Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

Hematom creier ( cred )

Intrebare productie invertor, imp...

Transfer GBP din cont .RO in UK
 Logitech g502 lightspeed

30 sau 90 de zile pentru inmatric...

Ecograf portabil pentru acasa

Recomandare powerbank usor <1...
 Probleme parchet!

O lectie pe Autostrada!

Xiaomi 12S Ultra

Anvelope si jante iarna Suzuki Sw...
 PSD, PNL si UDMR ingroapa si PNRR.

2 pages view

Seat Leon 2010 probleme Turbina

Se restarteaza incontinuu
 

Laptop nou Ryzen 7 5700U sau Intel i7-1165G7

- - - - -
  • Please log in to reply
64 replies to this topic

#37
danghetau

danghetau

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 17,719
  • Înscris: 21.08.2008
Laptopul cu Ryzen 7 imi da ceva emotii, ma uit pe un post tv online si se inchide (nu doar ecranul ci tot) dupavreo 5 minute. In optiunile de alimentare totul este dezactivat sau cu durata de peste 180 de minute.
Este NOU, are doar 2 ore de functionare, nu ii dau de cap, ce naiba are?

#38
danghetau

danghetau

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 17,719
  • Înscris: 21.08.2008
In plus, am observat ca face asta oricand, nu doar la redare video.
Pe baterie nu trece de 1,8GHz orice ii dau sa faca dar daca il alimentez frecventa procesorului urca spre 3GHz sau mai mult, cat e cazul (cu aceeasi sarcina ca pe baterie). Cum deconectez, cum revine la maxim 1,8GHz, frecventa de baza.
Ciudat, nu ma asteptam la asta de la un laptop "bun".

#39
nei-k

nei-k

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,812
  • Înscris: 21.12.2006
AMD ≠ bun ≠ Ideapad

Verifică setările Power Plan din Windows, probabil pe baterie are setări agresive de Power Saving. Mergi be Balanced, atât la funcționarea pe baterie cât și la priză.

Dacă tot umbli la Power Plan, dezactivează: Fast boot, Hybrid sleep, Wake for updates, Wake from Lan, iar din BIOS dezactivează chestii similare + Wake from USB și, nu mai știu denumirea: funcția de menținere activă a alimentării porturilor USB chiar și când laptopul e oprit, pentru că mănâncă baterie degeaba.

#40
danghetau

danghetau

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 17,719
  • Înscris: 21.08.2008
Nu au nici o treaba toate astea, am descoperit buba.
Lenovo system bridge, softul care ajuta la updateul automat, este depistat de antivirus ca fiind soft preinstalat, am mai patit asta cu un Acer. Am verificat cu Adwcleaner si asa il vede, am confirmarea ca si pe net sunt mentionate aceste aspecte.
Problema este ca dupa dezinstalare, trecere in carantina si tot ce am facut spre eliminarea acestui program, astazi la reincercarea de instalare imi spune ca nu se poate, ca nu gaseste ceva pe discul C.
Aveam de gand sa adaug programul la excluderi, asa merge sigur. Acum ciuciu, eroarea nu dispare.

Attached File  Captură de ecran 2022-03-12 075831.png   44.74K   5 downloads

#41
nei-k

nei-k

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,812
  • Înscris: 21.12.2006
E cam idiot System Bridge, și eu pățesc sa nu-l detecteze browserul, când el e deja instalat. Însă pe Intel nu cauzează  probleme. Dezinstalează-l și curăță urmele cu Revo Uninstaller.

Ai în vedere și setările recomandate de mine, dacă vrei să te folosești la maxim de acel laptop.

#42
danghetau

danghetau

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 17,719
  • Înscris: 21.08.2008
Le stiam dar nu au efect, daca dezactivez din BIOS alimentarea USB ia ghici, tot pot trezi laptopul daca e in repaus. Daca e in hibernare nu se mai trezeste. BIOS e cam saracut din cate observ.
Cert e ca nu partea hardware e buba ci aia software. Cum naiba ca un soft "oficial" Lenovo sau Acer sa fie recunoscute ca malware?
Mentionez ca aseara am folosit LSB cu succes apoi dupa Adwcleaner care a depistat "problemele" si dupa dezinstalare primesc eroarea de mai sus. Nu sunt atehnic dar uite, in cazul mouseului, indiferent ce aleg la Management de alimentare (permitere sau interzicere activare laptop), el tot se trezeste. Doar daca aleg hibernare e ok.
Acelasi aspect si pe un Acer, il folosesc cu cooling pad si doream ca la intrarea in repaus sa se opreasca si ventilatorul... doar in hibernare merge iar BIOS aluia e si mai saracacios.
Ca performante e ok.

Pe acumulator nu trece de 1,8GHz (dar nu se simte ca se poticneste defel) dar alimentat urca mai mult desi modul de lucru e acelasi (saving, cooling sau performance).

Edited by danghetau, 12 March 2022 - 08:36.


#43
nei-k

nei-k

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,812
  • Înscris: 21.12.2006
Ceva nu înțelegi cum funcționează. Citește cu atenție textul fiecărei bife, înainte să marchezi ca activ sau inactiv.

Nu ai nevoie de Adwcleaner, acel soft poate cauza probleme.

Edited by nei-k, 12 March 2022 - 08:39.


#44
danghetau

danghetau

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 17,719
  • Înscris: 21.08.2008
Nu am in BIOS asa ceva, e cam saracacios.
Pacat de el ca l-am luat cu 2230 de lei...

Adwcleaner il folosesc de ani buni si face parte din familia Malwarebytes. Nu am avut probleme niciodata cu el.
Acum nu stiu de ce imi apare eroarea din imagine ci ce presupune ea, ce ar trebui sa instalez ca sa dipara si sa mearga din nou LSB.

Edited by danghetau, 12 March 2022 - 08:51.


#45
danghetau

danghetau

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 17,719
  • Înscris: 21.08.2008
SSD este de 512Gb, am facut o partitie de 75Gb (cu SO) si una de 401Gb.
Este ok pentru C sau sa maresc pana la 100-120Gb? Acum, cu toate programele instalate, am liber un spatiu de 33Gb.

#46
nei-k

nei-k

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,812
  • Înscris: 21.12.2006
Au mai fost discutii pe tema asta, daca ai chef si timp cauta pe forum. Concluzia: pe SSD faci o singura partitie cu marimea de 80-90% din capacitatea discului, de preferat 80% si o exploatezi la maxim. Spatiul ramas liber e folosit de SSD pentru Over Provisioning (informatia din celulele folosite mai des pe timpul vietii SSD-ului, si uzate din aceasta cauza, sunt realocate pe spatiul ramas liber). Daca SSD-ul se defecteaza nu mai recuperezi nimic de pe el, partitiile multiple nu ajuta decat in cazul HDD.

Plus ca Windows are nevoie de mult spatiu pentru update-uri, temporare etc. Vei uza intensiv celulele alocate partitiei pentru SO, iar celelalte vor sta degeaba.
Daca stii ca esti foarte imprastiat in lucrul cu laptopul si sunt sanse mari sa stergi accidental fisierele, atunci ai justifica (partial) 2 partitii pe SSD, a2-a pentru pastrarea in "siguranta" a documentelor.

Edited by nei-k, 12 March 2022 - 15:01.


#47
danghetau

danghetau

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 17,719
  • Înscris: 21.08.2008
Pe 256Gb am făcut C de 60 și restul D, cu date. Merge fara probleme de ani buni.
Pe asta făcusem C de 75Gb și restul date
Am zis făcusem că l-am returnat, se închidea in continuu, chiar și la încercarea de a reinstala W10, abia am reușit să șterg tot.
Nu am patit în viața mea așa ceva...

Se poate închide.

Edited by danghetau, 12 March 2022 - 16:25.


#48
danghetau

danghetau

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 17,719
  • Înscris: 21.08.2008
Dupa esecul patit cu Lenovo in echiparea "de top" am zis sa merg pe mana firmei Asus si sa iau unul care are ecran OLED si tastatura iluminata. Poate astia or fi mai seriosi in ce priveste calitatea. Am avut timp de 13 ani un Asus din gama business care arata surprinzator de bine dupa atat vreme doar ca nu mai facea fata in anumite conditii cerintelor actuale.
Laptopul comandat este ASUS VivoBook 15 M513UA cu procesor AMD Ryzen™ 7 5700U, 15.6", Full HD, OLED, 8GB, 512GB SSD, AMD Radeon™ Graphics, No Os, Indie Black.
Nu cred ca am nevoie de 16Gb dar la o adica am inteles ca mai are liber un slot pentru memorie si inca un slot M2 pentru SSD/HDD (aici nu o sa fie nevoie clar).

#49
danghetau

danghetau

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 17,719
  • Înscris: 21.08.2008
Si a venit minunea, pare ca are o buba, palpairea la niveluri reduse de luminozitate. Am cautat pe net informatii, cu engleza mea de balta tot am priceput cate ceva.

Screen Flickering / PWM (Pulse-Width Modulation)
ℹTo dim the screen, some notebooks will simply cycle the backlight on and off in rapid succession - a method called Pulse Width Modulation (PWM) . This cycling frequency should ideally be undetectable to the human eye. If said frequency is too low, users with sensitive eyes may experience strain or headaches or even notice the flickering.


The display backlight flickers at 59.52 Hz (Likely utilizing PWM) Flickering detected at a brightness setting of 100 % and below. There should be no flickering or PWM above this brightness setting.
The frequency of 59.52 Hz is very low, so the flickering may cause eyestrain and headaches after extended use.

In AMD Radeon Software o fi ceva care sa fixeze problema asta, vreo setare? La o prima cautare nu am gasit sau poate nu am interpretat corect termenii. Ecranul are o rata de refresh de 60Hz.

#50
arkhangel

arkhangel

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 634
  • Înscris: 27.03.2006
Se pare ca nu le poti avea pe toate intr-un buget mic. Nu esti singurul care a observat asta, vezi si aici: https://nasilemaktec...15-oled-m513u/. Din pacate nu ai ce sa ii faci. Doar sa folosesti un monitor extern.

#51
danghetau

danghetau

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 17,719
  • Înscris: 21.08.2008
Păcat, culorile sunt excelente, nimic de reproșat.
Soluția ar fi să folosești o luminozitate mai mare, pe la 60-70% sau sa cumperi unul cu o rata de refresh mai mare.

#52
arkhangel

arkhangel

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 634
  • Înscris: 27.03.2006
Da, stiu ca sunt laudate pe partea asta Vivobook-urile OLED insa nu ma asteptam sa fie atat de nasol pe partea de PWM.

#53
danghetau

danghetau

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 17,719
  • Înscris: 21.08.2008
As lua altceva cu OLED dar dacă asta e tehnologia... Probabil că și K515 cu i7 ar avea aceeași problema. O fi doar la Asus?
Dar la TV observați ceva de genul asta? Eu la telefon nu observ, are tot OLED.

#54
arkhangel

arkhangel

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 634
  • Înscris: 27.03.2006
Sunt display-uri fara PWM, chiar si pe Vivobook, dar la alt nivel de preturi.
K513 are PWM, sunt sanse foarte mari sa fie si pe K515.

Edited by arkhangel, 21 March 2022 - 19:38.


Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate