Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Sokol cu distorsiuni de cross-over

Filtru apa potabila cu osmoza inv...

Kanal D va difuza serialul “...

Upgrade xiaomi mi11
 securitate - acum se dau drept - ...

Farmacia Dr Max - Pareri / Sugest...

De unde cumparati suspensii / gar...

[UNDE] Reconditionare obiecte lemn
 Infiltratii casa noua

sugestie usa interior

ANAF si plata la selfpay

Imprimanta ciss rezista perioade ...
 Garmin fēnix 7 / PRO / Saphi...

Care sunt cele mai mari regrete a...

Alfa Romeo Stelvio 2.2 jtd

Intrebari srl nou
 

Mituri vaccinuri anticovid si prostie urbana

* * - - - 12 votes
  • Please log in to reply
1135 replies to this topic

#1063
pasilla

pasilla

    Superior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 55,778
  • Înscris: 31.03.2012

View PostValmont43, on 12 ianuarie 2022 - 13:22, said:

Aha, pai si cate mutatii mai sufera pana scapam? Posted Image
Pana face virusul o mutare proasta. Cine poate prezice in cate mutari se intampla asta ?

#1064
tfmercedez

tfmercedez

    BUFU

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 72,548
  • Înscris: 15.06.2007

View PostValmont43, on 11 ianuarie 2022 - 14:41, said:


La fel de stupid este si recomandarea de vaccinare non-stop in conditiile in care vaccinurile nu au oprit infectarile.
Gripa spaniola a tinut cca.2 ani fara vaccin si tratamente moderne, asta de-acum cu 7 vaccinuri si alte conditii de igiena pare ca nu se mai termina....
Cum poate explica cineva anomalia asta?
da gripa spaniola a tinut din  februarie 1918 pana in aprilie 1920, si a infectat o treime din populatia lumii.  
In cazul covid, cu cazurile oficial inregistrate, nu s-a infectat nici macar 10% din populatia lumii. Worldometer a numarat aprox 315 milioane de cazuri la o populatie de cca 8 miliarde.
Probabil ca prin masurile luate, nu se face altceva decat sa se prelungeasca starea asta  generala de nasolie.  In schimb, la numarul de decese, situatia sta relativ mai bine, avem sub 6 milioane de pierderi de vieti omenesti, in contrast cu  estimarile victimelor gripei spaniole care sunt cuprinse intre 17-100 de milioane de morti.

View Postpasilla, on 12 ianuarie 2022 - 14:45, said:


Pana face virusul o mutare proasta. Cine poate prezice in cate mutari se intampla asta ?
virusii care supravietuiesc, sunt cei care sunt mai blanzi cu gazda infectata. Daca virusul isi ucide rapid gazda, se termina si cu virusul, ca nu mai are unde sa se transmita.
Asa ca singura "scapare" eate o varianta mai contagioasa dar mai blanda cu gazdele, ceea ce se pare ca este omicronul, despre care se spune ca nu mai este atat de letal ca si primele variante.

#1065
Valmont43

Valmont43

    Guru Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 15,148
  • Înscris: 22.01.2013

View Postpasilla, on 12 ianuarie 2022 - 14:45, said:

Pana face virusul o mutare proasta. Cine poate prezice in cate mutari se intampla asta ?
Nu e ciudat totusi ca nu se mai termina? Intreb si eu...
Ebola, SIDA, aviara, porcina.etc.de ce nu au suferit jdemii de mutatii si sa devina pandemii?

#1066
pasilla

pasilla

    Superior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 55,778
  • Înscris: 31.03.2012

View PostValmont43, on 12 ianuarie 2022 - 18:26, said:

Ebola, SIDA, aviara, porcina.etc.de ce nu au suferit jdemii de mutatii si sa devina pandemii?
Ebola, SIDA nu se transmit usor, in nici un caz aerogen.
Alea de gripa se transforma cateodata in epidemii/pandemii si au mutatii. Treaba e ca gripa exista de mult timp si s-a creat o imunitate de masa. In plus, anual oamenii se vaccineaza.
Sars-Cov 2 e nou, peste zeci de ani se va configura o imunitate de masa si pentru el.

Edited by pasilla, 12 January 2022 - 18:38.


#1067
oaspetele

oaspetele

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 31,912
  • Înscris: 31.03.2003
Nenea Valmont, io zic sa te lasi la mana ta.

Quote

HIV are abilitatea de a suferi ușor mutații, in mare parte datorate erorilor revers transcriptazei, care introduce o mutație aproximativ la 2000 nucleotide. Această rată de mutație ridicată, determină rezistența HIV-ului la atacul sistemului imunitar, capacitatea sa citotoxică este crescută și poate rezista la terapia medicamentoasă

Quote

Mutațiile și rezistența la tratament
Impactul mutațiile genomice ale virusului Ebola asupra eficienței tratamentelor experimentale ce conțin secvențele virusului Ebola a fost evaluat într-un studiu recent publicat de cercetători de la Harvard, Maryland și MIT în mBio, la 20 ianuarie 2015. ARN-ul interferent mic (SiARN) și oligomerii morfolino-fosforodiamidați (OMF) țintesc transcrierea genelor L, VP24 și/sau V35 ale genomului EBOV, iar imunoterapia pasivă bazată pe anticorpi sau pe un cocktail de anticorpi (ZMapp) au ca ținta epitopii EBOV. Ei inhibă pe termen scurt replicarea virusului: SiARN țintește transcrierile virale pentru degradare, OMF blochează translarea, iar imunoterapie pasivă neutralizează virusul, permițând gazdei să producă un răspuns imun eficient împotriva patogenului viral. Zece mutații ale virusului Ebola au modificat secvența siturilor de legare a anticorpilor monoclonali: (MAb) 13F6, MAb 1H3, MAb 6D8, MAb 13C6 si a țintelor SiARN EK-1, VP24 și VP35. Unele mutații pot avea un impact negativ asupra eficienței agenților terapeutici experimentali. Siturile de legare pentru agenții terapeutici experimentali bazați pe SiARN și OMF au fost create cu ajutorul unor secvențe virale derivate din tulpina Ebolavirusului Zair (EBOV) care a cauzat epidemia de Ebola din Zair (Congo) în 1976 . De atunci virusul Ebola s-a schimbat și continuă să se schimbe. Anticorpii monoclonali folosiți pentru imunoterapia pasivă din ZMapp au fost creați cu ajutorul glicoproteinei tulpinii EBOV care a produs epidemia de Ebola din Kikwit în 1995. Virusul utilizat pentru testarea eficienței tratamentelor în studiile postexpunere, a fost cel care a provocat epidemia din Kikwit. Epidemia de febră hemoragică Ebola din Africa de Vest din 2014-2015 a fost provocată de tulpina Makona a virusului Ebola (EBOV/Mak). Între tulpina actuală Makona a virusului Ebola și cea din Kikwit au fost identificate 640 de polimorfisme uninucleotidice. Patru mutații au fost localizate în regiunea de legare a agenților terapeutici experimentali siRNA sau OMF, iar 21 mutații induc schimbări nonsinonimice în epitopii recunoscuți de anticorpii monoclonali din cocktailurile de imunoterapie pasivă (ZMapp). Niciunul dintre polimorfismele uninucleotidice descoperite nu a fost asociat cu rezistența virusului Ebola la tratament. S-a demonstrat că 18 dintre modificări sunt tolerate de cocktailul ZMapp, care are o afinitate de legare crescută față de secvența glicoproteinei tulpinii Makona, ceea ce minimizează potențialul impact al mutațiilor.

Quote

Gripa aviară este o boală infecțioasă a păsărilor cauzată de mutația virusului gripal de tip A, subtipurile H5 și H7. Boala care a fost descoperită acum mai mult de 100 de ani în Italia și s-a răspândit în întreaga lume. Toate păsările sunt predispuse la infecție cu gripă aviară, deși unele specii sunt mai rezistente la infecție decât altele

Quote

Gripa tip A(H1N1), numită și gripa porcină, gripa mexicană, sau gripa nord-americană, este o boală provocată de virusul gripei A subtip H1N1 care a izbucnit în Mexic în luna aprilie 2009 și a evoluat ca o pandemie, răspândindu-se în întreaga lume. Deși a fost o boală gripală ușoară și cu mortalitate relativ scăzută, de la declanșarea sa în aprilie 2009 și până în august 2010, pandemia a provocat între 150.000 și 575.000 de decese în lume[1].

Zeci de state din întreaga lume au izolat la bolnavii de gripă infectați cu virusul A(H1N1). Oficialitățile medicale au raportat o boală gripală relativ ușoară, cu febră moderată, curbatură și afectarea organelor respiratorii superioare (naso-faringelui), mai rar cu exprimări gastro-enterice, cu rare tendințe de complicații.
Letalitatea - în general, prin insuficiență respiratorie acută - a intervenit la persoanele compromise imunitar, stresate, cu rezistența slăbită succesiv unor boli cronice, etc., dar, spre deosebire de celelalte gripe sezoniere, grupa de risc a cuprins și tineret, femei gravide și persoane cu sindrom metabolic, obezitate.
Din teama de o posibilă schimbare a edificiului antigenic viral[3], în 11 iunie 2009 OMS a decis ridicarea gradului de pandemie la nivelul maxim de 6, ceea ce însemna că pandemia este inevitabilă[4][5].
Datele centralizate de la sfârșitul lunii decembrie 2009 indicau apariția unor tulpini virale cu mutația H274Y, care le conferă rezistență față de tratamentul antiviral cu oseltamivir[6].

Analiza structurii genetice virale
Indiciile inițiale sunt mai mult estimări, provenite din studierea structurii genetice a virusului și prin comparația cu informațiile deținute cu privire la alte virusuri gripale cunoscute.
Vor trece săptămâni sau chiar luni până la o analiză biologică solidă, care să descopere potențialul virusului H1N1. Ceea ce ne arată acest început de epidemie este dificultatea de a prezice potențialul pandemic al tulpinilor gripale noi. În curând, Wellcome Trust Sanger Institute din Cambridge va începe secvențierea genetică a virusului și va monitoriza orice mutație sau schimbare cu potențial agresiv.
Însă, există un aspect, care aduce o rază de speranță în privința potențialului pandemic al virusului H1N1. Acesta constă în faptul că, până acum, nu s-a descoperit nimic neobișnuit în nucleoproteina virusului, numită NS1, care este legată de puterea răspunsului imun pe care-l produce virusul. În cazul unor virusuri patogene, proteina NS1 inițiază o furtună a citokinelor, o reacție imună severă, ce poate fi fatală chiar și pentru persoanele tinere și sănătoase.

Acțiuni riscante ale populației
Conform unor surse[18][19][20], unii părinți din Marea Britanie au organizat așa-numite „petreceri de gripă porcină”, unde își duceau copiii în apropierea persoanelor afectate de gripa pandemică în speranța că copiii se vor infecta de boală dobandind imunitate naturală înainte ca virusul să se transforme printr-o mutație într-unul mai periculos. Această acțiune a fost considerată foarte riscantă de autoritățile sanitare britanice.


#1068
Valmont43

Valmont43

    Guru Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 15,148
  • Înscris: 22.01.2013
Pasilla a dat un raspuns care chiar e de laudat, in schimb colegul oaspetele a scris o intreaga polologhie cu definitii fara sa raspunda punctual.

#1069
noris08

noris08

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,570
  • Înscris: 28.12.2005
Pai nu le citi!
Așa ai ocazia sa repeți aceleași întrebări si mâine si poimâine.

#1070
oaspetele

oaspetele

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 31,912
  • Înscris: 31.03.2003
Poi Pasilla ti-a explicat de ce nu vorbim de pandemie in cazul acestor virusi (bine, explicatia nu e exhaustiva) iar eu ti-am aratat ca si ei muteaza.
Inca in cazul HIV e chiar problema majora in a-l tine sub control.

Edited by oaspetele, 13 January 2022 - 07:20.


#1071
pufonel

pufonel

    Oglinda, oglinjoara, cine-i cel mai pufos din tara?

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 27,876
  • Înscris: 28.11.2006

View PostValmont43, on 11 ianuarie 2022 - 14:41, said:

Gripa spaniola a tinut cca.2 ani fara vaccin si tratamente moderne, asta de-acum cu 7 vaccinuri si alte conditii de igiena pare ca nu se mai termina....
Cum poate explica cineva anomalia asta?
Elementar, Watson. Pe atunci lumea circula mult mai putin.

#1072
crwnman02

crwnman02

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 345
  • Înscris: 17.04.2021

View Postpufonel, on 13 ianuarie 2022 - 22:38, said:


Elementar, Watson. Pe atunci lumea circula mult mai putin.
Exact din cauza asta ar fi trebuit să dureze, de fapt, mai mult.
Vezi Australia și Singapore care, alegând soluția izolării, au ajuns să experimenteze primele valuri de infectări abia recent.
Însă argumentul tău "elementar" este fals.

În realitate, motivul pentru care a durat atunci doar 2 ani a fost faptul că imunitatea de grup s-a creat rapid, natural, la nivel global, tocmai datorită absenței restricțiilor de circulație, rezultând și prețul știut.

#1073
oaspetele

oaspetele

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 31,912
  • Înscris: 31.03.2003
Toti suntem de acord sa platim un pret cand nu scoate noi banii din buzunar.
Desi, pana la urma, scoatem si noi.

#1074
crwnman02

crwnman02

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 345
  • Înscris: 17.04.2021
Prețul se va plăti indiferent dacă ești de acord sau nu. În realitate nimeni nu va scăpa.

#1075
tfmercedez

tfmercedez

    BUFU

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 72,548
  • Înscris: 15.06.2007
In urmatoarele 7-8 saptamani se estimeaza ca jumatate din populatia europei se va infecta cu omicron- se zice pe canalul de stiri al dw de pe youtube.  


[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/gG3FAp2gQuI?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Prin octombrie  2021 se spunea la radio actualitati ca in urmatoarele 3 saptamani in Romania vor muri 12000 de persoane. Au murit mai multi.

Edited by tfmercedez, 15 January 2022 - 13:10.


#1076
AlexD2

AlexD2

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,573
  • Înscris: 10.01.2019

View Posttfmercedez, on 15 ianuarie 2022 - 13:07, said:

In urmatoarele 7-8 saptamani se estimeaza ca jumatate din populatia europei se va infecta cu omicron- se zice pe canalul de stiri al dw de pe youtube.  


[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/gG3FAp2gQuI?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Prin octombrie  2021 se spunea la radio actualitati ca in urmatoarele 3 saptamani in Romania vor muri 12000 de persoane. Au murit mai multi.
Astia sunt mama omida

#1077
tfmercedez

tfmercedez

    BUFU

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 72,548
  • Înscris: 15.06.2007
pai franta si germania raporteaza dublari de cazuri de la o zi la alta, iar ordinul este al sutelor de mii

Edited by tfmercedez, 15 January 2022 - 15:39.


#1078
__-__

__-__

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 303
  • Înscris: 30.11.2021
Aoleo, sa dea cu bustere repede !


#1079
dtd234

dtd234

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,062
  • Înscris: 29.03.2021
No comment

[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/bwolfaNYypI?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

#1080
pufonel

pufonel

    Oglinda, oglinjoara, cine-i cel mai pufos din tara?

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 27,876
  • Înscris: 28.11.2006
Aia era arta? :w00t:

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate