Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Despre compania de aministrare Sq...

Durere taietura deget dupa 2 luni

Dalți gravare lemn

Didgeridoo
 Motorola Edge 50 Ultra

Gaura perete apartament cu evitar...

Orientare antena prime focus

Problema conectare mail yahoo
 comisioane asociatie proprietari

Primul sistem de televiziune cu p...

Internetul este neutilizabil fara...

Eroare cloud burn icopy face id
 DermaRoller ce este ?

Articole limba Germana

Cum se imparte legal o mostenire ...

Avem sanse sa avem energie electr...
 

Interzicere stationare cu motorul pornit in proximitatea scolilor

- - - - -
  • Please log in to reply
52 replies to this topic

#37
TehCube

TehCube

    Railgun user

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,789
  • Înscris: 09.01.2007

View PostJurasikMan, on 24 noiembrie 2021 - 13:41, said:

Prietene ....tu ti-ai format o lume ipotetica in care evoluezi cu gratie si probabil nu pricepi ca altii nu pot intra in lumea ta . Romanii nu au bani de electrice . romanii sunt cetatenii UE cu cele mai mici venituri ( sau oricum in coada clasamentului ) . Ecologia este un lux . O fi importanta pentru tine ca iti permiti electrica ( daca iti permiti ) si alte smecherii cu " green house " sau " smart house " , dar grijile reale ale majoritatii romanilor sunt sa plateasca facturile , sa puna ceva pe masa si sa aiba cu ce se deplasa din punctul A in punctul B. Vrei ca oamenii sa poata fi ecologisti , militeaza pentru ridicarea veniturilor care sa permita mofturi ecologice , nu milita pentru suprataxare sau alte tampenii ca deja suntem cu cutitul la gat de ani de zile .

Nah, pur si simplu observ ce-i pe strazi. Din Septembrie au inceput sa vanda tesla oficial in Romania. S-au vandut toate (150+) si sunt destule pe precomanda. Si aici vorbim de masini de peste 40.000 eur. Si pur si simplu ma uit pe strazi cate toyota noi vad, cate MH-uri kia, hyundai, etc. Plug-in-uri, bla bla. Sunt convins ca in 10 ani o sa avem o BUNA parte din parcul auto cu hybride si electrice, fie ele mild, plug-in, etc.
Da, inca se vand prioritar dieseluri, dar programul rabla a ramas fara fonduri de prin August, masini se cumpara, stai tu linistit, in fiecare an mai multe decat in anul precedent. Si pe masura ce optiunile diesel/benzina la masinile noi se imputineaza, asa or sa se imputineze si masinile noi non-hybrid pe strazi. Nu e ce-mi doresc eu, e cursul lucrurilor.
Din partea mea fiecare sa-si cumpere ce vrea. Stiu ca majoritatea cumpara SH, dar 5-10 ani e destul de mult timp. Acum doi ani aveam sub 1% hibride. Acum suntem pe la 4-5%.
Presa zice:

Quote

Înmatriculările de maşini electrice şi hibride au atins pragul de 20,5% din totalul autoturismelor noi în octombrie.
si asta e ACUM. Nu in 2 ani, nu in 5, nu in 10.

Nu trebuie sa militez eu pentru cresterea taxelor, pentru ca pentru minunatii conducatori, e singura metoda pe care o gasesc ca sa mai scada din traficul infernal - sa te coste prea mult sa folosesti masina. Deci ma astept sa tot creasca pe masura ce se ingreuneaza. Ma rog, o dam in diverse, adu-ti aminte sa verifici procentul de masini electrice/hybride/cu hidrogen/etc. in 2030 sa vezi daca a depasit 50%. Posted Image

Edit:

Quote

Cel puţin o treime din cele 15.000 de comenzi ferme, cu avans plătit, pentru electrica Dacia Spring au fost înregistrate din România, potrivit calculelor făcute de ZF
- din care 3500 se livreaza anul asta, la 3 luni de la lansare. Imi explici acum cum doar bogatanii isi cumpara Dacia Spring?

Edited by TehCube, 24 November 2021 - 14:14.


#38
Dihorul Razboinic

Dihorul Razboinic

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,322
  • Înscris: 01.10.2006

View Postrex, on 24 noiembrie 2021 - 10:59, said:

lasa-i sa ia gazele in mufarina, ca asa se obisnuiesc de mici cu ele si cand o sa fie poluare serioasa de la cabluri arse nu o sa ii mai deranjeze Posted Image Posted Image Posted Image
Daca nu fac vreun cancer pana atunci.

View PostJurasikMan, on 24 noiembrie 2021 - 11:22, said:

Cand vor fi -20 de grade afara , si veti astepta plodul sa iasa de la scoala , si veti opri motorul si se va face instantaneu promoroaca pe parbriz , pentru care veti sta dupa aia 5 minute cu motorul pornit sa se dezghete ...o sa ziceti ca este justificat. Stiti care este boala oamenilor moderni ? O punea in versuri un amic de-al meu : " bah , cand o facem noi e smecherie , cand o fac altii e magarie "
Sunt curios cat va fi asa iarna asta. 1-2 saptamani? Parca asa a fost iarna trecuta.

#39
Neaceasca85

Neaceasca85

    Muzeul Lampilor

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 88,674
  • Înscris: 14.10.2008

View Post__Dan__, on 24 noiembrie 2021 - 13:55, said:

Ma da-o dracului. Una e ca nu merg fara contactul pus (de obicei sistemul audio se opreste dupa o temporizare si trebuie sa-i apesi pe buton), alta-i ca nu merg "fara motor pornit". Cu exceptia AC-ului (care nu-i indispensabil iarna). Cat se raceste interiorul masinii in 15 minute de stationare (la noi, nu-n Siberia)? Parintii isi pot lua o geaca pe ei, nu-i musai sa conduca-n maieu.
Am Golf 5, dar de curand mi-am luat modulator BT prin care ascult Youtube sau radio online, pentru ca in Slatina in FM nu ai ce asculta. Acel modulator (incarcator cu BT si modulator) e in priza brichetei care se opreste cand iei contactul.

La Peugeot si Citroen, cel putin modelele din 2004-2008, chiar nu mergea audio fara motor pornit, intra Economy Mode dupa un timp foarte scurt si iti taia tot in afara de pozitii si avarii.

Pentru maxim 10-20 minute e OK sa stationezi cu motorul la relanti.

#40
quantico2708

quantico2708

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,148
  • Înscris: 15.07.2008
Si totuși in alte tari poate exista legislație exact pentru acest topic

https://dejure.org/g...ze/StVO/30.html

StVO § 30 (1) Es ist insbesondere verboten, Fahrzeugmotoren unnötig laufen zu lassen und Fahrzeugtüren übermäßig laut zu schließen.

În special, este interzis să lăsați motoarele vehiculelor să funcționeze inutil și să închideți ușile vehiculului excesiv de tare.

Buna asta cu închisul ușilor.


La faze d'astea ma gândesc ca poate nu toate națiunile ar trebui sa dăinuie la infinit. Unele ar trebui desființate daca se constata ca sunt prea înapoiate pentru a avea vreodată șanse de a le ajunge din urma pe cele dezvoltate.

#41
Neaceasca85

Neaceasca85

    Muzeul Lampilor

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 88,674
  • Înscris: 14.10.2008
Avem o clima dura, +45 C vara, -30 C iarna, daca nu ai o incinta sa te refugiezi, stai in masina la climatizarea ei. E mai nasol fara motor, nu merge climatizarea, exista riscul sa consumi bateria si nu mai pornesti masina.

Macar boxele BT ne-au scapat de ascultat muzica din masina la gratar.

#42
quantico2708

quantico2708

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,148
  • Înscris: 15.07.2008

View PostNeaceasca85, on 24 noiembrie 2021 - 14:36, said:

Am Golf 5, dar de curand mi-am luat modulator BT prin care ascult Youtube sau radio online,

In cazul asta se aplica https://de.wikipedia...-_und_Herfahren
Te plimbi inutil cu mașina sau stai in mașina ca nu ai casa proprie si nici bani sa intri într-o cafenea.

#43
Neaceasca85

Neaceasca85

    Muzeul Lampilor

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 88,674
  • Înscris: 14.10.2008
Am casa, dar se intampla sa astept pe cineva sa urce in masina. Cand stiu ca voi sta mai mult de 30 minute, opresc motorul si cobor.

#44
mihai_mc

mihai_mc

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 331
  • Înscris: 31.12.2008
Copii trebuie sa se invete de mici cu gazele de esapament,
Sa le faca placere,  cand vor creste  vor avea nevoie de cazan din Germania fara catalizator

#45
Bogotta

Bogotta

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,407
  • Înscris: 24.02.2017

View Postrex, on 24 noiembrie 2021 - 10:59, said:

lasa-i sa ia gazele in mufarina, ca asa se obisnuiesc de mici cu ele si cand o sa fie poluare serioasa de la cabluri arse nu o sa ii mai deranjeze Posted Image Posted Image Posted Image


Corect. Vor confort, sa sufere. Si eu mergeam pe jos pe vremuri si uite ca nu am murit,

Treaba cu motorul pornit este ca poluaeaza nu doar puradeii ci tot aerul asta pe care il respiram toti. In alte tari nu ai voie sa stai cu masina pornita asa de-amboulea. Ti se da rapid amenda.  Aici cine naiba sa iti dea amenda ? Nimeni.

#46
strongsss

strongsss

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,224
  • Înscris: 27.10.2007

View Postjohnny bravo, on 24 noiembrie 2021 - 10:36, said:

Salutare!

Exista cumva vreo prevedere nationala sau locala (Bucuresti eventual) care reglementeaza stationarea masinilor cu motorul pornit in proximitatea scolilor?
Daca nu exista, care ar fi autoritatile locale si/sau nationale care ar trebui sa fie sesizate pentru a lua masuri in acest sens?

Multi dintre voi probabil ca ati remarcat in proximitatea scolilor multe masini care asteapta cu motorul pornit pana ies elevii. De asemenea, toti se inghesuie sa stea cat mai aproape de porti, astfel incat toti copiii iau in plin toate gazele de esapament.
exagerezi. sa se reglementeze ce?
intrebarea care trebuie pusa este de ce sunt atat de multe masini in fata scolii? de ce nu merg copii pe jos, macar 100 de metri?
cunosc un caz concret, face 10 minute pe jos si 7 minute cu masina. evident prefera masina...

#47
johnny bravo

johnny bravo

    Membru erect

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,419
  • Înscris: 05.08.2003

View PostJurasikMan, on 24 noiembrie 2021 - 13:41, said:

Prietene ....tu ti-ai format o lume ipotetica in care evoluezi cu gratie si probabil nu pricepi ca altii nu pot intra in lumea ta . Romanii nu au bani de electrice . romanii sunt cetatenii UE cu cele mai mici venituri ( sau oricum in coada clasamentului ) . Ecologia este un lux . O fi importanta pentru tine ca iti permiti electrica ( daca iti permiti ) si alte smecherii cu " green house " sau " smart house " , dar grijile reale ale majoritatii romanilor sunt sa plateasca facturile , sa puna ceva pe masa si sa aiba cu ce se deplasa din punctul A in punctul B. Vrei ca oamenii sa poata fi ecologisti , militeaza pentru ridicarea veniturilor care sa permita mofturi ecologice , nu milita pentru suprataxare sau alte tampenii ca deja suntem cu cutitul la gat de ani de zile .

Dar sa opresti motorul nu costa.
Faptul ca romanii nu au bani de electrice, de plata facturilor, de cumparat mancare, nu intra in contradictie cu opritul motorului cand asteapta in fata scolii.
Faptul ca unii sufera, nu inseamna ca si copiii astia merita sa fie pedepsiti, sa sufere si ei.

View Poststrongsss, on 24 noiembrie 2021 - 18:25, said:

exagerezi. sa se reglementeze ce?
intrebarea care trebuie pusa este de ce sunt atat de multe masini in fata scolii? de ce nu merg copii pe jos, macar 100 de metri?
cunosc un caz concret, face 10 minute pe jos si 7 minute cu masina. evident prefera masina...

Nu exagerez nimic. In acest topic eu am punctat cazul scolilor insa chestia asta cu stat cu motorul pornit aiurea ar trebui reglementata peste tot.
Ar trebui sa fie interzis oriunde.
Spui corect ca ar trebui sa faca un mic efort copiii, sa mearga pe jos. Acelasi efort il pot face si adultii, sa iasa din masina si sa stea la umbra sau sa faca un efort cand e frig, sa ajunga la timp, nu cu 30 de minute inainte de iesire si sa stea cu motorul pornit.
Pe de alta parte, sunt copii care vin de la distante mari. E OK sa fie adusi si luati cu masina insa nu ii cad nimanui ouale daca parcheaza la 50 - 100 de metri de scoala. Toti vor sa fie in poarta.
Toti se uita la mine ca vitele cand ii rog sa opreasca motoarele.

#48
Bogotta

Bogotta

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,407
  • Înscris: 24.02.2017

View Postjohnny bravo, on 24 noiembrie 2021 - 23:18, said:

Pe de alta parte, sunt copii care vin de la distante mari.


Da, pentru ca dau spaga ca sa isi faca mutatia in cartierul unde se afla scoala. Ei defapt stau la mama naibii. De aici alte ilegalitati. Romania este o imensa ilegalitate......

#49
johnny bravo

johnny bravo

    Membru erect

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,419
  • Înscris: 05.08.2003

View PostBogotta, on 25 noiembrie 2021 - 12:59, said:

Da, pentru ca dau spaga ca sa isi faca mutatia in cartierul unde se afla scoala. Ei defapt stau la mama naibii. De aici alte ilegalitati. Romania este o imensa ilegalitate......

Sau poate ca scoala la care sunt arondati e departe.

#50
quantico2708

quantico2708

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,148
  • Înscris: 15.07.2008

View PostNeaceasca85, on 24 noiembrie 2021 - 15:04, said:

Am casa, dar se intampla sa astept pe cineva sa urce in masina. Cand stiu ca voi sta mai mult de 30 minute, opresc motorul si cobor.
asta deja e alta problema .

Eu pur si simplu nu aștept pe nimeni niciodată . Trebuie sa o iau pe străbunica de la medic : o sun ...ești afara ?  bun, așteaptă-ma in fata cabinetului ca eu pornesc acum .
O ora din timpul meu este destul de scumpa :  împart salariul lunar la 160 si aflu costul orar.
Având in vedere ca transport pe cineva gratis suportând cheltuieli de combustibil , uzura etc , nu mi se poate cere sa suport si un cost orar de așteptare.

Pur si simplu nu am nici o datorie morala si nu accept sa ma fac preș in fata nimănui . De ce sa fie timpul tău mai important decât timpul meu  ?

Da!  Daca suntem o familie de ce sa fie timpul tău mai important decât timpul meu?

#51
underb

underb

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 17,491
  • Înscris: 08.03.2015
Caz concret la mine.
Scoala mare, generala si liceu, la strada principala cu 3 benzi pe sens. Banda 1 era ocupata tot timpul cand incepeau si se terminau orele chiar daca localii incercau de zor sa-i miste din fluier si din pix pe aia parcati. Pleca unul venea altul...

In laterala scolii la vreo 150-200m de intrarea principala, garaje cat vedeai cu ochii. Le-au dat jos si au facut vreo 200 de locuri de parcare. Ziua majoritatea sunt libere. Nu mai parcheaza nimeni pe strada. Nici nu mai sta lumea cu motorul pornit sa o stearga repede la nevoie.

Edited by underb, 27 November 2021 - 13:17.


#52
rex

rex

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,619
  • Înscris: 16.06.2004
tu vrei sa le mearga copiii pe jos 200m? daca ii fura cineva in distanta aia?!
ca sa nu spun ca e greu ptr printisor sau printesa sa mearga pe jos atat de mult.

#53
u4realzhuh

u4realzhuh

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 19
  • Înscris: 07.10.2016

View Postericmario, on 24 noiembrie 2021 - 11:12, said:

Nu cred că există așa ceva.
De fapt e ca și când te-ai plânge că erup vulcani sau că ard păduri.
A, bine de știut. Deci exagerează cei din afară că dau amenzi pe chestia asta. Cum poți să dai amendă pe un fenomen total natural, act of god chiar, cum ai exemplificat tu. Se pare că e unul din puținele cazuri în care omul, cu inteligența lui cu tot, nu a învins natura.

Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate