Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

Salariu prea mare - ordin de mini...

Servodirectie Massey Ferguson 35x...

Izolare pod casa
 Masina buget 5000 euro

Reparare lustra led

Essilor vs. Hoya

Acces blocat / Website T5
 Medieval (2022)

Secolul XXI suna (1964)

Software pentru calculat suprafet...

Program copiere date Samsung J5 l...
 Contestatie amenda anulata in ins...

Folosire filezilla

Alegere panouri fotovoltaice

Intrare gratuita la Antipa daca a...
 

Laptop pentru AutoCAD 2022

- - - - -
  • Please log in to reply
27 replies to this topic

#1
redsnake74

redsnake74

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 309
  • Înscris: 18.05.2020
Doresc sa achizitionez un laptop pe care urmeaza sa lucrez AutoCAD 2D/3D proiecte arhitectura si urbanism si randeri Artlantis . Il voi folosi si la gaming .
Pe site-ul Autodesk  cerintele pentru procesor sunt :

Processor Basic: 2.5–2.9 GHz processor
Recommended: 3+ GHz processor .

Dar laptopurile noi au specificatii mult mai scazute la frecventa procesor chiar daca au mai multe nuclee .

Acest laptop https://www.pcgarage...hite-black/   are frecventa procesorului suficienta pentru Autocad 2022 ?
Scrie ca frecventa nominala este numai 2.3 ghz .

As mai avea de ales intre
https://www.pcgarage...graphite-black/
si
https://altex.ro/lap...LAPG713ICHX010/

Pe care il recomandati ?

#2
A10

A10

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,848
  • Înscris: 19.12.2012

 redsnake74, on 25 noiembrie 2021 - 12:46, said:

Doresc sa achizitionez un laptop pe care urmeaza sa lucrez AutoCAD 2D/3D

Dar laptopurile noi au specificatii mult mai scazute la frecventa procesor chiar daca au mai multe nuclee .



Frecventa e variabila in functie de workload. Nu o sa stea tot timpu la maxim daca nu e necesar.
De exemplu, al meu cpu sta acum la 1,16 Ghz ca scriu pe forum, frecventa maxima e 4,8 - 5.0 Ghz in turbo boost

Oricum tie iti trebuie o placa grafica dedicata, ceva gen nvidia quadro

Edited by A10, 25 November 2021 - 12:59.


#3
__Dan__

__Dan__

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,144
  • Înscris: 15.04.2019
La prima intrebare nu-ti pot raspunde: "Iepurasul Garajist isi cere iertare fiindca nu a gasit pagina solicitata oricat a cautat."

#4
tehnics

tehnics

    acolo unde vara-i zi la miezul noptii

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 29,235
  • Înscris: 01.11.2005
Daca dezactiveaza Hardware Acceleration din Autocad n-are probleme cu tipul de placa grafica.

Oricum, sa faci proiect 3D in autocad in anul 2022 (doar in autocad) e overkill

#5
trid_ovi

trid_ovi

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 798
  • Înscris: 10.10.2005
Avand in vedere ca Autodesk nici pana acum nu au facut trecerea la multicore la produsele sale, recomand sa-l cumperi pe cel cu frecventa cea mai mare. Nici o super placa video nu te ajuta la Autocad, decat in mica masura la efectele grafice de linii, zoom in/out, etc. Sincer recomand mai degraba un desktop, dar in lipsa de spatiu....

Edited by trid_ovi, 25 November 2021 - 13:08.


#6
redsnake74

redsnake74

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 309
  • Înscris: 18.05.2020

 __Dan__, on 25 noiembrie 2021 - 13:03, said:

La prima intrebare nu-ti pot raspunde: "Iepurasul Garajist isi cere iertare fiindca nu a gasit pagina solicitata oricat a cautat."
https://www.pcgarage...graphite-black/

 trid_ovi, on 25 noiembrie 2021 - 13:08, said:

Avand in vedere ca Autodesk nici pana acum nu au facut trecerea la multicore la produsele sale, recomand sa-l cumperi pe cel cu frecventa cea mai mare. Nici o super placa video nu te ajuta la Autocad, decat in mica masura la efectele grafice de linii, zoom in/out, etc. Sincer recomand mai degraba un desktop, dar in lipsa de spatiu....
Au frecventa mare toate insa pe turbo ... Intrebarea este ce se intampla cu un procesor de 2.3 nominal sta tot timpul pe turbo sau cum ? Autodesk nu precizeaza trebuie 3 Ghz turbo sau nominal .

#7
trid_ovi

trid_ovi

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 798
  • Înscris: 10.10.2005
Pai merg pe turbo doar o perioada, dupa ce se incalzeste incep sa taie din frecventa. Nu vei putea functiona cu turbo cele 8 ore de program

Edited by trid_ovi, 25 November 2021 - 13:42.


#8
arkhangel

arkhangel

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 679
  • Înscris: 27.03.2006
Strict dintre cele puse de tine, cred ca Asus-ul de 17 cu i7 din generatia 11 este cel mai ok. Daca autocad inca nu foloseste multi core, este o diferenta (mica) in favoarea intel. Daca vrei ceva mai calitativ te mai poti uita si la Legion 5 Pro, nu stiu insa care este bugetul tau. De exemplu modelul asta este foarte interesant. Ai Ryzen 7 care se bate cu i7, display-ul de 16 desi este mai mic decat cel de pe Asus este format 16:10, mai mare decat unul standard de 16:9, luminozitate de 500 de niti (doar 250 pe Asus), HDR si 100% sRGB Gamut fata de 62.5% pe Asus. In plus si placa video este mai puternica, TGP 95W fata de 75 pe Asus. Pe langa asta ai si racire mai potenta si constructie de aluminiu pe Lenovo. Pana si porturile sunt asezate mai ok decat pe TUF.

Ce jocuri te joci?

Edited by arkhangel, 25 November 2021 - 14:00.


#9
redsnake74

redsnake74

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 309
  • Înscris: 18.05.2020

 arkhangel, on 25 noiembrie 2021 - 13:57, said:

Strict dintre cele puse de tine, cred ca Asus-ul de 17 cu i7 din generatia 11 este cel mai ok. Daca autocad inca nu foloseste multi core, este o diferenta (mica) in favoarea intel. Daca vrei ceva mai calitativ te mai poti uita si la Legion 5 Pro, nu stiu insa care este bugetul tau. De exemplu modelul asta este foarte interesant. Ai Ryzen 7 care se bate cu i7, display-ul de 16 desi este mai mic decat cel de pe Asus este format 16:10, mai mare decat unul standard de 16:9, luminozitate de 500 de niti (doar 250 pe Asus), HDR si 100% sRGB Gamut fata de 62.5% pe Asus. In plus si placa video este mai puternica, TGP 95W fata de 75 pe Asus. Pe langa asta ai si racire mai potenta si constructie de aluminiu pe Lenovo. Pana si porturile sunt asezate mai ok decat pe TUF.

Ce jocuri te joci?
Momentan joc StarCraft 2 , Atat mai merge pe vechiul laptop . Modelul care zici tu pot sa-i dau rezolutia mai mica de 2560 x 1600 pixeli ? Nu cred ca vad scrisul la aceasta rezolutie , la al meu e 1366x768 .

#10
gushpi

gushpi

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,156
  • Înscris: 17.01.2012
om serios ești tu?
la 2000 coco/lună îți trebe așa ceva:

https://www.pcgarage...-10-home-black/

...și zi merci că nu am zis de unul ȘI cu touchscreen!!!

#11
redsnake74

redsnake74

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 309
  • Înscris: 18.05.2020

 gushpi, on 25 noiembrie 2021 - 15:27, said:

om serios ești tu?
la 2000 coco/lună îți trebe așa ceva:

https://www.pcgarage...-10-home-black/

...și zi merci că nu am zis de unul ȘI cu touchscreen!!!
Frecventa
2,3 GHz

#12
arkhangel

arkhangel

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 679
  • Înscris: 27.03.2006

 redsnake74, on 25 noiembrie 2021 - 14:53, said:

Momentan joc StarCraft 2 , Atat mai merge pe vechiul laptop . Modelul care zici tu pot sa-i dau rezolutia mai mica de 2560 x 1600 pixeli ? Nu cred ca vad scrisul la aceasta rezolutie , la al meu e 1366x768 .
Eu as zice sa iei totusi ceva cu 3060 macar, pentru gaming. Asta. Acelasi model, doar placa mai buna. Dar nu stiu ce buget vrei sa aloci.
Poti seta si rezolutii mai mici, normal. Dar mai bine pui o rezolutie mai mare si faci scaling din windows. Eu am acum rezolutia 2560x1600 si se vede destul de ok.

Attached Files



#13
VladVladd

VladVladd

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 477
  • Înscris: 25.08.2020
Eu recomand ROG Strix G17 din cele alese de tine .. fiind construit foarte bine, ecran suficient de mare, performante bune, racire excelenta, design superb si durabil in timp!

#14
viceroy56

viceroy56

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,055
  • Înscris: 28.10.2006
Am mai spus: https://www.emag.ro/...b/pd/DJ4T8PMBM/
achizitionat pentru fi-miu, student anul 5 la Arhitectura.
Io l-am luat la 92 de bulioane, ca atat a fost inainte de BFPosted Image
Laptop-ul este super OK, inclusiv in randari 3D, Lumion, VRay, alea-alea. Autocad-ul zboara pe laptop-ul asta.
Daca iti permite buzunarul...

#15
Hider141

Hider141

    trolling here since 2008

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 19,164
  • Înscris: 06.01.2008

 A10, on 25 noiembrie 2021 - 12:58, said:

...Oricum tie iti trebuie o placa grafica dedicata, ceva gen nvidia quadro
Quadro doar daca e vorba de modelele de top. Altfel sunt niste glume proaste demne de anii 2002-2005.
Si daca pe urma se decide sa incerce Lumion sau Enscape, isi injura ziua cand si-a luat laptop cu Quadro.

#16
murdar

murdar

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 907
  • Înscris: 24.05.2020
Cumpara un mobile workstation si nu un laptop de gaming.

#17
tehnics

tehnics

    acolo unde vara-i zi la miezul noptii

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 29,235
  • Înscris: 01.11.2005
Cum a zis si @murdar, mai degraba iti iei un mobile workstation. As merge pe Dell sau Lenovo
Arunca o privire aici
https://forums.autod...cs/td-p/8030861

La munca am o antichitate de DELL M4600 care si acum merge foarte bine pe Autocad. Are placa grafica dedicata nVidia.
Cu un SSD si ram destul nu cred ca ai probleme.

Edited by tehnics, 25 November 2021 - 21:50.


#18
redsnake74

redsnake74

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 309
  • Înscris: 18.05.2020
Am gasit niste laptopuri interesante aici tekadvice.ro . Dar nu stiu daca este de incredere site-ul .

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate