Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Presbiopia - la 43 ani ?

Termen transcriere autovehicul

Cazare Timisoara pe 4-5 zile

Primele zile ale internetului per...
 Ditra 25

Casti USB-C ptr A-54

Aplicatie medicala / asistent med...

De ce vor atația politicieni...
 ERR_ADDRESS_UNREACHABLE

Legea 18/1968 Se mai aplica?

Digi conectare 2 routere prin fir

Succesiune notar versus instanta ...
 Montaj aer conditionat in balcon ...

Cont curent mulți valuta far...

Sugestii plan casa

Experiente cu firme care cumpara ...
 

De ce unii oameni in varsta nu vor sa invete nimic ?

* * - - - 8 votes
  • Please log in to reply
101 replies to this topic

#73
MinettoMatoi

MinettoMatoi

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,019
  • Înscris: 04.09.2018

 tytysor, on 17 decembrie 2021 - 22:52, said:

Atunci, relevanta topicului este zero barat! la orice te-ai referi, exista oamenui care se pricep si fac si oameni care nu se pricep si nu fac.
Acuma, poti deschide zeci de topicuri cu subiectul ''de ce unii oameni nu stiu/nu vor sa faca cutare chestie''?
Absurd!
Eu eram curios ce o fi in mintea celor care nu vor sa invete, nu era vb de ceilalti, ce anume din mintea lor ii face sa refuze, sa nu mai fie curiosi. Cel putin eu am intalnit cam doar din aia care nu vor sa invete, si sincer nu doar acuma, de 30 ani incoace oameni de 65-80 ani, asa se comportau "aaa, nu le am eu cu astea...cum se face ?".
Sau le aratai de 10 ori si tot nu pricepeau.
Asta de 82 ani vecina nu stie nimic, nici PUK, nici nimic, parca era aeriana total desi foloseste smart-ul de mult, pune mereu pe altii sa-i faca treaba.
Nu stie nici nr de la Orange, nici nu poate lua legatura cu ei la o adica.
Si cand am vrut sa-i arat a zis "lasa ca nu...vin la tine cand e ca nu ma pricep eu la astea".

Voi nu ati inteles ca eu sunt curios cum le merge lor mintea si ce se intampla acolo de unii sunt cum sunt (si nu doar la intrebarea asta ci si la altele), e vb de psihismul lor. De aia pun asa intrebari. Ca asa e clar ca unii stiu si altii nu, ca unii sunt pasionati sa invete sl la 70 ani si altii nu.
Adica ce ii face ca la 10 ani sa fie f curiosi si receptivi, invata, etc, iar aceiasi oameni la 75 ani sunt cum sunt. Bine, nu o sa puteti voi sa spuneti exact, insa macar pareri, ca na, pe aici pot intra si psihologi, si medici, si altii care poate mai au o idee.
Sunt putin pasionat de mecanismele psihice ale oamenilor.

Ca tot de aia am intrebat de ce obezii aia de 300 kile nu fac nimic pana atunci desi la 300 kile culmea, pot face, si tot de aia am intrebat si de ce aia fara membre par fericiti, ca nu am inteles mecanismele care-i duce la chestia aia, si ca poate exista o explicatie dar nu o stiu eu.

Voi daca nu sunteti interesati, sigur ca intrebarile vi se par aiurea, si mai mult decat "unii vor sa invete si la 70 ani, altii nu' nu va intereseaza, dar am pus ptr cine tot asa, poate si-a pus asa intrebari, sa aud si alte pareri, ca nu pot sa stiu ca pe toti nu ii intereseaza sau ca pe toti ii intereseaza, pui intrebarea, si daca mai sunt altii care si-au pus asa intrebari, dau o parere, nu vad nimic rau.
Nu am pus intrebarea ptr cei care nu sunt interesati de subiect.

Desi rudelor si parintilor mei le-am zis de cele trei intrebari ale mele, si au zis ca sunt cat se poate de normale, asa ca eu ce sa mai cred ?

 AlexEn, on 18 decembrie 2021 - 09:02, said:

Minetto, de curiozitate, e vreun domeniu la care nu te pricepi? Pari sa te pricepi la toate.
Nu ma pricep la multe, daca ma pricepeam la toate nu mai intrebam.

argonaut, a pune intrebarile astea nu stiu daca e prostie. Tu zici ca e prostie, mama, matusa, unchiu, prietenii zic ca intrebarile mele-s okey (cele trei, asta, aia cu obezii si aia cu cei fara membre), pai care e adevarul ?! Si va intreba pe voi de ce le vedeti aiurea (si chiar e interesant ce ati raspunde). Ca dupa aia am cerut si alte pareri "ia ma, aia zic ca am pus intrebari aiurea, asa e ?".
O sa raspundeti "pe noi nu ne int subiectu, ni se pare inutil si deplasat", dar nu inseamna ca obiectiv asa e, poate pe altii intereseaza la o adica.

Adevaru e ca e subiectiva treaba, asta e raspunsul, unora li se pare aiurea ptr ca nu ii intereseaza subiectul, altora li se pare okey. Si omu fiind subiectiv, ce nu ii place lui, zice ca e deplasat si aiurea, ca e prostie.

Edited by MinettoMatoi, 18 December 2021 - 13:16.


#74
argonaut

argonaut

    Beware of the bird

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 29,313
  • Înscris: 29.07.2013

 MinettoMatoi, on 18 decembrie 2021 - 13:02, said:

argonaut, a pune intrebarile astea nu stiu daca e prostie. Tu zici ca e prostie, mama, matusa, unchiu, prietenii zic ca intrebarile mele-s okey (cele trei, asta, aia cu obezii si aia cu cei fara membre), pai care e adevarul ?!  zice ca e deplasat si aiurea, ca e prostie.


Prostie mi se pare sa intrebi in titlu "de ce batranii ..." iar in intro sa spui ca "unii batrani" chiar cu exemple Posted Image
E clar si normal ca unii batrani refuza din varii motive sa invete niste chestii pe care ei le considera inutile la varsta lor, asa cum e normal ca altii sa infulece noutati pe paine, pentru ca asa le este firea.
Daca doua lucruri sunt normale, mi se pare prostie sa incerci sa demonstrezi altceva, topic nonsubiect.

Edited by argonaut, 18 December 2021 - 13:41.


#75
MinettoMatoi

MinettoMatoi

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,019
  • Înscris: 04.09.2018
Da, ai dreptate, trebuia sa specific "de ce unii batrani...", ca nu putem generaliza, asa este, unii vor sa invete, altii nu, insa ai sa observi o reticienta in special la oamenii in varsta, reticienta pe care nu o vezi la copii, adolescenti si tineri, de aia doream sa inteleg cumva unde e spilu.
Ceva se intampla la unii oameni in varsta, se schimba ceva in mintea lor in rau uneori si devin mai apatici, mai dezinteresati, asta ma interesa sa inteleg ce anume, ca o explicatie ar trebui sa fie, am intrebat un psiholog dar nu prea a stiut ce sa zica.

De ex bunica mea la tinerete era nebuna rau, cluburi, distractii, etc (dupa cum mi s-a zis de cine o stia de mult), la batranete era pe dos, "aaaoleu ia uite ce tare dadu aia muzica, vai ce oameni, numa la zbenguiala le e gandul", si altele de genul, ii critica pe tineri si asa mai departe.
Doamne fereste sa ajung si eu asa.

#76
Vlad_22

Vlad_22

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,002
  • Înscris: 16.07.2015
Îmbătrânește și cutia craniană, pe măsură trecerilor anilor, bre Minetto. Atunci, evident că a învăța noi deprinderi nu e la îndemâna oricui. Corpul uman, e ca o mașină, care se uzează în timp. Acum, dacă ai grijă de el, prin alimentație sănătoasă, stil de viață sănătos aka mișcare și hrănești creierul constant, prin activități, citit, deprinderi etc., procesul de uzură va fi amânat, puțin.

Edited by Vlad_22, 18 December 2021 - 16:58.


#77
MinettoMatoi

MinettoMatoi

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,019
  • Înscris: 04.09.2018
Da Vlad, si eu m-am gandit la asta, cam ai dreptate, ca parca la unii dintre batrani li se degradeaza si mintea adica tot uzura cumva, adica ei imbatranesc si mental, nu doar fizic. Dar la altii nu, unchi-miu are 77 ani si zici ca are 25 la minte, dar fizic sigur ca s-a mai uzat, deja s-a operat de cataracta, a facut si un infarct acum 5 ani. Si acuma rezolva sudoku, probleme la mate (ca la tinerete a predat si matematica), stie tot ce misca in tehnologie si prinde f repede, e curios, mie de ex asta mi se pare normalitate, are viata in el, cand esti cu el nu te deprima.
Adica vezi ? La unii se uzeaza si mintea, la altii nu, spre deosebire de fizic care la toti se uzeaza.

De ex stiu pe una care la 19 ani se ducea la club, la discoteca, acuma la 36 ani zice ca deja nu-i mai arde, deci deja incet incet imbatraneste la minte.
Si incepe sa se vada din tinerete, de ex prietenul meu alfa ala care rupe tot in materie de gagici, deja de cativa ani gata, a inceput sa-si piarda viata aia din el care o avea la 25 ani cand se intalnea cu prietenu lui azi seara la piata Romana, o luau cu masina la mare, acolo se gagicareau, se distrau si veneau dumunica seara.
Acu nu mai e asa desi are doar 43 ani, si evident ca si tonusul a scazut adica si viata lui a devenit putin mai naspa, deci deja..., si se mira ca eu am ramas tot ca la 15 ani la minte.
Si culmea, lui i se pare normal ca el, nici nu constientiza ca de fapt imbatraneste la mine, dupa aia s-a prins cand i-am zis eu, insa i se parea suspect ca nu mai e asa bine pe tonus ca inainte.

Inseamna ca asta e raspunsul, care l-ai dat tu, e uzura creierului si se degradeaza si interesele, dorintele, curiozitatea, si de aia intalnim asta in special la multi batrani si nu la tineri, ca tinerii nu au creierul mai uzat.
Zicea argo ca are dreptul sa aleaga ce e inutil in viata lor, pai nu e asa, ca atunci cand ai un TV, un telefon, un calculator, e util ptr viata ta, ca de aia le ai, si e normal sa te stii la ele. Aleg ei ce nu ii intereseaza dar ceva ce nu ii priveste pe ei si nu au tangenta cu acel lucru.

Pacat, ar trebui sa fie toti cu viata in ei ca la 20 ani pana mor. Sa aud si eu doua femei de 70 ani "hai fata la club..", sa vad izul ala de viata si de tinerete mentala in ele, chiar daca fizic nu mai alearga.
Desi am zis, in Germania am intalnit asa (nu ca se duceau la club, dar radeau dansau si asa mai departe), inseamna ca minea alora nu s-a uzat.

Edited by MinettoMatoi, 18 December 2021 - 17:19.


#78
AKSAGUAM

AKSAGUAM

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 129
  • Înscris: 24.09.2021
Oarecum ai si tu dreptate cu ingrijorarile tale dar cum ar fi la 40 sa ai FIX ACELEASI preocupari ca la 20 ?
Cel mai bine ar fi sa te autoobservi si sa te autocorectezi cind incepi sa ai apucaturi de bosorog dar sa si evoluezi mental, un fel de echilibru. Probabil ca la 60 nu o sa mai dai muzica la maxim dar nici nu o sa ai comentarii rautacioase la adresa baietilor cu parul lung si a fetelor cu minijupa.
Echilibru.

#79
tytysor

tytysor

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 21,496
  • Înscris: 02.09.2006

 MinettoMatoi, on 18 decembrie 2021 - 16:41, said:

Da, ai dreptate, trebuia sa specific "de ce unii batrani...", ca nu putem generaliza, asa este, unii vor sa invete, altii nu, insa ai sa observi o reticienta in special la oamenii in varsta, reticienta pe care nu o vezi la copii, adolescenti si tineri, de aia doream sa inteleg cumva unde e spilu.
Ceva se intampla la unii oameni in varsta, se schimba ceva in mintea lor in rau uneori si devin mai apatici, mai dezinteresati, asta ma interesa sa inteleg ce anume, ca o explicatie ar trebui sa fie, am intrebat un psiholog dar nu prea a stiut ce sa zica.

De ex bunica mea la tinerete era nebuna rau, cluburi, distractii, etc (dupa cum mi s-a zis de cine o stia de mult), la batranete era pe dos, "aaaoleu ia uite ce tare dadu aia muzica, vai ce oameni, numa la zbenguiala le e gandul", si altele de genul, ii critica pe tineri si asa mai departe.
Doamne fereste sa ajung si eu asa.
Tu, daca ai avea sotie, copii sau nepoti, adica chestii care sa-ti ocupe timpul, sau Doamne fereste, un loc de munca, ai mai avea timp sa inveti chestii care nu te intereseaza? sau, in general, ai mai avea timp de pierdut aiurea?

Edited by tytysor, 18 December 2021 - 18:56.


#80
CARNATUL

CARNATUL

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 254
  • Înscris: 25.08.2021

 __Dan__, on 15 decembrie 2021 - 20:05, said:

Deoarece capabilitatile cerebrale scad dupa o varsta. Inclusiv aia de invatare. Volumul creierului scade cu 5% / an dupa 40: https://www.ncbi.nlm...es/PMC2596698/. Proverbul "Nu inveti caine batran trucuri noi" e atestat din 1523, de pe vremea cand nu erau device-uri, gadget-uri sau AI-uri.

Vezi ca raspandesti zvonuri false, acolo scrie ca "It has been widely found that the volume of the brain and/or its weight declines with age at a rate of around 5% per decade after age 40" adica volumul creierului scade cu 5% LA ZECE ANI (nu pe an).

#81
MinettoMatoi

MinettoMatoi

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,019
  • Înscris: 04.09.2018

 AKSAGUAM, on 18 decembrie 2021 - 18:31, said:

Oarecum ai si tu dreptate cu ingrijorarile tale dar cum ar fi la 40 sa ai FIX ACELEASI preocupari ca la 20 ?
Cel mai bine ar fi sa te autoobservi si sa te autocorectezi cind incepi sa ai apucaturi de bosorog dar sa si evoluezi mental, un fel de echilibru. Probabil ca la 60 nu o sa mai dai muzica la maxim dar nici nu o sa ai comentarii rautacioase la adresa baietilor cu parul lung si a fetelor cu minijupa.
Echilibru.
Pai si daca ai avea la 40 ani preocupari ca la 20 ce ? Ca e frumos la 20, te distrezi, petreci, ai parteneri de sex opus cu care te distrezi, e f bine. De ce n-ai fi asa si la 50 ?
Normal ca sa si evoluezi mental, ca pe timp ce trece prinzi mai multa experienta de viata.
Adica cu alte cuvinte e bine ca si la 40-50-60 sa traiesti ca la 20 adica cand viata e cea mai frumoasa si vesela, si nici sa mai faci comentarii urate la adresa tinerilor mai nonconformisti, sa fi si tu la 60 ani la fel.

tytysor, si daca ai familie, servici, etc, dar ai un TV, un calculator, un telefon care-ti trebuie, nu e normal sa te intereseze de cum merge ? De ce mereu sa pui pe altul sa te rezolve ?
Cum sa nu ma intereseze si sa nu am timp ?! Daca tot eu am acele obiecte si ma folosesc de ele ?
Pot sa am si 3 copii, munca, doua neveste, daca vreau timp ptr sa invat cum merg alea, o sa-mi fac.

#82
AlexEn

AlexEn

    Spoiled brat

  • Grup: Moderators
  • Posts: 21,921
  • Înscris: 18.12.2007
O sa iti faci renuntand la altceva.
Timpul a devdenit o resursa pretioasa in zilele noastre.

Ca sa iti raspund si la nedumeriri: nu au toti capacitatea mentala, rabdarea, inclinatia sa invete lucruri noi. Ai ales niste exemple din domeniile la care te pricepi, specifice anturajului tau, care nu sunt neaparat universal valabile.

#83
danvlas

danvlas

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,118
  • Înscris: 04.06.2009

 MinettoMatoi, on 19 decembrie 2021 - 19:20, said:

Pot sa am si 3 copii, munca, doua neveste, daca vreau timp ptr sa invat cum merg alea, o sa-mi fac.
Jap, jap. Valuarea care este....este.

#84
florinel

florinel

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,108
  • Înscris: 29.06.2005

 MinettoMatoi, on 19 decembrie 2021 - 19:20, said:

Pai si daca ai avea la 40 ani preocupari ca la 20 ce ? Ca e frumos la 20, te distrezi, petreci, ai parteneri de sex opus cu care te distrezi, e f bine. De ce n-ai fi asa si la 50 ?
Normal ca sa si evoluezi mental, ca pe timp ce trece prinzi mai multa experienta de viata.
Adica cu alte cuvinte e bine ca si la 40-50-60 sa traiesti ca la 20 adica cand viata e cea mai frumoasa si vesela, si nici sa mai faci comentarii urate la adresa tinerilor mai nonconformisti, sa fi si tu la 60 ani la fel.

tytysor, si daca ai familie, servici, etc, dar ai un TV, un calculator, un telefon care-ti trebuie, nu e normal sa te intereseze de cum merge ? De ce mereu sa pui pe altul sa te rezolve ?
Cum sa nu ma intereseze si sa nu am timp ?! Daca tot eu am acele obiecte si ma folosesc de ele ?
Pot sa am si 3 copii, munca, doua neveste, daca vreau timp ptr sa invat cum merg alea, o sa-mi fac.


Numai tampenii debitezi. Ai trecut prin viata ca gasca prin apa, nu s-a prins nimic de tine - stai toata ziua si-i judeci pe altii.

Oamenii sunt diferiti, au preocupari diferite.
Babuta aia (de te revolta pe tine) care nu stie sa foloseasca PC-ul sau telefonul - probabil iti poate da lectii din toate directiile pe un domeniu in care are experienta, iar tu nu - pentru ca nu te intereseaza.

Esti ipocrit pana in maduva oaselor.
Ii judeci pe batrani  - care au o scuza, batranetea si degradarea implicita; insa tu, care te dai programator priceput, nu-ti faci timp sa studiezi cum se pune un steag intr-un chenar in pagina html. Si ne spui aici cum tu "ti-ai face timp chiar daca ai avea femeie si copii si loc de munca" - desi nu faci asta, chiar daca o arzi zi lumina pe SP, ca munca nu, femei nu, copii nici atat.....

Ti-am mai spus si intr-un post anterior - pune mana si demonstreaza ce sustii, cum ar zice americanul "put your money where your mouth is"; ia apuca-te tu si studiaza niste chestii cu care nu esti familiar si demonstreaza ca este simplu sa inveti chestii noi:
- ia invata sa canti la un instrument
- invata totul despre fotografie (tehnica, estetica...lumina...tot)
- invata cum sa diagnostichezi un defect aparut la un sistem care include componente mecanice, hidraulice si electrice - dupa manifestarea defectului.
- invata si tu cum sa faci niste "macarons" perfecti
- invata ...agricultura. Utilaje, ce fac fiecare, avantaje si dezavantaje, cand se folosesc, cum; cand se sadeste, cu ce se trateaza, cand se recolteaza, in ce fel, la ce umiditate.....etc
- etc

Ia sa vedem - poti? Demonstreaza-ne.

Eu pot sa pariez de pe acum ca nu poti/nu vrei - pentru ca nu intra in aria ta de interese. Tu stii sa pornesti PC-ul si sa butonezi telefonul si aia intra la abilitati strategice - toata lumea ar trebui sa stie.
Daca la un moment dat un EMP ar scoate din functiune PC-urile si telefoanele, mori de foame in 2 saptamani - daca nu te hraneste babuta aia care nu stie cu telefonul....

#85
AKSAGUAM

AKSAGUAM

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 129
  • Înscris: 24.09.2021
Sa invete o limba straina ca de exemplu limba... germana 😭😭😭

#86
tfmercedez

tfmercedez

    BUFU

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 72,466
  • Înscris: 15.06.2007

 Vlad_22, on 18 decembrie 2021 - 16:56, said:

Îmbătrânește și cutia craniană, pe măsură trecerilor anilor, bre Minetto. Atunci, evident că a învăța noi deprinderi nu e la îndemâna oricui. Corpul uman, e ca o mașină, care se uzează în timp. Acum, dacă ai grijă de el, prin alimentație sănătoasă, stil de viață sănătos aka mișcare și hrănești creierul constant, prin activități, citit, deprinderi etc., procesul de uzură va fi amânat, puțin.
nu scrie pe fruntea nimanui, pataniile prin care a trecut prin viata.  Dar lumea ii judeca gratuit.  Dupa o anumita varsta, defapt nu este nici o regula, pentru ca se poate intampla la orice varsta, un banal AVC te poate marca pe viata.  Cunosc cazuri,  in care unele persoane si-au revenit dupa AVC fara sa prezinte semne  de sechele , in timp ce altele, au dificultati de vorbire si miscare dupa 20 de ani de recuperari, qsta in conditiile in care , la revenirea din coma, erau semiparalizati, nu-si recunosteau familia, nu stiau cine sunt, nu mai stiau nici sa vorbeasca.

Edited by tfmercedez, 20 December 2021 - 15:30.


#87
Vlad_22

Vlad_22

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,002
  • Înscris: 16.07.2015

 AKSAGUAM, on 20 decembrie 2021 - 11:15, said:

Sa invete o limba straina ca de exemplu limba... germana 😭😭😭
Sau rusă, după caz, în funcție de vecinii din zonă.

#88
Alex432

Alex432

    sit at big tables

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,212
  • Înscris: 28.05.2020
Esti simpatic foc :D

 MinettoMatoi, on 16 decembrie 2021 - 20:36, said:

poti sa te pixdifici si sa fi cu cap

 MinettoMatoi, on 18 decembrie 2021 - 17:17, said:

Sa aud si eu doua femei de 70 ani "hai fata la club.."


 MinettoMatoi, on 18 decembrie 2021 - 17:17, said:

(prietenul meu de 43)  se mira ca eu am ramas tot ca la 15 ani la minte.
E clar ca esti ca la 15 ani,  iar uneori chiar ca la 5 ani, =atat esti de nazdravan !

Tu consideri f. important in viata ca cineva sa stie butona o telecomanda, un telefon.
Altii considera asta fix-pix !

#89
MinettoMatoi

MinettoMatoi

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,019
  • Înscris: 04.09.2018

 AlexEn, on 19 decembrie 2021 - 20:11, said:

O sa iti faci renuntand la altceva.
Timpul a devdenit o resursa pretioasa in zilele noastre.

Ca sa iti raspund si la nedumeriri: nu au toti capacitatea mentala, rabdarea, inclinatia sa invete lucruri noi. Ai ales niste exemple din domeniile la care te pricepi, specifice anturajului tau, care nu sunt neaparat universal valabile.
Da, ai dreptate, insa multi nici nu-si dau interesul, cel putin unii din ei, prefera sa le faca altii tot, stiu baieti care se faceau ca nu stiu sa gateasca ca le aducea mama tava la nas, cum s-au mutat de acasa sa vezi cum stiau sa gateasca si foarte repede invatasera. Si cand ii intrebai ziceau "Aaa nu le am eu cu astea, n-am talent la gatit".

#90
MinettoMatoi

MinettoMatoi

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,019
  • Înscris: 04.09.2018

 florinel, on 20 decembrie 2021 - 06:07, said:

Numai tampenii debitezi. Ai trecut prin viata ca gasca prin apa, nu s-a prins nimic de tine - stai toata ziua si-i judeci pe altii.

Oamenii sunt diferiti, au preocupari diferite.
Babuta aia (de te revolta pe tine) care nu stie sa foloseasca PC-ul sau telefonul - probabil iti poate da lectii din toate directiile pe un domeniu in care are experienta, iar tu nu - pentru ca nu te intereseaza.

Esti ipocrit pana in maduva oaselor.
Ii judeci pe batrani  - care au o scuza, batranetea si degradarea implicita; insa tu, care te dai programator priceput, nu-ti faci timp sa studiezi cum se pune un steag intr-un chenar in pagina html. Si ne spui aici cum tu "ti-ai face timp chiar daca ai avea femeie si copii si loc de munca" - desi nu faci asta, chiar daca o arzi zi lumina pe SP, ca munca nu, femei nu, copii nici atat.....

Ti-am mai spus si intr-un post anterior - pune mana si demonstreaza ce sustii, cum ar zice americanul "put your money where your mouth is"; ia apuca-te tu si studiaza niste chestii cu care nu esti familiar si demonstreaza ca este simplu sa inveti chestii noi:
- ia invata sa canti la un instrument
- invata totul despre fotografie (tehnica, estetica...lumina...tot)
- invata cum sa diagnostichezi un defect aparut la un sistem care include componente mecanice, hidraulice si electrice - dupa manifestarea defectului.
- invata si tu cum sa faci niste "macarons" perfecti
- invata ...agricultura. Utilaje, ce fac fiecare, avantaje si dezavantaje, cand se folosesc, cum; cand se sadeste, cu ce se trateaza, cand se recolteaza, in ce fel, la ce umiditate.....etc
- etc

Ia sa vedem - poti? Demonstreaza-ne.

Eu pot sa pariez de pe acum ca nu poti/nu vrei - pentru ca nu intra in aria ta de interese. Tu stii sa pornesti PC-ul si sa butonezi telefonul si aia intra la abilitati strategice - toata lumea ar trebui sa stie.
Daca la un moment dat un EMP ar scoate din functiune PC-urile si telefoanele, mori de foame in 2 saptamani - daca nu te hraneste babuta aia care nu stie cu telefonul....
Eu nu judec si stiu f bine ce vorbesc, eu doar ma intrebam cum e gandirea lor si de unde vine. Babuta aia a avut parte de o viata asa mai de lux sa zic, de mult ii faceau altii treburile, copiii, barbatul.
Si ce sa vezi, cand a murit barbatu acum 3 ani, nu stia nimic, nici o factura sa plateasca tot asa "nu le am eu cu astea maica, nu stiu io...barbatu stie", sa vezi cum a invatat sa plateaca facturi, sa foloseasca cardul si altele. Doar ca a dorit, aici e problema.
Multi sunt si comozi, a invatat ca altfel ce facea ? A fost obligata sa invete, sa vezi cum intreba incoace si in colo, ca prima data o mai ajutau vecinii, dar dupa aia a primit refuz asa subtil.
Dar la telefon de ce sa nu vina la mine, nu e mai comod asa ? Bine, eu ii fac, nu e problema, dar zic ca idee doar. Am vrut sa-i arat cum se face, n-a vrut.

Eu am inteles, nu te intereseaza ceva, nu faci acel ceva, insa cand ai ceva si te folosesti de acel ceva, e de bun simti sa sti sa umbli cu acel ceva, la asta ma refer.
Nu te obliga nimeni sa inveti calculatoare daca nu ai calculator de exemplu, dar daca ai, nu se stie altii cat de dispusi sunt sa te ajute mereu, aici e problema.
Ea imi da lectii la facut cozonaci si torturi, ca eu nu ma pricep, DAR daca mi-ar place sa mananc si sa-mi fac, as intreba-o si as pune-o sa ma invete, nu as pune-o pe ea sa-mi faca de 10 ori la rand.
E vb strict de ce ai si de ce anume te folosesti, nu de ceva care nu iti trebuie neaparat.
Mie niciodata nu mi-a iesit un cozonac oricate retete am respectat, nu iese, de ce, nu stiu, nu creste bine, coca e mai dura, etc. Ceva nu fac eu bine, asta e clar.

Tu confunzi o chestie care nu intra in sfera de interese si nici nu iti trebuie, cu ceva ce iti trebuie, aia vrand nevrand trebe sa inveti in mod normal, daca nu ai bani sa platesti pe altii ptr tot.
Si exact, butonarea telefonului e chestie de abilitate strategica cum zici, si ar trebui sa stie toata lumea, pai tocmai la telefon ma refeream in special, multi in varsta nu stiu sa butoneze telul desi il au si au nevoie de el, si unii nu vor sa invete sa-si foloseasca ceva ce au nevoie.

Eu cum am fost bolnav, de ani de zile mi-am pierdut masiv interesul ptr calculatoare, programare, etc, am uitat multe, nu m-a mai interesat, insa eu la licenta am avut un site de facut, o pensiune cu clienti, camere, bilete rezervate si a iesit destul de bine, + baza de date SQL unde erau toate datele si asa mai departe, etc, dar aia e, am decazut, recunosc si nu mai stiu mare lucru. Si e corect, nici interesul sa-mi amintesc nu prea il mai am, ca altfel puneam pe cineva sa-mi arate si imi reveneam.
In 2014 faceam gramada in SQL, acuma nu-mi vine sa cred cat de bou am ajuns, nu mai stiu mai nimic, a, exercitiile si tot in txt si ma uimeste cate faceam atunci.
Dar na, e una sa ai o depresie care are jobul tocmai sa-ti ia viata si interesele si tot (adica medical se stie asta), si alta e sa fi sanatos, sa ai nevoie de ceva si sa nu vrei deloc macar sa incerci sa inveti despre.
Insa si asa totusi ce folosesc, stiu sa le butonez, TV, telefon, calculator, telecomenzi, recorder.

Bine, poti sa pui pe altul, de 101 ori dar trebuie sa-l platesti, si e okey, insa multi nu au bani de asa ceva.

Daca eram sanatos si imi trebuiau domeniile alea de care zici, as fi invatat.
Sa cant la instrument nu stiu daca invatam, ca acolo poate trebuie si talent innascut.
Daca acele chestii nu imi trebuiesc si nici  nu intra in sfera de interese, clar nu as invata.
Bine, e posibil sa nu pot sa invat ceva nu neg, insa macar intentia as avea-o daca as avea nevoie de acea chestie, bunavointa as fi avut.

Okey, nu poti, nu e problema, dar sa vad macar ca vrei sa incerci. Pe unchiu l-am invatat la calculator de la a la z, nu retinea, dar nota tot si asa a invatat si el, ca tot asa avea nevoie, iar cand eram in Germania nu mai puteam veni sa-i rezolv problemele.

 AKSAGUAM, on 20 decembrie 2021 - 11:15, said:

Sa invete o limba straina ca de exemplu limba... germana ������
Pai eu deja germana o stiu din 1998, am dat examen de limba acolo si am luat nota 9 (nota 2 la ei), engleza am invatat in 2003, deci mai tarziu.
Am invatat germana in 2 ani cu meditator 4 ore pe saptamana din 1996-1998. Chiar acum cateva zile am sunat la finante in germania ptr problema aia cu impozitul, si am discutat cu doamna de acolo, deci am putut sa invat dar mi-a si placut.
Insa...am invatat ca mi-a trebuit de fapt, deci tot ceva ce aveam  nevoie, ca apoi mi-a si placut, e altceva. Ptr ca ma simteam aiurea sa vb aia si eu sa pun pe prietena mamei de familie de acolo sa imi traduca. Am avut ambitia sa invat eu desi la inceput mi se parea o limba imposibila, de ex sa zici la 1978 19 sute si 8 si 7, asta daca este an, daca e altceva zici o mie noua sute...insa la 78 ala tot invers zici 8 si 7.

 Vlad_22, on 20 decembrie 2021 - 15:46, said:

Sau rusă, după caz, în funcție de vecinii din zonă.
Rusa am facut in clasa 6-8, imi placea si rusa insa am uitat-o de tot desi nici atunci nu o stiam bine, in liceu n-am mai facut, am facut doar franceza pe care si aia am uitat-o cam complet in 25 de ani de cand am terminat liceul.
A ramas germana si engleza, dar ca sa nu uit germana ma uit la emisiuni in germana ca am receiver din ala ptr satelit si prind programele nemtesti aici in Romania.
La engleza mi se pare aiurea gramatica aia cu n prezenturi ale lor, sincer am cam refuzat sa o aprofundez ca nu-mi place.

Edited by MinettoMatoi, 21 December 2021 - 21:43.


Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate