Obiceiuri si traditii
Last Updated: Nov 23 2021 11:56, Started by
A10
, Oct 23 2021 15:41
·
0

Posted 23 October 2021 - 15:41

Buna siua,
Se mai pastreaza obiceiurile de alta data de la tara in zilele noastre ? Ma refer la taiatul porcului (in fundu curtii cu foc de paie) sau te iau jandarmii si te baga la bulau sub acuzare de omor calificat ? |
Posted 23 October 2021 - 15:46

Daca-l tai afara din curte langa un DN cu circulatie,se gaseste unul cu un telefon de 200 de lei sa te filmeze pentru FB ,dupa care se autosesizeaza politia din principiu.Altfel guitatul unui porc cand moare (saracul) nu prea intereseaza pe nimeni la sate.
|
Posted 23 October 2021 - 15:48

Bina siua si tie!
Da, se pastreaza. Mergi de Ignat printr-o comuna sau sat pe la 6-7 dimineata si vei auzi numai guitaturi de porci Nu sunt atatia jandarmi cati gospodati taie porcii. |
Posted 23 October 2021 - 16:34

Asta traditie tare mi-as dori sa dispara, este de Ev Mediu timpuriu.
Citeam ani in urma de un romanas pripasit in Usa, care si-a exportat si traditia asta si l-au dat vecinii in gat ca practica ritualuri satanice...., au venit politistii la el cu elicopterul. |
Posted 23 October 2021 - 16:52

Taiatul porcului de Ignat a avut un rost, adica aveai mancare pentru iarna si masa indestulata de Craciun.
Acum tine mai mult de inertie, decat de traditie si nevoie. Pur si simplu majoritatea obiceiurilor romanesti sunt acum desuete, mai ales ca tin de un sat arhaic, acum mort. |
Posted 23 October 2021 - 17:00

@Adm: carnea de porc, de pui, de orice, din gospodăriile țărănești este cu totul altă treabă față de cea crescută industrial, din supermarketuri sau măcelării. De aceea se vor tăia în continuare porci sau alte lighioane la sate.
|
Posted 23 October 2021 - 17:21

Asta traditie tare mi-as dori sa dispara, este de Ev Mediu timpuriu. Mai mult ca sigur sunt alţii care şi-ar dori să dispără obiceiurile care îţi sunt ţie pe plac. Dacă oamenii nu îşi temperează dorinţele şi le exprimă cu orice ocazie, vor ajunge să-şi dorească dispariţia semenilor. În istorie s-au întâmplat de multe ori asfel de lucruri. |
Posted 23 October 2021 - 17:51

Traditia se pastreaza. Mult mai putin parlitul cu paie, pentru ca lipsesc meseriasii. Nu e simplu sa parlesti porcul cu paie.
In jumatate din RO, garnita de untura, jumari si carnatii conservati reprezinta modalitatea prin care se trece prin iarna. |
Posted 23 October 2021 - 17:56

daca as fi miliardar/multi-milionar, as plati niste tarani sa fie tarani si sa-mi taie porc lunar, cu jumari, maruntaie si afumaturi "bio" la discretie. desigur, igiena ar trebui sa fie "stas".
Edited by 207cc, 23 October 2021 - 17:57. |
Posted 23 October 2021 - 18:23

Obiceiul nu mi se pare mai barbar decât ceea ce se petrece în abatoare. Cat despre viata unui porc de gospodărie, nu se compara cu cea pe care o duce un porc crescut la ferma. Asa ca din punctele astea de vedere chestia aia cu umanism, civilizație mi se pare ipocrizie pura atâta timp cât mănânci carne de porc. Cat despre rezultatul din farfurie... Bre, carnea de porc dinsupermarket taste like chicken
Pur si simplu majoritatea obiceiurilor romanesti sunt acum desuete, mai ales ca tin de un sat arhaic, acum mort. Da, au fost înlocuite cu Valerica Day, Halloween și alte evenimente civilizate, fashion. |
|
Posted 23 October 2021 - 18:28

Obiceiul nu mi se pare mai barbar decât ceea ce se petrece în abatoare. Cat despre viata unui porc de gospodărie, nu se compara cu cea pe care o duce un porc crescut la ferma. Asa ca din punctele astea de vedere chestia aia cu umanism, civilizație mi se pare ipocrizie pura atâta timp cât mănânci carne de porc. Cat despre rezultatul din farfurie... Bre, carnea de porc dinsupermarket taste like chicken Da, au fost înlocuite cu Valerica Day, Halloween și alte evenimente civilizate, fashion. Ce vedeți voi frumos în tăiatul porcului? Guițaturi, mizerie, muncă multă, bașca statul in ger dacă il tai chiar de Ignat.(obicei care nu se mai respectă, fiecare o face după cum are timp și, mai ales, câți porci) |
Posted 23 October 2021 - 18:33

Posted 23 October 2021 - 18:46

Ce vedeți voi frumos în tăiatul porcului? Guițaturi, mizerie, muncă multă, bașca statul in ger dacă il tai chiar de Ignat.(obicei care nu se mai respectă, fiecare o face după cum are timp și, mai ales, câți porci) Doar un exemplu. |
Posted 23 October 2021 - 18:51

Ce vedeți voi frumos în tăiatul porcului? Guițaturi, mizerie, muncă multă, bașca statul in ger dacă il tai chiar de Ignat.(obicei care nu se mai respectă, fiecare o face după cum are timp și, mai ales, câți porci) ![]() |
Posted 23 October 2021 - 19:07

Numai dupa ce cureti/descurci/speli matele la minus 10 grade, ai sa intelegi. ![]()
Nu exista comparatie intre un carnat facut in casa si unul cumparat. Chiar daca il faci cu carne cumparata din magazin. Doar un exemplu.
Numai dupa ce cureti/descurci/speli matele la minus 10 grade, ai sa intelegi. ![]() Măcar mâncați-le cu smerenie.
Slaninuta, șoricelul, cârnăciorii, caltaboși... Ma duc sa mananc Doamne, cum am putut uita jumarile? |
Posted 23 October 2021 - 19:18

Buna siua, Se mai pastreaza obiceiurile de alta data de la tara in zilele noastre ? Ma refer la taiatul porcului (in fundu curtii cu foc de paie) sau te iau jandarmii si te baga la bulau sub acuzare de omor calificat ? Porcu' poti sa-l tai in fundu' curtii si fara foc de paie.Cu foc de lemne. Si io cred ca un om normal la cap asa o face.Si azi si maine si-n vecii vecilor.Asta daca vrei sa mananci ceva de calitate,nu in stil mediteranean ca si maimutele europene cu drepturi,ci in pur stil romaneasc,neaos |
Posted 23 October 2021 - 19:23

Anunturi
Bun venit pe Forumul Softpedia!
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users