Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă
Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne. Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale. www.neurohope.ro |
Familii tinere (sub 45) - ce mai gatiti pe acasa pentru sarbatori etc?
Last Updated: Dec 17 2021 09:40, Started by
aaaa4567
, Dec 15 2021 00:13
·
0
#1
Posted 15 December 2021 - 00:13
O intrebare relativ banala... Hai ca inteleg ca muraturi sau carnuri grele nu se mai prelucreaza. Dar, altceva, de sarbatori, in registrul prajituri?
1. Le mai faceti pe acasa? Cam ce anume (prajituri, torturi, cozonaci) etc. Cam cat la suta din colegii vostri ar sti sa gateasca decent (chestii obisnuite, de zi cu zi)? 2. Ce ati mai mancat deosebit in ultima vreme, (facut in casa)? (asa, sa va faca sa reveniti, sa intrebati etc) 3. Cine face /participa? Ce faceti cand va duceti in vizita? Cumparati ceva, faceti voi? |
#2
Posted 15 December 2021 - 00:32
E lucru bine stiut ca cei care au peste 46 de ani, mananca numai prune si pere la cuptor...ca na, nu prea mai au dinti. Sunt si experti in bucatarie, pot sa faca de toate...de la mamaliga pana la bulz.
|
#3
Posted 15 December 2021 - 00:32
mai bine ar fi sa incepi dumneata sa ne spui, pentru început Si după aia sa ne ceri noua sa iti raspundem!
aaaa4567, on 15 decembrie 2021 - 00:13, said:
O intrebare relativ banala... Hai ca inteleg ca muraturi sau carnuri grele nu se mai prelucreaza. Dar, altceva, de sarbatori, in registrul prajituri? 1. Le mai faceti pe acasa? Cam ce anume (prajituri, torturi, cozonaci) etc. Cam cat la suta din colegii vostri ar sti sa gateasca decent (chestii obisnuite, de zi cu zi)? 2. Ce ati mai mancat deosebit in ultima vreme, (facut in casa)? (asa, sa va faca sa reveniti, sa intrebati etc) 3. Cine face /participa? Ce faceti cand va duceti in vizita? Cumparati ceva, faceti voi? |
#4
Posted 15 December 2021 - 00:54
sa stii ca chiar m-am mirat, cu o vecina care pe la 25 ani face prajituri si bunatati, asa dupa lucru ... si nu o pune nimeni, iar pe fb si whatsappusi nu prea ii place sa stea.
|
#5
Posted 15 December 2021 - 01:02
adrianitza, on 15 decembrie 2021 - 00:32, said:
mai bine ar fi sa incepi dumneata sa ne spui, pentru început Si după aia sa ne ceri noua sa iti raspundem! |
#6
Posted 15 December 2021 - 01:36
Ca de exemplu ? Ia zi nu te sfii , da lux de amanunte .
|
#7
Posted 15 December 2021 - 01:38
ok si eu am gătit la început mâncăruri usoare, după care am început sa gatesc la cina sau pe timp de zi, rețete de pe internet. Mereu cu o sticla de vin bună de 750ml. Făceam cantitate mica 3 portii:soția eu și copilul.
aaaa4567, on 15 decembrie 2021 - 01:02, said: Eu sunt cam atipic. Multi ani nu am gatit decat chestii de barbat, mancand corporate style. Recent am incercat niste retete (de care nici nu ma atingeam alta data) si mi-au iesit. Chestii de pe siteurile romanesti, dar nu numai. Nu mi se pare nici greu, nici usor. Insa daca nu ai macar 2-3 persoane in casa, se cam face risipa, ca ies 5-6 portii de mancare, deci trebuie tinuta spre o saptamana... Baxxxon +1 tot respectul. |
#8
Posted 15 December 2021 - 08:29
Eu nu fac nimic, nevasta-mea face: cumparam carne, o tocam si apoi facem carnati (cu mirodenii cu tot).
Apoi face drob, sarmale, salata de icre, salata de bou (boeuf) , salata de vinete. Apoi se apuca de cozonacii de casa. Aici este experta. Dar, ah, am uitat, noi suntem niste bosorogi, nu ne incadram la familii tinere... (57 de ani amandoi. locatie la tzaranoaia) Rolul meu este mai simplu: trebuie sa gatesc niste palinca si apoi sa gatesc niste vin din damigene (de regula trag vinul in preajma Craciunului). Edited by florinbad, 15 December 2021 - 08:31. |
#9
Posted 15 December 2021 - 09:23
De ce numai familii tinere?
Ti se pare ca o sa ai subiectul plin? Intreb si io, dar nu-ti pot scrie ce preparam pentru ca avem peste 45. Ce ciuda am. florinbad, on 15 decembrie 2021 - 08:29, said:
Eu nu fac nimic, nevasta-mea face: cumparam carne, o tocam si apoi facem carnati (cu mirodenii cu tot). Apoi face drob, sarmale, salata de icre, salata de bou (boeuf) , salata de vinete. Apoi se apuca de cozonacii de casa. Aici este experta. Dar, ah, am uitat, noi suntem niste bosorogi, nu ne incadram la familii tinere... (57 de ani amandoi. locatie la tzaranoaia) Rolul meu este mai simplu: trebuie sa gatesc niste palinca si apoi sa gatesc niste vin din damigene (de regula trag vinul in preajma Craciunului). A zis sub 45. Nu trisa |
#10
Posted 15 December 2021 - 09:34
De Craciun bag o pulpa de purcel si de rev am 2 pulpe de curcan,musai si ”pampuste” gogosi mici
|
|
#11
Posted 15 December 2021 - 09:37
1. Da.Prajituri+cozonac(in special la cuptor uneori combinatii masina de paine, airfryer. 2%=Nu multi colegi/prieteni din care doar la vreo 2 ma invit singur la masa lor..
2. Cozonac, Alba ca Zapada+niste chestii aiurea pe care le laud intotdeauna(facute de nevasta+soacra) 3. Toti, inclusiv cainele, asta "limbeaza" cel mai tare.In vizita mananc.Cumpar PS Care e "sef de craca"=moderator pe topicu' ista ca sa dau report pentru discriminare ? Edited by danb1961, 15 December 2021 - 09:40. |
#12
Posted 15 December 2021 - 10:25
eu habar nu am sa gatesc nimic traditional. pur si simplu nu am rabdare sa fac sarmale.
La ultimul craciun tinut acasa la mine la care au participat si parintii am facut coaste de berbecut cu sparanghel si ca prajitura am facut briose. |
#15
Posted 15 December 2021 - 10:42
|
#16
Posted 15 December 2021 - 10:46
Dar in principiu fac o friptura la cuptor (pui/curcan/porc in functie de ce chef au participantii la festin), cu garnitura de legumen sau mamaliga si salata, fie de prospaturi fie de muraturi.
Iar la prajituri in functie de cat timp am la dispozitie. Tsunnnami, on 15 decembrie 2021 - 10:42, said: Ai grijanie: Drumul către iad este pavat cu intenţii bune Nu, nu, chiar suntem in relatii bune, sunt de vreo 12 ani cu fiu-so, nu a murit nici de foame si nici de sete. Facem si schimburi de bulbi de flori. |
#17
Posted 15 December 2021 - 11:21
oameni buni,
din start si noi suntem peste varsta "admisa" )) dar va scriu ce făceam noi atunci la 45 de fapt, sotul meu care este o minune de bucatar... rulada de porc cu verdețuri, garnitura de radacinoase la cuptor - bestiala si v-o recomand: morcovi si patrunjel (radacina) taiate pe lung, stropite cu ulei de masline + zeama de lamaie, condimentate cu sare,piper, cimbru apoi amestecate si acoperite cu folie, la cuptor cam 45 min... feciorul meu le mananca asa ca pe seminte desert - numa' bunatati ) pofta maaareeeee !!! |
#18
Posted 15 December 2021 - 12:48
Eu am o gama foarte larga, Jamie Oliver, Scarlatescu si Jamila Cuisine se paruiesc la poarta mea sa le dau idei, numai ca nu pot pune nimic. Ca si Tsunamu' am 50 ...shit! S-a mai dus o ocazie sa raman nemuritor pe Softpedica!
Edited by JurasikMan, 15 December 2021 - 12:48. |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users