Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Sub mobila de bucatarie si sub fr...

Rezultat RMN

Numar circuite IPAT si prindere t...

Pareri brgimportchina.ro - teapa ...
 Lucruri inaintea vremurilor lor

Discuții despre TVR Sport HD

Cost abonament clinica privata

Tremura toata, dar nu de la ro...
 Renault Android

Recomandare bicicleta e-bike 20&#...

Bing-Content removal tool

Nu pot accesa monitorulsv.ro de l...
 Cum sa elimini urmele de acnee?

Wc Geberit

Routere detinute in trecut si in ...

Teii din fața casei
 

Glicemie mare - eroare de aparat?

* - - - - 2 votes
  • Please log in to reply
35 replies to this topic

#19
victord36

victord36

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,873
  • Înscris: 15.04.2007
E posibil orice,mai ales ca nu stiai ca daca ai trimitere te pisi cu bolta pe ea.Sanatate !

#20
Mike1alike

Mike1alike

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,991
  • Înscris: 02.08.2020
Ce abereaza vracii nutritionisti e una. Realitatea e alta.
Initiator, daca mai esti stresat in legatura cu subiectul, poti face un test simplu. Nu neaparat TTGO recomandat de colegul (care este un test bun insa daca ai nenorocul ca cel care ti-l face sa fie vrac nutritionist, "om" te face, plus dureaza cateva ore sa il faci), ci glicozuria. Adica nivelul de zaharuri in urina. Daca este zero e normal, daca e mai mare, atunci e problema.
Eu sunt de 25 de ani diabetic si au venit foarte multi oameni, mai ales la inceput, la mine cu "fa-mi si mie un test". Si dupa valorile recomandate, m-am ingrijorat si eu pt un amic la care i-a iesit 146. Insa a fost in urma cu vreo 20 de ani si nu a facut nici un tratament pt diabet si nu are nici pe dracu', e sanatos. Unui var i-am masurat de mai multe ori si i-a iesit tot peste 200, 300 alte dati. I-am tot spus sa mearga la medic, probabil are diabet de tip 2, insa avea oroare de medici si nu a vrut sa mearga. A ajuns dupa vreo 10 ani de cand i-a iesit glicemia mare si l-am trimis la centrul de diabet si cand a ajuns (cu alte probleme) a fost diagnosticat si cu diabet de tip 2 si pus pe tratament. Practic el cam orbise, cu acea problema a ajuns la medic. Apoi, in vreo 2 ani de la diagnosticul oficial a murit, varsta 46 ani. Intre timp, a avut o rana la picior, nu i se vindeca si a mers in spital sa i-o curete, sa i-o dezinfecteze. A "primit" din spital o ciuperca nozocomiala si i-a fost amputat un picior, de sub genunchi. Inainte, a suferit o interventie chirurgicala de 9 ore pt reconstructia vaselor si salvarea piciorului, dar fara succes. Dupa scurt timp i s-a spus ca are necroza si in celalalt picior si va trebui sa ii fie si el amputat. Nu au mai apucat sa i-l amputeze, a fost la pescuit pe raul Timis si a murit noaptea in cort.
Iar aberatiile cu "prediabet" sunt absolut fabulatii si bilete de vacanta pentru cei care "diagnosticheaza", cum zice colegul mai sus.

#21
Ghita_Bizonu

Ghita_Bizonu

    Confectionez manusi din pielea clientului

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,827
  • Înscris: 16.10.2012
Ar fi bina si o Hemoglobina glicozilata. cca 50 lei

#22
Mike1alike

Mike1alike

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,991
  • Înscris: 02.08.2020
Ar fi foarte bine! Plus mai sunt si o gramada de alte boale. Fa si de alea cate un test! E numai 49 lei la unele, 76 la altele, 132 la altele... Dar pt linistea doctorilor si big farma, merita!

#23
MinettoMatoi

MinettoMatoi

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,983
  • Înscris: 04.09.2018

 XL700VA, on 27 noiembrie 2021 - 07:54, said:

Deci, săptămână trecuta s-a făcut vizita medicală la noi la fabrica. Vine o doctorita, îmi baga un ac în deget, picura sânge pe aparat și.... glicemie 133! Ma întreabă dacă am mâncat, ii spun ca nu, deoarece fusesem anunțați dinainte de vizita, si am venit nemâncat. Ma întreabă dacă ma știu diabetic, ii spun ca nu. Sa mergeți la medic, ca e posibil sa aveți diabet! O rog sa o mai i-a o data, dar refuza spunând ca nu are ace și nu știu ce reactiv. Ca trebuie sa ne facă la toți.
Plec amărât, spunându-mi ca exact asta imi lipsea. Un diabet! Merg la medicul de familie. Ma trimite sa fac analize. Merg la Dorna Medical, îmi i-a sânge (pe bani, ca nu sunt fonduri, cu toate ca aveam trimitere)! În fine aștept rezultatul cu teama. Surpriza! 91,8. Medicul de familie îmi spune ca nu am nimic și ca a fost eroare de aparat.
Chiar dau erori aparatele astea?
E posibil sa fi ieșit mare deoarece eu aveam degetul transpirat, iar doctorita nu l-a dezinfectat cu nimic înainte sa bage acul?
A mai pățit cineva asa ceva?

Nu conteaza ce ai mancat cu o seara inainte cu 10-12 ore, trebuia sa-ti iasa sub 100. Sigur ca aparatul poate da eroare, insa nu cred ca a dat, atata aveai atunci, 133.
91,8 este o glicemie foarte buna adica sub 100 cat e normal, aia din laborator e aia reala.

Faci asa:

1 - Mai te duci la un laborator si mai faci odata glicemia de dimineata, dar sa nu treaca mai mult de 12 ore de la masa de seara care sa aiba si carbo adica paine ceva.
2 - Daca iese bine sub 100, recomand sa faci rost de un aparat, si dupa o masa sa iei glicemia la 2 ore dupa masa tot asa care contine glucide (carbohidrati), paine, cartofi sau ce o fi.
Si daca ieste peste 100 la lab, tot asa, faci testu la 2 ore de la masa acasa, insa nu cred ca va iesi peste 100 dimineata.

Cel mai bun test e sa mananci 150 g paine alba, bei apa dupa, si la 2 ore iei glicemia, asta e cel mai relevant test.

Am zis asta, ptr ca poti avea prediabet sau diabet si daca ai glicemia 90 pe nemancate, nu cred ca ai, insa zic ca idee sa sti.

Dimineata trebe sa iasa sub 100, iar la 2 ore de la masa trebe sa-ti dea pe aparat sub 140, daca ambele-s bune, nu ai nimic !
Ptr ca destule cazuri sunt cand ai 90 dimineata si la 2 ore de la masa intre 140 si 200, si atunci e deja prediabet.
Sau mai rau sa ai 87 dimineata si la 2 ore de la masa peste 200, si atunci e diabet direct.

Deci fa asta si nu neglija, vi si imi zici ce ti-a dat.
Daca mama ta sau tatal ei nu au diabet, mai mult ca sigur nu ai nici tu.

 waterman, on 27 noiembrie 2021 - 08:00, said:

Posibil sa fie orice.
Ai mâncat ceva dulce seara, ai băut ceva, aparat defect sau decalibrat
Dacă la a doua proba ai fost ok, ai scăpat

Mai faci un test și dacă și ăla e ok, ești ok

Nu cred ca are treaba transpirația, doar nu transpiri zahăr
Da, sa mai faca un test, daca iese okey tot n-a scapat, trebe sa vedem si cat e la 2 ore de la o masa care contine carbo, sa zic un 75 g, eu zic ca nu are nimic, insa sa vedem.
Ca poate sa ai 2 teste bine dimineata si sa ai prediabet sau diabet sa sti, adica dupa masa sa-ti iasa peste 139.

 XL700VA, on 27 noiembrie 2021 - 08:10, said:

Aparat decalibrat sau defect, nu cred ... la ceilalți ieșise bine. În ziua anterioara mâncasem pastrav afumat - am mâncat cred ca vreo trei pești. Supa de pui la pranz, dimineata brânză, ceai. Iar ca dulce am mâncat o ciocolata și vreo trei-patru turte dulci - din alea rotunde din comerț. Atat. Se poate sa crească asa mare?
Am zis ca mai ma duc la alt centru săptămână viitoare ... costa doar 10 lei. Sa vedem cum iese.
Si daca ai mancat o ciocolata si patru turte dulci, tot sub 100 trebuia sa-ti iasa daca au trecut minim 10-12 ore de la masa. Daca au trecut mai putine ore, e normal sa iasa mai mare de 100.

O ciocolata are 50 g carbo, si o turta dulce cate grame are ? hai sa zic ca cele 4 aveau 200 g, deci 50 g carbo si cu 150 g carbo de la turte, ai 200 g carbo, deja dupa 5-6 ore glicemia ajunge sub 100. Deci la 10 ore e de mult sub 100.
Cate grama avea o turta dulce ? Oricum nu cred ca aveau peste 200 g toate patru.

 iuliean50, on 27 noiembrie 2021 - 08:54, said:

Citat:"am mâncat o ciocolata și vreo trei-patru turte dulci". Astea cum crezi ca au influentat testul cind nu trecusera nici 24 de ore dupa ce le-ai consumat? Oricum nu strica sa mai faci o analiza dar fara consum de dulciuri in ultimile 24 ore.
Ciocolata aia si patru turte au maxim 200 g carbo, cum corpul metabolizeaza cam 45-50 g carbo pe ora, in maxim 6 ore glicemia trebe sa fie sub 100. Pana sa fie metabolizati toti carbo, da, glicemia poate fi mai mare, e adevarat.
Daca pana la analiza au trecut 10 ore, e clar ca trebuia sa fie sub 100.

 p243df, on 27 noiembrie 2021 - 08:19, said:

Nu ai nimic. Zi mersi ca ai doctor ok, te putea indopa cu "n" tratamente!
Pana nu vad glicemia la 2 ore dupa 150 g paine alba mancata, nu sunt convins ca n-are nimic. Am zis 150 g paine ca inseamna 75 g carbo, adica cum se face testul de glicemie provocata la laborator cu 75 g glucoza.
Dar si eu zic ca nu are nimic.

 cris2d2, on 27 noiembrie 2021 - 09:41, said:

Poti sa incerci analiza denumita Hemoglobina glicozilata:

Hemoglobina glicozilata sau glicata este unul dintre markerii cei mai importanti ai controlului glicemic la pacientii care au fost diagnosticati cu diabet.
Foarte importanta in diagnosticarea si monitorizarea afectiunii, hemoglobina glicozilata este masurata in procente, prin acest test. Astfel, rezultatele arata media glicemiilor din ultimele 3 luni. Daca valoarea acesteia este mare, inseamna ca si valoarea glicemiilor din ultimele luni a fost ridicata.
Rezultatele obtinute in urma testului de hemoglobina glicozilata sau glicata sunt independente de dieta si fluctuatiile glucozei in sange, spre deosebire de simpla determinare a glicemiei.
Ai dreptate, dar eu tocmai am fost diagnosticat cu prediabet avansat aproape diabet, desi hemoglobina glicozilata e foarte buna !
Relavant 100 % e o glicemia bazala adica dimineata +  o glicemie la 2 ore de la o masa cu 75 g carbohidrati, de ex 150 g paine alba.

 Mike1alike, on 27 noiembrie 2021 - 11:11, said:

Aparatele au o marja de calcul si pot da si erori. Insa glicemia 133 mg/dl nu este absolut nici un motiv de ingrijorare. Peste 140 (poate chiar 160) trebuie sa te apuci de mai multe teste.
In plus, hormonul stresului, cortisolul, se secreta pe la ora 5 dimineata in corp si are efecte hiperglicemiante dupa 2-4 ore. Stiind ca urmeaza acel control, pare ca ai fost putin stresat.
Nu ai diabet! Nu te mai ingrijora ca ar fi posibil sa ai!
Glicemia 133 daca a dat bine ap, nu e deloc in ordine, pana in 100 e normal, intre 100 si 125 e prediabet, peste 125 e diabet daca e dimineata. Insa nu are el, a fost doar o intamplare valoarea aia, sa mai faca un test in lab, si sa ia la 2 ore dupa o masa cu 75 carbo acasa cu aparatul, si abia atunci e f clar, trebe sa-i iasa sub 140 la 2 ore dupa masa, atunci 133 e buna.

 FreemanG1, on 27 noiembrie 2021 - 11:18, said:

Fa un test de>> Hiperglicemie provocata

Hiperglicemie provocata (testul de toleranta la glucoza oral - TTGO) reprezinta metoda prin care se permite diagnosticarea unui diabet cu valori glicemice la limita.
Foarte bine zis ! Insa eu am zis sa faca totusi acasa cu 150 g paine alba adica 75 carbo care e cam ca testu de glucoza la laborator, unde se baga 75 g glucoza.

De aia i-am zis sa mai faca o glicemia bazala la laborator adica dimineata, si la 2 ore dupa o masa cum am zis, si vedem sigur.
Ptr ca poti avea si 3 glicemii sub 100 adica f bune dimineata, si sa ai prediabet sau chiar diabet, ca la 2 ore de la glucoza sau masa aia sa ai peste 140.
Ca sa faca direct ce zici tu, trebe sa se duca la un medic diabetolog, sa-i zica suspiciunea, sa-l roage sa-i dea trimitere sa faca TTGO la laborator, chestie care el nu cred ca o va face, eu i-am zis sa faca mai simplu. Ca daca pica testu acasa, va pica si la TTGO.

 adisz, on 27 noiembrie 2021 - 11:52, said:

Ce vorbesti maestre Posted Image
Valorile alea in 2021 deja reprezinta moarte clinica garantata pentru noua tagma de vraci nutritionisti.
Intri in colimator de ja de la 95-100,cu prediabet (cinica denumire) si automat pe pastilele regulamentare (alea care aduc de obicei excursiile in Brazilia pentru cei care le prescriu).
Daca e pana in 100 este okey, dar ai dreptate daca ai 95-96-98 nu prea e asa okey, trebe testul la 2 ore de la o masa cu 75 g carbo sau testu de glicemie provocata in laborator, dar 92 e buna cum a avut el, dar si asa, tot trebe facut testul cu 75 g carbo.

 Friskey, on 27 noiembrie 2021 - 12:24, said:

Chiar si 91 e un pic cam mare, dar in limite. Fa o investigare amanuntita.
Trebuie sa nu mananci minim 8 ore inainte de test.
Oricum si daca ar fi 133, nu e diabet, e prediabet si poate fi corectat prin schimbarea alimentatiei.
Nu e mare 91, e foarte buna, insa cum am zis trebe facut testul la 2 ore dupa o masa cu 75 g carbo, si abia atunci vedem adevarul.

 Mike1alike, on 27 noiembrie 2021 - 13:33, said:

Ce abereaza vracii nutritionisti e una. Realitatea e alta.
Initiator, daca mai esti stresat in legatura cu subiectul, poti face un test simplu. Nu neaparat TTGO recomandat de colegul (care este un test bun insa daca ai nenorocul ca cel care ti-l face sa fie vrac nutritionist, "om" te face, plus dureaza cateva ore sa il faci), ci glicozuria. Adica nivelul de zaharuri in urina. Daca este zero e normal, daca e mai mare, atunci e problema.
Eu sunt de 25 de ani diabetic si au venit foarte multi oameni, mai ales la inceput, la mine cu "fa-mi si mie un test". Si dupa valorile recomandate, m-am ingrijorat si eu pt un amic la care i-a iesit 146. Insa a fost in urma cu vreo 20 de ani si nu a facut nici un tratament pt diabet si nu are nici pe dracu', e sanatos. Unui var i-am masurat de mai multe ori si i-a iesit tot peste 200, 300 alte dati. I-am tot spus sa mearga la medic, probabil are diabet de tip 2, insa avea oroare de medici si nu a vrut sa mearga. A ajuns dupa vreo 10 ani de cand i-a iesit glicemia mare si l-am trimis la centrul de diabet si cand a ajuns (cu alte probleme) a fost diagnosticat si cu diabet de tip 2 si pus pe tratament. Practic el cam orbise, cu acea problema a ajuns la medic. Apoi, in vreo 2 ani de la diagnosticul oficial a murit, varsta 46 ani. Intre timp, a avut o rana la picior, nu i se vindeca si a mers in spital sa i-o curete, sa i-o dezinfecteze. A "primit" din spital o ciuperca nozocomiala si i-a fost amputat un picior, de sub genunchi. Inainte, a suferit o interventie chirurgicala de 9 ore pt reconstructia vaselor si salvarea piciorului, dar fara succes. Dupa scurt timp i s-a spus ca are necroza si in celalalt picior si va trebui sa ii fie si el amputat. Nu au mai apucat sa i-l amputeze, a fost la pescuit pe raul Timis si a murit noaptea in cort.
Iar aberatiile cu "prediabet" sunt absolut fabulatii si bilete de vacanta pentru cei care "diagnosticheaza", cum zice colegul mai sus.
Glicozuria nu e relevanta decat ptr glicemii de peste 180, ca abia de atunci in colo ajunge glucoza in urina, daca are sub 180 va iesi 0 la glicozurie. Adica poti avea diabet sau prediabet si sa iasa 0 glicozuria.
Trebe sa faca TTGO sau acasa testul cu un 150 g paine alba adica 75 HC care e asemanator cu TTGO, asta e cea mai relevanta treaba, adica cat are la 2 ore de la masa asta.
Daca-i iese peste 139 la 2 ore, nu e bine.

Edited by MinettoMatoi, 28 November 2021 - 20:38.


#24
cris2d2

cris2d2

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,898
  • Înscris: 16.03.2007

View PostMinettoMatoi, on 28 noiembrie 2021 - 20:44, said:

...
Ai dreptate, dar eu tocmai am fost diagnosticat cu prediabet avansat aproape diabet, desi hemoglobina glicozilata e foarte buna !
Relavant 100 % e o glicemia bazala adica dimineata +  o glicemie la 2 ore de la o masa cu 75 g carbohidrati, de ex 150 g paine alba.
...
Daca nu e cu suparare ca intreb, cum ai fost diagnosticat cu prediabet avansat, daca hemo-glico a iesit foarte buna?

#25
Mike1alike

Mike1alike

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,991
  • Înscris: 02.08.2020
Cum, intrebi?!
Cred ca ai sarit mesajul colegului care a explicat exact cum.
Iata cum:

View Postadisz, on 27 noiembrie 2021 - 11:52, said:

Valorile alea in 2021 deja reprezinta moarte clinica garantata pentru noua tagma de vraci nutritionisti.
Intri in colimator de ja de la 95-100,cu prediabet (cinica denumire) si automat pe pastilele regulamentare (alea care aduc de obicei excursiile in Brazilia pentru cei care le prescriu).


#26
XL700VA

XL700VA

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,123
  • Înscris: 29.04.2014
Și am lămurit misterul glicemiei mari! Sau asa zic eu! Sa detaliez. Deci după cum spuneam în primul post la vizita medicală glicemia a ieșit 133. A fost luata cu un glucometru. Apoi am făcut o analiza la Dorna Medical, si a ieșit 91,7. Ca sa fiu și mai sigur peste doua zile am făcut o noua analiza la Synevo. Rezultat 91,4. Deci nu am glicemie.
Acum doua zile ma duc și cumpăr de la farmacie un glucometru:
Attached File  IMG-20211210-WA0001.jpg   192.7K   5 downloads
Și îmi iau glicemia. Iese 99. Pe nemâncate. Iar întru la idei. Si totuși îmi vine în cap sa ma duc la farmacie. Sa întreb care e cauza de îmi iese glicemia asa mare. Când o am mica la analize!
Farmacista ma pune sa ii arat mâinile. Eu cam intrigat (ce legătură sa aiba) ii arat o mana. Apoi ma întreabă cum am făcut. Pai ca la carte ... setat aparatul pe 2 mm, înțepat. Ma oprește. Aici e problema. Am pielea groasa. Sa setez aparatul de înțepat pe cel puțin 4 mm ...
Attached File  IMG-20211210-WA0002.jpg   167.22K   6 downloadsAttached File  IMG-20211210-WA0003.jpg   217.27K   2 downloads
Azi de dimineata setez aparatul de înțepat pe 4,5 mm. Si surpriza:
Attached File  IMG-20211210-WA0000.jpg   120.08K   4 downloads


Conform spuselor farmaciștei, ca rezultatul sa fie corect, trebuie ca degetul sa fie curat, si înțepat cât mai adânc poți suporta. Asa rezultatul e corect. Probabil cea de la vizita medicală a avut setata adancime mica la ac. Îmi aduc aminte ca abia a ieșit sângele, ba a mai strâns și ea de deget ca să iasă. Asa am făcut și eu prima data, am strâns de deget sa iasă sânge. Dacă când a strâns a ieșit și sudoare ... rezultat aiurea. Când am intepat la 4,5 mm nu am strâns deloc de deget, ca a ieșit sângele singur.

Edited by XL700VA, 10 December 2021 - 09:13.


#27
FreemanG1

FreemanG1

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 724
  • Înscris: 14.07.2014
Bravo,felicitari.

#28
cris2d2

cris2d2

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,898
  • Înscris: 16.03.2007

 XL700VA, on 10 decembrie 2021 - 09:10, said:

...
Acum doua zile ma duc și cumpăr de la farmacie un glucometru:
...
Am o întrebare legată de testele pentru acest model de glucometru: întâi se introduc în aparat apoi atingi capătul testului de picătura de sânge, aceasta din urmă fiind absorbită de lamela de test?
Momentan am Accu Chek Active dar nu-mi place deloc cum e concepută lamela de test, fiindcă zona care se imbibă cu sânge este undeva la mijlocul lamelei, fiindu-mi destul de dificil să o nimeresc cu degetul (câteodată mă înțep nu chiar în vârful degetului ci la câțiva mm mai într-o parte).

#29
XL700VA

XL700VA

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,123
  • Înscris: 29.04.2014

 cris2d2, on 12 decembrie 2021 - 09:09, said:

Am o întrebare legată de testele pentru acest model de glucometru: întâi se introduc în aparat apoi atingi capătul testului de picătura de sânge, aceasta din urmă fiind absorbită de lamela de test?
Momentan am Accu Chek Active dar nu-mi place deloc cum e concepută lamela de test, fiindcă zona care se imbibă cu sânge este undeva la mijlocul lamelei, fiindu-mi destul de dificil să o nimeresc cu degetul (câteodată mă înțep nu chiar în vârful degetului ci la câțiva mm mai într-o parte).
Exact. Cel mai bine vezi pe Youtube aici. Este exact același aparat ca al meu:
[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/-VpPBcQ--Ig?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

#30
MinettoMatoi

MinettoMatoi

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,983
  • Înscris: 04.09.2018

 cris2d2, on 08 decembrie 2021 - 09:38, said:

Daca nu e cu suparare ca intreb, cum ai fost diagnosticat cu prediabet avansat, daca hemo-glico a iesit foarte buna?
Pai am fost diagnosticat dupa testul de glicemie provocata, un medic zic ca am direct diabet, altul ca am prediabet avansat, adica ca la test a iesit pe nemancate 120, deci peste 106 cat era limita laboratorului, la o ora 229 si la 2 ore 170 de la glucoza.

Primu medic a pus diagnostic de diabet dupa valoarea la o ora de la glucoza pe regula "daca glicemia in orice moment al zilei indiferent de timpul trecut de la masa si oricat de copioasa e masa, sare de 199, atunci e diabet".
Celalalt medic a zis prediabet, dupa aia pe nemancate si aia la 2 ore de la glucoza care trebuia sa fie sub 140.

Cica nu conteaza daca hemoglobina glicata e buna. Diagnosticul precis se pune dupa glicemia de dimineata si dupa testul de glicemie provocata, nu dupa hemoglobina glicata.
Poti avea glicata buna si sa ai diabet, insa invers nu, daca dimineata si la 1 si 2 ore de la glucoza esti bine, nu ai cum sa ai glicata proasta.

 XL700VA, on 10 decembrie 2021 - 09:10, said:

Și am lămurit misterul glicemiei mari! Sau asa zic eu! Sa detaliez. Deci după cum spuneam în primul post la vizita medicală glicemia a ieșit 133. A fost luata cu un glucometru. Apoi am făcut o analiza la Dorna Medical, si a ieșit 91,7. Ca sa fiu și mai sigur peste doua zile am făcut o noua analiza la Synevo. Rezultat 91,4. Deci nu am glicemie.
Acum doua zile ma duc și cumpăr de la farmacie un glucometru:
IMG-20211210-WA0001.jpg
Și îmi iau glicemia. Iese 99. Pe nemâncate. Iar întru la idei. Si totuși îmi vine în cap sa ma duc la farmacie. Sa întreb care e cauza de îmi iese glicemia asa mare. Când o am mica la analize!
Farmacista ma pune sa ii arat mâinile. Eu cam intrigat (ce legătură sa aiba) ii arat o mana. Apoi ma întreabă cum am făcut. Pai ca la carte ... setat aparatul pe 2 mm, înțepat. Ma oprește. Aici e problema. Am pielea groasa. Sa setez aparatul de înțepat pe cel puțin 4 mm ...
IMG-20211210-WA0002.jpg IMG-20211210-WA0003.jpg
Azi de dimineata setez aparatul de înțepat pe 4,5 mm. Si surpriza:
IMG-20211210-WA0000.jpg


Conform spuselor farmaciștei, ca rezultatul sa fie corect, trebuie ca degetul sa fie curat, si înțepat cât mai adânc poți suporta. Asa rezultatul e corect. Probabil cea de la vizita medicală a avut setata adancime mica la ac. Îmi aduc aminte ca abia a ieșit sângele, ba a mai strâns și ea de deget ca să iasă. Asa am făcut și eu prima data, am strâns de deget sa iasă sânge. Dacă când a strâns a ieșit și sudoare ... rezultat aiurea. Când am intepat la 4,5 mm nu am strâns deloc de deget, ca a ieșit sângele singur.
Foarte bine ca n-ai nimic, insa 133 ala chiar atata a fost atunci ! Dar nu conteaza, se mai intampla, totu e sa nu se repete.
Iar daca e 99 pe aparat, la laborator iese mai mica, iese un 89, deci foarte buna.
De ex eu aveam 99 pe aparat si la lab a iesit 88, mi-am luat-o cu aparatul imediat inainte sa-mi ia ei acolo.
Alta data aveam 109 pe aparat si la ei 92.

Nu are legatura sa fie intepat degetu cat mai adanc, asta e o prostie. Reglezi doar cat sa iasa sange si atat, mie asa mi-a zis medicul. Sangele e tot ala.
Si 99 ala era real pe aparat, nu inseamna ca daca iese 99 aparatu nu e bun sau n-ai luat tu bine. Nu poti avea glicemia linie 93, mai variaza.
Si 99 ala era corect, si 93 a doua zi, nu inseamna ca daca iese mai  mare, nu e in ordine cu aparatul sau cu, cum ai luat-o, ci chiar atata e.

 cris2d2, on 12 decembrie 2021 - 09:09, said:

Am o întrebare legată de testele pentru acest model de glucometru: întâi se introduc în aparat apoi atingi capătul testului de picătura de sânge, aceasta din urmă fiind absorbită de lamela de test?
Momentan am Accu Chek Active dar nu-mi place deloc cum e concepută lamela de test, fiindcă zona care se imbibă cu sânge este undeva la mijlocul lamelei, fiindu-mi destul de dificil să o nimeresc cu degetul (câteodată mă înțep nu chiar în vârful degetului ci la câțiva mm mai într-o parte).
Eu am Active si merge brici, reusesc f simplu sa pun picatura acolo fara a ma intepa in varful degetului, trebuie doar experienta si reflex, insa la Active sunt testele mai ieftine ca la alte aparate, de aia n-am luat din alealalte unde pui picatura in varful testerului desi era mai comod asa.

Sau sti vreun aparat la care testele-s la fel ca pret la 50 de bucati ca la Active ?! Adica un 60 lei cutia.

Edited by MinettoMatoi, 13 December 2021 - 19:36.


#31
XL700VA

XL700VA

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,123
  • Înscris: 29.04.2014

 MinettoMatoi, on 13 decembrie 2021 - 19:34, said:



Sau sti vreun aparat la care testele-s la fel ca pret la 50 de bucati ca la Active ?! Adica un 60 lei cutia.
Și la aparatul meu tot 60 lei 50 teste + 50 ace.

#32
BaXXXon

BaXXXon

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,085
  • Înscris: 10.08.2021
Depinde si ce ai mancat in saptamana aia , daca de ex dimineta n-ai mancat sa sa mergi nemancat la job ..... poate n-a gresit aparatul in acel moment.

#33
cris2d2

cris2d2

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,898
  • Înscris: 16.03.2007

 MinettoMatoi, on 13 decembrie 2021 - 19:34, said:


Pai am fost diagnosticat dupa testul de glicemie provocata, un medic zic ca am direct diabet, altul ca am prediabet avansat, adica ca la test a iesit pe nemancate 120, deci peste 106 cat era limita laboratorului, la o ora 229 si la 2 ore 170 de la glucoza.

Primu medic a pus diagnostic de diabet dupa valoarea la o ora de la glucoza pe regula "daca glicemia in orice moment al zilei indiferent de timpul trecut de la masa si oricat de copioasa e masa, sare de 199, atunci e diabet".
Celalalt medic a zis prediabet, dupa aia pe nemancate si aia la 2 ore de la glucoza care trebuia sa fie sub 140.

Cica nu conteaza daca hemoglobina glicata e buna. Diagnosticul precis se pune dupa glicemia de dimineata si dupa testul de glicemie provocata, nu dupa hemoglobina glicata.
Poti avea glicata buna si sa ai diabet, insa invers nu, daca dimineata si la 1 si 2 ore de la glucoza esti bine, nu ai cum sa ai glicata proasta.


Foarte bine ca n-ai nimic, insa 133 ala chiar atata a fost atunci ! Dar nu conteaza, se mai intampla, totu e sa nu se repete.
Iar daca e 99 pe aparat, la laborator iese mai mica, iese un 89, deci foarte buna.
De ex eu aveam 99 pe aparat si la lab a iesit 88, mi-am luat-o cu aparatul imediat inainte sa-mi ia ei acolo.
Alta data aveam 109 pe aparat si la ei 92.

Nu are legatura sa fie intepat degetu cat mai adanc, asta e o prostie. Reglezi doar cat sa iasa sange si atat, mie asa mi-a zis medicul. Sangele e tot ala.
Si 99 ala era real pe aparat, nu inseamna ca daca iese 99 aparatu nu e bun sau n-ai luat tu bine. Nu poti avea glicemia linie 93, mai variaza.
Si 99 ala era corect, si 93 a doua zi, nu inseamna ca daca iese mai  mare, nu e in ordine cu aparatul sau cu, cum ai luat-o, ci chiar atata e.


Eu am Active si merge brici, reusesc f simplu sa pun picatura acolo fara a ma intepa in varful degetului, trebuie doar experienta si reflex, insa la Active sunt testele mai ieftine ca la alte aparate, de aia n-am luat din alealalte unde pui picatura in varful testerului desi era mai comod asa.

Sau sti vreun aparat la care testele-s la fel ca pret la 50 de bucati ca la Active ?! Adica un 60 lei cutia.
Mulțumesc pentru clarificări.

Legat de teste, la Accu Chek Instant testele sunt in jur de 50 lei (50 bucăți). Cred că și la alte mărci prețul e in jur de 50 lei pentru 50 teste.

#34
MinettoMatoi

MinettoMatoi

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,983
  • Înscris: 04.09.2018

 BaXXXon, on 13 decembrie 2021 - 19:46, said:

Depinde si ce ai mancat in saptamana aia , daca de ex dimineta n-ai mancat sa sa mergi nemancat la job ..... poate n-a gresit aparatul in acel moment.
In saptamana nu conteaza ce ai mancat, conteaza ca ai mancat cu 10-12 ore inainte de analiza, si trebe sa iasa sub 100 glicemia, poate a mancat mai mult seara si a avut 133 ala pe aparat, ca era corecta valoarea aia, nu era aiurea.
Tu nu vezi ? Cum i-a dat 99, a considerat ca aparatu nu e in ordine, si 99 ala era real atunci.
Eu de ex aveam 109 pe aparat si la ei la lab Synevo era 91 deci foarte buna. Dupa aparat nu era buna.
Desi am verificat aparatul cu alte doua de tipuri diferite, si da la fel cu +/- o unitate doar, deci aparatul e bun. De ex la al meu era 121, pe altul era 120 si pe celalalt 122.

Referitor la teste am aflat ieri ca si la alte aparate costa cam la fel cele 50 de teste, de ex ieri am luat doua cutii de 50 de teste pentru aparatul SD CodeFree, si mi-a dat si aparatul in cei 104 lei, ca asa face si la Acu Active, la doua cutii de rezerve iti da si aparatul.
CodeFree aparatul e mai bun ptr ca pui sange in varful testului, nu ca la active ca trebe sa intorci degetu si sa pui picatura pe lamela. Doar ca e testu mai scurt si mai dificil il poti baga in aparat sa nu atingi varful testului.

Iar cu glicata nu pricep, de ce n-au reglat-o si ei sa coincida, adica daca ai valori mai mari pe nemancate, sau la 1-2-3 ore dupa mese mai mari decat permis, glicata care iese, sa fie deja catalogata ca prediabet.
De ex pe nemancate daca ai in jur de 105, daca la o ora de la masa ai 195 in loc de sub 170 cat e normal, si la doua ore ai 155 in loc de sub 140, automat trebuia ca glicata care iese cu valorile astea, sa fie trecuta la prediabet.

Nu asa, tu pocnesti de diabet si ai glicata sa zicem 5-5,2, cand limita maxima e 5,6 inclusiv ca ptr un om sanatos, pai ce facem ?!
Sunt gramada de nedepistati care au dimineata 90 in laborator, si la 1 si 2 ore de la masa le are mari sau foarte mari.
Ca daca ai sub 100 dimineata, medicu de fam zice ca esti bine, nu te mai trimite si la testu de glicemie provocata.
Si se trezeste sa te trimita mai departe abia daca dimineata sari de un 115-120. Adica deja cand poate organismu tau a fost deja atacat de 2-300 cat aveai la 1-2-3 ore de dupa mese.

Edited by MinettoMatoi, 15 December 2021 - 22:55.


#35
BaXXXon

BaXXXon

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,085
  • Înscris: 10.08.2021

 MinettoMatoi, on 15 decembrie 2021 - 22:45, said:

In saptamana nu conteaza ce ai mancat, conteaza ca ai mancat cu 10-12 ore inainte de analiza,
Esti in eroare , grava . Dar sunt convins ca nu ai studii de specialitate si vorbesti din putul gandirii ( exact ca pe toate topicele pe care ledeschizi la minut ) ... nu te mai baga unde esti paralel , lasa medicii sa-si faca treaba.

#36
MinettoMatoi

MinettoMatoi

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,983
  • Înscris: 04.09.2018
Ma am f bine in domeniu, am studiu 10 ani in domeniu, deci stiu ce vorbesc, si iti si arat cand doresti tu !
Si daca mananci un tort intreg in maxim 12-15 ore corpul termina de metabolizat toti carbo din el, sa zicem ca are 1200 g si are un 45 g carbo/100 g, ptr ca se metabolizeaza 50 g carbo/ora (verifica sa vezi, ca daca bagi 150 g carbo, dupa 3-4 ore glicemia scade sub 100).
Iar a doua zi esti de la zero, si daca mananci 5 zile rand un tort intreg, dupa maxim 15 ore dupa ultima zi de tort, ai sub 100 glicemia daca esti sanatos si esti de la 0 cum s-ar zice.

Pe verificate.

Medicii cam contrazic si ei ce zici tu, conteaza doar ce ai mancat inainte de ziua de analize, si cu cate ore, atat, chiar eu am intrebat "acum 2 zile am mancat o cratita de cartofi prajiti", si a zis "nu conteaza, cont ce ai mancat aseara inainte de ziua de analize".

Tu nu ai experienta in domeniu se pare, ptr ca la verificari, teoria ta pica oricand, si testam cu martori cand vrei tu si punem si pariu.

Daca lasam medicii din Germania sa faca treaba, mama era moarta de mult cu 260 la 2 ore de la masa, nici nu i-a zis sa-si ia aparat, nu i-a zis ca n-are voie cartofi multi, i-a zis ca n-are voie dulciuri, nu i-a zis sa-si ia glicemia la 2 ore de la masa si ca trebe sa fie sub 160. O gasea dimineata cu 115 si zicea ca e f bine ptr un diabetic, adevarat ca era, dar la 2 ore de la masa nu era deloc, se simtea prost dupa 1-2 ore de la masa si nu stia de ce.
Deci pe astia sa las sa-si faca treaba ?

Am venit in Romania si am gasit un medic bun care a facut ce trebuia, adica ce stiam si eu de fapt.
I-a zis ca dimineata trebe sa fie sub 130, la 2 ore sub 160 de la masa, sa-si ia aparat, cantar de bucatarie, etc.

Si logic vazand ce medici sunt unii din ei mai ales in Germania, am inceput eu sa ma informez temeinic. Adica in 2009 am constatat ce medici sunt acolo ca mama avea diabet din 2008 cam, si aia e, a trebuit sa invat eu.
Si iti zic ca medicii de la noi sunt mult mai buni ca nemtii, la nemti nici nu ajungi la specialist ! Ajungi doar la medicul de familie de mori cu zile.

Ce zici bine ai zice ptr colesterol si trigliceride, acolo da, conteaza ce ai mancat in ultimile luni, nu scade si nici nu urca peste noapte ca glicemia.
Sau zici bine si pentru glicata, si acolo, conteaza ce ai mancat in ultimile 3 luni, nu de pe o zi pe alta.
Sau poate la glicata te refereai de fapt.

Edited by MinettoMatoi, 16 December 2021 - 18:41.


Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate