Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Playlist melodii radio - unde?

P0335 senzor arbore cotit - senzo...

Avocatul Poporului vs European Om...

Recomandari firme pentru draperii...
 Receptie Eutelsat 5 West. Este po...

Poti receptiona semnal de la mai ...

Cabluri HDMI 2.1 de 4m-5m care sa...

Zoom comparat cu Google Meet
 Monitor/Display wireless?

Pornire greoaie dupa cateva zile ...

De la un proiect scris in python ...

Audi A4 B9 quattro 190 CP!
 Tepari la pariuri pe TikTok

Banca imi cere justificativ fondu...

schema pcb ELECTRA CIM150 PAS

Probleme stomac
 

Achiziții auto la romani

* - - - - 4 votes
  • Please log in to reply
82 replies to this topic

#19
Ahasverus

Ahasverus

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,360
  • Înscris: 22.10.2006
Asta cu el are BMW X/56 (clasic) și sta în garsoniera e ca în poanta aia: are bani, e frumos, are mașină scumpa și gagica, deci e impotent.

E o exagerare, pentru ca adesea bolidul care acum 4 ani a costat 100 000 Eur, acum mai costa 40 000 EUR, și dacă îl mai de la dauna totala și ți-l fac băieții, dai pe el 25 000 eur.

Da, e jale cu mașinile dauna totala.
Prea putini folosesc servicii gen Car Vertical (dar si acolo adesea nu găsești date).
Personal am avut o dauna totala la o mașină luată de o luna.

Am preferat sa primesc banii, am păstrat epava și făcută In afără reprezentantei m-a costat MULT mai putin refacerea. Mașină merge și acum fără probleme, în familie.
La reprezentanta doar un far era 8000 eur!

Problema este cat de praf e mașină înainte de a fi reparata.

#20
waterman

waterman

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 28,372
  • Înscris: 17.05.2004
Mie mi-e milă de oamenii care cred ca sunt mai cumva pentru ca posedă chestii.
Trist ...

#21
Adm

Adm

    Property Caretaker

  • Grup: Administrators
  • Posts: 24,111
  • Înscris: 22.05.2003
@Courage - luam eu masina, dar m-ai convertit pe EV!
Tu esti de vina!

#22
SpeedDemon

SpeedDemon

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,019
  • Înscris: 18.05.2009
Mai e o categorie și mai tristă, aia pe care ii roade ce face altul sau ce mașină își ia, și mai grav, ne povestese cat de genial ii el sărind din mașină nouă în mașina nouă înghițind grosul deprecierii. Geniul e sa nu pierzi deloc/sa ieși pe plus când vinzi mașina peste ani. Îs pasionat auto dar mi se pare aberant sa pierd bani la o mașină și totuși foarte multi oameni care văd mașina cum vad eu aragazul totuși pierd sume aberante la ele.

Loganul nu are ce căuta pe aria auto, ăla e pt aria agricultura fiind un soi de motocultor.

#23
sebulbus

sebulbus

    cereal killer

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 25,893
  • Înscris: 03.12.2005

View PostCourage, on 03 noiembrie 2021 - 21:10, said:

Hahaha!

De cateva ore am pus o masina la vanzare (LR Evoque).
Am primit 3 mesaje, iar rezumatul e urmatorul:





Eu am parte de capatul opus al spectrului. Ala caruia ii zic de ce-i mai ieftina cu 5-10k decat tot ce si-a mai pus el in lista cu mai multi km si mai putine dotari si-mi spune ca stie el sigur ca la banii aia isi ia una "tipla". Pana sa ma plictisesc de chestia asta i-am rugat sa-mi rada in nas cand o gasesc, dar inca mai am de asteptat pana sa vina vreunul s-o faca.

Asta se intampla in principal pentru ca oamenii n-au luat in viata o masina noua si nu au habar de la ce sume pleaca si cat e deprecierea. Eventual mai sunt unii care-s convinsi ca 3 ani vechime = 50% depreciere din oficiu, fara sa faca diferente de rulaj/dotari/marca etc.

#24
SpeedDemon

SpeedDemon

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,019
  • Înscris: 18.05.2009
Pai cam asta e o realitate destul de concretă, se poate și mai rău de 50%. Situația actuală a covidului și a crizei de semiconductori nu o sa țină la nesfârșit și mașinile banale o să pice la preț din nou.
Și să am 100k euro pt o mașină, tot sh de 3 ani sub 50k km asi lua. Pnm își cumpără lumea Bugatti sau Koenigsegg sh și vin unii ajunși că și-au luat Kuga, Tucson sau alte mașini destul de triste de noi.
Mai multa tristețe, imagineaza-ti sa comanzi o mașină nou nouța, sa o aștepți 6+ luni și să vina in ceva culoare banala, alb negru gri că atâta imaginație ai avut.

Edited by SpeedDemon, 03 November 2021 - 22:01.


#25
connectorxp

connectorxp

    Avid mountaineer.

  • Grup: Moderators
  • Posts: 14,898
  • Înscris: 14.11.2004
Mai trist decat Uranus Grau sau cum se numeste "grundul" ala vandut pe post de vopsea de VAG nu exista in materie de culoare, macar albul este rezistent la soare.

#26
sebulbus

sebulbus

    cereal killer

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 25,893
  • Înscris: 03.12.2005
Nardo grey? Mie mi se pare foarte misto culoarea aia. As vopsi oricare din masinile pe care le am asa daca as gasi fraierul care sa dezechipeze un milion de trimuri.

#27
Fane

Fane

    cipat

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 28,210
  • Înscris: 05.06.2002

View PostSpeedDemon, on 03 noiembrie 2021 - 21:35, said:

Loganul nu are ce căuta pe aria auto, ăla e pt aria agricultura fiind un soi de motocultor.
am avut loganul de 6k € fix, l-am tinut 5 ani timp in care nu mi-a facut absolut nici o problema, n-am schimbat nimic pe el inafara de consumabile si cand l-am dat nu necesita nici o reparatie. 5 ani i-am dat cheie si m-am tot dus. adevarat ca nu da el chilotii jos de pe nici o gagica si sunt de acord ca daca-ti permiti mai mult se deschid posibilitati mai bune, dar eu la aceiasi bani ma duc fara sa stau pe ganduri si iau Logan, de sh nici nu vreau sa aud. m-am saturat sa trebuiasca sa fiu prieten cu mecanicii si sa ma rog de ei "sa ma primeasca". rablamente in care n-ai baza sa te pornesti la drum lung cu familia in ele nu-s masini, sunt cocalarisme pe roti.

Edited by Fane, 03 November 2021 - 22:16.


#28
Ahasverus

Ahasverus

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,360
  • Înscris: 22.10.2006

View Postconnectorxp, on 03 noiembrie 2021 - 22:07, said:

Mai trist decat Uranus Grau sau cum se numeste "grundul" ala vandut pe post de vopsea de VAG nu exista in materie de culoare, macar albul este rezistent la soare.
Am alergie la acel gri lucios.

Tin minte prin anii 80, Daciile veneau doar gri, ca nu mai aveau acces la valuta de pigmenti.

#29
JurasikMan

JurasikMan

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,289
  • Înscris: 30.10.2006
Abordare gresita asta cu " Romanul nu vrea Logan". Cand au aparut pe piata , Loganul, Dusterul , preturile erau in alte intervale. Intre timp lucrurile s-au schimbat. Dar , cu exceptia motoarelor , restul a ramas la fel de prost, sau mai prost  . Scaune oribile, materiale oribile , tehnologie din Epoca de Piatra . Am ramas uimit ce jeg de unitate media este dotarea de varf la cel mai scump Duster. Trei butoane ca de mixer de bucatarie , o calitate video de camera de marsariere chinezeasca piratata . Asa ca , Dacia nu mai este acea varianta " inteligenta " pentru ca era noua si ieftina si cu garantie. Calitatea fabricatiei a scazut constant de la aparitia modelelor . La masinile autohtone doar preturile au crescut , in rest , calitatea , dotarile , toate au scazut. nu mai preprezinta o varianta " desteapta " reprezinta un cumul de regrete la un an dupa ce le cumperi . Problema cu masinile din vest nu este ca au rulaje mari. Problema este ca romanii nu stiu cat valoreaza si le iau la preturi mult peste valoarea lor reala. Ca daca cumperi un Passat din 2015 cu 300.000 km , si in loc sa musti ca boul un pret de 10.000 euro , dai pe el cat face , adica 4000 , de restul poti sa o faci masina ....DPF nou , injectoare noi , turbina noua , pompa de inalte noua , kit ambreiaj nou . Si ai masina in 10.000 euro. Dar cand esti prost si dai pe ea de doua ori si jumatate cat face , restul ce ai de investit in ea este placerea ta . Piata auto isi face singura legile. Ea se raporteaza la impresiile prostilor , ca aia destepti nu cumpara masini din targ , aduse de samsari in tari straine . Alegerea este emotionala , nu rationala , asa cum oamenii fac in orice alt domeniu . Nu vei convinge niciodata un tanar care vrea BMW ( vechi ,ciur , facut din doua taiate pe lung ) , ca un Hyundai nou de banii aia este o afacere mai buna. si daca ar fi constient de costuri , sa stie ca nu merge decat o data la mare si o data la munte cu ea intr-un an de zile, ca in rest sta stricata ....si tot nu isi ia Hyundai sau Renault . Alegere emotionala .
O alta problema o constituie patura de mijloc subtirica. Masinile noi si mai de firma se cumpara in tarile cu apa calda in leasing sau credit bancar. DAca ai patura de mijloc numeroasa ,  sunt destui care au siguranta locului de munca . Daca nu exista asta , oamenii se indreapta spre ceva platit cash din economii , ca nu stiu sigur ca pot duce leasingul pana la final si pierd banii . Si este corect .

#30
wiseguy76

wiseguy76

    just don't

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,206
  • Înscris: 24.05.2006
O urmaresc pe fosta mea prietena din liceu pe fesbuc, si ma amuza cum ea si cu barba-su fac poze cu copilu pe la gratare, iarba verde, munte, etc, si cum, de fiecare data, gasesc o pozitie strategica din care sa se vada si botul la Passatul lor 2014 albastru, curat lacrima, si cu numar preferential :)))

#31
sebulbus

sebulbus

    cereal killer

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 25,893
  • Înscris: 03.12.2005

View PostJurasikMan, on 03 noiembrie 2021 - 22:45, said:

Problema este ca romanii nu stiu cat valoreaza si le iau la preturi mult peste valoarea lor reala. Ca daca cumperi un Passat din 2015 cu 300.000 km , si in loc sa musti ca boul un pret de 10.000 euro , dai pe el cat face , adica 4000 , de restul poti sa o faci masina ....DPF nou , injectoare noi , turbina noua , pompa de inalte noua , kit ambreiaj nou . Si ai masina in 10.000 euro.

Imi pare rau, dar bati campii. Nu stiu cat costa un din ala, macar, dar daca dai atat pe ea e pentru ca atat valoreaza pe piata, acolo se intalneste cererea si oferta. Inchipuirile astea ca daca nu ar da altii atat, vii tu cu o oferta bomba sunt exact asta, inchipuiri.
Dimpotriva, romanii reusesc sa isi ia cu *doar* atat masini care noi costa ceva mai mult pentru ca ajung la un rulaj considerabil care le face un pariu riscant pentru tarile cu venituri mai mari, care pur si simplu au pretul la manopera suficient de aproape de pretul unei noi rate incat e no brainer sa aleaga una noua.

#32
andreic

andreic

    Very OLD Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 122,521
  • Înscris: 07.02.2003

View Postwiseguy76, on 03 noiembrie 2021 - 22:46, said:

O urmaresc pe fosta mea prietena din liceu pe fesbuc, si ma amuza cum ea si cu barba-su fac poze cu copilu pe la gratare, iarba verde, munte, etc, si cum, de fiecare data, gasesc o pozitie strategica din care sa se vada si botul la Passatul lor 2014 albastru, curat lacrima, si cu numar preferential Posted Image))
Frumos, fiecare cu ce pretuieste... bine ca nu e cazan nemtesc Posted Image
Acu se poarta albastru-spring, aia usor vernil.

Edited by andreic, 03 November 2021 - 23:08.


#33
Fane

Fane

    cipat

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 28,210
  • Înscris: 05.06.2002

View PostJurasikMan, on 03 noiembrie 2021 - 22:45, said:

Am ramas uimit ce jeg de unitate media este dotarea de varf la cel mai scump Duster. Trei butoane ca de mixer de bucatarie , o calitate video de camera de marsariere chinezeasca piratata . Asa ca , Dacia nu mai este acea varianta " inteligenta " pentru ca era noua si ieftina si cu garantie.
principala caracteristica a unei masini e sa-ti mute fundul din punctul A pana-n punctul B, tie si familiei tale fara sa-ti faca probleme pe drum. cand caracteristica asta-i indeplinita poti sa treci la altele (conditie sine-qua-non). daca faci concesii la conditia asta ca sa ai briz brizuri atunci esti roman average...

#34
vrajitoruldinoz

vrajitoruldinoz

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 32,611
  • Înscris: 21.06.2016

View PostAhasverus, on 03 noiembrie 2021 - 20:40, said:

1. Cei care știu ce mașină vor și o iau.
Ăștia sunt mult mai putin influențați de preț, de aceea mașinile premium gen BMW/Mercedes/Audi se vând destul de repede.

Astia sint de fapt cei mai prosti, La veniturile si averile acumulate din Romania masinile premium ar trebui sa fie ca si inexistente. Romania e o tara saraca cu o lipsa cronica de capital care ineaca intiativa privata si firmele locale, dar in schimb romanii baga banii in sclipiciuri, masini premium, eventual SH, in fata garsonierelor din cartiere muncitoresti in loc sa investeasca banii in lucruri care prdouc alti bani. Sint ca negriii din stadupul lui Chris Rock, aia dau toti banii pe spinning rims.
O masina trebuie sa coste un fie mic din venituri/avere.

View PostSpeedDemon, on 03 noiembrie 2021 - 22:00, said:

Mai multa tristețe, imagineaza-ti sa comanzi o mașină nou nouța, sa o aștepți 6+ luni și să vina in ceva culoare banala, alb negru gri că atâta imaginație ai avut.

Tu nu stai inauntru cind conduci? ce conteaza ce culoare e? Albul e practic, e gratis, e vizibil de departe, nu se incinge asa rau, tine la mizerie. Am avut o data in viata masina neagra, mare prsotie, de atunci am numai albe.

Edited by vrajitoruldinoz, 04 November 2021 - 04:12.


#35
mariovrs

mariovrs

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,393
  • Înscris: 27.09.2013

View PostAhasverus, on 03 noiembrie 2021 - 20:48, said:

Eu fac parte din categoria care și-o cumpara de la dealer, pe comanda, cu toate jucăriile posibile.

Secretul este sa o vinzi pana apare un model nou/facelift.

Bravo bre.. A venit un boss sa certe pe toata lumea, ca de ce, nu ne luam tot la 3 ani,masina noua. Posted Image Sau de ce nu luam numai Loganuri.
Si bossul asta, nici nu poate dormi noaptea, ca vecinul din garsoniera are X6 SH, iar el doar Megane nou, pe care trebuie sa-l vanda repede. Ca apare face-lftul luna viitoare si pierde 500 de euro.

Edited by mariovrs, 04 November 2021 - 05:50.


#36
ericmario

ericmario

    Fenomembru

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 39,921
  • Înscris: 14.12.2007

View Postmariovrs, on 04 noiembrie 2021 - 05:48, said:



Bravo bre.. A venit un boss sa certe pe toata lumea, ca de ce, nu ne luam tot la 3 ani,masina noua. Posted Image Sau de ce nu luam numai Loganuri.
Si bossul asta, nici nu poate dormi noaptea, ca vecinul din garsoniera are X6 SH, iar el doar Megane nou, pe care trebuie sa-l vanda repede. Ca apare face-lftul luna viitoare si pierde 500 de euro.
"La reprezentanță doar un far era 8000 de euro."

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate