Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Momentul Aprilie 1964

A fost lansat Ubuntu 24.04 LTS

Free streaming SkyShowtime de la ...

Skoda Fabia 1.0 TSI (110 CP)- 19 ...
 Mezina familiei, Merida BigNine

The Tattooist of Auschwitz (2024)

Se poate recupera numar de telefo...

Upgrade de la MacBook Pro M1 cu 8...
 Ce tip de monitor am nevoie pt of...

Resoftare camera supraveghere

Laptop Gaming

Cu ce va aparati de cainii agresi...
 Nu imi platiti coletul cu cardul ...

Exista vreun plan de terorizare p...

Schimbare adresa DNS IPv4 pe rout...

Recomandare Barebone
 

Cum credeți că s-au petrecut lucrurile?

* * - - - 5 votes
  • Please log in to reply
81 replies to this topic

#73
sandu222

sandu222

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,854
  • Înscris: 06.10.2008

View PostSmurfK, on 08 decembrie 2021 - 12:14, said:

Nu e normală. Trebuie să acceptăm că avem cu toții loc în trafic, că trebuie să avem o responsabilitate și pentru ceilalți, nu doar pentru noi.



........................................................

Un tânăr (sub 25 avea sigur), un drum destul de aglomerat, o bandă pe sens, mă depășește, intră în depășiri și în față, încearcă o depășire, pe banda din stânga era un biciclist, pe care nu l-a văzut la timp, l-a evitat, a acroșat altă mașină și a ieșit în parapet pe partea din dreapta. Acum te întreb eu...

Sa-ti zic eu ce e normal. Normal ar fi sa existe piste pentru biciclisti si alte atelaje, paralele cu soseaua, iar soferii sa circule pe banda lor, autobuzele pe banda lor, pietonii separat si ei. Deci aici are dreptate JurassikMan.

Intrebarile tale si demersurile ulterioare ar trebui adresate celor care nu realizeaza ce am spus eu, cai separate de deplasare.

#74
hesyc

hesyc

    New Member

  • Grup: Candidate Members
  • Posts: 13
  • Înscris: 08.12.2021

View PostFane, on 12 decembrie 2021 - 11:14, said:

Acele bodycam-uri inregistreaza continuu in loop. Adica cat e pornita camera inregistreaza dar inregistrarile noi sterg cele mai vechi inregistrari. Acel buton de pe ele cand e apasat protejeaza inregistrarea la stergere. Oricum, la sfarsitul zilei politistul are inregistrat toata ziua de activitate. Intrebarea este daca a pastrat fimarile de la interventia respectiva. Si chiar daca le-a pastrat ma indoiesc ca politia ti le pune la dispozitie la o simpla cerere.
Mulțumesc!
Chiar acum am vorbit la telefon cu agentul care a fost de față la accident (un coleg al lui mi-a dat telefonul de serviciu și mi-a spus că e în tura de noapte acum).
L-am întrebat dacă a fost luată alcoolemia șoferului și mi-a zis că a fost luată atât alcoolemia lui, cât și a mea. Repet, eu nu-mi amintesc nimic din primele 30 minute.

Apoi l-am întrebat dacă există acea înregistrare video a bodycam-ului și a fost foarte interesant, că a devenit imediat iritat și devia subiectul în toate felurile, numai să nu răspundă. I-am explicat că doresc accesul la acea îngregistrare pentru a o folosi ca probă în un eventual proces pentru tentativă de omor. Cum am zis, nu am reușit să obțin nici un răspuns concret. Dar mi-a spus să vin să vorbesc cu șeful lui la sediul poliției localității unde a avut loc accidentul, ceea ce voi face. Vă voi ține la curent mâine.

Totodată, acum câteva zile am făcut cerere prin email către Serviciul de Ambulanță județean, pentru a obține datele consemnate în fișa medicală întocmită la fața accidentului. Am primit un răspuns, pe care l-am anexat la acest reply ca fotocopie.

Am aflat din răspunsul primit că de fapt au fost două ambulanțe, una care s-a oprit la 2 minute (9.08) după apelul la 112 (9.06), fiindcă din întâmplare trecea pe acolo cu ocazia altei misiuni. Și alta care a fost chemată de aceasta. și care nu mi s-a spus la ce oră a ajuns. Tot din răspuns am aflat că au fost  întocmite două fișe medicale, câte una de către fiecare echipaj și că eu le-aș fi semnat pe amândouă. Eu nu-mi amintesc decât de semnarea unui singur document și de o singură ambulanță.

Am cerut mai multe detalii de la SAJ într-o nouă cerere, sper să primesc răspuns zilele următoare. Mă interesa la ce oră a ajuns a doua ambulanță.

Am temerea că se poate să fi fost mușamalizat ceva, că de fapt am fost inconștient, lungit pe jos, dar s-a ascuns aceasta, pentru a se reduce gravitatea accidentului..

Menționez că am și o înregistrare video făcută de mine cu telefonul la ora 9.41, în care șoferul care m-a lovit explică cum a avut loc accidentul. L-am rugat eu atunci să-mi spună. În această înregistrare, el susține că, cu zece metri în fața lui, am virat brusc la stânga, el fiind angajat în depășire și că mașina a agățat roata tricicletei, tricicleta s-a răsturnat iar eu am fost lovit de parbriz, apoi am căzut jos, pe iarbă.

Dacă admin-ul e de acord, pot posta o variantă editată (blurată) a acestei înregistrări video, respectând legea protecției datelor personale.

#75
hesyc

hesyc

    New Member

  • Grup: Candidate Members
  • Posts: 13
  • Înscris: 08.12.2021
Fotocopie după răspunsul primit de la serviciul de ambulanță

#76
MBSL

MBSL

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 321
  • Înscris: 16.11.2021

View PostRav_885, on 08 decembrie 2021 - 07:47, said:

Astfel de vehicule nu au ce cauta pe sosea (sunt făcute pentru parc, trotuar, distante scurte in sat, etc.) pentru că sunt problematic de depășit fara sa incalci axul drumului, daca vine ceva din sens opus și trebuie să oprești in spatele lor înainte de a depăși - situație penibilă.
Daca vrei sa le depășești sunt ușor de agățat întrucât distanta de la marginea drumului (acostament) e mai mare decât în cazul unei biciclete normale, ca să încapă ambele roti ale părții din spate pe sosea, oscilația bicicletei pe șosea fiind și ea mai mare.


Stimate coleg.
Am să vă contrazic cu argumente.
Drumul public nu este „creat” doar pentru cei care conduc autoturisme.
Dreptul de a fi utilizat este al tuturor celor prevăzuți în LEGE., inclusiv al pietonilor.
Ca să citez din comentariul dvs. „penibilă” este opinia dvs..
Drumurile nu au fost create doar pentru ca cei care gândesc la fel ca dvs. să se deplaseze cu viteză maximă constantă.
Pentru a extrapola lucrurile vă voi informa că, potrivit definiției statului (pe scurt, statul = teritoriu și populație),și drumul face parte din proprietatea publică iar dreptul de proprietate asupra lui aparține în egală măsură TUTUROR cetățenilor români, care îl pot utiliza respectând regulile de deplasare stabilite prin acte normative. Adică aparțin, ÎN EGALĂ MĂSURĂ, și acelor „amărâți” care se deplasează cu tricicluri, căruțe, cărucioare trase cu mâna sau pietonal, pe care cei ca dvs. i-ar vrea dispăruți pentru a nu îi mai „incomoda” existența lor.
Mă voi opri aici cu comentariul pe acest subiect.
Am considerat că, având în vedere evoluția „discuțiilor” din acest subiect, este binevenită o asemenea opinie. Poate trezește întrebări și modificări de comportamente în viețile unor persoane.
Revenind la întrebarea inițiatorului, din ceea ce a prezentat, șoferul este cel vinovat de producerea accidentului.
Din păcate între dreptate și ceea ce se întâmplă în realitate este cale lungă.

#77
hesyc

hesyc

    New Member

  • Grup: Candidate Members
  • Posts: 13
  • Înscris: 08.12.2021
Din păcate, din cauză că sunt membru nou, nu pot atașa fotografii sau filmulețe (decât în mesajul inițial).

Am un filmuleț făcut imediat după accident, în care șoferul zice că atunci când a încercat să mă depășească, eu aș fi virat brusc la stânga.
Poliția nu l-a crezut și mie de asemeni mi se pare neverosimilă această explicație și faptul că, deși el zice m-a lovit spre mijlocul drumului linia dintre sensuri), atât eu cât și triciclul au ajuns pe iarbă.

El a luat triciclul și îl va repara complet. Am renunțat la ideea pentru un proces, deși pe lângă o claviculă ruptă, cred că mi-a provocat și daune mai serioase la plămâni (urmează să primesc rezultatele unei tomografii).

#78
sandu222

sandu222

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,854
  • Înscris: 06.10.2008

View Posthesyc, on 12 decembrie 2021 - 23:31, said:



În această înregistrare, el susține că, cu zece metri în fața lui, am virat brusc la stânga, el fiind angajat în depășire și că mașina a agățat roata tricicletei, tricicleta s-a răsturnat iar eu am fost lovit de parbriz, apoi am căzut jos, pe iarbă.



Si daca asta e varianta adevarata, ce vei face?

#79
Fane

Fane

    cipat

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 28,242
  • Înscris: 05.06.2002
de fapt cu ce schimba situatia?

#80
hesyc

hesyc

    New Member

  • Grup: Candidate Members
  • Posts: 13
  • Înscris: 08.12.2021

View Postsandu222, on 20 decembrie 2021 - 16:54, said:

Si daca asta e varianta adevarata, ce vei face?
Tot el era fi vinovat. Nu te angajezi în depășirea unui biciclist care merge aproape de mijlocul drumului

#81
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,284
  • Înscris: 08.10.2015
Aman-trei si-o asuma frate, fara suparare dar moral nimeni nu e nevinovat aici:

- Soferul asuma amenda si proces, poate pentru omor !
- Biciclistul, legal are dreptate dar isi asuma ca il doare vre-o luna, ramane invalid sau poate si moare !
- RCA isi asuma ca plateste o bicicleta noua!

Edited by MembruAnonim, 21 December 2021 - 09:27.


#82
sandu222

sandu222

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,854
  • Înscris: 06.10.2008

View Posthesyc, on 20 decembrie 2021 - 20:26, said:

Tot el era fi vinovat.


Ai scris ceva de 10m, viraj brusc la stanga adica in fata. Acolo nu mai este vorba de depasire ci de imposibilitatea de a mai face manevre. 10m la 50-60km/h trec in maxim 1s, nu stau sa mai socotesc. Deci in cazul ala tu ai putea fi cel vinovat.

View Posthesyc, on 20 decembrie 2021 - 20:26, said:

Nu te angajezi în depășirea unui biciclist care merge aproape de mijlocul drumului  
Dar ce faci? mergi cu 20km/h  si faci coloana in spate?

Edited by sandu222, 06 February 2022 - 18:13.


Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate