Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Scor FICO minim

Tonometru compensat CAS?

polita RCA ONLINE

Va rog recomandati echipa serioa...
 Termostat frigider - verificare

Mai au PC-urile vreun viitor?

Centrala termica immergas

Amenda in Lipsa ?
 Acoperire gol extrior intre termo...

Intreprindere individuala fara ac...

Marci Biciclete - recomandari

Lipsa Tensiune pe o Faza, bransam...
 Recomandare bicicleta copil 5 ani.

Recomandare kit automat acces usa

Stimulente AJOFM

Cumparare auto cu nr Germania afl...
 

Am un soricel in casa, dar nu stiu unde

* * * * * 3 votes
  • Please log in to reply
85 replies to this topic

#37
EMPP

EMPP

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,777
  • Înscris: 12.01.2018

 drein, on 19 noiembrie 2021 - 21:54, said:

Cursa cu strachina si nuca ( sau minge mica de cauciuc, in cazul meu ) a functionat pana acum cel mai bine. Acum 1 luna am avut "invazie" din cauza unor lucrari nefinisate corect, iar cu stachina si mingiuta am scos 7 bucati. Dar asta nu mai vine.

As prefera sa nu-i omor, mai ales cu otravuri, am inteles ca unele pisici pot manca soarecele otravit si asta are urmari grave pentru ele. Am multe pisici pe langa casa, si maidaneze si cu stapan.
Daca se impute treaba, pentru ca-i mai aud noaptea si prin coloana de apa, si prin tavanul de rigips si iarna e abia la inceput, voi folosi otrava care-i mumifica. Intentionez sa o arunc pe coloana de apa, nu in curte, sper ca e ok.

Voi incerca sa pun in cursa unt de arahide si slanina. Sau slanina invelita in unt de arahide, de ce nu. Posted Image
tu ai un milion de șoareci.dă-le de mâncare nu-i omorî pe sărmani și amenajează-le o cameră cu pisicile laolaltă

Femelele devin capabile de reproducere dupa 50 de zile de la nastere. Ele pot intra "in calduri" odata la 4-5 zile, si poate dura pana la un an acest ciclu, pana cand acestea se imperecheaza. Perioada de "calduri" la o femela soarece poate dura si pana la 12 ore, si de obicei se intampla noaptea. Tot femelele de soarece pot intra "in calduri" si la 16 ore dupa ce au nascut. Acest fenomen poarta numele si de "estrus postpartum", ceea ce inseamna ca in timp ce pot avea grija de nou-nascuti, pot ramane gestante. Sarcina dureaza in medie 3 saptamani, dar se poate prelungi cu inca maxim 10 zile, daca femela are in grija si pui nou nascuti.
O femela de soarece poate da nastere la 10-12 pui. Acest numar poate varia, la prima nastere putand fi un numar mai mic. Deasemenea, odata ce femela inainteaza in varsta, numarul de pui nascuti scade. Puii sunt intarcati dupa 3 saptamani de la nastere, iar dupa 2-5 zile procesul de reproducere poate incepe.

#38
Ger0nimo

Ger0nimo

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 994
  • Înscris: 21.07.2021
Folosesc dispozitive electronice cu ultrasunete unde e pericolul de rozatoare. Le-am cumparat acum 3 ani, le-am bagat in priza si am uitat de ele. N-a venit nici un soricel.

#39
drein

drein

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 237
  • Înscris: 26.01.2013
Este a treia dimineata in care cursa nu a fost miscata si nici mancarea pusa pe alocuri in casa nu a fost atinsa.
Nu il aud, nu am vazut niciun rahatel pe undeva, nici nu mai sunt sigura ca este in bucatarie - unde repet, nu are acces la mancare.
Nu pot sa ma gandesc decat ca sunetele din casa, poate si aparatele cu ultrasunete, poate si faptul ca este singur, il fac sa stea ascuns. In acelasi timp, foamea ar trebui sa bata orice. Miroase in toata casa de la un slow cooker pornit de vreo 15h, nici asta sa nu-l agite?
Stiu ca teoretic soarecii nu umbla singuri, dar la parter, unde l-am pierdut, de o luna nu am mai vazut piciorus de soarece dupa astuparea gaurilor identificate, deci cred ca este doar el. De tot atat timp, sunt lasate seminte pe alocuri pe care le verific periodic si nu au disparut.

#40
ionut_blue

ionut_blue

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,933
  • Înscris: 07.08.2011

 207cc, on 19 noiembrie 2021 - 20:12, said:

trebuie sa-l duci la km de casa ca sa nu se mai intoarca. ideal in padure.
Sa nu uiti sa il legi si la ochi ;)

#41
cumparator

cumparator

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 26,508
  • Înscris: 11.03.2006

 Naoto, on 19 noiembrie 2021 - 22:07, said:

Şi acum mi se pare că aud zgomote în tavan, venind din pod. Mi s-a spus că e puţin probabil să se fi refugiat acolo peste iarnă, n-au mâncare şi nici apă, iar podul a fost presărat din plin cu grăunţe. Am două aparate în priză de alungat şoareci şi gândaci, dar tot mă apucă spaima uneori că mă trezesc cu vreunul în casă.

Se pot refugia in pod peste iarna. Am avut unul anul asta. Nu am nimic de mancare acolo, probabil ca rod orice se poate roade. Acolo nu stau sa pun capcane, asa ca am aruncat o mana (cu manusa) de pernute din alea de otrava si in cateva zile l-am gasit mort pe trotuar. Nu s-au mai auzit zgomote de atunci.

Edited by cumparator, 20 November 2021 - 21:15.


#42
florinpopa1

florinpopa1

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,021
  • Înscris: 16.05.2021
Nici pana acum nu l-ai gasit? Nu il vei mai gasi.

#43
drein

drein

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 237
  • Înscris: 26.01.2013

 florinpopa1, on 20 noiembrie 2021 - 21:24, said:

Nici pana acum nu l-ai gasit? Nu il vei mai gasi.
De ce spui asta?

#44
Ger0nimo

Ger0nimo

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 994
  • Înscris: 21.07.2021
Da, si eu cred ca s-a pierdut in multime.

#45
mihai93

mihai93

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,409
  • Înscris: 10.05.2007
Salut, revin cu update . La 2 zile dupa ce am vazut excrementele de soarece , am reusit sa-l prind.
Motanul nu a facut treaba prea buna in schimb lipiciul a fost alta liga.
Am pus momeala o bucata de ciocolata cu unt de arahide deasupra.

Attached Files


Edited by mihai93, 21 November 2021 - 08:44.


#46
Tomaso

Tomaso

    Superior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 57,714
  • Înscris: 11.04.2005
Aș vrea să avertizez în legătură cu modul absolut mizerabil în care naivii sunt înșelați de țeparii care vând aparate de alungarea ”dăunătorilor”.

Dragilor,  NU EXISTĂ vreun aparat electric care să poată face așa ceva.
Este o imposibilitate tehnică.   Spus pe scurt.   NU EXISTĂ.

TOT ceea ce se vinde pe piață, indiferent de preț și ștaif,  este țeapă. Zero efecte.

Cei care le vând au împânzit internetul cu tot felul de prostii și dume pseudo științifice pentru aburirea cumpărătorului neștiutor.
Ei susțin că bagi un aparat în priză,  acesta emite niște sunete în spectrul ultrasonor iar șoarecii sau goangele ar fi deranjate,  fugind din zona ”acoperită”  de respectivul gadget.

Știți cum a apărut acest mit urban?  Cel cu ultrasunetele?   Și când?

Prin anii 60 (1960-1969)  a apărut un articol despre niște cercetări ale unor cercetători care afirmau cum că femelele țânțar ar fi deranjate de o anumită frecvență sonoră.   Știți,  sper,  că doar femelele de țânțar înțeapă, sug sângele oamenilor.   Se afirma că femelele țânțar fug de bâzâitul (în spectrul ultrasonor) produs de mișcarea aripilor țânțarilor masculi.   Nici până azi nu am aflat de ce ar vrea să fugă femelele de masculi, dar nici contează,  povestim doar despre firmație.  

Bun,  apare articolul într-o publicație și este preluat de către pasionații de electronică.  Părea minunat, nu?   Să ai un generator de sunet legat la un difuzor și paffff,  fug țânțarii.
Zeci de mii de electroniști au cheltuit multe milioane încercând să găsească frecvența minune. Rând pe rând au abandonat.  Și unii chiar s-au chinuit,  inclusiv subsemnatul care vă scrie aici,  dar zero efecte.   Chiar nu funcționează. Țânțăroaicelor li se rupe de ultrasunete.   Indiferent de frecvență,  de forma undei (sinusoidală,  dreptunghiulară,  trinughiulară)  de combinații și generarea în spectrul larg,  zgomot roz, alb,  trenuri de impulsuri alternative roz-alb.   Nope.  Nada!   Niente!!!  

Între timp industria de fake-uri a luat prostia asta cu ultrasunele și le-a transformat din alegații nedovedite în afirmații certe. Pe baza ”teoriei”  industria a construit minigeneratoare de frecvențe ultrasonore în valoare de miliarde de dolari. Este o țeapă foarte ingenioasă.   Prețul ”produsului” este suficient de mic pentru ca beneficiarul să nu facă scandal monstru.   Soluția tehnică nu poate fi verificată de protecția consumatorului.   Este echivalentul suplimentelor alimentare cu aloe și gincobilova,  care vindecă tot,  de la articulații la cancere și potență pentru moșulici.

Pe acest principiu a prosperat și industria ”combaterii” rozătoarelor.  
A profitat de faptul că povestea cu ultrasunetele este deja pe piață și dacă merge bullshitul cu țânțarii,  de ce nu ar merge și cu șoarecii, șobolanii,  gândacii,  cârtițele ... orice ai vrea să combați?

Zis și făcut,  au modificat doar puțin prin texte.   Au schimba țânțarii cu șoarecii,  aplicând rețetele de marketing cunoscute.
Adică întâi te înspăimântă bine,  îți spune la ce boli crunte te amenință din cauza bieților șoricei,  apoi îți spun că ei au o soluție ”testată”  și paraverificată de milioane și milioane de consumatori satisfăcuți.   Și te costă doar un fleac,  o sumă derizori. Nu vrei să încerci?   Ce pierzi?  20-30-50 lei? Nu?   Dacă nu merge oricum nu plângi după o sumă atât de mică.

Ce primești atunci când cumperi un asemenea produs?

1  O carcasă de plastic cu ștecher încorporat.
2. Un LED. Modelele premium pot avea chiar două leduri.
3. Un etaj de alimentare ”El chipo” pentru LED.
4. Modelele mai scumpe au și un circuit care va face ledul să clipească,  să nu stea doar aprins.

Nici măcar nu există un transductor care să emită sunete în spectrul ultrasonor.   Adică țeapa este superțeapă!   Cumperi un fake de fake.   Consumi curent și doar atât.

Modele ”profesionale”  (nu știu ce draq am,  gândesc  ”profesionale”  și degetele în tastează profesioanale) au în plus de cele scrise mai sus și un fel de difuzor,  de la o banală sirenă piezo,  până la un tweeter piezo (0,5-2USD)  legată la un montaj folosit la senzorii cu ultrasunete  sau, în trecut,  la telecomenzile cu ultrasunete (dap,  au existat pe vremuri, prin anii 70-80). Asta doar pentru a nu se însemna vreun cârcotaș mai minitehnicus că este cutia goală,  fără nimic din ceea ce se promite.  

Deci,  țeparii hardocore vând generatoare doar cu un led și atât,  țeparii mai stilați vând un generator de ultrasunete  care nu face nimic.
Bani aruncați pe nimic util.

Aș vrea să vă arat cam ce conține un asemean gadget.
Pozele sunt de la un comentariu al unui client nemulțumit.
https://www.emag.ro/.../review/4799665

Vedem că aparatul nu conține nimic în afara montajului necesar alimentării acelui LED martor.  

Attached File  Țeapă 01.JPG   56.07K   19 downloadsAttached File  Țeapă 02.JPG   52.08K   19 downloads

Ba mai mult,  se vede un aparat periculos,  care nu are nicio siguranță.  
În cazul unei defecțiuni în partea electronică ar putea să ia foc.
Este de râsul lumii,  nici măcar nu au pus un bănuț piezo măcar așa,  la oha,  să fie de formă.  
Costa 2-5 cenți o bucată.  
Vă dați seama cât dispreț pentru cumpărător au acești impostori?  
Desconsiderare totală!!!

Fiecare om este liber să facă ce vrea cu banii lui.   Dacă cineva crede textele comercianților,  din partea mea nu are decât să cumpere.
Dacă cineva crede că un asemenea aparat l-a ajutat,  este în eroare,  șoricelul a plecat din alte motive,  în  niciun caz de stresul produs de un asemenea aparat.

Apropo,  ca să nu uit,  aceste aparate sunt vândute și pe post de economizor de combustibil.   În loc de priză este pus la bricheta mașinii.  
Aprinde un LED.  

Sau pe post de economizor de curent electric.   Îl  bagi în priză,  se aprinde un led și gata,  scade factura cu 50%! Secretul electricianului,  nu știți voi,  electricianul care a lucrat în UK sau Danemarca și de acolo le-a adus,  sunt secrete,   furnizorii de energie le urăsc.

Mi-a venit o idee.   Dacă aș vinde niște chestii din astea ca alungotor de viruși?

Se cumpără din China. Au un loc de pus eticheta.   Alegi ce vrei să scrii pe acea etichetă și le poți vinde fără probleme,  pentru că nimeni nu verifică și nici nu poate să verifice afirmații imposibil de verificat.   Dai banii și le testezi.   Un deal bun pentru cine le vinde.

PS.
Colegii care au recomandat pisica (flămândă) pe post de pet util,  au omis să spună că există un animăluț de casă mult mai eficient în combaterea șoarecilor.

[ https://casasidesign.ro/wp-content/uploads/2018/10/sarpe-care-mananca-soareci.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Edited by tomaso, 21 November 2021 - 14:06.


#47
Naoto

Naoto

    Glasperlenspielmeister

  • Grup: Moderators
  • Posts: 14,864
  • Înscris: 15.12.2009
Brrrr, @Tomaso, de ce vrei tu să-mi spulberi speranțele? :crybaby:

Am cumpărat 2 (două!) bucăți de pe Amazon … recomandate de o rudă ca fiind super eficiente. Și tu? Posted Image

#48
Tomaso

Tomaso

    Superior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 57,714
  • Înscris: 11.04.2005
[ https://c.tenor.com/ZFc20z8DItkAAAAM/facepalm-really.gif - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Nu vrei să desfaci unul,  să vedem ce are înăuntru?!?

#49
Naoto

Naoto

    Glasperlenspielmeister

  • Grup: Moderators
  • Posts: 14,864
  • Înscris: 15.12.2009

 tomaso, on 21 noiembrie 2021 - 14:23, said:

[ https://c.tenor.com/ZFc20z8DItkAAAAM/facepalm-really.gif - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Nu vrei să desfaci unul,  să vedem ce are înăuntru?!?


Dintr-alea două, NU! (hotărât).

Dar sunt dispusă să cumpăr unul de aici și să-l desfac bucăți, cu prima ocazie. Pe bune!

#50
Tomaso

Tomaso

    Superior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 57,714
  • Înscris: 11.04.2005
Super!!!

Îți propun următoare chestiune.    Invitație și pentru colegi.  Cine vrea să contribuie la cauză.

Luni cumpăr din Dedeman un aparat din acesta,  îl desfac și pun pozele,  eventual  trag și schema.
Apoi pun pozele.

Nu promit,  dar poate fac și niște teste mai speciale.   Țin secret, deocamdată.

#51
Ger0nimo

Ger0nimo

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 994
  • Înscris: 21.07.2021
Ca piata e plina de falsuri nu-i o noutate! Gasesti falsuri in toate domeniile de ce n-ar fi si in domeniul asta? Sunt dispozitive certificate ca produc o anumita frecventa si sunt si cutii goale.

Aparatele mele, cumparate de la Dedeman, au un buton care la apasare scoate un sunet de inalta frecventa audibil. De proba, pentru rozatoare sunetul fiind inaudibil umanilor.
Chestia e alta, daca eu n-am avut soareci in doua locatii timp de peste 3 ani datorita unor cutii goale, nu ma deranjeaza. Conteaza rezultatul, la urma urmei.

Dar e interesant experimentul tau.

Edited by Ger0nimo, 21 November 2021 - 14:48.


#52
drein

drein

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 237
  • Înscris: 26.01.2013
Detin aceste doua modele:
- https://www.hornbach...205/produs.html (dar pentru 200mp)
- https://www.hornbach...531/produs.html

Primul tacane si are un buton pe care daca apas scoate un sunet. Daca il pun undeva sa bata spre un perete, dintr-un anumit unghi se aude un tiuit destul de deranjant. Dupa ce l-am montat in bucatarie, soriceii prizonieri au fugit dupa un perete, intr-o baie.
Al doilea nu cred ca functioneaza. Soricelul care m-a facut sa deschid topicul a intrat in baia in care se afla aparatul. L-am mutat in bucatarie si pe acesta si pentru prima data, timp de 10 minute a scos si un pacanito-tiuit, dar in rest nu scoate niciun sunet.

Si eu am fost destul de sceptica atunci cand le-am luat, nici acum nu-mi dau seama daca au ajutat, dar soricelul asta pare sa se fi evaporat.

Ori a mai ramas o gaura pe undeva si a plecat pe acolo, ceea ce inseamna ca aparatele astea fac ceva. Pentru ca pe unde a plecat, puteau veni si altii. Dar nici urma.
Ori a murit pe undeva Posted Image

#53
edy_wheazel

edy_wheazel

    Superior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 51,019
  • Înscris: 31.07.2007
Daca i se face foame la soricel merge si se serveste cu tot cu aparat tiuitor. Si cam da, Tomaso are dreptate, multe sunt tepe. Mai ales alea de pe teleshopping ce-s bune si pentru gandaci, soareci, sobolani, tantari, muste si dragoni. Cam ca si alea ce-ti reduc consumu' de curent. :D

#54
Tomaso

Tomaso

    Superior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 57,714
  • Înscris: 11.04.2005
Pisicile și câinii aud ultrsunete chiar și până pe la 30khz.
Un asemenea generator ar deranja animalul de companie.   De verificat.

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate