia de bagi aer in pneu la masina), atunci apesi motul ala scurt cu ce ai  la indemana. Daca iese aer est Ok , daca iese apa...alt vas.
O alta chestie este ca daca supapa de suprapresiune a centralei a deschis si s eliminat apa in plus atuncieste un pic posibil ca aceasta sa fi prins ceva mizerii pe garnitura de inchidere. Trebuie sa observi daca picura la presiune mai mica de 2 bar.

Edited by keta, 18 December 2021 - 02:23.


#15
swayzak_master

swayzak_master

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 369
  • Înscris: 21.08.2007

 keta, on 18 decembrie 2021 - 02:09, said:

Robinetul de incarcare instalatie DEFECT

Apoi eroarea s-a perpetuat. Posibilitatea ca vasul de expansiune al centralei sa fie compromis este de 50/50. Un simplu test : Daca stii unde se afla valva de incarcare a vasului de expansiune (arata ca aia de bagi aer in pneu la masina), atunci apesi motul ala scurt cu ce ai  la indemana. Daca iese aer est Ok , daca iese apa...alt vas.
O alta chestie este ca daca supapa de suprapresiune a centralei a deschis si s eliminat apa in plus atuncieste un pic posibil ca aceasta sa fi prins ceva mizerii pe garnitura de inchidere. Trebuie sa observi daca picura la presiune mai mica de 2 bar.
adevarat, eu am dezechilibru la apa si aer in vas si robinetul de umplere prost. chem un instalator sa imi zica daca tb inlocuite amandoua.

#16
cuculea

cuculea

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,188
  • Înscris: 08.12.2006
Din ce am citit si inteles de la initiator, a scazut presiunea in circuitul caloriferelor, cand apa de la retea s a oprit? Pai ce legatura are circuitul caloriferelor cu apa de la retea? Ala e un circuit inchis , singura legatura e robinetul de umplere al circuitului, daca ala e inchis , circuitul e izolat de reteauna de apa.

Daca s a pierdut presiunea din circuitul caloriferelor…ori o teava e fisurata pe undeva, ori un fiting nu e bine strans (robinet ca;orifer, cot , etc) orice ceva in centrala e problema (in cazul de fata , cel mai probabil< din moment ce a zis ca a gasit balta sub centrala)

Vad ca instalatia e pe pexal…mare prostie . Verifics bine si traseul de tevi, sa nu ai fisuri pe undeva.

#17
Digix

Digix

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,251
  • Înscris: 03.02.2007

 cuculea, on 18 decembrie 2021 - 08:48, said:

Pai ce legatura are circuitul caloriferelor cu apa de la retea? Ala e un circuit inchis ,
Are, dacă e spartă serpentina de la boiler.

#18
kopac

kopac

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,573
  • Înscris: 31.07.2017
bricolaj periculos care duce la situatii critice! ai asigurare ? ti se pare scump sa chemi un specialist?

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate