![]() |
Neurochirurgie minim invazivă
"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv. Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice. www.neurohope.ro |
Refolosire turbină auto
Last Updated: Oct 22 2021 18:57, Started by
benis
, Oct 20 2021 23:02
·
0

Posted 20 October 2021 - 23:02

De multă vreme mă întreb.. Dacă se poate refolosi cumva o turbină auto, fie partea de compresor, fie partea de turbină, pentru a genera energie din abur sau orice alt gaz.
Problema este în schimb turația imensă, de 250 rpm și am impresia ca în regim de amator nu se poate face nimic în acest sens. Sau mă înșel și există o soluție? |
Posted 21 October 2021 - 06:27

De multă vreme mă întreb.. Dacă se poate refolosi cumva o turbină auto, fie partea de compresor, fie partea de turbină, pentru a genera energie din abur sau orice alt gaz.... ce fel de energie doresti sa generezi? "turbina auto" este de fapt un torbocompresor, nu face decat sa comprime un gaz folosind energia provenita din presiunea altui gaz. poti genera energie mecanica cu ea (daca o modifici) oricum, randamentul ansamblului rezultat o sa fie foarte mic; scopul constructiv al "turbinei auto" aduce niste limitari (ex: dimensiunea) care nu-l fac potrivit pentru generarea de energie. |
Posted 21 October 2021 - 08:55

Posted 21 October 2021 - 16:11

ce fel de energie doresti sa generezi? "turbina auto" este de fapt un torbocompresor, nu face decat sa comprime un gaz folosind energia provenita din presiunea altui gaz. poti genera energie mecanica cu ea (daca o modifici) oricum, randamentul ansamblului rezultat o sa fie foarte mic; scopul constructiv al "turbinei auto" aduce niste limitari (ex: dimensiunea) care nu-l fac potrivit pentru generarea de energie. Știu. Turbina este de fapt formată din 2 componente, turbina de evacuare, care este antranată de gazele de evacuare și turbochargerul, partea care comprimă aerul. Poți folosi partea de turbină ca în loc de gazele de evacuare să folosești abur încălzit într-un boiler? Poți folosi partea de turbocharger separat, de exemplu antrenată de un motor electric? |
Posted 21 October 2021 - 21:33

nu cred ca intelegi prea bine
"turbina auto" are 2 componente: turbina in sine si compresorul. "turbocharger" este denumirea intregului ansamblu, nu doar a unei parti din el. teoretic cele 2 componente pot fi separate si folosite individual, dar practic sunt integrate in aceeasi carcasa. partea de turbina se invarte destul de usor, deci teoretic poate fi actionata cu orice sursa de gaz sub presiune. dar turatia va depinde de presiunea acelui gaz. legat de folosirea compresorului, da, il poti cumva actiona cu un motor electric, daca spargi carcasa turbinei auto si reusesti sa conectezi motorul la axul compresorului. dar exista compresoare electrice care deja pot face asta, mai ieftine si cu randament mult mai bun. |
Posted 22 October 2021 - 18:57

nu cred ca intelegi prea bine "turbina auto" are 2 componente: turbina in sine si compresorul. "turbocharger" este denumirea intregului ansamblu, nu doar a unei parti din el. teoretic cele 2 componente pot fi separate si folosite individual, dar practic sunt integrate in aceeasi carcasa. Am înțeles acest aspect de la început. https://summitcounty...rbocharger-car/
legat de folosirea compresorului, da, il poti cumva actiona cu un motor electric, daca spargi carcasa turbinei auto si reusesti sa conectezi motorul la axul compresorului. dar exista compresoare electrice care deja pot face asta, mai ieftine si cu randament mult mai bun. [ https://www.youtube-nocookie.com/embed/7a_J2X88fSE?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] Totuși, ce motor electric merge la turația respectivă?
partea de turbina se invarte destul de usor, deci teoretic poate fi actionata cu orice sursa de gaz sub presiune. dar turatia va depinde de presiunea acelui gaz. |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users