Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Recomandare bicicleta copil 5 ani.

Recomandare kit automat acces usa

[email][nvidia] Your GeForce NOW ...

Site nesigur
 Baghetele ornamentale intre foile...

O recomandare pentru o camera ful...

Pareri magazin online quickmobile?

Unde gasesc banane albastre?
 Despre compania de aministrare Sq...

Durere taietura deget dupa 2 luni

Dalți gravare lemn

Didgeridoo
 Motorola Edge 50 Ultra

Gaura perete apartament cu evitar...

Orientare antena prime focus

Problema conectare mail yahoo
 

Problema virus laptop

* - - - - 1 votes
  • This topic is locked This topic is locked
16 replies to this topic

#1
ARPA

ARPA

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,603
  • Înscris: 05.10.2013
Banuiesc ca as avea ceva pe latop dar nu imi dau seama ce ar putea fi ,am antivirus cu licenta si la full scan nu mi-a gasit nimic ,am dat scan si cu malwerebytes si nici acolo nu mi-a gasit nimic ,dar de anul asta CPU-ul imi sta in 40% usage permanent in repaus si nu se intampla asa inainte ,imi statea la maxim 2% in repaus .
In afara de problema asta mi se deschid 3 ferestre negre pe ecran cand pornesc laptopul care dispar dupa 1-2 secunde .
Sa nu am instalat un program care mineaza criptomonede .

O sa revin cu log-uri  .

#2
A10

A10

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,068
  • Înscris: 19.12.2012
Verifica si in task manager, tab ul procese si vezi ce iti consuma resurse din procesor

#3
ARPA

ARPA

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,603
  • Înscris: 05.10.2013
Spoiler

Edited by argonaut, 11 December 2021 - 15:12.


#4
Leo2006

Leo2006

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,725
  • Înscris: 30.08.2006
Task scheduled. Ai ceva bagat acolo care porneste la logare.

#5
smoke

smoke

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,720
  • Înscris: 08.10.2004
e usor sa vezi ce process iti tine cpu ocupat. dupa ce identifici intelegem si de unde e problema. foloseste taks managere - performance-resource monitor.
si mai bine foloseste process explorer tool ca e free si iti da mai multe detalii.

#6
dorin_2k

dorin_2k

    Master Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 48,249
  • Înscris: 01.12.2001
In msconfig debitează ce nu ai nevoie la start-up

#7
Raz0rblade

Raz0rblade

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 675
  • Înscris: 18.08.2021
Incearca si un rootkit detector, tot de la Malwarebytes. Mai poate fi si vreun update mai ... nefericit al Win10 - apropo, nu ai mentionat OS-ul - care nu e finalizat complet. Ecranele alea negre cu aparitie scurta sunt task-uri in linie de comanda, dar si windows Defender-ul poate sa iti tina procesorul ocupat destul de mult, daca are vreun scheduled task la pornire.
Insa daca ai vreun CPU mai slabutz, gen Celeron seriile N3000-N4000, poate incepe sa isi arate coltii  si chestia asta, Windows obisnuieste sa impinga update-uri care sunt overkill pentru un procesor mai slab, te face sa iti schimbi hardware-ul, sau sistemul de operare...

#8
waterman

waterman

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 28,372
  • Înscris: 17.05.2004
Văd pe acolo Steam, Rockstar Social Club, Dropbox, CCleaner, mai e ceva cu Smartbyte Telemetry, e suficient sa pornească astea aiurea la boot. Dezactivează autostart la tot ce nu e folosit permanent și revino cu INFO.
Apropo, ce procesor, ce memorie, HDD sau ssd ?

#9
eiffel

eiffel

    BusyWorm

  • Grup: Moderators
  • Posts: 68,523
  • Înscris: 15.06.2004
Cati ani are laptopul ?

Eu banuiesc ca e plin de praf/scame si necesita o curatare.

SI da, rnuntarea la programele caare ruleaza degeaba in background poate fi utila.

P.S. Ce windows si ce antivirus - cu licenta ?

#10
ARPA

ARPA

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,603
  • Înscris: 05.10.2013
Windows 10 ,antivirus Eset .
Laptopul il am din 2017 .
Cum opresc Smartbyte telemetry ?

#11
JustXXL

JustXXL

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,267
  • Înscris: 04.03.2020
@ARPA https://windowsrepor...tbyte-services/

#12
eiffel

eiffel

    BusyWorm

  • Grup: Moderators
  • Posts: 68,523
  • Înscris: 15.06.2004
2017 - cma necesita o curatare. Mai ales daca l-ai folosit si pe suprafete textile caz in care pe langa praf intra si scame in el.
Cred ca aici e beleaua.
Eset... e mai bun Defenderul din Windows, daca nu ai o suita completa. Si nici nu papa resurse suplimentare.

Daca ai CCleaner instalat - acolo ai in Tools - Startup si posibiltatea de a opri sau sterge definitiv plecarea diverselor programe la pornire.
Mai putin.. CCleaner pe crae il opresti din setari - Options - Smart Cleaning - debifezi tot. Vezi si ce alte optiuni mai sunt bifate pe la optiuni - gen trimitere rapoarte la producator.

Eventual mai scaneaza odat cu malware dar vezi sa fie bifate niste optiuni pe-acolo - gen cautare dupa rootkit.

#13
danb1961

danb1961

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,531
  • Înscris: 09.03.2002
Ferestrele alea negre sunt fișiere de tip bat rulate La bootare.. Vezi ce ai în folderul startup

#14
ARPA

ARPA

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,603
  • Înscris: 05.10.2013
Am facut un print screen cu ce am in startup .
https://postimg.cc/PNkv99tK

Intre timp problema s-a rezolvat ,CPU e la 2% usage in repaus ,au scos ce mi-au bagat in laptop  dupa ce am deschis topicul asta .

#15
danb1961

danb1961

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,531
  • Înscris: 09.03.2002
"au scos ce mi-au bagat in laptop  dupa ce am deschis topicul asta" cine si ce ti-au bagat in laptop ?

#16
ARPA

ARPA

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,603
  • Înscris: 05.10.2013
Banuiesc eu cine dar nu am dovezi ,dar postez in poiana si daca as pune ce mesaje am scris ar fi evident cine ar putea fi suspectii de serviciu .

PS. am facut scan si cu TDSS pt rootkit si nu mi-a gasit nimic -asta inainte ca CPU sa-mi revina la 2% usage .

Edited by ARPA, 16 December 2021 - 13:44.


#17
MhG_51

MhG_51

    :)

  • Grup: Moderators
  • Posts: 3,319
  • Înscris: 04.05.2009

View PostARPA, on 16 decembrie 2021 - 13:36, said:

Banuiesc eu cine dar nu am dovezi ,dar postez in poiana si daca as pune ce mesaje am scris ar fi evident cine ar putea fi suspectii de serviciu .
Ai gresit aria.
Teorii / Previziuni / Ipoteze, sau, Paranormal, le gasesti aici:
https://forum.softpe...-si-paranormal/

Subiect inchis!

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate