![]() |
Chirurgia spinală minim invazivă
Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical. Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale. www.neurohope.ro |
Oxigenul in cantitate mare arde plamanii?
Last Updated: Nov 04 2021 13:24, Started by
JustXXL
, Nov 03 2021 19:08
·
0

Posted 03 November 2021 - 19:08

Salut!
Am citit pe un site cam ciudatel ca omul necesita 4 litri de oxigen pe minut. Daca se administreaza 15 litri pe minut, se ard plamanii? Multumesc! |
Posted 03 November 2021 - 19:21

Posted 03 November 2021 - 19:22

@KLMN, cred ca am citit acelasi articol ca si tine.
Nu postez link-ul, ca probabil il vor sterge moderatorii. |
Posted 03 November 2021 - 19:24

Posted 03 November 2021 - 19:24

gasesti pe google informatiii, pe wiki, nu e nevoie de site-uri ciudate si de multe ori de vina e presiunea mare cu care iti vine oxigenul ... dar la fel se poate intampla si daca bei apa sau mananci prea repede
Quote Oxygen toxicity is a condition resulting from the harmful effects of breathing molecular oxygen (O 2) at increased partial pressures. Severe cases can result in cell damage and death, with effects most often seen in the central nervous system, lungs, and eyes. Historically, the central nervous system condition was called the Paul Bert effect, and the pulmonary condition the Lorrain Smith effect, after the researchers who pioneered the discoveries and descriptions in the late 19th century. Oxygen toxicity is a concern for underwater divers, those on high concentrations of supplemental oxygen (particularly premature babies), and those undergoing hyperbaric oxygen therapy. https://en.wikipedia...Oxygen_toxicity Edited by daniel:), 03 November 2021 - 19:26. |
Posted 03 November 2021 - 19:25

Posted 03 November 2021 - 19:28

In medicina nu se administreaza bolnavilor oxigen pur - adauga in aer o concentratie mai mare de oxigen - de ce credeti ca au cerut concentratoare de oxigen pe-afara ?
Oxigenul pur oxideaza cam orice vine in ocntact cu el. |
Posted 03 November 2021 - 19:28

Daca celulele pulmonare afectate de Covid au o "permeabilitate" pentru oxigen de - sa spunem - 20% din cea normala, cat din 15l ajunge in sangele unui bolnav (fata de 4l pentru unul sanatos)? Nu ma pricep la medicina, doar un pic la aritmetica.
|
Posted 03 November 2021 - 19:31

JustXXL, on 03 noiembrie 2021 - 19:08, said:
Salut! Am citit pe un site cam ciudatel ca omul necesita 4 litri de oxigen pe minut. Daca se administreaza 15 litri pe minut, se ard plamanii? Multumesc! Vezi aici, mai pe larg: https://nurseyourown...e-relationship/ |
Posted 03 November 2021 - 19:31

Aici aveti informatii despre utilizarea oxigenului medical.
https://www.anm.ro/_...50_13.06.14.pdf Citez: "Pentru tratamentul problemelor de respiraţie datorate nivelurilor reduse de oxigen din sânge (hipoxie) sau ca stimul respirator (de exemplu în boli pulmonare, cum este BPOC): Concentraţia de oxigen va fi menţinută sub 28% şi, uneori, chiar sub 24%. În cazul sugarilor nou-născuţi, concentraţiile de oxigen pentru inhalare trebuie menţinute sub 40% şi doar în cazuri excepţionale pot fi crescute până la 100%. Trebuie utilizată cea mai redusă concentraţie posibilă de oxigen, care rămâne eficace, pentru a obţine o oxigenare adecvată. Trebuie evitate fluctuaţiile saturaţiei de oxigen." "Oxigenul poate avea efecte nocive în concentraţii mari.Acest lucru poate determina colapsul alveolelor (mici saci în plămâni), care va opri alimentarea sângelui cu oxigen.Acest lucru se poate întâmpla dacă se utilizează o concentraţie de: - 100% mai mult de 6 ore - 60-70% după mai mult de 24 ore - în a doua zi de tratament la 40-50% - sub 40% după mai mult de 2 zile." Edited by Leo2006, 03 November 2021 - 19:31. |
|
Posted 03 November 2021 - 19:32

De mult timp nu stiu de unde, stiu ca noi avem nevoie de aer cu maxim 20% oxigen. Oxigenul pur nu e sanatos pentru ca practic grabeste functiile organismului, accelereaza imbatranirea etc. Cand un om bolnav nu poate inspira acelasi volum de aer ca un om normal, atunci doza necesara de oxigen nu va fi suficienta, de aceea "infuzia" cu oxigen pur este necesara, pentru ca ocupa un volum mai mic ca aerul. Cam asta e explicatia mea simplificata.
|
Posted 03 November 2021 - 19:34

Intrebarea este: daca oxigenul in concentratie mare are efecte secundare iar absenta oxigenului in concentratie mare nu iti permite sa mentii o saturatie in oxigen compatibila cu viata, ce ai alege pentru tine?
|
Posted 03 November 2021 - 19:35

althea, on 03 noiembrie 2021 - 19:25, said:
Pentru că era offtopic. Printre altele, bineînțeles. Deci a fost mana ta... OK... Seara frumoasa.... Problema este ca-n Romania in unele spitale sunt acuzatii ca medicii de garda au trimis personalul sa dea oxigenul pe maxim, si nu a mai trecut nimeni pe la pacienti pana dimineata. Nici nu stiu cum e bine si ce e bine. Edited by SOIMMALTEZ, 03 November 2021 - 19:37. |
Posted 03 November 2021 - 19:39

Posted 03 November 2021 - 19:42

Tata avea o vorba ...orice e bun atata timp cat nu e in exces.
Hai sa auzim de bine |
Posted 03 November 2021 - 19:42

Este vreunul dintre voi medic sau macar student la Medicina?
Am postat aici pentru ca doream parerea unui medic. |
|
Posted 03 November 2021 - 19:45

Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users