Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Star wars, care e ordinea?

Upgrade stocare! Pot clona SS...

Oferta de locuinte a scazut in Ro...

amortizoare pentru alt model
 Ulei ungere lant /ulei amestec Hu...

Vreau sa incep sa joc tenis de camp

titanic 1:200 libertatea

Upgrade ram Asus Rog Zephyrus G16...
 Terminator End of war 2023

Senzor de prezența/mișc...

Filmare camera video sau smartphone

Rog confirmare/infirmare solutie ...
 Cablu fan controller - placa de b...

Un sfat, va rog, ce senzori sa fo...

Rezerva succesorala, donatie scut...

Prima History

Limbaj Assembly

- - - - -
  • Please log in to reply
6 replies to this topic

MembruAnonim

MembruAnonim

MembruAnonim

• Grup: Banned
Salutare. Am si eu o problema de programare de rezolvat in limbajul Assembly si as vrea sa stiu daca este cineva cunoscator al limbajului care m-ar putea ajuta. Multumesc!

Problema:

Fie dat ca input un sir hexa, se cere sa se afiseze la standard output instructiunea assembly de
executat.
De exemplu, pentru inputul A78801C00A7890EC04, se va afisa la standard output x 1 let x
-14 div.

DaculScoril0

DaculScoril0

Senior Member

• Grup: Senior Members

View PostMembruAnonim, on 11 noiembrie 2021 - 11:36, said:

Salutare. Am si eu o problema de programare de rezolvat in limbajul Assembly si as vrea sa stiu daca este cineva cunoscator al limbajului care m-ar putea ajuta. Multumesc!

Problema:

Fie dat ca input un sir hexa, se cere sa se afiseze la standard output instructiunea assembly de
executat.
De exemplu, pentru inputul A78801C00A7890EC04, se va afisa la standard output x 1 let x
-14 div.

Asamblor pentru ce procesor?
Ai o listă de instrucțiuni, de registre?

MembruAnonim

MembruAnonim

MembruAnonim

• Grup: Banned

View PostDaculScoril0, on 11 noiembrie 2021 - 11:49, said:

Asamblor pentru ce procesor?
Ai o listă de instrucțiuni, de registre?

Assembly x86 (pe 32 biti), iar ca registre: %eax, %ebx, %ecx, %edx (cele mai folosite), %esi, %edi, %esp, %ebp

MarianG

MarianG

be that as it may

• Grup: Moderators
hexadecimal machine code

ai nevoie de un tabel sau de o lista pebtru conversie MC--> assy
problemele efective apar la parametri instructiunilor

sags

sags

Senior Member

Ai nevoie de ‘Intel® 64 and IA-32 Architectures Software Developer’s Manuals’ <https://www.intel.co.../intel-sdm.html>. Fo’ 5000 de pagini cu totu’. Ca sa mai reducem (in prima instanta) din pagini, ai nevoie de Volumul 2 anexa A ‘OPCODE MAP’ (30 de pagini) si apoi mai mult ca sigur anexa B ‘INSTRUCTION FORMATS AND ENCODINGS’ (114 pagini). Bineinteles ca mnemonicile instructiunilor sunt in restul volumului 2, adica restul pana la vreo 2500 de pagini…

Daca nu e tema pentru acasaPosted Image, la ce anume iti trebuie? Ca poate exista o alta abordare. Decompilarea instructiune cu instructiune e doar o problema minuscula daca e nevoie sa si pricepi ceva dintr-un program chiar de dimensiune modesta (dupa standardele de azi), sunt alte probleme cu mult mai mari. Exista decompilatoare gata scrise, dar eu nu mai sunt la curent cu ele. In plus la ce dimensiuni au programele in ziua de azi tot nu as putea sa citesc cele probabil sute si sute de mii de pagini de cod in limbaj de asamblare care rezulta…

dani.user

dani.user

Guru Member

https://defuse.ca/on...6-assembler.htm

MihaiProg

MihaiProg

Member

• Grup: Members

-14 div.

exista o problema, un registru al procesorului (eax, ebx,ecx,edx...) poate stoca 32 bits ceea ce inseamana 8 cifre hexadecimale,
Numarul A78801C00A7890EC04 are 18 cifre hexadecimale.

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate