![]() |
Neurochirurgie minim invazivă
"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv. Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice. www.neurohope.ro |
Sterilizare pisica
Last Updated: Feb 21 2022 07:33, Started by
marakech
, Nov 14 2021 08:33
·
0

Posted 16 November 2021 - 20:03

Posted 16 November 2021 - 20:21

Posted 27 November 2021 - 09:48

Sa ne tii la curent cum se recupereaza pisica. |
Posted 12 January 2022 - 23:02

Salut. Luni am mai dus 2 pisici la sterilizat. Le am dus la același cabinet, însă le a operat o alta doctora. Au făcut o încurcătură în program și m au chemat luni dimineața deși doctorul la care ceruse era dupa masa. Eu am acceptat sa le opereze acea doctora pentru ca m am gândit ca nu va fi prea mare diferență având în vedere ca e același cabinet. Însă lucrurile nu au decurs asa. Pisicile și au revenit foarte greu din anestezie. Mi le au dat adormite. Eu le am luat ca m am gândit ca va fi ca la cea din noiembrie si în 2 3 ore sunt pe picioare. Problema este ca aceasta doctora a folosit un anestezic intramuscular care se elimina si greu si pe lângă asta ambele au probleme cu un picior acum. Merg cu piciorul îndoit si pare ca le si doare. Ar putea fi din cauza unui nerv care a fost atins când a făcut injecția? Oare se mai poate reface nervul sau vor rămâne asa. Îmi vine sa mi rup gatul de ciuda. Am încercat sa fac un lucru bun și sa mai castrez din pisicile de la tara pentru ca s au înmulțit foarte rău și se dau peste o macelara din asta care le nenorocește pe bietele animale.
Edited by marakech, 12 January 2022 - 23:07. |
Posted 13 January 2022 - 10:44

nu te grabi cu acuze, operatiile prezinta riscuri prin natura lor, o eventuala problema nu este musai imputabila medicului.
|
Posted 13 January 2022 - 11:03

Presupun ca e posibil si sa fi nimerit un nerv, dar chiar la ambele pisici?
Nu stiu cum e cu anestezia, veterinarul meu zicea ca foloseste un amestec de mai multe substante, am facut-o cu inhalatorie. Si analizele preoperatorii sunt importante pentru ca anumite dezechilibre din sange pot influenta eficienta anestezicului. Tanti doctor poate baga mai mult sa fie sigura ca functioneaza, o fi avut ceva experiente nasoale si nu mai vrea sa riste. E posibil si probabil sa le doara. Veterinarul meu mi-a dat pentru acasa analgezic. |
Posted 13 January 2022 - 12:49

Mizu, on 13 ianuarie 2022 - 11:03, said:
Presupun ca e posibil si sa fi nimerit un nerv, dar chiar la ambele pisici? Nu stiu cum e cu anestezia, veterinarul meu zicea ca foloseste un amestec de mai multe substante, am facut-o cu inhalatorie. Si analizele preoperatorii sunt importante pentru ca anumite dezechilibre din sange pot influenta eficienta anestezicului. Tanti doctor poate baga mai mult sa fie sigura ca functioneaza, o fi avut ceva experiente nasoale si nu mai vrea sa riste. E posibil si probabil sa le doara. Veterinarul meu mi-a dat pentru acasa analgezic. Din ce am inteles de la ea, a zis ca i s-a intamplat sa se trezeasca o pisica in timpul operatiei si ca ea nu administreaza mult anestezic. Ca exagerez eu si nu trebuia sa ma alarmez ca nu s-au trezit de la la 12 pana seara tarziu. |
Posted 13 January 2022 - 15:44

Ai putea sa filmezi cum schiopateaza daca acolo n-au vrut sa presteze. Eventual ii trimiti pe whatsapp.
Nu stiu ce sa zic, discuta si cu alt veterinar. |
Posted 21 February 2022 - 07:33

Salut! Mai am doua pisici de 6 luni la tara si una dintre ele a intrat in calduri. Nu ma asteptam sa intre asa de repede deoarece este destul de micuta, nu cred ca are mai mult de 1,8-2 kg.
Am inteles ca in aprilie va fi o campanie de sterilizari gratuite la mine in oras si as fi vrut sa le duc acolo ca sa nu mai platesc. In plus am inteles ca vine o echipa de medici din Germania care opereaza foarte bine si recuperarea este mai rapida. La farmacie mi-a dat sa ii dau pastile nonovulin cate o jumatate de pastila timp de 8 zile. Daca ii dau aceste pastile, cat timp ar trebui sa nu mai intre in calduri? Daca a mai utilizat cineva astfel de pastile pentru pisici, va rog sa ma ajutati cu mai multe informatii. Am inteles ca ar avea efecte adverse daca sunt folosite des, insa intentia mea este doar sa aman sa se imperecheze pana in aprilie cand as putea sa le sterilizez. Multumesc anticipat! |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users