Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Recomandare incarcator auto Iphone

Pentru cei care locuiesc in bloc ...

Taiere ramuri "neroditoare...

Business/afacere cu utilaje
 Genetica vs educatia vs cultura

Asus ROG - Probleme mari wi-fi

Recomandare Apartament

reparatie zgarietura bara spate
 Lipire XPS de hidroizolație ...

Detectare dispozitiv de ascultare...

suport/cutie fixare SSD in locul ...

Popcorn stradal
 De ce ard asa de violent masinile...

Sfat achizitie bicicleta MTB

Imi tot apare ipconfig

Degresant auto eficient
 

Problema virus laptop

* - - - - 1 votes
  • This topic is locked This topic is locked
16 replies to this topic

#1
ARPA

ARPA

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,611
  • Înscris: 05.10.2013
Banuiesc ca as avea ceva pe latop dar nu imi dau seama ce ar putea fi ,am antivirus cu licenta si la full scan nu mi-a gasit nimic ,am dat scan si cu malwerebytes si nici acolo nu mi-a gasit nimic ,dar de anul asta CPU-ul imi sta in 40% usage permanent in repaus si nu se intampla asa inainte ,imi statea la maxim 2% in repaus .
In afara de problema asta mi se deschid 3 ferestre negre pe ecran cand pornesc laptopul care dispar dupa 1-2 secunde .
Sa nu am instalat un program care mineaza criptomonede .

O sa revin cu log-uri  .

#2
A10

A10

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,100
  • Înscris: 19.12.2012
Verifica si in task manager, tab ul procese si vezi ce iti consuma resurse din procesor

#3
ARPA

ARPA

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,611
  • Înscris: 05.10.2013
Spoiler

Edited by argonaut, 11 December 2021 - 15:12.


#4
Leo2006

Leo2006

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,168
  • Înscris: 30.08.2006
Task scheduled. Ai ceva bagat acolo care porneste la logare.

#5
smoke

smoke

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,785
  • Înscris: 08.10.2004
e usor sa vezi ce process iti tine cpu ocupat. dupa ce identifici intelegem si de unde e problema. foloseste taks managere - performance-resource monitor.
si mai bine foloseste process explorer tool ca e free si iti da mai multe detalii.

#6
dorin_2k

dorin_2k

    Master Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 48,582
  • Înscris: 01.12.2001
In msconfig debitează ce nu ai nevoie la start-up

#7
Raz0rblade

Raz0rblade

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 688
  • Înscris: 18.08.2021
Incearca si un rootkit detector, tot de la Malwarebytes. Mai poate fi si vreun update mai ... nefericit al Win10 - apropo, nu ai mentionat OS-ul - care nu e finalizat complet. Ecranele alea negre cu aparitie scurta sunt task-uri in linie de comanda, dar si windows Defender-ul poate sa iti tina procesorul ocupat destul de mult, daca are vreun scheduled task la pornire.
Insa daca ai vreun CPU mai slabutz, gen Celeron seriile N3000-N4000, poate incepe sa isi arate coltii  si chestia asta, Windows obisnuieste sa impinga update-uri care sunt overkill pentru un procesor mai slab, te face sa iti schimbi hardware-ul, sau sistemul de operare...

#8
waterman

waterman

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 28,372
  • Înscris: 17.05.2004
Văd pe acolo Steam, Rockstar Social Club, Dropbox, CCleaner, mai e ceva cu Smartbyte Telemetry, e suficient sa pornească astea aiurea la boot. Dezactivează autostart la tot ce nu e folosit permanent și revino cu INFO.
Apropo, ce procesor, ce memorie, HDD sau ssd ?

#9
eiffel

eiffel

    BusyWorm

  • Grup: Moderators
  • Posts: 68,722
  • Înscris: 15.06.2004
Cati ani are laptopul ?

Eu banuiesc ca e plin de praf/scame si necesita o curatare.

SI da, rnuntarea la programele caare ruleaza degeaba in background poate fi utila.

P.S. Ce windows si ce antivirus - cu licenta ?

#10
ARPA

ARPA

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,611
  • Înscris: 05.10.2013
Windows 10 ,antivirus Eset .
Laptopul il am din 2017 .
Cum opresc Smartbyte telemetry ?

#11
JustXXL

JustXXL

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,334
  • Înscris: 04.03.2020
@ARPA https://windowsrepor...tbyte-services/

#12
eiffel

eiffel

    BusyWorm

  • Grup: Moderators
  • Posts: 68,722
  • Înscris: 15.06.2004
2017 - cma necesita o curatare. Mai ales daca l-ai folosit si pe suprafete textile caz in care pe langa praf intra si scame in el.
Cred ca aici e beleaua.
Eset... e mai bun Defenderul din Windows, daca nu ai o suita completa. Si nici nu papa resurse suplimentare.

Daca ai CCleaner instalat - acolo ai in Tools - Startup si posibiltatea de a opri sau sterge definitiv plecarea diverselor programe la pornire.
Mai putin.. CCleaner pe crae il opresti din setari - Options - Smart Cleaning - debifezi tot. Vezi si ce alte optiuni mai sunt bifate pe la optiuni - gen trimitere rapoarte la producator.

Eventual mai scaneaza odat cu malware dar vezi sa fie bifate niste optiuni pe-acolo - gen cautare dupa rootkit.

#13
danb1961

danb1961

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,531
  • Înscris: 09.03.2002
Ferestrele alea negre sunt fișiere de tip bat rulate La bootare.. Vezi ce ai în folderul startup

#14
ARPA

ARPA

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,611
  • Înscris: 05.10.2013
Am facut un print screen cu ce am in startup .
https://postimg.cc/PNkv99tK

Intre timp problema s-a rezolvat ,CPU e la 2% usage in repaus ,au scos ce mi-au bagat in laptop  dupa ce am deschis topicul asta .

#15
danb1961

danb1961

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,531
  • Înscris: 09.03.2002
"au scos ce mi-au bagat in laptop  dupa ce am deschis topicul asta" cine si ce ti-au bagat in laptop ?

#16
ARPA

ARPA

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,611
  • Înscris: 05.10.2013
Banuiesc eu cine dar nu am dovezi ,dar postez in poiana si daca as pune ce mesaje am scris ar fi evident cine ar putea fi suspectii de serviciu .

PS. am facut scan si cu TDSS pt rootkit si nu mi-a gasit nimic -asta inainte ca CPU sa-mi revina la 2% usage .

Edited by ARPA, 16 December 2021 - 13:44.


#17
MhG_51

MhG_51

    :)

  • Grup: Moderators
  • Posts: 3,320
  • Înscris: 04.05.2009

View PostARPA, on 16 decembrie 2021 - 13:36, said:

Banuiesc eu cine dar nu am dovezi ,dar postez in poiana si daca as pune ce mesaje am scris ar fi evident cine ar putea fi suspectii de serviciu .
Ai gresit aria.
Teorii / Previziuni / Ipoteze, sau, Paranormal, le gasesti aici:
https://forum.softpe...-si-paranormal/

Subiect inchis!

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate