Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Sokol cu distorsiuni de cross-over

Filtru apa potabila cu osmoza inv...

Kanal D va difuza serialul “...

Upgrade xiaomi mi11
 securitate - acum se dau drept - ...

Farmacia Dr Max - Pareri / Sugest...

De unde cumparati suspensii / gar...

[UNDE] Reconditionare obiecte lemn
 Infiltratii casa noua

sugestie usa interior

ANAF si plata la selfpay

Imprimanta ciss rezista perioade ...
 Garmin fēnix 7 / PRO / Saphi...

Care sunt cele mai mari regrete a...

Alfa Romeo Stelvio 2.2 jtd

Intrebari srl nou
 

Echo Tineretului, str. Gladitei

* - - - - 1 votes
  • Please log in to reply
60 replies to this topic

#37
echo-tineretului

echo-tineretului

    New Member

  • Grup: Candidate Members
  • Posts: 10
  • Înscris: 04.01.2022

View Postpopalexandrudan, on 14 decembrie 2021 - 18:34, said:

Sunt singurul care se gandeste ca se construieste fix langa Asmita towers (despre care se discuta ca ar putea avea probleme severe la structura de rezistenta), si fix langa delta (sol moale), motiv pentru care n-ar fii cea mai sigura investitie?

Salut Alexandru,

Constructia este facuta pe fundatie de piloti in camp ce ajung la o adancime de 13m. Astfel de solutie de fundatie, daca se face respectand normativele (adica varful pilotului sa ajunga intr-o zona a pamantului ce permite stabilitatea necesara) asigura cea mai mare rezistenta a cladirii, indiferent de compozitia solului de pana la acea adancime. In plus fata de asta, cand s-a facut studiul pentru executia lucrarilor de forare pentru piloti, apa se afla la 3.8m sub nivelul solului, iar acum se fac lucrari de drenaj pe malul dambovitei ce vor cobori nivelul apei.

#38
echo-tineretului

echo-tineretului

    New Member

  • Grup: Candidate Members
  • Posts: 10
  • Înscris: 04.01.2022

View PostXtremePWN, on 06 decembrie 2021 - 15:18, said:

"Printre facilitățile ansamblului se numără spațiile verzi, parcările subterane și supraterane"

Un petic de iarba si 3 locuri de parcare = spatii verzi, parcari subterane și supraterane.

La ~100 si ceva de apartamente dezvoltatorul trebuie sa asigure minim 130 de locuri de parcare prin lege, unde vor fi acestea oare. Nici macar nu ar trebui sa aiba autorizatie de construire cu un proiect asa jenant

Salut:)

Proiectul respecta reglementarile date de lege atat ca spatii verzi (minim 30% din suprafata terenului) si ca numar de locuri de parcare (minim 110 - numarul de apartamente sub 120mp utili), noi avand 113 locuri de parcare + o suplimentare de 68 locuri de parcare datorata unui teren ce se afla pe partea opusa a strazii Gladitei, in fata proiectului.

#39
echo-tineretului

echo-tineretului

    New Member

  • Grup: Candidate Members
  • Posts: 10
  • Înscris: 04.01.2022

View Postsubss, on 09 decembrie 2021 - 21:41, said:

Partea pozitivă este că între acest complex și Asmita Gardens (adică spre est) nu prea se mai poate construi ceva de dimensiuni similare, deoarece pe sub acele terenuri trece o conductă magistrală de canalizare cu diametrul de 150 cm, cu vărsare în caseta de sub Dâmbovița.
Există o zonă de protecție a conductei care face imposibilă construirea unui bloc la fel de lung. Ar putea însă fi inserat un bloc turn, dar cu o retragere destul de mare față de stradă.

Spre vest este plauzibil că vor fi construite în viitorul mediu sau îndepărtat clădiri cu o înălțime similară...


Aspectele posibil problematice observate la o primă vedere sunt următoarele:

1. Pare că terenul pe care se face accesul spre parcarea subterană nu este parte a aceleiași parcele. Să sperăm că este tot al lor și nu al altcuiva care s-ar putea să interzică accesul. Poate lămurește cineva acest aspect cu dezvoltatorul...

2. Necesarul legal de locuri de parcare pare că este asigurat cam la limită: pentru cele 110 apartamente ar trebui minim 110 locuri + o suplimentare de 20% pentru vizitatori, deci 132 de locuri, la care s-ar adăuga și cele câteva aferente spațiului comercial de la parter...

Numai că suprafața nivelurilor subterane (1540 m2) + suprafața parcării interioare de la parter (mai mică decât amprenta la sol a clădirii, de 881 m2, dar folosim această valoare), având în vedere că un loc standard de parcare ocupă 11,5 m2, iar circulațiile/rampele care îl deservesc însumează de obicei tot cam atât pentru fiecare loc de parcare, nu prea ar putea asigura mai mult de 105 locuri de parcare interioare + cele 16 exterioare, cu excepția situației în care ori sunt folosite parcări de tip Klaus, ori sunt s-au achitat primăriei penalitățile pentru lipsa locurilor de parcare (10.000 euro pentru fiecare loc nerealizat, în limita a 20% din norma de locuri calculată)...

Pe Glădiței se parchează deja de la Asmita până în intersecție și în zonă alte locuri rapid accesibile nu prea mai sunt, deci atenție dacă aveți două mașini, nu vă bazați pe parcarea în stradă.

3. Nu îmi dau seama unde va fi poziționată platforma de depozitare a gunoiului menajer și cum vor avea acces la tomberoane cei de la salubritate...

Salut:)

Voi raspunde pe rand la cele 3 puncte mentionate mai sus:

1. Terenul de acces este terenul primariei, obtinut prin autorizatie ca drept exclusiv de acces catre proiectul nostru.
2. Avem 113 locuri de parcare + o suplimentare de 68 locuri de parcare datorate achizitiei unui teren vis-a-vis de proiectul actual, pe partea cealalta a strazii gladitei.
3. Ghenele de gunoi vor fi pozitionate in partea de Nord-Est, accesul fiind acel drum al primariei care duce si la locurile de parcare exterioare.

#40
echo-tineretului

echo-tineretului

    New Member

  • Grup: Candidate Members
  • Posts: 10
  • Înscris: 04.01.2022

View PostTheine, on 13 decembrie 2021 - 19:41, said:


Salut, da si mie mi-au zis acelasi lucru legat de peretii de caramida (copy paste din mailul de la ei):

Regimul de inaltime S+P+11
Termenul de predare Dec 2022
Imobilul are structura  de rezistenta (radier, piloni si diafragme din beton)
Hidroizolatia subsolului Hyseal
Inchiderea exterioara din caramida Porotherm 25 cm si 12,5 m pereti interiori
Izolatie exterioara din polistiren 10 cm
Incalzire in pardoseala
Suprafete vitrate mari
Finisaje Delta Studio
Blocul va fi deservit de 2 lifturi electrice



-> nu au mentionat peretii interiori de gips-carton care apar in planse, si nici plata separata a finisajelor. Insa nu poti lua autorizatie pe un proiect cu zidarie BCA/gips-carton si sa il executi din caramida. Daca cineva este interesat sa cumpere, ar trebui sa clarifice acest lucru si sa afle cum este in proiectul final care a stat la baza autorizatiei de construire. Aceleasi materiale/detalii/suprafete trebuie sa se regaseasca si in realitate.

Salut:)

Ne cerem scuze pentru omiterea acestui aspect in mail, la intalnirea fizica insa ar trebui sa fie spuse aceste informatii, vom analiza de ce s-a omis acest lucru:)

Cat despre modificarile legate de proiect, acestea se fac prin dispozitie de santier, proiectul a fost achizitionat direct cu autorizatie, asa ca abia ulterior putem face modificarile respective. Pentru lamuriri clare, la exterior si interior va fi caramida porotherm (nu va exista nici BCA nici gips-carton). Ca plata a finisajelor, aceasta se face separat cu Delta Studio (unde sunt negociate preturi 2300 euro + TVA pentru 2 camere si 4300 euro + TVA pentru 3 camere) sau cu orice alta firma de finisaje interioare.

#41
echo-tineretului

echo-tineretului

    New Member

  • Grup: Candidate Members
  • Posts: 10
  • Înscris: 04.01.2022

View Postzimskiz, on 17 decembrie 2021 - 13:19, said:

Pai nu prea are cum 55-60mp. Fata de 2 cam unde vezi 44-48mp mai ai o baie in plus, un dormitor in plus si un hol mai mare.

Intre 69-71mp mi-a iesit in functie de vers de 3 cam disponibila.

Salut:)

Apartamentele de 3 camere sunt intre 76.2mp utili + 9mp utili balcon si 79.8mp utili + 25mp balcon.

Legat de dormitoare, fiecare are un dormitor mai mare de minim 12.7mp si un dormitor mai mic de 11.4 mp.

#42
echo-tineretului

echo-tineretului

    New Member

  • Grup: Candidate Members
  • Posts: 10
  • Înscris: 04.01.2022

View PostGraphixes, on 29 decembrie 2021 - 20:40, said:

Daca peretii despartitori dintre apartamente vor fi de caramida 12,5 se va auzi tot.
Caliceala tipic romaneasca, in loc sa mai scada numarul de apartamente cu 10% si sa construiasca ceva solid si bun dar cu un pret putin mai mare.

Dormitor de 11mp e mic, dar am mai vazut si poti pune un pat de 160 cu un dulap cu adancime mai mica si e decent, dar altceva nu.

Salut:)

Peretii despartitori dintre apartamente vor fi din caramida porotherm de 25cm, iar peretii interiori apartamentelor vor fi din caramida porotherm de 12.5cm.

Legat de dormitoare, fiecare apartament de 3 camere are un dormitor de minim 12.7mp utili, iar la apartamentele de 2 camere incep dormitoarele de la 11.7mp utili si ajung pana la 14.6mp utili.

#43
DonaldTrump

DonaldTrump

    New Member

  • Grup: Candidate Members
  • Posts: 5
  • Înscris: 04.08.2020
Legat de asa zisul miros din zona, stau la Asmita din 2015 si nu am simtit nici macar o singura data vreun miros de groapa de gunoi.
Accesul pe strada Gladitei este greoi si se fac demersuri la PS4 sa fie cu sens unic dinspre Asmita catre Mihai Bravu. Nu stiu daca au reusit ca sunt plecat din tara de aproape 1 an. Pe forumul Asmita e cazul hilar al unui tir care a intrat pe Gladitei si s-a blocat in parcare la Asmita cand vroia sa faca stanga catre iesirea spre Splai.
Legat de peretii de gips carton, la Asmita peretii interiori sunt toti asa si e cea mai buna solutie ca poti recompartimenta cum vrei interiorul cu minim de efort; si daca vrei sa prinzi mobilier in perete atunci poti folosi varianta ranforsata de la Rigips Habito. Caramida nu izoleaza fonic, daca vrei izolatie trebuie pus un materia absorbant pe perete (Tecsound de ex) sau in peretele de gips (vata sau similar). Pe mine m-a costat 10k sa pun Tecsound pe plafon + peretii perimetrali si vata intre peretii de Rigips la un apartament de 105 utili cu 4 camere, 2 bai si o lavanderie.
Mie imi place zona, esti aproape de Sun Plaza, ai Lidl la 5 min pe jos, fitness cu spa la Asmita, metrou daca ai nevoie. In 10min ajungi la Mall Vitan sau Carrefour Vitan.
Si esti vis a vis de service ul Tesla (pt posesorii ca mine) desi eu nu am ajuns inca pe acolo fiind plecat.

#44
subss

subss

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,771
  • Înscris: 15.11.2009

View Postecho-tineretului, on 04 ianuarie 2022 - 16:25, said:

3. Ghenele de gunoi vor fi pozitionate in partea de Nord-Est, accesul fiind acel drum al primariei care duce si la locurile de parcare exterioare.

Mulțumesc pentru răspunsuri!

Ați putea cumva identifica pe desenul de mai jos locul unde va fi plasată ghena de gunoi, deoarece acest aspect se pare că a fost omis în timpul proiectării?

Care este distanța față de cel mai apropiat apartament?

Sunt respectate normativele în vigoare, în special cele referitoare la existența unei scurgeri (astfel încât să poată fi spălată ghena)?

Attached File  e1.png   1.55MB   63 downloads

View Postecho-tineretului, on 04 ianuarie 2022 - 16:44, said:

Peretii despartitori dintre apartamente vor fi din caramida porotherm de 25cm, iar peretii interiori apartamentelor vor fi din caramida porotherm de 12.5cm.

Observ o mare problemă în modul de compartimentare al unor apartamente, ce poate crea disensiuni între vecini: living-ul din apartamentul unui vecin are plasat televizorul fix unde este capul patului în dormitorul celuilalt vecin... Posted Image

Trebuie să insistați acolo cu o soluție cât mai bună de izolare fonică...

Attached File  e2.png   742.56K   79 downloads

#45
echo-tineretului

echo-tineretului

    New Member

  • Grup: Candidate Members
  • Posts: 10
  • Înscris: 04.01.2022

View Postsubss, on 05 ianuarie 2022 - 14:16, said:

Mulțumesc pentru răspunsuri!

Ați putea cumva identifica pe desenul de mai jos locul unde va fi plasată ghena de gunoi, deoarece acest aspect se pare că a fost omis în timpul proiectării?

Care este distanța față de cel mai apropiat apartament?

Sunt respectate normativele în vigoare, în special cele referitoare la existența unei scurgeri (astfel încât să poată fi spălată ghena)?

Attachment e1.png



Observ o mare problemă în modul de compartimentare al unor apartamente, ce poate crea disensiuni între vecini: living-ul din apartamentul unui vecin are plasat televizorul fix unde este capul patului în dormitorul celuilalt vecin... Posted Image

Trebuie să insistați acolo cu o soluție cât mai bună de izolare fonică...

Attachment e2.png

Ghenele for fi amplasate la intersectia cu terenul cunumar cadastral 202779, distanta fata de cel mai apropiat apartament fiind in limita legala iar normativele sunt respectate. De asemenea, cand se va infiinta asociatia de locatari, se vor putea muta intr-o alta parte a terenului, deoarece acest aspect va intra in administratia locatarilor.

Legat de acel apartament si de cel de vis-a-vis de el, intr-adevar exista acea problema de care vom tine cont la izolatie. Din pacate modificari la structura apartamentelor este foarte greu sa facem intrucat am preluat terenul direct cu autorizatie, dar vom incerca pe cat posibil sa ducem proiectul la finalizare in standardele cele mai inalte:)

#46
subss

subss

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,771
  • Înscris: 15.11.2009

View Postecho-tineretului, on 07 ianuarie 2022 - 00:24, said:


Ghenele for fi amplasate la intersectia cu terenul cunumar cadastral 202779, distanta fata de cel mai apropiat apartament fiind in limita legala iar normativele sunt respectate. De asemenea, cand se va infiinta asociatia de locatari, se vor putea muta intr-o alta parte a terenului, deoarece acest aspect va intra in administratia locatarilor.

Ghena nu poate fi ușor mutată, deoarece presupune amenajări speciale („platforme destinate pentru depozitarea recipientelor de colectare selectivă a depozitelor de deșeuri municipale, care vor fi amenajate la distanță de minimum 10 m de ferestrele locuințelor, vor fi împrejmuite, impermeabilizate, cu asigurarea unei pante de scurgere și vor fi prevăzute cu sistem de spălare și sifon de scurgere racordat la canalizare, vor fi dimensionate pe baza indicelui maxim de producere a gunoiului și a ritmului de evacuare a acestuia și vor fi întreținute în permanentă stare de curățenie”).

Aceste aspecte ar fi trebuit rezolvate încă din faza de autorizare... mă tem că nu ați cumpărat un proiect realizat corect, dar poate fi îmbunătățit :)

Singura locație fezabilă ar fi pe ultimele 3 locuri de parcare din colțul nord-estic, dar fără a intra pe spațiul verde și păstrând distanța față de ieșirea adăpostului de apărare civilă.

Accesul mașinii de salubritate va fi greoi, cu spatele, dar este posibil...

Quote

Legat de acel apartament si de cel de vis-a-vis de el, intr-adevar exista acea problema de care vom tine cont la izolatie. Din pacate modificari la structura apartamentelor este foarte greu sa facem intrucat am preluat terenul direct cu autorizatie, dar vom incerca pe cat posibil sa ducem proiectul la finalizare in standardele cele mai inalte

Ar trebui realizat un perete dublu din cărămidă, cu un strat de vată minerală la mijloc, plus Rigips Fonic decuplat acustic pe ambele părți. Altfel mai mult ca sigur vor exista disensiuni între vecini...

#47
CARNATUL

CARNATUL

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 254
  • Înscris: 25.08.2021

 subss, on 07 ianuarie 2022 - 15:15, said:

Ar trebui realizat un perete dublu din cărămidă, cu un strat de vată minerală la mijloc, plus Rigips Fonic decuplat acustic pe ambele părți. Altfel mai mult ca sigur vor exista disensiuni între vecini...
Nici un dezvoltator nu va face asta...pentru ca pierd bani la mp...

#48
subss

subss

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,771
  • Înscris: 15.11.2009
Din păcate cam așa este. Am văzut chiar colegi aici pe forum care s-au apucat singuri să rezolve aceste probleme sau au solicitat dezvoltatorului, achitând sume în plus...

#49
CARNATUL

CARNATUL

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 254
  • Înscris: 25.08.2021

 subss, on 18 ianuarie 2022 - 20:43, said:

Din păcate cam așa este. Am văzut chiar colegi aici pe forum care s-au apucat singuri să rezolve aceste probleme sau au solicitat dezvoltatorului, achitând sume în plus...

Problemele cu izolarea fonica sunt imposibil de rezolvat pe cont propriu. Asta pentru ca izolarea trebuie facuta pe ambele parti, atat la tine cat si la vecini. Majoritatea se lovesc de problema dupa ce s-au mutat, si-au mobilat si constata ca-l aud pe vecin cand vorbeste in soapta.

Edited by CARNATUL, 18 January 2022 - 21:51.


#50
hikelover

hikelover

    New Member

  • Grup: Candidate Members
  • Posts: 3
  • Înscris: 28.12.2021
Intre timp si-au lansat website-ul : https://www.echo-tineretului.ro/

Se pare ca au vandut cam 25% din apartamente pana acum

#51
Fabregas44

Fabregas44

    New Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 8
  • Înscris: 14.12.2021

 echo-tineretului, on 04 ianuarie 2022 - 16:44, said:



Salut:)

Peretii despartitori dintre apartamente vor fi din caramida porotherm de 25cm, iar peretii interiori apartamentelor vor fi din caramida porotherm de 12.5cm.

Legat de dormitoare, fiecare apartament de 3 camere are un dormitor de minim 12.7mp utili, iar la apartamentele de 2 camere incep dormitoarele de la 11.7mp utili si ajung pana la 14.6mp utili.

Bună ziua! Am rugămintea să lămuriți tipul și grosimea zidăriei folosite pentru exterior și pentru delimitarea ap., precum și materialul folosit pentru delimitarea camerelor din interiorul ap. Pe site-ul dvs. apare, pentru exterior, cărămidă alternativ BCA, iar pentru interior, gips carton. Ce veți utiliza până la urmă,?

#52
XtremePWN

XtremePWN

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 739
  • Înscris: 26.11.2019

 echo-tineretului, on 04 ianuarie 2022 - 16:17, said:


Salut:)

Proiectul respecta reglementarile date de lege atat ca spatii verzi (minim 30% din suprafata terenului) si ca numar de locuri de parcare (minim 110 - numarul de apartamente sub 120mp utili), noi avand 113 locuri de parcare + o suplimentare de 68 locuri de parcare datorata unui teren ce se afla pe partea opusa a strazii Gladitei, in fata proiectului.

Proiectul respecta reglementarile in sensul ca ofera minimul legal. Cand vinzi apartamente de 150k €+ cumparatorii cer mai mult. Sa vinzi apartamente de "lux" cu 3 camere care au 60mp in 2022 e o gluma.

#53
Fabregas44

Fabregas44

    New Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 8
  • Înscris: 14.12.2021

 XtremePWN, on 07 februarie 2022 - 10:34, said:



Proiectul respecta reglementarile in sensul ca ofera minimul legal. Cand vinzi apartamente de 150k €+ cumparatorii cer mai mult. Sa vinzi apartamente de "lux" cu 3 camere care au 60mp in 2022 e o gluma.

Sincer, chiar nu înțeleg rostul comentariului tau. Niciunul dintre tipurile de apartamente cu 3 camere nu are 60 mp. Conform site-ului, cel mai mic are 76 mp utili + 9 mp utili de balcon. Scopul acestui grup și a altora asemenea este de a împărtăși informații utile (bănuiesc), nu de a dezinforma.

#54
Baltaci

Baltaci

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 284
  • Înscris: 28.04.2007

View Postecho-tineretului, on 04 ianuarie 2022 - 16:17, said:

suplimentare de 68 locuri de parcare datorata unui teren ce se afla pe partea opusa a strazii Gladitei, in fata proiectului.
Scrie in contract ca terenul ala ramane pt locuri de parcare, sau e doar "la mica intelegere"? Parcarile subterane sunt de tip klaus? Scrie in contract ca nu le dati inapoi dupa receptie la aia de la care le inchiriati?

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate