Chirurgia spinală minim invazivă
Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical. Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale. www.neurohope.ro |
Familii tinere (sub 45) - ce mai gatiti pe acasa pentru sarbatori etc?
#19
Posted 15 December 2021 - 14:11
#20
Posted 15 December 2021 - 14:45
Eu nu am familie dar am sub 45 de ani. Gatesc exact aceleasi lucruri ca si in restul anului,nimic deosebit.
|
#21
Posted 15 December 2021 - 15:31
adrianitza, on 15 decembrie 2021 - 01:38, said:
ok si eu am gătit la început mâncăruri usoare, după care am început sa gatesc la cina sau pe timp de zi, rețete de pe internet. Mereu cu o sticla de vin bună de 750ml. Făceam cantitate mica 3 portii:soția eu și copilul. Baxxxon +1 tot respectul. Uite, ati incercat sa va jucati cu ceva bezea? De genul bezea (pavlova i se mai spune) + sos (aici bagati ce va place) + topping de fructe cu sos de caramel danb1961, on 15 decembrie 2021 - 09:37, said:
1. Da.Prajituri+cozonac(in special la cuptor uneori combinatii masina de paine, airfryer. 2%=Nu multi colegi/prieteni din care doar la vreo 2 ma invit singur la masa lor.. 2. Cozonac, Alba ca Zapada+niste chestii aiurea pe care le laud intotdeauna(facute de nevasta+soacra) 3. Toti, inclusiv cainele, asta "limbeaza" cel mai tare.In vizita mananc.Cumpar PS Care e "sef de craca"=moderator pe topicu' ista ca sa dau report pentru discriminare ? Tsunnnami, on 15 decembrie 2021 - 09:23, said:
De ce numai familii tinere? Ti se pare ca o sa ai subiectul plin? Intreb si io, dar nu-ti pot scrie ce preparam pentru ca avem peste 45. Ce ciuda am. A zis sub 45. Nu trisa Hai sa incep eu: cu bezea ce faceti, ceva pavlova sau rulada, zic? Sau ce altceva, in afara de cunoscutele prajituri din comert (da, stiu, le cumparati) sau alba ca zapada, cozonaci? Ce altceva se mai face, btw? Edited by aaaa4567, 15 December 2021 - 15:25. |
#22
Posted 15 December 2021 - 16:21
aaaa4567, on 15 decembrie 2021 - 15:31, said:
Am zis mai sus, era un cutoff arbitrar, nu am stat sa ma gandesc, oricum nu pot face un studiu sociologic pe aici... E o chestie de antropologie, pe langa ce am spus mai sus, dupa o varsta, rimtul vietii mai scade, te asezi cu familia, obligat stai si pe acasa, mai scartaie ceva. Cei care au acum peste 45 nu prea au prins corporatiile, sau au iesit din ele, au alt ritm de obicei. Nu mai zic ca unii nu le-au prins deloc. Si nu apreciaza timpul. Problema e ca sa gatesti cat de cat ca lumea iti ia timp (daca nu esti deja expert). Pe tine te intereseaza ca studiu statistic sau pentru idei? Ce legatura au multinationalele aici? Da, noi gatim ca lumea si eu si mandra Daca e important eu am lucrat 17 ani intr-o multinationala in 5 tari de la ing de produs (Canada) pana la manager business development (SUA), mandra in 2, dar asta nu influenteaza cu NIMIC alegerea preparatelor culinare Ca specialitati (salata de beuf nu o consider specialitate si nici friptura rib-eye, vita), eu o sa fac o zarzuela ca fel principal, ea merge pe piftie de curcan cu hrean la aperitive, planific sa cumparam si escargot tot la aperitiv, salata telina cu nuci si poate pasta de avocado Ca bautura speciala vom avea, martini (dry martini & gin), tom collins, gin & tonic, cuba libre, pina colada si mi-ar placea si margarita dar in Romania n-am gasit La desert, nu stiu daca mai am timp sa comand cafea Luwak si sampanie, bineinteles |
#23
Posted 15 December 2021 - 16:28
Haide ma, e o discutie despre cine si ce mai gateste, nu o mai dati si voi in altele.
|
#24
Posted 15 December 2021 - 19:42
Tsunnnami, on 15 decembrie 2021 - 16:21, said:
Pe tine te intereseaza ca studiu statistic sau pentru idei? Ce legatura au multinationalele aici? Da, noi gatim ca lumea si eu si mandra Daca e important eu am lucrat 17 ani intr-o multinationala in 5 tari de la ing de produs (Canada) pana la manager business development (SUA), mandra in 2, dar asta nu influenteaza cu NIMIC alegerea preparatelor culinare Ca specialitati (salata de beuf nu o consider specialitate si nici friptura rib-eye, vita), eu o sa fac o zarzuela ca fel principal, ea merge pe piftie de curcan cu hrean la aperitive, planific sa cumparam si escargot tot la aperitiv, salata telina cu nuci si poate pasta de avocado Ca bautura speciala vom avea, martini (dry martini & gin), tom collins, gin & tonic, cuba libre, pina colada si mi-ar placea si margarita dar in Romania n-am gasit La desert, nu stiu daca mai am timp sa comand cafea Luwak si sampanie, bineinteles Multinationalele au legatura, caci multe iti ofera de mancare la botul calului (sanatos sau nu, asta e de vazut - in general in Romania nu prea?), seara mai mananci ceva pe fuga (semipreparat), nu mai ai timp, chef, energie sa gatesti serios si asa trec anii si nu (mai) stii sa gatesti. Ce e mare lucru de inteles? Daca esti bugetar, profesor, lucrezi ca jurist pe la vreun spital etc, in general termini programul de 2-3-4, ai si salariu mai mic (multi ani asa a fost) deci in niciun caz nu iti mai permiti sa comanzi sau sa ieis in oras si atunci, avand si mai mult timp, te apuci de gatit. Cred ca e la mintea cocosului... Ziceai ca te-ai intors in Romania? Sau ai revenit in SUA? LE: acum vad, zici ca esti in Ro. Pina colada am mai baut si eu. Ce-ai gasit bunicel in Romania? Multumesc. Altfel, cu bauturile nu prea le am, multi ani m-am limitat la mai nimic sau la ce pica. Uite, ma gandeam la un tiramisu de lamaie. Ati gasit ceva in Romania? Edited by aaaa4567, 15 December 2021 - 19:43. |
#25
Posted 15 December 2021 - 21:24
Quote Uite, ati incercat sa va jucati cu ceva bezea? De genul bezea (pavlova i se mai spune) + sos (aici bagati ce va place) + topping de fructe cu sos de caramel Pavlova e un desert compus din bezea, frișca și fructe….in cea mai simpla varianta a lui. |
#26
Posted 15 December 2021 - 23:01
aaaa4567, on 15 decembrie 2021 - 19:42, said:
Uite, ma gandeam la un tiramisu de lamaie. Ati gasit ceva in Romania? N-am mancat niciodata, dar trebuie ca este "wow" aaaa4567, on 15 decembrie 2021 - 19:42, said:
Multinationalele au legatura, caci multe iti ofera de mancare la botul calului (sanatos sau nu, asta e de vazut - in general in Romania nu prea?), seara mai mananci ceva pe fuga (semipreparat), nu mai ai timp, chef, energie sa gatesti serios si asa trec anii si nu (mai) stii sa gatesti. Ce e mare lucru de inteles? N-am avut niciodata mancare de la multinationala pentru sarbatori. De altfel, Canada & US, la pauza de regula se pleaca la restaurant In Europa am avut cantine aaaa4567, on 15 decembrie 2021 - 19:42, said:
avand si mai mult timp, te apuci de gatit. Cred ca e la mintea cocosului... Oh nu, gatesc pentru ca-mi place s-o fac si stiu ca mananc ce vreau eu Mancarea gatita e sub orice critica, cel putin in Romania, in alta parte, rar are gust asta daca nu mergi pe tematica de tara, Spaniola ma atrage el mai mult, urmeaza italieneasca, franceza, ungureasca In Romania am gasit tzepe cam peste tot. Se gateste prost, la norma si cu multa sare, se duce dracu gustul. D-aia am si scris ce gatesc mai sus. Ce-am gasit pe gustul meu bun vrei sa spui. Feteasca Neagra de Panciu, capsunica tot de acolo, palinca facuta de mine, la fel si vinul, Ce mai e misto, preturile mici, litoralul bulgaresc, oportunitatile la tot pasul, prost e ca nu sunt bani in piata, pietele alimentare (ca exista, produsele sunt ca dracu), muraturile pe marginea drumului, pepenii. Ciolanul de porc. Amandinele la o cofetarie buna https://cofetaria-ma...i.business.site (Klaus si-a pierdut din reputatie) Diplomatul si frisca naturala la Liliana https://goo.gl/maps/aEqeg3onKy1SQHSw7 Cam astea-mi vin in cap acum |
#27
Posted 16 December 2021 - 03:36
richelieu, on 15 decembrie 2021 - 21:24, said:
Bezeaua și pavlova nu inseama același lucru. Pavlova e un desert compus din bezea, frișca și fructe….in cea mai simpla varianta a lui. |
#28
Posted 16 December 2021 - 03:59
Tsunnnami, on 15 decembrie 2021 - 23:01, said:
N-am mancat niciodata, dar trebuie ca este "wow" https://savoriurbane...-si-lemon-curd/ Eu nu il fac chiar ca acolo (am facut de cateva ori), mai variez in principal la topping, pun o combinatie de lemon curd si lamai zaharate (nu sunt caramelizate, adica nu ajunge sa se arda zaharul). Sunt niste mici secrete (sau variante), dar nu insist decat daca vrei s-o faci (ca n-are rost altfel. O chestie simpla: salata de fructe: se trantesc bucati (cubulete) de portocale, mango, banane, ananas, se, presara niste zahar, se lasa sa isi lase zeama si se pune niste iaurt /etc Se amesteca, se lasa la rece cateva ore si.. aia e. Puteti varia cu diverse fructe (tropicale sau nu, de ex, ceva coacaze etc). Bine, asta nu e ceva deosebit, eu zic de ceva bunicel cu eforturi minime... Edited by aaaa4567, 16 December 2021 - 04:00. |
|
#29
Posted 16 December 2021 - 14:49
#30
Posted 16 December 2021 - 18:30
AlexEn, on 16 decembrie 2021 - 14:49, said: Crema de vanilie, ca tot raman galbenusurile de la bezea. Dar rețeta de pavlova clasica, aia e: bezea (cu putin amidon in ea, sa rămână ușor moale), frișca batuta și fructe. Eu fac invers, fac bezele când îmi rămân albușuri |
#31
Posted 16 December 2021 - 19:24
richelieu, on 16 decembrie 2021 - 18:30, said:
Eh….putem pune pe ea ce ne trece prin cap, am văzut și cu crema de cacao…. ��. Dar rețeta de pavlova clasica, aia e: bezea (cu putin amidon in ea, sa rămână ușor moale), frișca batuta și fructe. Eu fac invers, fac bezele când îmi rămân albușuri Cat despre crema de deasupra, o varianta buna mi se pare cea cu vanilie (pastry cream) + alcool, de exemplu amaretto (de consistenta unui sos ingrosat - atentie la cat amidon puneti), plus ceva samburi de migdale si sirop de caise (+caramel) Edited by aaaa4567, 16 December 2021 - 19:31. |
#32
Posted 16 December 2021 - 20:29
Mie nu mi se pare potrivită utilizarea cremei patissiere la pavlova, de obicei fac o frișca cu puțin mascarpone și disaronno. Folosesc și frunze de menta, pentru mai multă prospețime.
Dar…e chestie de gusturi Și nah…eu am 46 aproape, deci nu ma încadrez 😂😂 |
#33
Posted 17 December 2021 - 01:25
richelieu, on 16 decembrie 2021 - 20:29, said:
Mie nu mi se pare potrivită utilizarea cremei patissiere la pavlova, de obicei fac o frișca cu puțin mascarpone și disaronno. Folosesc și frunze de menta, pentru mai multă prospețime. Dar…e chestie de gusturi Și nah…eu am 46 aproape, deci nu ma încadrez ���� richelieu, on 16 decembrie 2021 - 18:30, said:
Dar rețeta de pavlova clasica, aia e: bezea (cu putin amidon in ea, sa rămână ușor moale), frișca batuta și fructe. richelieu, on 16 decembrie 2021 - 20:29, said:
Mie nu mi se pare potrivită utilizarea cremei patissiere la pavlova, de obicei fac o frișca cu puțin mascarpone și disaronno. Folosesc și frunze de menta, pentru mai multă prospețime. Edited by aaaa4567, 17 December 2021 - 01:20. |
|
#34
Posted 17 December 2021 - 04:17
Pretty much…..peste tot . In orice Market găsești, cel mai la îndemâna in Mega Image.
|
#35
Posted 17 December 2021 - 04:35
#36
Posted 17 December 2021 - 09:40
richelieu, on 16 decembrie 2021 - 20:29, said:
Mie nu mi se pare potrivită utilizarea cremei patissiere la pavlova, de obicei fac o frișca cu puțin mascarpone și disaronno. Folosesc și frunze de menta, pentru mai multă prospețime. Dar…e chestie de gusturi Și nah…eu am 46 aproape, deci nu ma încadrez Batranelule ) Mie imi place cu crema de vanilie si fructe acrisoare. Imi place si cu mascarpone dar parca mai mult cu patissiere. |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users