Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Schimbare adresa DNS IPv4 pe rout...

Recomandare Barebone

Monede JO 2024

Suprasolicitare sistem electric
 CIV auto import

Mutare in MOZAMBIC - pareri, expe...

Scoatere antifurt airtag de pe ha...

Magnet in loc de clește pent...
 Cumparat/Locuit in apartament si ...

Pot folosi sistemul PC pe post de...

Sokol cu distorsiuni de cross-over

Filtru apa potabila cu osmoza inv...
 Kanal D va difuza serialul “...

Upgrade xiaomi mi11

securitate - acum se dau drept - ...

Farmacia Dr Max - Pareri / Sugest...
 

Antrenament cu greutati si intermittent fasting

* * * * - 3 votes
  • Please log in to reply
36 replies to this topic

#1
the_lion

the_lion

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,489
  • Înscris: 04.05.2007
Stiu ca multi sunt sceptici pentru asa ceva...si cumva ii inteleg daca vorbim de teluri de a avea 110kg, 50cm in brat, etc.
Dar pentru oameni "normali", consider ca se poate face antrenament cu greutati si facand intermittent fasting. Ok, nu te vei face un monstru, dar pentru cei care nu au timp sa manance foarte des, vor sa fie atletici si/ sau intampina probleme legate de rezistenta la insulina (si de asta se vor ingrasa destul de mult pe sistemul clasic de culturism, cu 4-6 mese si multi carbs), cred ca poate fi o varianta.
Asta insa doar daca reusesti sa intelegi si sa stapanesti destul de bine informatiile legate de IF, altfel te vei pierde si vei ajunge la concluzia ca nu a mers pentru tine, deci nu merge pentru nimeni altcineva.
Las aici canalul de youtube al unui tip destul de influent pe partea asta: https://www.youtube-...?feature=oembed

Cred ca tipul a dat destul de multe informatii despre cum si ce ar trebui sa faci.
Am preferat sa fac un topic dedicat pentru ca s-a mai discutat si pe alte topicuri, dar e bine sa avem informatia mai structurata.

Edited by the_lion, 08 November 2021 - 17:48.


#2
the_lion

the_lion

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,489
  • Înscris: 04.05.2007

View Postsandu222, on 08 noiembrie 2021 - 17:59, said:

Ideea asta e interesanta, nu stiu daca e dovedita. Totusi, cat hormon sa secrete dupa 40-45 de ani? ca sa te ajute sa iti pastrezi masa musculara? Vorbesc de sportivi(ca tine practic) nu de oameni oarecare care mai alearga si ei pe stadion sau care fac niste flotari.
Eu sunt genul de om care daca as fi trait in USA, m-as duce direct la doctori sa-mi dea tratament cu hormoni fara sa ma mai complic cu abilitatile limitate ale corpului. Cum face Terminatorul  si Rocky Posted Image

te-am citat aici, pentru ca raspunsul are mai mult sens pe topicul asta decat pe celalalt de cardio unde am fi devenit offtopic.

Deci, este dovedit stiintific ca HGH creste sensibil de mult pe fasting. Si da, asta este un mecanism al corpului tocmai pentru a preveni ca in aceste faze el sa-si canibalizeze testurile musculare. Nu zic ca nu se intampla deloc chestia asta pe fasting, doar ca este limitata de secretia de HGH si de trecerea organismului pe mecanismul de producere a energiei din grasime (vs glicogen).
Asta zice si tipul in clipul de mai sus, cumva are sens sa faci antrenament in starea "fasted" (nemancat), dar asta inseamna sa-ti planifici antrenamentul fix la terminarea ferestrei de fasting, apoi sa mananci. Practic asa vei beneficia atat de o scurta perioada de HGH ridicat (nivelul va incepe insa sa scada dupa ce mananci) dar, la fel de important, de faptul ca dupa 16 ore corpul tau a devenit deja sensibil la insulina. Pe langa asta, si antrenamentul in sine te face insulino-senzitiv, astfel nutrientii de la masa/ mesele de dupa antrenament se vor duce mai tintit catre tesuturi si mai putina glucoza din sange va fi transformata de insulina in grasime si depusa, ci mai degraba va fi dusa si depusa in muschi ca glicogen muscular.

Edited by the_lion, 08 November 2021 - 18:14.


#3
vinciun

vinciun

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,663
  • Înscris: 24.10.2015
Nu-s fan. Daca cineva considera ca ii merge mai bine asa nu o sa-l contrazic. Fiecare isi gaseste propria cale. Am dat si peste un studiu destul de recent, concluzia era ca pe intermitent fasting pierzi mai multa masa musculara si si mai putina grasime comparativ cu o dieta bine structurata si corect partajata pe parcursul zilei.

Am gasit link-ul

https://www.msdmanua...ace-que-jeûner

Cat despre explicatiile alea cu hormon de crestere, hgh etc si eu as putea sa fac teorii care arata exact opusul. In realitate numai Dumnezeu stie ce si cum se petrece fiindca sunt o multime de hormoni in joc, pe langa hormon de crestere se secreta si cortizol, glucagon, iar astia sunt hormoni catabolici. Adica induc eliberarea de glucoza din rezervele de glicogen, eliberarea de acizi grasi din tesuturile adipoase dar si catabolismul muscular. In final cine castiga ( catabolismul muscular sau arderea de grasime) este imposibil de prezis, la fiecare e diferit si pentru aceeasi persoana va fi diferit in diverse situatii. E loterie pura.

#4
smoke

smoke

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,741
  • Înscris: 08.10.2004
as adauga ca dupa o varsta merge sa iti faci analizele si sa suplimentezi cu vitamine/minerale/alte suplimente naturale care ajuta corpul sa produca/mentina mai bine hormonii necesari.
combinat cu o alimentatie adecvata si un program de antrenament corect nu cred ca e nevoie de tratamente hormonale pana dupa 60 ani sau mai bine...

#5
vinciun

vinciun

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,663
  • Înscris: 24.10.2015

View Postthe_lion, on 08 noiembrie 2021 - 18:12, said:



Pe langa asta, si antrenamentul in sine te face insulino-senzitiv, astfel nutrientii de la masa/ mesele de dupa antrenament se vor duce mai tintit catre tesuturi si mai putina glucoza din sange va fi transformata de insulina in grasime si depusa, ci mai degraba va fi dusa si depusa in muschi ca glicogen muscular.

La fel se intampla si dupa o perioada de deficit caloric, practic muschii sunt mereu mentinuti goliti, fiind in deficit arzi tot ce mananci plus din rezerve, nici vorba sa stochezi ceva. In felul asta, dupa o vreme, muschii devin "flamanzi" de glucoza, sensibilitatea la insulina se imbunatateste considerabil. Si invers, dupa o vreme de surplus caloric, cand muschii sunt mentinuti mai tot timpul incarcati, tesuturile devin mai putin sensibile la insulina. Adica nu mai vor glucoza,au destula, portile se inchid. Excesul de glucoza nu se mai stocheaza sub forma de glicogen ci se transforma in acizi grasi si pleaca spre tesuturile adipoase.

Edited by vinciun, 08 November 2021 - 18:41.


#6
Kean

Kean

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,883
  • Înscris: 14.09.2016

View Postvinciun, on 08 noiembrie 2021 - 18:40, said:

,Excesul de glucoza nu se mai stocheaza sub forma de glicogen ci se transforma in acizi grasi si pleaca spre tesuturile adipoase.

Glucoza nu se stocheaza ci este prelucrat de ficat si merge mai departe spre organe pentru alimentare cu energie.Fructoza e cea care nu poate fi prelucrata de ficat si se transforma in grasime adipoasa.
De aceea vezi atitia copiii grasi pe strada pentru ca majoritatea alimentelor sunt facute cu fructoza (fiind foarte ieftina) pe care ficatul le arunca direct la gunoi sub forma de tesut adipos.

#7
vinciun

vinciun

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,663
  • Înscris: 24.10.2015
Ce povesti insiri tu aici? E fix invers. Fructoza e prelucrata de ficat ca sa poata fi utilizata.

Glucoza merge spre tesuturi si poate fi utilizata ca si sursa de energie imediata sau dupa caz stocata sub forma de glicogen.

#8
vinciun

vinciun

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,663
  • Înscris: 24.10.2015
Pe tema sunt foarte multe dezbateri in domeniul on line. Unul dintre cei mai importanti guru pentru intermittent fasting e Ori Hofmekler care a pus pe piata Warior Diet. De mentionat ca el nu-i vreun culturist, e mai degraba genul soldat bine facut si definit, fara fi masiv. Chiar si Chad Waterbury ( caruia ii urmez  multe sfaturi) a adoptat o dieta asemantoare, chiar el spune ca e bazat pe warior diet, in care recomanda doar o masa seara si atat. Insa spre deosebire de Warior diet el recomanda o multime de suplimente pe parcursul zilei,chiar si pudra proteica de zer pentru acei care considera ca-i foarte important sa-si mentina masa musculara. Adica recunoastz si el ca se pierde masa muscalara cand nu mananci nimic, e destul de logic.

Ori Hofmekler.

Pe forumuri s-a dezbatut si rasdezbatut tema asta.

Un exemplu:
https://www.superphy...topic39861.html

E si asta un instrument mai mult sau mai putin eficient. Cineva a invatat sa-l manuiasca si sa obtina rezultate ( The Lion) foarte bine pentru el. Eu am invatat sa manuiesc alt instrument.

Edited by vinciun, 08 November 2021 - 21:26.


#9
the_lion

the_lion

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,489
  • Înscris: 04.05.2007
Si tipul din clipul din primul post arata foarte bine.
A fost gras la un moment dat...apoi a decis sa isi schimbe stilul de viata, a trecut catre intermittent fasting si keto (dar nu mereu).
@vinciun, am zis, daca vrem un fizic clasic de culturist, e clar ca nu este metoda cea mai usoara si nici cu rezultatele cele mai bune.
Daca insa te intereseaza si sanatatea, atunci merita sa fie luata in seama. Si nu trebuie sa faci IF mereu mereu, poti schimba....chestia este ca te ajuta sa pastrezi o flexibilitate metabolica.
Stiu ca tu esti pe la 35 ani...o sa vezi ca odata cu inaintarea in varsta lucrurile se mai schimba. Chiar daca acum tolerezi bine un regim relativ high carbs, dupa o varsta vei vedea ca nu mai merge ca la 20 ani. Acum 10 ani nici eu nu ma gandeam la astea...dar incepi sa te gandesti cand le vezi pe pielea ta.

Pentru mine acum masa musculara in exces nu mai este o prioritate. Odata cu asta, fiind relativ gurmand din fire, imi convine cumva restrangerea intervalului de hranire, pentru ca pot avea satisfactia unei mese mai bogate. Si totusi gurmand fiind, nu am nicio problema in a sta nemancat cu orele, am un f bun autocontrol. Si IF vine cumva natural in directia asta, pt ma ma intereseaza totusi si un oarecare control al greutatii.
A nu se intelege ca mananc ca un spart. Am grija ce si cat mananc, intr-adevar prima data se aplica balanta calorica.
Chestia este ca pe IF pot manca un pic mai mult dpdv calorii, imi pot mentine greutatea mancand cca 2400 calorii pe zi (fara zilele in care fac mai mult cardio, atunci mai compensez un pic caloriile), pe cand daca as manca de 4 ori pe zi, incep sa ma ingras de pe la 2200 calorii. Crede-ma ca am monitorizat f strict chestia asta, mancand fix aceleasi meniu si facand acelasi nivel de efort fizic.
Aa, si inca ceva, nu sunt pe keto sau low carb...am 40% carbs, 30% proteine si 30% grasimi.

Si nu stau mereu mereu pe IF, acum de exemplu mananc normal pt ca programul nu imi prea permite sa integrez antrenamentul pe intermittent fasting...as putea, dar as avea doar o masa dupa antrenament si apoi fasting si nu imi merge bine asa. Imi merge mult mai bine cand ma antrenez la sfarsitul perioadei de fasting, apoi pot avea un shake plus alte 2 mese in intervalul de mancat.

Thomas DeLauer

Attached Files


Edited by the_lion, 08 November 2021 - 21:54.


#10
vinciun

vinciun

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,663
  • Înscris: 24.10.2015
Si zici ca e natural asta in poza 2? Eu am dubii.

Acum referitor la ce spuneai ca esti gurmand. Vezi, suntem diferiti. La mine e invers, nu pot manca mult la o masa, iar in ultima vreme chiar nu-mi place sa mananc mult. Mananc destul de putin la o masa pentru corpul meu, in schimb la maxim 3 ore iar mi-e foame. Astfel prefer sa mananc mese mici si dese, ca sa nu provoc vreo indigestie, sa am abdomenul plat si sa ma simt in forma. Cum mananc mai mult ma pomenesc ca ma umflu, imi sta mancarea ca un pietroi, discomfort etc. Cunosc persoane ca tine, tatal mei si cumnatul asa-s. Ei pot manca un urs la o masa si dupa aia jumate de zi nu au treaba, sau chiar o zi. Dar nu se compara abdomenul meu cu al lor.

Chiar si din punct de vedere al sanatatii studiile arata ca nu e niciun beneficiul, vezi ca am pus si un link. In orice caz e controversata tema, se vede ca depinde de la persoana la persoana. Argumentul tau despre varsta nu tine, nimeni nu te impiedica sa adaptezi portiile, nu esti obligat sa mananci ca in tinerete. E clar ca la batranete nu-i ca la tinerete, indiferent ce ai face, nu exista remedii minune. O data cu varsta iti vine tot mai greu sa pastrezi muschii si sa mentii grasimea redusa astfel ca ori accepti un pic de burta ( ce  nu e de dorit)  ori sacrifici din muschi ca sa mentii stratul de grasime redus.

#11
stalker2142

stalker2142

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,697
  • Înscris: 29.10.2017

View Postvinciun, on 08 noiembrie 2021 - 22:22, said:

Si zici ca e natural asta in poza 2? Eu am dubii.

Si Greg Doucette si-a pus intrebarea asta, a facut si un clip unde da din maini si zbiara :)

#12
sandu222

sandu222

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,854
  • Înscris: 06.10.2008

View Poststalker2142, on 08 noiembrie 2021 - 22:45, said:


a facut si un clip unde da din maini si zbiara Posted Image

In toate face la fel :)  dar macar ramane o concluzie de pe urma lui.

#13
sandu222

sandu222

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,854
  • Înscris: 06.10.2008
Legat de subiect, eu vad situatia cam asa: daca ai 25-30 de ani si esti in forma buna de tot, cum e Vinciun acum de exemplu, eu nu m-as gandi nici o secunda la IF. Si o sa spun imediat de ce.
Daca ai 40-45-50 de ani, si inca iti mai place sa tragi la sala, dar mai ai si unele probleme, de timp, de alimentatie, de sanatate etc atunci poti alege IF. S-ar putea per total sa fie mai multe beneficii. La 45 de ani a cam trecut "tineretea", nu mai ai nimic de dovedit, esti realizat, esti un om responsabil cu familie si....s-ar putea sa "te doara in paispe" daca pierzi si 2kg de musculatura. Ai alte prioritati si e posibil sa ai mai multe avantaje daca faci cycling (cum face The_Lion) sau mers pe munte (ca Overseas) dacat sa tragi ca "disperatul" zi de zi la sala.
Adica si daca se inchid salile, sau e o zapada mare si stai acasa, te cam doare la basca, pe cand pentru Vinciun e "Urgenta Nationala" :D

#14
the_lion

the_lion

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,489
  • Înscris: 04.05.2007

View Postsandu222, on 09 noiembrie 2021 - 17:26, said:

In toate face la fel Posted Image  dar macar ramane o concluzie de pe urma lui.

in unele clipuri esti si prost si rautacios, iar in altele se contrazice flagrant.

De ex, a avut un clip in care a discutat despre autofagy...si exact asta pretindea acum 2 ani: el e culturist, il intereseaza masa musculara, a acceptat sa se dopeze toata viata lui in scopul asta, deci este ceva asumat pentru cei ca el, il doare in cur de sanatate si longevitate (ca daca nu il durea atunci nu se dopa intens cu de toate, de la steroizi la hormon de crestere sau SARMS), bla bla bla.
Zilele trecute a facut un clip despre moartea lui Shawn Rhoden si zice cam pe dos, ca totusi sunt prea multe riscuri, ca de ce sa iti risti viata pentru 50 la brat, etc. Pai ce-ai facut bobitza? Iti mananci rahatul pe care l-ai deversat pe net acum 2 ani?

Nu zic ca nu zice bine multe chestii, se vede ca are o tona de experienta...dar prea crede ca totul se invarte in jurul lui. In realitate, a fost doar un culturist mult prea mediocru pentru toate riscurile pe care si le-a asumat...si care face mai multi bani acum din youtube decat intr-o cariera intreaga de dopat. Chestia este ca tocmai pe acest principiu se leaga de altii, cum intr-adevar s-a luat si de Delauer asta, ca este fake naty, ca da numai sfaturi proaste, etc. Ceea ce il macina profund este insa si invidia, pentru ca mereu se intoarce la milioanele de subscriber-i pe pe YT ale altora.

Edited by the_lion, 09 November 2021 - 18:44.


#15
sandu222

sandu222

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,854
  • Înscris: 06.10.2008

View Postsmoke, on 08 noiembrie 2021 - 18:39, said:


combinat cu o alimentatie adecvata si un program de antrenament corect nu cred ca e nevoie de tratamente hormonale pana dupa 60 ani sau mai bine...

Daca te ajuta corpul si daca ai si avut grija pana la anii aia poate. Altfel... nu vei mai fi potent, de exemplu, ca la 20 de ani decat cu pastile. Sau nu vei arata ca Rocky decat cu hormoni. Depinde ce asteptari ai.

View Postthe_lion, on 09 noiembrie 2021 - 18:34, said:

In realitate, a fost doar un culturist mult prea mediocru pentru toate riscurile pe care si le-a asumat...si care face mai multi bani acum din youtube decat intr-o cariera intreaga de dopat.

Cam asta e sinteza a ceea ce reprezinta Greg. Si nu numai el ci si multi altii(Deiu, Marasoiu, Panda si toti pe care ii critica el etc). S-au dopat dar nu au ajuns ca Ronnie Coleman, nici macar ca Dexter.
Era un clip in care 2 uriasi(de aia cu 55 in brat si 125kg dar totusi fara succes enorm pe scena) ii dadeau o replica lui Greg, practic l-au facut de kkt, cu faze de genu "nu credeam ca poti fi culturist PRO la 85kg" poate il gasesc sa-l postez aici.

#16
smoke

smoke

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,741
  • Înscris: 08.10.2004
e clar ca nu ai aceleasi rezultate/energie/potenta ca in tinerete, dar nici sa te arunci in tratamente hormonale prea devreme nu e bine. acu depinde si ce asteptari ai..cum ai zis :)

#17
sandu222

sandu222

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,854
  • Înscris: 06.10.2008

View Postsmoke, on 09 noiembrie 2021 - 21:36, said:

e clar ca nu ai aceleasi rezultate/energie/potenta ca in tinerete, dar nici sa te arunci in tratamente hormonale prea devreme nu e bine. acu depinde si ce asteptari ai..cum ai zis Posted Image

Se zice (nu stiu daca e adevarat, cred ca se poate cauta) ca in USA(si alte tari super civilizate) exista o adevarata industrie a TRT si hormon HGH pentru barbatii trecuti de 40 de ani, se duc la doctor ca la  market. Cica asta e viitorul.

#18
smoke

smoke

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,741
  • Înscris: 08.10.2004
cam asa am auzit si eu :)))

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate