Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Whisky for Mac

Xiaomi 14 Gpay

Izolare zid exterior de scandura

Dezinstalare drivere W11 23H3
 Recomandare masina de spalat fiab...

BSOD din cauza Intel Audio DSP dr...

De ce sunt oamenii nostalgici

Cum vand casa fara factura Hidroe...
 Scor FICO minim

Tonometru compensat CAS?

polita RCA ONLINE

Va rog recomandati echipa serioa...
 Termostat frigider - verificare

Mai au PC-urile vreun viitor?

Centrala termica immergas

Amenda in Lipsa ?
 

Cadouri profesori: mai scăpăm de ele, vreodată?

* * * * - 3 votes
  • Please log in to reply
184 replies to this topic

#73
carturarulobosit

carturarulobosit

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,393
  • Înscris: 07.05.2018
Asa-i societatea din Romania.

Intri in contant cu spaga din prima secunda din viata, cand parintii dau spaga sa ai conditii bune la maternitate, continui la scoala/liceu etc si tine pana mori, cand rudele dau spaga la doctor sa te salveze si la popa sa te bage in groapa.

Initiatoare, eu n-as da un leu. Ce-i drept, n-am copii. As ceda doar daca as sti ca-i afecteaza pe ei in mod direct

#74
pisoiu_22

pisoiu_22

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,842
  • Înscris: 13.01.2019

 Manasu, on 30 noiembrie 2021 - 00:09, said:

Este si la profesori, pentru ca daca ei n-ar accepta cadourile si banii, nu ar mai avea loc astfel de initiative. Trebuie sa vezi imaginea de ansamblu, nu doar bucata care te priveste.
trebuie interzise prin lege. Ca degeaba unul nu accepta si accepta altii, tot se vor oferi in idee ca ala poate accepta. Nu accepta unul dar accepta altul. Si incercarea moarte n-are si tot se va oferi si peste 1000 de ani daca nu se interzic precum fumatul.

In general vin cu ideea de a oferi foloase necuvenite lingaii aia care vor sa se dea mari in fata restului. E ca la o licitatie. Hai sa luam cadou, eu ofer 300 ron, voi? si atunci fiecare vine cu idei, ba io ofer 400, toti zi uoaa ala ce bogat e Altul poate nu-si prea permite si ar zice, eu ofer 5 lei, ailaltii zic, no ca punem noi pt tine prapaditule, ca n-ai bani deaia nu oferi mai mult, nu ca nu e corect. De ce nu oferi mai mult ca e draguta doamna aia si ca sa dea note mari ca avem admiterea si ca asa si pe dincolo. Daca unul se opune, zic aia du-te ba dracu ca ne strici tot tu aici. De ce nu oferi nimic, ce ti-a facut aia? Alea sunt discutiile.

Edited by pisoiu_22, 30 November 2021 - 00:21.


#75
pasilla

pasilla

    Superior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 55,778
  • Înscris: 31.03.2012

 carturarulobosit, on 30 noiembrie 2021 - 00:14, said:

As ceda doar daca as sti ca-i afecteaza pe ei in mod direct
II afecteaza in mod direct, dar copii isi pot lua responsabilitatea ca accepta provocarea.

In general, spagarul va lua o nota mai mare, va accede la un liceu mai bun, la o universitate mai buna, la un post mai bun (in RO).

Edited by pasilla, 30 November 2021 - 00:27.


#76
liviu_np

liviu_np

    Haiduc

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,191
  • Înscris: 05.06.2006

 pisoiu_22, on 29 noiembrie 2021 - 23:49, said:


Pisoiule, ești pe lânga, dar rău de tot.
Ești în necunoștință de cauză începând de la afirmația ta cu cele 15 ore pe săptămână până la hârtia de copiator.
Profu ca să pregătească acele 15 ore, cam cât timp crezi că-i ia? Ca să corecteze 30 de teste  x 3-4-5 clase crezi că le poate face în acele 15 ore? Crezi că un prof după ce iese din curtea școlii nu mai face nimic pentru școală? Te înșeli amarnic.
Diriga din gimnaziu a fetei mele ne-a spus la prima sedință că nu vrea sub nicio formă vreun cadou sau ceva. Abia am convins-o la finalul clasei a opta să-i dăm un voucher de 500 de lei la Elefant pentru a-și lua cărți Să nu mă ințelegi greșit. De la toată clasa a primit la finalul celor 4 ani doar acel voucher. Unul singur.
Acum, în clasa a noua, alt liceu, diriga ne-a comunicat, de asemenea, că nu are nevoie de nicio atenție din partea clasei sau a părinților.
Sunt sigur că nicio mămică din clasă nu va începe să facă chetă pentru
În gimnaziu profa care mai are puțin până la pensie, la liceu, profa tânără care este la a treia generație de elevi.

Cred că mentalitatea profilor s-a schimbat, a rămas însă cea a părinților care vor să se facă remarcați în ochii profesorilor.

#77
Noua_pe_site

Noua_pe_site

    Heartless Biatch

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 22,790
  • Înscris: 26.01.2010

 -Diana-, on 29 noiembrie 2021 - 23:49, said:


Stai ca inca nu s-au hotarat la bijuterii, pachete. Majoritatea preturilor sunt fara TVA, fara transport, inca nu e calculata suma.
Sunt sute de mesaje si de poze, nu le faci față. Majoritatea parintilor ingana dupa ele, nu sunt asa vocali, probabil accepta situatia din neputinta.

Chiar sunt curioasa la ce suma se ajunge , tine-ne la curent te rog.

 pasilla, on 30 noiembrie 2021 - 00:20, said:

II afecteaza in mod direct, dar copii isi pot lua responsabilitatea ca accepta provocarea.
Ii afecteaza mai ales daca un elev din clasa este pus sa stranga banii. Cel putin pe vremea asa era , sper ca acum macar parintii fac transferuri directe si nu mai tre sa traga elevul premiant de restul clasei
Noi de exemplu eram 3 copii in aceasi scoala. Ai mei nu au dat niciodata bani pentru ca efectiv nu isi permiteau. La prima vedere 150-200 lei poate nu e mult pentru o familie normala dar daca faci parte dintr-o familie saraca si mai ai cativa frati , de unde sa adune parintii aceasi suma de bani pentru fiecare copil in scoala?

Eu de aia vreau sa aflu care-i suma pentru ca in general e o suma destul de maricica si stiu cu siguranta ca nu toate familie isi permit.

#78
Andreysc7

Andreysc7

    3D Modeler / Automotive Artist

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,662
  • Înscris: 05.02.2012

 -Diana-, on 30 noiembrie 2021 - 00:07, said:

Am deschis un subiect, accept opinii si schimb de idei. Nu sunt singurul om care se loveste de problema asta, nu este o problema personala, ci o discutie.

Nu prea cred ca ai ce sa faci si ar trebui sa ne impacam cu ideea ca nu toti gandesc la fel ca noi . Majoritatea nu iar daca toata clasa, sau 90% vor face cadouri cu liste, e clar ca copilul tau va fi pus intr-o situatie aiurea.
Gandeste-te daca in ziua cand i se da cadou, ii faci reclamatie la politie sau ma rog, unde se face si o prind cand iasa din scoala... daca faci asta e clar ca trebuie sa muti copilul la alta scoala + ca va fi vazut altfel de colegii sai

 pisoiu_22, on 30 noiembrie 2021 - 00:09, said:

In primul rand programa incarcata, deci parintii si copiii multumesc prin atentii si spagi profesorilor ca-i mai scutesc de toate cacaturile de prin programa aia incarcata si c aii trece clasa.

Sa nu crezi ... eu am avut o diriginta de istorie si nu mai stia cum sa ii convinga pe ai mei sa ma dea la mediatii ... ce cacat de mediatii sa iei la istorie, ca pur si simplu inveti. Ma tinea in 3-4-5 ... in clasa a 8-a a fost si mai rau cand a auzit ca taica-miu muncea in strainatate iar dupa ce la examenul de capacitate am luat peste 8 , ceva de genu, a tinut sa o felicite pe maica-mea , pe un ton ironic, pentru faptul ca am luat o nota asa "mare"

In primul rand e vorba de demnitate. Pur si simplu ca profesor nu accepti asa ceva .
Am o prietena apropiata care e invatatoare. Sa nu iti spun ce protocoale si ce mese festive se fac in cancelarie cand vine vreo inspecite... mancare mai ceva ca la nunta. In aceasi situatie a fost si ea cand si-a dat titularizarea sau cum se numeste, atunci cand primesti postul si ai primul control. Nu cunosc termenii

Tot sistemul e un cacat

@Diana
Nu prea ai ce face , cum a zis cineva mai sus. Risti ca copilul tau sa devina oaia neagra
Si eu as fi curios ce se poate face , ca mai umpic o sa inceapa si al meu sa se intersecteze cu sistemul de invatamant

Edited by Andreysc7, 30 November 2021 - 00:43.


#79
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,284
  • Înscris: 08.10.2015

 -Diana-, on 29 noiembrie 2021 - 23:49, said:

Stai ca inca nu s-au hotarat la bijuterii, pachete. Majoritatea preturilor sunt fara TVA, fara transport, inca nu e calculata suma.


Sa inteleg ca problema este mai grava decat am anticipat. Am aproximat la inceputul topicului un 300-500 lei de copil. Insa daca se vorbeste de bijuterii etc, sa nu ajungi la 500-800 de copil, mai ales ca vorbim de ~22 cadre didactice dintre care doua directoare de liceu.

Nasol ca se ajunge aici. Cineva ar trebui sa puna piciorul in prag si sa anunte autoritatile.

Edited by MembruAnonim, 30 November 2021 - 00:47.


#80
Tomaso

Tomaso

    Superior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 57,714
  • Înscris: 11.04.2005
Eu cunosc o Doamnă profesoară care spune de la început de an că roagă a nu i se face cadouri.  De niciun fel.

Dacă mai mulți profesori ar proceda la fel,  atunci cele două  thoamne cu inițiativă bazată pe “așa se face”   sau “așa se cuvine”  +  “las’ că știm noi…”  și-ar vedea de viață.

Edited by tomaso, 30 November 2021 - 00:47.


#81
pasilla

pasilla

    Superior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 55,778
  • Înscris: 31.03.2012

 Noua_pe_site, on 30 noiembrie 2021 - 00:30, said:

Eu de aia vreau sa aflu care-i suma pentru ca in general e o suma destul de maricica si stiu cu siguranta ca nu toate familie isi permit.
Te inteleg, dar eu cred ca nu conteaza suma.
Poate fi si un leu, principiul conteaza.

Eu, ca elev, nu am avut asemenea obligatii. Ca parinte am avut si nu am putut [din pacate] sa ma substrag. Am inghitit broasca si inca regret. Prea tarziu.

Edited by pasilla, 30 November 2021 - 00:49.


#82
utopium

utopium

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 45,843
  • Înscris: 14.08.2007
Fondul clasei are alt rol decat pentru a lua cadouri la profesori ... una e sa iei chestii in clasa de care copiii au nevoie dar scoala nu le asigura (cu asta sunt de acord), alta e sa iei cadouri profesorilor. Ca sa dau un exemplu, daca vor brad sau decoratiuni de sarbatori in clasa, astea nu le asigura scoala, dar nu sunt impotriva decorarii clasei de sarbatori. Asta cu cadouri pentru directori n-am mai auzit-o pana acum :D

Invatatoarea fiicei mele a dat de inteles de multe ori sa nu-i luam cadouri ... la final de clasa a 4-a i-am luat toti impreuna un cadou mai mare (dar pe ansamblu tot destul de marunt, adica nu cred ca am pus mai mult de 50 de lei de copil), dar evident ca nu mai putea fi considerat "spaga" pentru ca a fost oferit cand scoala primara era practic gata, a fost ceva sa-si aminteasca de clasa. La gimnaziu inca n-am dat cadouri la profesori, nu cred ca a propus cineva asa ceva pana acum. Iar cu excursiile, nu am nici o problema, cine doreste merge, cine nu, nu. Eu zic ca sunt ca un fel de teambuildinguri pentru clase, deci pe ansamblu sunt bune ... desi fiica-mea nu a fost la o buna parte din ele.

Pe ansamblu banii dati la fondul clasei sunt absolut nesemnificativi si sunt cheltuiti pe chestii utile.

Santa's Secret e iar o chestie oarecum simpatica, cat timp copiilor le place, eu n-am nimic impotriva, se practica si prin multinationale. Sigur, intr-o firma e usor sa nu participi, la scoala e ceva mai complicat. A, ca incurajeaza consumerismul, sigur, dar cam toate zilele mai speciale incurajeaza consumerismul, nu? Craciunul, Ziua Indragostitilor, 1-8 martie, Pastele, Mos Nicolae, zilele de nastere, 1 Mai, 1 Iunie, nuntile, botezurile, chiar si inmormantarile, etc. Dar sunt si prilejuri de socializare, deci pe ansamblu impactul ar trebui sa fie pozitiv.

#83
clorel_utnapishtim

clorel_utnapishtim

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,870
  • Înscris: 05.09.2020

 -Diana-, on 29 noiembrie 2021 - 22:26, said:

Mă îngrozește ideea asta cu cadourile, nu mai scăpăm de obiceiurile astea hidoase.
Ce facem, cum le tolerăm? Sau...le mai tolerăm?
Ne mai schimbăm vreodată sau vom perpetua obiceiurile astea, ani și ani?

Probabil ca nu iti va schimba cu nimic starea de spirit, dar si in alta parti ale lumii (US...) e la fel: cate doua mamici fara treaba se trezesc sa stranga bani pentru te miri ce cadouri. De cand cu covid 19 a iesit moda sa se organizeze si o defilare de masini cu stegulete (si cu gazele de esapament de rigoare, ca sunt "masini de dus copii la scoala", SUV-uri si van-uri)  in jurul caselor invatatorilor. In locul tau le-as da si ideea  asta, sa vad ce iese.Posted Image

#84
Tarzy

Tarzy

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,636
  • Înscris: 28.11.2001

 YOUR_GOD, on 29 noiembrie 2021 - 23:20, said:


Pentru mine, timpul înseamnă bani. Dacă plec 10 minute, trebuie sa fie 10. În cazul în care copilul e la masă (nu e prea mâncăcios), trebuie sa aștept. Sunând de înainte, mi se spune când sa ma duc și ma încadrez în cele 10 minute.
Îți spun altfel: sunt asa de încântat de educatoare, încât nu ma interesează să-l duc la privat, deoarece primesc aici o sala de grupa frumoasă, educatoare pregătite și prietenoase (al meu le iubește). Cât m-ar fi costat la privat?  Repet, cadoul ala este mai nimic. Poți sa nu dai. Eu cred ca site un fel de război între cei care dau cadouri și cei care nu dau, în sensul ca cei din urmă, nu doresc doar sa nu cheltuiască bani, dar sa nu dea nici ceilalți și, vezi Doamne, astfel să le dezavantajele copilul. În grupa alui meu este cineva care știu eu ca nu participă la cadouri. Fiica persoanei și al, nu mancau singuri. Educatoarea le dădea sa mănânce amândurora. Am fost plăcut surprins sa vad asta. De aceea...de când când copilul aici, m-am schimbat legat de școală. Nu judecați toți profesorii la fel. Mulți sunt oameni buni, profesioniști.


Mda .... in asta consta mai nou "profesionalismul" .... sa fii slugoi la copii rasfatati.

#85
victord36

victord36

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,881
  • Înscris: 15.04.2007
Eu vad 3 solutii la la aceasta chestiune:
1.Dai bani de cate ori se cere si suma care se cere.
2.EMIGREZI !
3.Alta solutie nu exista.

#86
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,284
  • Înscris: 08.10.2015

 victord36, on 30 noiembrie 2021 - 06:01, said:

Eu vad 3 solutii la la aceasta chestiune:
1.Dai bani de cate ori se cere si suma care se cere.
2.EMIGREZI !
3.Alta solutie nu exista.

"4. Nu dai bani"   nu exista ?!
Asta o crezi tu ;)

#87
victord36

victord36

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,881
  • Înscris: 15.04.2007

 MembruAnonim, on 30 noiembrie 2021 - 06:03, said:

"4. Nu dai bani"   nu exista ?!
Asta o crezi tu Posted Image
Pai e similar cu 2.Acolo nu dai bani.

#88
dorin_2k

dorin_2k

    Master Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 48,259
  • Înscris: 01.12.2001
Sunt mai mulți părinți care au aceeași opinie ca tine.
Poate chiar toți, dar niciunul nu are curajul să zică.

Uite că eu am am zis și au făcut cum am zis eu. Adică NU.
Inițial restul au zis DA.
În privința uniformelor.
Deja alegeau culoarea și modelul.
Am spus că nu e obligatorie uniforma.
Și ... Nu a mai fost.
Chiar m-au ales și în comitetul de părinți pe clasa.
Anul asta tot m-au propus.
Am zis NU. Că nu mai vreau, că și așa nu fac nimic acolo. Să stea altul degeaba.

Edited by dorin_2k, 30 November 2021 - 07:01.


#89
emeral

emeral

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,492
  • Înscris: 16.09.2021

 -Diana-, on 29 noiembrie 2021 - 22:38, said:

Am uitat să specific în primul post că se vor cumpăra cadouri pt 2 directoare, 1 dirigă, 19 profesori!

Există soluție - să le dubleze salariile. Să aibă minim 2000 de euro net. Atunci nu o să mai fie obiceiul ăsta.

Edited by emeral, 30 November 2021 - 07:23.


#90
Municipalwaste

Municipalwaste

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,364
  • Înscris: 20.09.2020
Daca le dubleaza, o sa fie minimum 1000 euro, nu 2000. Dar de unde? Avem cel mai mic procent din PIB pentru educatie din toata Europa (nu doar UE). Un profesor la inceput de cariera castiga cat un soldat fara scoala. Cunosc profesori care au renuntat complet la a preda si fac meditatii cu anunturi pe olx, ca e mai rentabil.
Eu in locul tau nu as da. Problema nu e ca nu poti refuza, ca poti, problema e ca iti este rusine de ceilalti parinti. Eu am fost la spital si erau niste mosi din armata si securitate cu pensii astronomice care aruncau cu banii in toate directiile. Eu nu am dat. Mi-a fost un pic jena, dar asta e... S-au purtat ok si cu mine, mi-au facut ce era nevoie. Deci, asta e, iti asumi rusinea si nu dai.

Edited by Municipalwaste, 30 November 2021 - 08:31.


Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate