Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

nu iese din viteza

Patania mea cu TP-Link AX50

La multi ani @sfantu.dracu!
 A auzit cineva de formatia "K...

Indiana Jones and the Dial of Des...

Ariston Genus One 24kw - sa o aru...

Robot smart cu comanda vocala goo...
 Viteza scazuta Wi-fi

Moduri de a evita anumite persoane

Panouri pe acoperis cu horn

Transformers: Rise of the Beasts ...
 Hatufim - Prizonieri de razboi

Receiver AV 8K

rog un pic de ajutor in legatura ...

Ce defect sa fie ( centrala nu at...
 

Achizitionarea unui server

- - - - -
  • Please log in to reply
25 replies to this topic

#1
blackwave

blackwave

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 115
  • Înscris: 19.10.2011
Buna seara!

Am nevoie de ajutorul vostru privind achizitionarea unui server ce va fi montat in rack si destinat sa ruleze un program de dispecerat ce poate fi utilizat prin intermediul browser-ului.

1. Achizitia se va face curand.
2. Destinat sa ruleze un program de dispecerat ce poate fi utilizat prin intermediul browser-ului.
3. Buget maxim 10000 ron (doar serverul).
4. Doresc ca placa video sa aiba iesire HDMI iar placa de baza, capacitate maxima a memoriei RAM 32 GB, x4 USB (cel putin), 2 placi de retea (Gigabit) si sa dispuna de serial port RS 232 sau 485.
5. Nu se patreaza nici o componenta.
6. Indiferent.

Edited by blackwave, 29 November 2021 - 21:48.


#2
waterman

waterman

    Mockerator

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 28,214
  • Înscris: 17.05.2004
Sunt eu obosit ?
Cum adica server in rack dar vrei placa video cu hdmi ?

#3
blackwave

blackwave

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 115
  • Înscris: 19.10.2011

View Postwaterman, on 29 noiembrie 2021 - 21:42, said:

Sunt eu obosit ?
Cum adica server in rack dar vrei placa video cu hdmi ?

Nu cunosc, tocmai de aceea am cerut ajutorul. Am crezut ca servere-le ce sunt destinate rack-urilor poti dispune si de HDMI pe placa video.

Edited by blackwave, 29 November 2021 - 21:49.


#4
waterman

waterman

    Mockerator

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 28,214
  • Înscris: 17.05.2004
Sper sa nu spun prostii, nu ma pricep la servere.

Din ce știu eu, ori e server rack-abil dar eu nu am auzit de așa ceva cu hdmi

Ori faci un desktop mai bun, ai buget, dar nu îl pui in rack

O sa fie mai ciudat cu acel rs232, dar exista adaptoare pe Usb


Sa vedem ce zic colegii mai pricepuți, sper ca nu am încurcat cu ceva…

#5
blackwave

blackwave

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 115
  • Înscris: 19.10.2011

View Postwaterman, on 29 noiembrie 2021 - 21:50, said:

Sper sa nu spun prostii, nu ma pricep la servere.

Din ce știu eu, ori e server rack-abil dar eu nu am auzit de așa ceva cu hdmi

Ori faci un desktop mai bun, ai buget, dar nu îl pui in rack

O sa fie mai ciudat cu acel rs232, dar exista adaptoare pe Usb


Sa vedem ce zic colegii mai pricepuți, sper ca nu am încurcat cu ceva…

Multumesc! Astept si parerilor colegilor. Vreau sa evit sistemele desktop.

#6
Leo2006

Leo2006

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,709
  • Înscris: 30.08.2006
Evident ca au iesire video. Posted Image Mai instalezi un os , mai configurezi ceva la el. HDMI mai dificil. Nu totul e remote.

Edited by Leo2006, 29 November 2021 - 22:11.


#7
waterman

waterman

    Mockerator

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 28,214
  • Înscris: 17.05.2004
Da, asta e logic, dar hdmi ?

#8
m-amintors

m-amintors

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 378
  • Înscris: 26.07.2021
da , au si hdmi

#9
DaculScoril0

DaculScoril0

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,134
  • Înscris: 03.12.2014

View Postwaterman, on 29 noiembrie 2021 - 22:00, said:

Da, asta e logic, dar hdmi ?
la ora asta cred că e mai ieftin să pui un HDMI decât un VGA.

#10
troluldeservici

troluldeservici

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 107
  • Înscris: 14.11.2021
ce faci cu serverul de iti trebuie atata memorie 32gb ram? ce aplicatii folosesti?

#11
dani.user

dani.user

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 29,254
  • Înscris: 24.02.2007
Spatiu necesar? Capacitate de procesare?

View Postblackwave, on 29 noiembrie 2021 - 21:34, said:

2. Destinat sa ruleze un program de dispecerat ce poate fi utilizat prin intermediul browser-ului.

Prea vag. Poate merge si un P4 de acum 15 ani, poate nu.

#12
STARTREK1

STARTREK1

    căutător pe gugăl

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,724
  • Înscris: 27.06.2007

View Postblackwave, on 29 noiembrie 2021 - 21:34, said:

Buna seara!

Am nevoie de ajutorul vostru privind achizitionarea unui server ce va fi montat in rack si destinat sa ruleze un program de dispecerat ce poate fi utilizat prin intermediul browser-ului.
cati clienti/utilizatori se vor conecta la server?

#13
radu103

radu103

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,984
  • Înscris: 15.11.2003
Eu am un server dell r630 cu 2 proc xeon fiecare xu 12 core-uri, 64gb ram, a costat vreo 1000 euro cu mai multe discuri ssd ptr raid. (de pe un site din UK dar inainte de brexit)
Am un adaptor vga la hdmi care a fost 70lei
La 10000 lei poti lua ceva refurbished din afara, nu din Romania ptr ca vin niste ghene prafuite. Alea din afara sunt ca noi ptr ca nu-si bat joc de clienti.
Un server bun si nou costa peste 25000 lei, cu 10 mii iei doar sasiul si placa de baza

View Posttroluldeservici, on 29 noiembrie 2021 - 22:49, said:

ce faci cu serverul de iti trebuie atata memorie 32gb ram? ce aplicatii folosesti?
Pe serverul meu din balcon am 128gb de ram (ecc costa 500euro)
Ptr un server 32gb sunt o gluma

View PostDaculScoril0, on 29 noiembrie 2021 - 22:17, said:


la ora asta cred că e mai ieftin să pui un HDMI decât un VGA.
Serverele vin cu vga din motive de console pe rack care fac switch intre mai multe potentiale vechi si noi

Edited by radu103, 29 November 2021 - 23:23.


#14
blackwave

blackwave

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 115
  • Înscris: 19.10.2011

View Posttroluldeservici, on 29 noiembrie 2021 - 22:49, said:

ce faci cu serverul de iti trebuie atata memorie 32gb ram? ce aplicatii folosesti?

Voi folosi Chrome iar de pe Chrome ne vom conecta pe dispecerat. Aplicatia dispeceratului consuma resurse.

View PostSTARTREK1, on 29 noiembrie 2021 - 23:16, said:

cati clienti/utilizatori se vor conecta la server?

Doar un singur utilizator. Pe server se va lucra direct, fara remote.

#15
radu103

radu103

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,984
  • Înscris: 15.11.2003

View Postblackwave, on 29 noiembrie 2021 - 23:36, said:

Doar un singur utilizator. Pe server se va lucra direct, fara remote.
Ala nu e server atunci, e un kkt instalat de niste amatori si folosit de niste habarnisti
Voi ati vazut vreun server ce galagie face la boot? Zici ca e avion cu reactie... Cum naiba sa stai si sa lucrezi pe el? Te face cu capul dupa 1h

Edited by radu103, 29 November 2021 - 23:40.


#16
blackwave

blackwave

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 115
  • Înscris: 19.10.2011

View Postdani.user, on 29 noiembrie 2021 - 23:13, said:

Spatiu necesar? Capacitate de procesare?



Prea vag. Poate merge si un P4 de acum 15 ani, poate nu.

Spatiu de stocare poate fi de 500 GB pe SSD. Capacitatea de procesare cat  se poate de mult.

#17
dani.user

dani.user

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 29,254
  • Înscris: 24.02.2007

View Postblackwave, on 29 noiembrie 2021 - 23:36, said:

Aplicatia dispeceratului consuma resurse.

Cate? Ar trebui sa specifice undeva dezvoltatorii aplicatiei.

#18
radu103

radu103

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,984
  • Înscris: 15.11.2003

View Postdani.user, on 29 noiembrie 2021 - 23:39, said:



Cate? Ar trebui sa specifice undeva dezvoltatorii aplicatiei.
Din discutie e foarte clar ca aia sunt niste amatori si utilizatorii niste habarnisti. Va iesi un fiasco mai devreme sau dupa ceva timp orice sfaturi le-am da noi

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate