Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Rezultat RMN

Numar circuite IPAT si prindere t...

Pareri brgimportchina.ro - teapa ...

Lucruri inaintea vremurilor lor
 Discuții despre TVR Sport HD

Cost abonament clinica privata

Tremura toata, dar nu de la ro...

Renault Android
 Recomandare bicicleta e-bike 20&#...

Bing-Content removal tool

Nu pot accesa monitorulsv.ro de l...

Cum sa elimini urmele de acnee?
 Wc Geberit

Routere detinute in trecut si in ...

Teii din fața casei

E-Mail in serie prin Excel si Out...
 

Aproape 1,5 lei 1Kw

* * * - - 2 votes
  • Please log in to reply
218 replies to this topic

#199
andreic

andreic

    Very OLD Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 122,289
  • Înscris: 07.02.2003
Asta e teza ca si noi o duceam mai bine pe vremea lui Ceasca... :P

#200
axisborn

axisborn

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,272
  • Înscris: 20.11.2020
Asta spun cifrele...

#201
giv

giv

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 467
  • Înscris: 16.07.2007

View Postaxisborn, on 06 ianuarie 2022 - 13:14, said:

Asta spun cifrele...
Asta cu liberalizarea cum este le noi:
1. Noi stam pe gaze si avem sute de hidrocentrale care produc energie electrica.
Ele se exploatau si se vindeau direct populației la prețul de cost plus profit.
2. Când s-a "liberalizat" piața ce se întâmpla? Se ia gazul sau electricitatea se vând către un intermediar la bursa si noi cumpăram de acolo la prețul bursei care umfla prețul de achiziție de 5-10 ori.
Cum s-a procedat si cu cerealele. Nu mai cumperi din siloz, cumperi de la bursa. Adică se ia grâul produs de vecinul tău, se duce la port, pleacă vaporul in larg 2 zile si se întoarce apoi ți-l vinde la preț de 5 ori caci se cumpăra de la un intermediar.
Bursa da valoarea pieții in care se afla, iar la străini veniturile fiind mai mari e normal sa se cumpere la preturi diferite.
Ideea este ca noi cumpăram aceleași servicii la preturi de 5 ori mai mari.
Nu ca asta ar fi "adevărata" valoare ci doar intervine un lanț de speculanți care iți revinde bunul cumpărat e la tine cu un leu la cinci lei. Jaf pe fata. Legal. Cu complicitatea ANRE, ASF etc.
Pe înțelesul tuturor.

#202
pisoiu_22

pisoiu_22

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,842
  • Înscris: 13.01.2019

View Postaxisborn, on 06 ianuarie 2022 - 12:01, said:

Sa pice complet. Măcar atât sa facă această criza forțată a energiei.
Apropo, am căutat niste cifre și cică nu-i chiar așa rău nivelul de trai in Kazahstan , au salariul minim echivalent a 900 RON,Salariul mediu 2500 RON la prețuri și cost al vieții cred că la jumătate față de ale noastre, daca nu și mai puțin.
Păi dacă era litrul de GPL 0,14 dolari,  adică 0,6 RON, la noi e 3-4 RON.

O duc mai bine ca românul de rând cei din Kazahstan .
pai au putere de cumparare mai mare decat in estul europei.
Si in china cam tot asa, toate-s foarte eftine dar si salariile eftine, dar cumulat puterea de cumparare mult crescuta.

Regimurile semitotalitare asta fac, tin preturile jos prin diverse mijloace iar lumea traieste in marea masa relativ decent, intradevar unii sunt mai nervosi ca nu sunt miliardari.

Pai in estul europei exceptand tarile non UE si Ungaria, e penibil sa stea lumea cu 18 grade in locuinte si pe intuneric ca vezi doamne nu au scos profit din crypto sau ca nu au primit banii de la rudele din spania de la capsuni.

Pai eu cam cu 17-19 grade stau de prin septembrie pana prin iunie, caldura stinsa, am un led de 3w cu care iluminez locuinta si 2 lanterne una cu un singur led rosu si alta cu mai multe leduri albe, mai am cateva tuburi nixie rosii lustra tot pt lumina si consum redus, pun apa destul de rece, cumpar numai ce e ieftin, mancare aproape stricata si expirata, frigiderul il oprim cand e mai rece, ma spal rar sa nu consum, si inca cu apa cam la temperatura corpului, (noroc cu incalzirea globala ca nu ma descurcam dupa 2020 daca ar veni geruri), hainele lafel spalam rar de tot, am geaca din vremea lui basescu, trening chiar din vremea lui iliescu, altele second hand fabricate poate si prin anii 90 unele, mai fac caldura cu pentium 4 northwood, celalalte mai bune din 2012 respectitv 2008 le-am vandut pt bani. Uite ca in vremea lui basescu si iliescu ne permiteam sa ne luam si calculatoare noi si geci si treninguri si tricouri. A ajuns intenretul si telefonia mai ieftin decat curentul sau gazul.

Deci puterea de cumparare aici in periferia UE este cred ca cea mai slaba din mapamond si chiar din univers pt 98% dintre romani.

#203
Meg-M

Meg-M

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 50
  • Înscris: 24.01.2020
Buna tuturor,

In familie, avem 2 apartamente pe aceeasi scara (Bucuresti), ambele cu contracte piata concurentiala - Enel Muntenia. Pt ambele am primit  notificari  pe email de modificare contract astfel:
  • in oct, pt un apart, valabil din 1.01.2022,   tarif de 0.956 lei/kWh (fără accize şi taxe)
  • in nov, pt celalat apart, valabil din 12.02.2022, 0.882 lei/kWh (fără accize şi taxe). Ambele oferte sunt abonamentul ENEL SIMPLU ANUAL-PREŢ FIX ŞI INVARIABIL. Pretul diferit nu il inteleg, dar deh...
In pretul comunicat nu sunt incluse taxele de transport, distributie, etc, ajungand, cu toate incluse, dupa calculele mele peste 1,35lei/kw/h
Pe site-ul ANRE cel mai ieftin tarif  acum apare la Hidroelectrica, respectiv 0.66lei/kw. Mentionez ca ambele consumuri sunt in jur de 60kw/lunar.

Am citit ca procesul de migrare este greoi si dureaza luni, dar intreb pe cei carora le-a reusit, facturarea pe lunile de migrare (intre momentul cerereii si al raspunsului pozitiv) la ce tarif se face? Enel sau Hidroelectrica? se considera acceptata cererea din momentul comunicarii indexului la data cererii?

#204
andreic

andreic

    Very OLD Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 122,289
  • Înscris: 07.02.2003

View Postaxisborn, on 06 ianuarie 2022 - 13:14, said:

Asta spun cifrele...
Cifrele alea iti arata puterea de cumparare post 89 si cu cea de dupa UE ? Nu cred... ca ar arata semnificativ mai bune in rezent.

View Postgiv, on 06 ianuarie 2022 - 13:23, said:

Ele se exploatau si se vindeau direct populației la prețul de cost plus profit.
Si asta e o teza fumata... pretul de exploatare era mare ca si acum doar ca pe atunci guvernul lua bani de la noi si subventiona. Si pentru ca nu toata lumea cumpara cand era gazul disponibil s-a mers pe piata libera la vedere unde totul e pe cerere si oferta, astfel se valoriofica real si fireste se obtin si profituri. Sondele nu pot fi oprite la nevoie, ele trebuie sa produca constant si cand nu cumpara nimeni... atunci ce faci cand nu mai ai nici loc in depozite ?
In SUA functioneaza acest sistem de decenii.. si pretul gazului e mai mic ca la noi sau in UE... ? Ba mai mult isi permit sa-l aduca cu vapoarele in UE.

Vezi tu, la noi exista teza asta ca ce ni se intampla e ceva extraordinar, rau satanic bla bla... cand de fapt asa functioneaza o piata libera, e ceva firesc oriunde in lume... noi nu suntem adaptati la lume nu invers Posted Image Intr-adevar la noi au existat si probabil mai exista niste baieti destepti in energie care tepuiesc... dar asta nu inseamna ca sistemul bursier mu e bun dohhhh...

Stii ca in 2021 Hidroelectrica a pus la vanzare energie ieftina si... n-a fost cumparata de pe bursa ca erau transe cu perioade mari ? Posted Image Da, baietii destepti si smecheri... aia sunt vinovatii, oamenii sunt nu sistemul in sine cum fals se crizeaza unii... sistemul ala e lumea, asa functioneaza ea.

Edited by andreic, 09 January 2022 - 18:21.


#205
stericuta

stericuta

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 749
  • Înscris: 16.03.2005
Băieții deștepți și jmecheri (cu dublu jm) știu că rata de profit e mai mare când vinzi mărfuri scumpe. Deaia nu au luat ieftin.

#206
giv

giv

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 467
  • Înscris: 16.07.2007

Quote

Si asta e o teza fumata... pretul de exploatare era mare ca si acum doar ca pe atunci guvernul lua bani de la noi si subventiona.
Va rog sa imi dati o baza legala pentru ce spuneti sa ma documentez altfel ramane doar o supozitie.

#207
cuculili

cuculili

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,291
  • Înscris: 10.05.2005

View Postandreic, on 09 ianuarie 2022 - 18:10, said:

...
Intr-adevar la noi au existat si probabil mai exista niste baieti destepti in energie care tepuiesc... dar asta nu inseamna ca sistemul bursier mu e bun dohhhh...

Stii ca in 2021 Hidroelectrica a pus la vanzare energie ieftina si... n-a fost cumparata de pe bursa ca erau transe cu perioade mari ? Posted Image Da, baietii destepti si smecheri... aia sunt vinovatii, oamenii sunt nu sistemul in sine cum fals se crizeaza unii... sistemul ala e lumea, asa functioneaza ea.

Posted Image Eu am crezut ca doar faci amuzamente dar vad ca tu cu adevarat crezi.

Daca sistemul este bun dar arata ca o teapa, se simte ca o teapa, miroase ca o teapa si merge ca o teapa, ghici ce, chiar este o teapa.
(nu, nu e comunism in Romania, este chiar capitalism din ala bun, chilian, pana la os, pana la maduva)

Evident ca nu au cumparat de pe bursa pentru ca nu exista reciprocitate (clientul casnic pleca cand dorea dar el furnizor nu se putea scutura de cantitatile arvunite prin contract)
Acum insa exista reciprocitate si...pana la os, pana la maduva.

Sistemul nu este lumea. Deloc.
Din adancurile cuantice si pana la ce iti returneaza oglinda este exact alalalt sistem.
Chiar nu ai vazut? Posted Image

#208
pisoiu_22

pisoiu_22

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,842
  • Înscris: 13.01.2019
Pai numai in tarile cu regimuri mai speciale se cumpara direct de la producator. Poti lua curent de la centrala direct. cartofi de la cooperativa agricola de productie camioane de la uzina de camioane s a m d. Pai ganditi-va ca nu cumparati telefoane de la xiaomi de la poarta sau placi de baza de la msi de la poarta laptopuri de la dell de la poarta..

In rest exista dealeri pt toate. Aia umfla preturile Asa cum un telefon costa 10 lei la poarta si 1000 la magazin, lagel si cu curentul gazul apa benzina.

Pt a avea puterea sa sari lantul de distribuitori e nevoie sa ai un regim special in tara.

Stiti ca demult pe vreme alui nastase parca existau niste magazine Economat care erau facute sa sara peste lantul de distribuitori. Adica lumea sa ia direct de acolo faina conserve la preturi reduse.

Se poate in general face ceva in acest sens daca ai un regim gen Putin sau Lucasenco care daca vrea se pisa peste regulile pietei si alte chestii. dar trebuie sa si produci pt a-ti permite.

Noi cum nu producem nimic nu putem face asta. Noi ca tara suntem de fapt bisnitarii in toate domeniile, importam marim pretul si revindem ca de-aia am inchis si uzinele.

#209
andreic

andreic

    Very OLD Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 122,289
  • Înscris: 07.02.2003

View Postcuculili, on 10 ianuarie 2022 - 21:26, said:

Daca sistemul este bun dar arata ca o teapa, se simte ca o teapa, miroase ca o teapa si merge ca o teapa, ghici ce, chiar este o teapa.
Doar ca nu e.

View Postpisoiu_22, on 10 ianuarie 2022 - 22:08, said:

Pai numai in tarile cu regimuri mai speciale se cumpara direct de la producator.
In economii inchise, in dictaturi samd... curentul nu poti sa-l cumperi de la turbina, cineva tot trebuie sa ti-l aduca acasa. Gazul nu merge nici el direct de la sonda, fara transport. E o iluzie ca se poate taia din economie serviciile, de fapt economiile tarilor avansate fix pe servicii se bazeaza. E o lozinca populista... asta cu fara intermediari.

Edited by andreic, 10 January 2022 - 23:31.


#210
giv

giv

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 467
  • Înscris: 16.07.2007

View Postandreic, on 10 ianuarie 2022 - 23:28, said:

Doar ca nu e.


In economii inchise, in dictaturi samd... curentul nu poti sa-l cumperi de la turbina, cineva tot trebuie sa ti-l aduca acasa. Gazul nu merge nici el direct de la sonda, fara transport. E o iluzie ca se poate taia din economie serviciile, de fapt economiile tarilor avansate fix pe servicii se bazeaza. E o lozinca populista... asta cu fara intermediari.
Iar va tineti de glume cu caracter hazliu?
Nu mi-ati dat inca o baza legala la ce predicati p'aci.

#211
axisborn

axisborn

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,272
  • Înscris: 20.11.2020

View Postandreic, on 10 ianuarie 2022 - 23:28, said:

In economii inchise, in dictaturi samd... curentul nu poti sa-l cumperi de la turbina, cineva tot trebuie sa ti-l aduca acasa. Gazul nu merge nici el direct de la sonda, fara transport. E o iluzie ca se poate taia din economie serviciile, de fapt economiile tarilor avansate fix pe servicii se bazeaza. E o lozinca populista... asta cu fara intermediari.
Ha-ha-ha!
Ce vorbesti? De transport se ocupa transgaz si cei 2 distribuitori.
Care e treaba cu furnizorul? Asta nu face absolut nimic, decat emite facturi. N-are nicio treaba cu gazul sau curentul, nicio tangenta directa.
Nu se deranjeaza nici macar sa citeasca contorul, tot ditribuitorul il citeste.
Imi spui si mie ce dracu face furnizorul, ca sa merite adaosul pe care il incaseaza? Nimic...furt legal, asta este.
Nu e nicio lozinca populista si nu, economiile tarilor dezvoltate se bazeaza pe productie de bunuri cu valoare adaugata mare, nu pe intermedieri.
In Romania din asta se traieste, din parazitism din asta cu intermedieri, probabil doar cei care isi fac banii asa pot sa spuna asa trasnai, ca asta te face tara dezvoltata.
In orice tara, astia sunt cei mai mari paraziti, muuult mai paraziti si decat bugetarii aia care plimba 2 hartii de la o camera la alta.
Ca asta e sistemul, si lumea il accepta ca e proasta, nu e o scuza. Sistemul e o mizerie.
Si cei care profita de pe urma lui, , mai vin si cu tupeu si ne rad in fata, cica asta e economia dezvoltata,.  cumperi produsul si il vinzi cu pret dublu.
Am mai spus, cei care fac asa sunt analogul gandacilor si al soarecilor care distrug recoltele, nimic altceva. Si da, sunt greu de starpit, la fel ca daunatorii din agricultura...

Edited by axisborn, 11 January 2022 - 13:54.


#212
pisoiu_22

pisoiu_22

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,842
  • Înscris: 13.01.2019

View Postandreic, on 10 ianuarie 2022 - 23:28, said:

In economii inchise, in dictaturi samd... curentul nu poti sa-l cumperi de la turbina, cineva tot trebuie sa ti-l aduca acasa. Gazul nu merge nici el direct de la sonda, fara transport. E o iluzie ca se poate taia din economie serviciile, de fapt economiile tarilor avansate fix pe servicii se bazeaza. E o lozinca populista... asta cu fara intermediari.
da dar tarile dezvoltate au in primul rand in portofoliu companiile producatoare de tehnica fizica si apoi si cele de servicii cum sunt google fb. Daca nu porduci fizic nu poti sta doar din servicii. Ca daca omul de exemplu nu are uzina unde sa produca ceva atunci nu foloseste nici serviciile de taximetrie de exemplu. Altfel e trasa rau de tot si merge doar pe minusuri si deficite cam ca noi cu tot felul de imprumuturi si sacrificarea unora si a alotora. Putem considera ca oricine traieste in Ro cu salar sub cel din Ue pe acelasi job si pregatire si producere si randament este sacrificat, el avand puterea de cumparare redusa deci e chinuit. Si capsunarii sunt niste sacrificati. Sacrificand astfel 60% din populatie putem sa zicem ca economia Romaniei nu e in default ca intr-un razboi. Daca toti acestia s-ar destepta si ar face altceva ca sa ajunga la puterea de cumparare a nemtilor atunci econmia noastra ar intra in default imediat si practic s-ar inchide tot ce tine de stat si nu se poate intretine singure.

Edited by pisoiu_22, 12 January 2022 - 21:09.


#213
bbseptik2017

bbseptik2017

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 449
  • Înscris: 23.08.2017

View PostMeg-M, on 09 ianuarie 2022 - 12:29, said:

Buna tuturor,

In familie, avem 2 apartamente pe aceeasi scara (Bucuresti), ambele cu contracte piata concurentiala - Enel Muntenia. Pt ambele am primit  notificari  pe email de modificare contract astfel:
  • in oct, pt un apart, valabil din 1.01.2022,   tarif de 0.956 lei/kWh (fără accize şi taxe)
  • in nov, pt celalat apart, valabil din 12.02.2022, 0.882 lei/kWh (fără accize şi taxe). Ambele oferte sunt abonamentul ENEL SIMPLU ANUAL-PREŢ FIX ŞI INVARIABIL. Pretul diferit nu il inteleg, dar deh...
In pretul comunicat nu sunt incluse taxele de transport, distributie, etc, ajungand, cu toate incluse, dupa calculele mele peste 1,35lei/kw/h
Pe site-ul ANRE cel mai ieftin tarif  acum apare la Hidroelectrica, respectiv 0.66lei/kw. Mentionez ca ambele consumuri sunt in jur de 60kw/lunar.

Am citit ca procesul de migrare este greoi si dureaza luni, dar intreb pe cei carora le-a reusit, facturarea pe lunile de migrare (intre momentul cerereii si al raspunsului pozitiv) la ce tarif se face? Enel sau Hidroelectrica? se considera acceptata cererea din momentul comunicarii indexului la data cererii?

Ce e boldat iti precizeaza fix motivul celor doua tarife diferite : data trimiterii ofertei.

#214
giv

giv

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 467
  • Înscris: 16.07.2007
In ultima factura de curent de la Digi scrie:

Quote

Stimate Client, DIGI | RCS & RDS face toate eforturile să îți ofere în continuare servicii de furnizare de energie electrică la prețuri avantajoase. Deoarece anul 2021 a fost marcat de o creștere constantă a prețului de achiziție a energiei electrice de la producători, în condițiile unei piețe imprevizibile, nu mai putem menține oferta actuală. În conformitate cu prevederile art. 16 alin. 2 și 3 din contractul de furnizare a energiei electrice pe care l-ai încheiat cu RCS & RDS S.A., începând cu data de 01.04.2022, prețul pentru energia electrică activă se va modifica și va avea valoarea de 850 lei/MWh, la care se adaugă taxa de rezervare de 0,4 lei/zi. Îți aducem la cunoștință că îți poți exprima dezacordul cu privire la noua valoare a prețului, în scris (prin e-mail la adresa [email protected] sau prin scrisoare la adresa Str. Doctor Staicovici, nr. 75, et. 2, sector 5, București), în termen de 30 zile calendaristice de la data prezentei notificări. În acest caz, contractul de furnizare a energiei electrice va înceta în 45 de zile calendaristice de la data prezentei notificări, consumatorul având obligația de a achita serviciile furnizate până la data încetării. În acest caz, pentru a avea continuitate în utilizarea serviciilor de furnizare de energie electrică, îți recomandăm să te asiguri din timp că ai încheiat un nou contract cu un furnizor de energie. Dacă nu îți exprimi dezacordul în scris, în termen de 30 zile calendaristice de la data prezentei notificări, vom aplica prețul pentru energia electrică activă în cuantumul indicat anterior, la data indicată mai sus. Îți mulțumim pentru înțelegere!
Acum era 0.3 lei kWh.
Am făcut imediat actele spre Hidroelectrica si le-am trimis la adresa indicata.

Edited by giv, 13 January 2022 - 09:45.


#215
bbseptik2017

bbseptik2017

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 449
  • Înscris: 23.08.2017
Nu vrea careva sa posteze vreo factura la electricitate cu tarif nou, peste 1 leu /kwh, sa vad și eu cum se aplica plafonarea și compensarea pe factura?

#216
BloodRa

BloodRa

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,989
  • Înscris: 22.04.2019
Eu îs la 0.67, peste 1 leu e zvonistică.
E greu de crezut că sare peste 1 leu, atâta vreme cât curentul se tranzacționează sub 50 bani (chiar și cel de la termocentrale abia de ajunge la o asemenea valoare).

View PostMeg-M, on 09 ianuarie 2022 - 12:29, said:

Buna tuturor,

In familie, avem 2 apartamente pe aceeasi scara (Bucuresti), ambele cu contracte piata concurentiala - Enel Muntenia. Pt ambele am primit  notificari  pe email de modificare contract astfel:
  • in oct, pt un apart, valabil din 1.01.2022,   tarif de 0.956 lei/kWh (fără accize și taxe)
  • in nov, pt celalat apart, valabil din 12.02.2022, 0.882 lei/kWh (fără accize și taxe). Ambele oferte sunt abonamentul ENEL SIMPLU ANUAL-PREȚ FIX ȘI INVARIABIL. Pretul diferit nu il inteleg, dar deh...
In pretul comunicat nu sunt incluse taxele de transport, distributie, etc, ajungand, cu toate incluse, dupa calculele mele peste 1,35lei/kw/h
Pe site-ul ANRE cel mai ieftin tarif  acum apare la Hidroelectrica, respectiv 0.66lei/kw. Mentionez ca ambele consumuri sunt in jur de 60kw/lunar.

Am citit ca procesul de migrare este greoi si dureaza luni, dar intreb pe cei carora le-a reusit, facturarea pe lunile de migrare (intre momentul cerereii si al raspunsului pozitiv) la ce tarif se face? Enel sau Hidroelectrica? se considera acceptata cererea din momentul comunicarii indexului la data cererii?
Sper să nu fie târziu.
Migrarea e foarte ușoară, doar semnezi contractul și furnizorul se ocupă de tot.

Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate