Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Sokol cu distorsiuni de cross-over

Filtru apa potabila cu osmoza inv...

Kanal D va difuza serialul “...

Upgrade xiaomi mi11
 securitate - acum se dau drept - ...

Farmacia Dr Max - Pareri / Sugest...

De unde cumparati suspensii / gar...

[UNDE] Reconditionare obiecte lemn
 Infiltratii casa noua

sugestie usa interior

ANAF si plata la selfpay

Imprimanta ciss rezista perioade ...
 Garmin fēnix 7 / PRO / Saphi...

Care sunt cele mai mari regrete a...

Alfa Romeo Stelvio 2.2 jtd

Intrebari srl nou
 

Neom, orașul saudit unicat în lume, fără mașini și strazi

* * * * * 1 votes
  • Please log in to reply
64 replies to this topic

#37
Mosotti

Mosotti

    Geniu umil

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 33,295
  • Înscris: 21.04.2004
Cretinul ala isi sugruma cetatenii in propria ambasada si voi puneti botul la proiecte megalomaniace. Sinteti dusi cu pluta? :first:

#38
hero3

hero3

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 103
  • Înscris: 22.11.2018
E cretin si posibil criminal  fiindca clanul sau  e  suspectat de finantarea ISIS si Al-Qaeda:  Documents of Saudi Crown Prince's Support for ISIS, Al-Qaeda - Global ResearchGlobal Research - Centre for Research on Globalization
.......dar e  ultra-bogat si aliat al Americii.


Sau era pana la uciderea jurnalistului  si pana cand  Google Cloud, KKR & Co. L.P., Ford Motor, JPMorgan Chase, BlackRock, Uber ,  The Blackstone Group, CNN, Bloomberg, CNBC,  New York times, Fox Business Network,   Financial Times, Los Angeles Times ,  Huffington Post au incetat sa mai fie parteneri ai proiectului Saudi Vision 2030.  Inclusiv CNN a incetat sa-i mai promoveze proiectul la TV.
Dar cred ca cearta e de scurta durata.  
Cineva tot o sa construiasca orasul ala, fie in Arabia Saudita, fie in Irak fiindca trebuie sa progresam si e necesar un oras de la zero pentru a se adapta noilor tehnologii infrastructurale si poate asta ar trezi orgoliul  europenilor   de a-si aduce orasele in secolul 21, acum toate  fiind niste vagauni urbane aglomerate  si mizerabile, multe avand si acum infrastructura medievala si constructii cu arhitectura antica.
Uitati-va la Paris, Berlin, Londra, Roma, Atena, Barcelona, Bruxelles, Bucurestiul, Moscova ...au ajuns oribile, urate,  mizerabile, aglomerate si dificil de circulat  cu mix-ul medievalo-modernist.  
Inclusiv orasele americane ca Los Angeles si New York sunt cam inapoiate pentru secolul asta si dat fiind schimbarile climatice, sunt in pericolul de a fi inghitite de ape.
Macar alte orase ca Copenhaga , Praga, Amsterdam si Budapesta incearca sa se mentina traditionale, iar guvernelor lor  ar prefera sa aloce investitii pentru  construirea unor orase de la zero pe model Dubai decat sa bage bani in niste orase care nu se pot adapta in secolul 21 decat daca nu le darami.

Orase ca Shanghai sau  Tokyo construite/reconstruite de la zero sunt mult mai avantajoase, desi si alea sunt cam aglomerate si cam inapoiate.



Incidentul o sa fie uitat cat de curand,  cretinul e  print, e bogat, nimeni nu are ce sa-i faca, maxim se alege cu niste despagubiri masive pe care nu-l vor ustura la buzunar,   tacsu' e ditamai regele si  aliat al Americii,  e deasupra legii internationale, pe deasupra sunt  la mijloc afaceri cu petrol, inclusiv corectii politici  si islamofilii din occident  sunt obligati sa-l sustina fiindca insasi Arabia Saudita a bagat bani la greu in ONG-uri si miscarile activistilor progresisti.
Nu cred ca   Trump sa aiba curajul de a inceta  relatiile diplomatice cu cel mai mare partener din zona dupa Israel din cauza anturajului, mai ales dupa ce le-au vandut armament de 100 miliarde de dolari, si dupa cate acorduri au incheiat  Bush si Obama cu ei.  
Multi politicieni americani, si republicani si democrati din establishment, si lobbystii si capii  industriilor militare si energetice americane   sunt afundati in rahatul asta cu Arabia Saudita, inclusiv presa care a fost finantata de sauditi prin parteneriate.

Sunt prea multe afaceri in joc la mijloc.

Edited by hero3, 23 November 2018 - 15:13.


#39
lupini

lupini

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 23,239
  • Înscris: 29.12.2006

View PostMembruAnonim, on 21 noiembrie 2018 - 20:59, said:

Toate megastructurile si nu numai sunt construite de specialitii veniti din vest. Deci da, sunt niste paraziti arabetii. Daca nu aveau muntele de petrol sub ei si acum umblau la coada camilei.

Aşa se întâmpla şi în Norvegia: umblau după reni dacă nu avea petrol în Marea Nordului.

Adevărul e că inginerii sunt din Vest, unde au învăţat matematică venită cu ceva secole...din Est, de la arabi. Aceştia da, nu muncesc, că n-au de ce. Nimeni nu munceşte dacă-i vin bani de sus...sau de jos. Munca de subzistenţă e un...blestem pus de Creator din cauza căderii omului în păcat. Posted Image

Mie îmi place ce fac arabii: construiesc mult, foarte mult, deşi ar fi putut să bage banii la "păcănele". Şi nu doar hoteluri, ci şi destinaţii culturale construiesc. Să ne gândim la Louvre Abu Dhabi, evident, construit tot în stil futurist.

Edited by lupini, 23 November 2018 - 15:21.


#40
hero3

hero3

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 103
  • Înscris: 22.11.2018
Noua europenilor ne-ar trebui orase noi construite de la zero  care sa suporte circulatia masinilor fara sofer, rute speciale si scurte  catre spitalele de urgenta, sosele si cai ferate  suspendate,  spatii verzi si zone  de distractii si centrele financiare si culturale mai bine organizate si amenajate ca sa fie prevenita aglomeratia,  hyperloop-uri, locuinte-inteligente, drone de supraveghere si camere video mai multe,  securitate mai intarita incat fortele de ordine sa intervina mai rapid, inclusiv sa se adapteze la tehnologia robotilor.




Doar uitati-va....nu arata a tlganie sa combini arhitectura arhaica cu cea moderna ? Posted Image Posted Image Posted Image
Nu poti sa umbli in orasele astea cu masina, nici cu transportul in comun , doar la pas pe jos sau cu metroul.  
Orasele europene  par  frumoase din poze, dar impracticabile in viata reala.

Puteau sa faca ca Viena, Praga, Budapesta sau Copenhaga si sa fi ramas traditionale, fara zgarie-nori care deranjeaza peisajul urban arhaic.

[ https://i.pinimg.com/originals/1c/55/38/1c5538fc8051e8e663e82f49ee2f1858.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]
[ https://i2.wp.com/wallpapers.ae/wp-content/uploads/2014/09/Awesome-Berlin-HD-Wallpaper.jpg?fit=2880%2C1800 - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]
[ https://wallpapercave.com/wp/b56HMWB.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Edited by hero3, 23 November 2018 - 15:33.


#41
antoneea

antoneea

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 128
  • Înscris: 26.11.2018

View Postnatro, on 20 noiembrie 2018 - 01:30, said:

Neom - Wikipedia
Proiect initiat de printul Arabiei Saudite  Muhammad bin Salman
Buget: 550 miliarde de dolari
Locul: Tabuk
Dimensiune- 26,500 km2, de 33 ori mai mare ca New Yorkul
Termenul : 2025-2030
Orasul va fi independent de petrol, va avea infrastructura avansata,  podcars,  huburi de tranzit , Hyperloop,  drone, wireless si internet gratuit


[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/Tb7OveLpSzc?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]
[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/N53DzL3_BHA?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

asta daca nu se va prabusi arabia saudita pana atunci.

#42
max_01

max_01

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,403
  • Înscris: 07.02.2017
Bogatii sauditi nu pierd timpul asa că își modernizează tara, construind un oraș cu totul deosebit în lume, care ar putea fi un etalon la nivel global.
Arabia Saudită va începe construirea unui oraș eco, unicat în lume. Valoarea investiției ajunge la 500 de miliarde de dolari.

Arabia Saudită a început să lucreze la un oraș al viitorului, care va fi lipsit de mașini și drumuri și va fi alimentat cu energie 100% curată, locuitorii fiind așteptați să se mute încă din 2024.

Orașul viitorului se întinde de la munții din nord-vestul Arabiei Saudite până la Marea Roșie, grupurile de comunități agregate ale The Line vor găzdui în total până la 1 milion de persoane, conectate prin tranzit de mare viteză și "soluții de mobilitate autonomă".

Școlile, restaurantele, magazinele și alte destinații ar fi toate la o plimbare de cinci minute și "nicio călătorie nu va fi mai lungă de 20 de minute". Este o formă liniară, iar infrastructura subterană va ajuta la conservarea a 95% din peisajul natural, au spus dezvoltatorii.

Arabia Saudită va investi între 100 și 200 de miliarde de dolari în The Line, care se estimează că va genera 380.000 de noi locuri de muncă și va crește PIB-ul Arabiei Saudite cu aproximativ 48 de miliarde de dolari până în 2030.

The Line este gândită ca prima parte a Neom, un oraș-stat planificat de 500 de miliarde de dolari care ar acoperi 10.000 de mile pătrate din provincia Tabuk a Arabiei Saudite, în apropierea granițelor sale cu Iordania și Egipt.

Neom este o combinație a cuvântului grecesc neos, sau "nou", și mustaqbal, arabă pentru "viitor". Planurile includ taxiuri cu drone zburătoare, un parc de distracții în stil Jurassic Park cu dinozauri robotici și cea mai mare densitate de restaurante cu stele Michelin din lume, potrivit The Wall Street Journal.

Peisajul puternic al regiunii va fi transformat de mașini de însămânțare a norilor, cea mai mare grădină de corali din lume, nisip strălucitor în întuneric și o lună artificială uriașă care se aprinde noaptea.

Orașul se va baza pe ferme eoliene, energie solară, și tehnologie de ultimă oră, care transformă apa în oxigen și hidrogen pentru combustibil.


https://adevarul.ro/...0e47/index.html

Edited by max_01, 03 November 2021 - 15:29.


#43
Bursul

Bursul

    alias Petrov, zilier in DE

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 51,502
  • Înscris: 30.10.2003
O sa se gaseasca bere acolo? La cat de cald o sa fie ...

#44
aeon

aeon

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,487
  • Înscris: 05.08.2002
parca au mai facut un palmier de insule care stau degeaba..

#45
lucianburjuiul

lucianburjuiul

    Unserious member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,610
  • Înscris: 12.06.2010
Mai intai iti trebuie nori ca apoi sa-i insamantezi. Apa e problema lor, nu energia.

Mie nu-mi place numele. Neom. Bleah.

Edited by lucianburjuiul, 03 November 2021 - 15:53.


#46
adisz

adisz

    Targu Mures

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 24,022
  • Înscris: 07.11.2006

View Postmax_01, on 03 noiembrie 2021 - 15:25, said:

Bogatii sauditi nu pierd timpul asa că își modernizează tara, construind un oraș cu totul deosebit în lume, care ar putea fi un etalon la nivel global.

Io le sugereze bogatilor (de circumstanta) alora sa se grabeasca.Daca vine 'tomobilu electric peste tot,sursa din care si-au faurit bogatia va costa foarte-foarte putin.

#47
AztecWarrior

AztecWarrior

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,011
  • Înscris: 17.02.2020
O auzit si romanii 3 ani mai tarziu decat restul si sunt entuziasmati. Caspian Report a facut un video acum 3 ani.
[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/FE63syd6OSI?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]
Burka obligatorie pe plaja la femei, exceptie rezervatiile pentru albi, internet cenzurat ca si in China, oras inconjurat de ostili, cartierele ca si in Dubai fara nici o estetica, abia astept sa merg acolo.

#48
Sef-chenko

Sef-chenko

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,470
  • Înscris: 17.04.2006
Macar sa le faca si canalizare de data asta.

#49
omuspan

omuspan

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,986
  • Înscris: 17.07.2016

View PostAztecWarrior, on 03 noiembrie 2021 - 15:47, said:

O auzit si romanii 3 ani mai tarziu decat restul si sunt entuziasmati. Caspian Report a facut un video acum 3 ani.
[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/FE63syd6OSI?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]
Burka obligatorie pe plaja la femei, exceptie rezervatiile pentru albi, internet cenzurat ca si in China, oras inconjurat de ostili, cartierele ca si in Dubai fara nici o estetica, abia astept sa merg acolo.
Unde vad si eu orasul asta ca e numai gargara in videocilp.

#50
tytysor

tytysor

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 21,503
  • Înscris: 02.09.2006

View PostAztecWarrior, on 03 noiembrie 2021 - 15:47, said:

O auzit si romanii 3 ani mai tarziu decat restul si sunt entuziasmati. Caspian Report a facut un video acum 3 ani.
................
sigur tu stiai de acum 5 ani!

#51
Phobos

Phobos

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,039
  • Înscris: 23.09.2005
Fara masini si fara strazi... eh, interesant, eu m-as multumi momentan la noi sa dispara reclamele. De pe strazi si din media. :)

#52
modoran

modoran

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,393
  • Înscris: 08.02.2011
Populatia de rand moare de foame si emirii se lafaie in lux, vor sa-si faca si orase particulare.

#53
Kean

Kean

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,883
  • Înscris: 14.09.2016

View Postadisz, on 03 noiembrie 2021 - 15:45, said:

Io le sugereze bogatilor (de circumstanta) alora sa se grabeasca.Daca vine 'tomobilu electric peste tot,sursa din care si-au faurit bogatia va costa foarte-foarte putin.

Pai asta e si spilul ca stiu ca ca in 10-15 ani nu vor mai fi vioara 1 pe glob la fosile.Si atunci incearca sa agate cati mai multi bogati sa faca investitii in tara sa nu ramana in curu gol.As fi curios cat ar costa un aparatment in orasul ala al viitorului.

#54
AztecWarrior

AztecWarrior

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,011
  • Înscris: 17.02.2020

View Posttytysor, on 03 noiembrie 2021 - 15:55, said:

sigur tu stiai de acum 5 ani!
Urmaresc Caspian Report de cand avea 30K subscribers. Ma uit la fiecare video postat, uneori si in reluare. Acolo am auzit prima oara.
Romanii numai mimeaza inteligenta. La IQ de 82 printre cele mai mici din Europa nici nu isi dau seama ca, poate unii, mai exista si din aia, au acces si la alte informatii decat presa de rahat romana.

View Postomuspan, on 03 noiembrie 2021 - 15:53, said:

Unde vad si eu orasul asta ca e numai gargara in videocilp.
Lasa ca nu pierzi nimic. Nu sunt in stare sa termine Jeddah Tower ce trebuia sa fie prima cladire de 1 KM care au inceput-o si abandonat-o.
Plus ca nu e nimic concret doar ceva grafica pe computer care se poate schimba in functie de toane.

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate