Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Cursuri inot apa netratata

Telefoane vechi, fixe si mobile c...

Sa desparțim cuvintele in cuvinte

Apartament complex rezidential no...
 [UNDE] reciclare cd / dvd

Foliere geamuri

Microsoft Defender

cartela Internet Europa
 Sondaj EV

Testerul pe VAG arata devieri la ...

Aparat ieftin pentru sigilat pung...

Hyundai elantra 2024 Highway, 6MT.
 Interpretare XML

PPCEnergy - Emiterea facturii in ...

Telefon Nou de la Digi

La multi ani @creativestar!
 

Site-uri ce NU pot fi accesate prin reteaua RDS fiber

* * - - - 4 votes
  • Please log in to reply
68 replies to this topic

#19
routerboard70

routerboard70

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 500
  • Înscris: 03.05.2021
Multumesc din toata inima pentru raspunsurile, opiniile si ajutorul oferit!
Tot respectul din partea mea pentru DVS!Posted Image
Si de la mine de acasa, Internet Vodafone fix, site-ul poate fi accesat fara probleme. NU am VPN! (vezi captura de ecran!) Sietem de operare - Windows 11.
O seara frumoasa tuturor!

Attached Files


Edited by routerboard70, 12 October 2021 - 20:42.


#20
istratei

istratei

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,804
  • Înscris: 25.11.2004
Merge, RDS, abonament simplu.

Attached Files



#21
eldatar

eldatar

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 495
  • Înscris: 19.03.2019
Și care is site-urile totuși? Ai dat doar unul unde doar acel ip al tău este Banat poate. Cere la digi sa nu mai ai ip fix dacă nu ai nevoie și da un restart de ONT.

#22
Neaceasca85

Neaceasca85

    You do the math

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 89,190
  • Înscris: 14.10.2008
Merge si pe RDS casnic.

#23
routerboard70

routerboard70

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 500
  • Înscris: 03.05.2021

View Posteldatar, on 12 octombrie 2021 - 23:54, said:

Și care is site-urile totuși? Ai dat doar unul unde doar acel ip al tău este Banat poate. Cere la digi sa nu mai ai ip fix dacă nu ai nevoie și da un restart de ONT.

Salut!
Restart la ONT a fost dat si nu unul ci mai multe. Este abonament pe firma si firma nu este tocmai mica, are nevoie de IP fix!
Am scris "site-uri" fiindca este/era posibil ca si altele sa fie afectate. Au fost probleme cu accesarea fotografiilor de pe Instagram si cu functionarea Whatsapp, probleme semnalate aici pe forum. NU ma refer la caderea masiva a serverelor, ma refer inainte de acel eveniment nefericit ce a afectat 6 ore Facebook, Instagram, Whatsapp, cand toate mergeau dar mai apareau probleme cu Instagramul. Si Simple Dreams userul nostru a semnalat existenta problemei si alti useri. Dar nu inseamna ca nu s-a remediat intre timp.
Am specificat, nu este RDS de vina, m-am convins, am facut probe direct din ONT cu laptop cuplat direct la iesirea LAN a acestuia si PPPoE.Toate site-urile mergeau perfect, 1Gbps simetric fara probleme, numai site-ul in cauza... NU. IP banat, am mai spus. Se rezolva cu cel mai banal VPN = toata lumea multumita!
RDS = OK fara probleme! Nu este de vina providerul ca polonezul a banat IP-ul! Putea sa baneze si altul de Vodafone, Orange, Next-Gen si oricare.
Problema rezolvata.Topicul ramane la latitudinea Domnilor moderatori daca il mentin activ sau nu.
Va urez numai bine!

#24
darkwings

darkwings

    satana

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,518
  • Înscris: 06.04.2006
poti vrf ip'ul aici:www.mxtoolbox.com  .daca apare banat pe spamhaus gen se creeaza cont si se cere deblocarea ip

Edited by darkwings, 13 October 2021 - 05:52.


#25
solitaryman

solitaryman

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 956
  • Înscris: 05.02.2009
Daca tot sunteti 2 firme mari care se repsecta si cauta colaborare, discutati la nivel tehnic, poate va deblocheaza.
Nu cred ca e nevoie de vpn pe viitor.

#26
FeDaYin

FeDaYin

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,682
  • Înscris: 03.01.2007
Credeam ca topicul se refera la site-uri care nu se deschid din Romania, cum este tpb sau dr (acronime). Site-urile astea sunt blocate de ANCOM.
https://www.ancom.ro...de-urgenta_6253

Edited by FeDaYin, 13 October 2021 - 15:20.


#27
eiffel

eiffel

    BusyWorm

  • Grup: Moderators
  • Posts: 68,720
  • Înscris: 15.06.2004
Nici alea nu sunt blocate decat in DNS.
Folosesti alt DNS gen 1.1.1.1 si nu mai e blocat nimic.

#28
gmartau

gmartau

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 639
  • Înscris: 30.04.2008
De cand cu contractele de energie electrica nu pot accesa hidroelectrica.ro, conexiune pe fibra. Cu hotspot de pe telekom merge. In captura de ecran prima comanda e pe telekom, a doua cu timeout e pe fibra digi.
Attached File  nslookup-hidroelectrica.ro.png   18.65K   35 downloads

#29
StefanRO

StefanRO

    Hai noroc straine

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,759
  • Înscris: 06.03.2018
da eroare din prima, au ceva la dns din cate vad..
nici pe ip nu merge ...

#30
ogo

ogo

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,551
  • Înscris: 07.03.2006
Ce au la dns?
Dns-ul e al celor de la google in captura de mai sus.
Mie de ex imi merge din 3 locatii geografice diferite dar folosesc cloudflare DoH si servere locale de cache.
DNS-urile Google nu mai sunt de mult un etalon (cel putin ca timp de raspuns) mai ales din RDS.

#31
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 399,715
  • Înscris: 08.10.2015
La mine merge și din rds site-ul.

In schimb pe instagram, facebook si whatsapp (mobile apps only) persista in continuare problema cu continutul media care mai mult nu se incarca.

Edited by MembruAnonim, 30 October 2021 - 18:16.


#32
Whyse1

Whyse1

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,312
  • Înscris: 26.06.2013
@gmartau: Problema este la DNS-ul de la Google, cu Cloudflare/RDS totul e ok.

pi@raspberrypi:~ $ dig hidroelectrica.ro @8.8.8.8
; <<>> DiG 9.11.5-P4-5.1+deb10u6-Debian <<>> hidroelectrica.ro @8.8.8.8
;; global options: +cmd
;; Got answer:
;; ->>HEADER<<- opcode: QUERY, status: SERVFAIL, id: 3211
;; flags: qr rd ra; QUERY: 1, ANSWER: 0, AUTHORITY: 0, ADDITIONAL: 1
;; OPT PSEUDOSECTION:
; EDNS: version: 0, flags:; udp: 512
;; QUESTION SECTION:
;hidroelectrica.ro.			 IN	 A
;; Query time: 4063 msec
;; SERVER: 8.8.8.8#53(8.8.8.8)
;; WHEN: Sat Oct 30 19:14:25 EEST 2021
;; MSG SIZE rcvd: 46

pi@raspberrypi:~ $ dig hidroelectrica.ro @1.1.1.1
; <<>> DiG 9.11.5-P4-5.1+deb10u6-Debian <<>> hidroelectrica.ro @1.1.1.1
;; global options: +cmd
;; Got answer:
;; ->>HEADER<<- opcode: QUERY, status: NOERROR, id: 18353
;; flags: qr rd ra; QUERY: 1, ANSWER: 5, AUTHORITY: 0, ADDITIONAL: 1
;; OPT PSEUDOSECTION:
; EDNS: version: 0, flags:; udp: 1232
;; QUESTION SECTION:
;hidroelectrica.ro.			 IN	 A
;; ANSWER SECTION:
hidroelectrica.ro.	 3539 IN	 A	 91.216.144.202
hidroelectrica.ro.	 3539 IN	 A	 81.12.229.186
hidroelectrica.ro.	 3539 IN	 A	 91.216.144.1
hidroelectrica.ro.	 3539 IN	 A	 91.216.144.99
hidroelectrica.ro.	 3539 IN	 A	 86.34.163.206
;; Query time: 9 msec
;; SERVER: 1.1.1.1#53(1.1.1.1)
;; WHEN: Sat Oct 30 19:14:29 EEST 2021
;; MSG SIZE rcvd: 126

pi@raspberrypi:~ $ dig hidroelectrica.ro @213.154.124.1
; <<>> DiG 9.11.5-P4-5.1+deb10u6-Debian <<>> hidroelectrica.ro @213.154.124.1
;; global options: +cmd
;; Got answer:
;; ->>HEADER<<- opcode: QUERY, status: NOERROR, id: 16510
;; flags: qr rd ra; QUERY: 1, ANSWER: 5, AUTHORITY: 0, ADDITIONAL: 1
;; OPT PSEUDOSECTION:
; EDNS: version: 0, flags:; udp: 4096
; COOKIE: 34585e184ba3a5b63daa0766617d6fccfc3d9f6d59146283 (good)
;; QUESTION SECTION:
;hidroelectrica.ro.			 IN	 A
;; ANSWER SECTION:
hidroelectrica.ro.	 3593 IN	 A	 91.216.144.202
hidroelectrica.ro.	 3593 IN	 A	 81.12.229.186
hidroelectrica.ro.	 3593 IN	 A	 91.216.144.99
hidroelectrica.ro.	 3593 IN	 A	 91.216.144.1
hidroelectrica.ro.	 3593 IN	 A	 86.34.163.206
;; Query time: 5 msec
;; SERVER: 213.154.124.1#53(213.154.124.1)
;; WHEN: Sat Oct 30 19:16:12 EEST 2021
;; MSG SIZE rcvd: 154


Edited by Alexutzulro, 30 October 2021 - 18:17.


#33
gmartau

gmartau

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 639
  • Înscris: 30.04.2008
Multumesc pentru solutie, merge cu 1.1.1.1. Curios ca acelasi dns 8.8.8.8 merge pe o retea si pe alta nu.

#34
ogo

ogo

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,551
  • Înscris: 07.03.2006
well...e de la RDS atata timp cat se folosesc serverele google....
{
"Status": 2,
"TC": false,
"RD": true,
"RA": true,
"AD": false,
"CD": true,
"Question": [
{
	 "name": "hidroelectrica.ro.",
	 "type": 1
}
],
"Comment": "Name servers did not respond [91.216.144.5, 91.216.144.3]."
}


din orange Romania  merge (cu dns-urile google)
la fel din USA merge (mai jos output-ul):


dig @8.8.8.8 hidroelectrica.ro A
; <<>> DiG 9.16.13 <<>> @8.8.8.8 hidroelectrica.ro A
; (1 server found)
;; global options: +cmd
;; Got answer:
;; ->>HEADER<<- opcode: QUERY, status: NOERROR, id: 58647
;; flags: qr rd ra; QUERY: 1, ANSWER: 5, AUTHORITY: 0, ADDITIONAL: 1
;; OPT PSEUDOSECTION:
; EDNS: version: 0, flags:; udp: 512
;; QUESTION SECTION:
;hidroelectrica.ro.			 IN	 A
;; ANSWER SECTION:
hidroelectrica.ro.	 3355 IN	 A	 91.216.144.202
hidroelectrica.ro.	 3355 IN	 A	 86.34.163.206
hidroelectrica.ro.	 3355 IN	 A	 91.216.144.99
hidroelectrica.ro.	 3355 IN	 A	 81.12.229.186
hidroelectrica.ro.	 3355 IN	 A	 91.216.144.1
;; Query time: 8 msec
;; SERVER: 8.8.8.8#53(8.8.8.8)
;; WHEN: Sat Oct 30 14:24:09 EDT 2021
;; MSG SIZE rcvd: 126



Edited by ogo, 30 October 2021 - 20:32.


#35
dondos

dondos

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,654
  • Înscris: 19.03.2006
Am primit notificare de la electrica cu noile tarife așa că m-am lovit și eu de problema cu încărcarea paginii hidroelectrica.ro de pe conexiunea RDS. Am constatat că nu se încarcă acest site pentru sunt configurate mai multe IP-uri pentru hidroelectrica.ro dar doar 91.216.144.202 ține site-ul. Pentru www.hidroelectrica.ro este configurat bine DNS-ul:
;; ANSWER SECTION:
hidroelectrica.ro.	 3600 IN	 A	 91.216.144.1
hidroelectrica.ro.	 3600 IN	 A	 91.216.144.99
hidroelectrica.ro.	 3600 IN	 A	 81.12.229.186
hidroelectrica.ro.	 3600 IN	 A	 91.216.144.202
hidroelectrica.ro.	 3600 IN	 A	 86.34.163.206

;; ANSWER SECTION:
www.hidroelectrica.ro. 3600 IN	 A	 91.216.144.202


Probabil ei se așteapă ca lumea să acceseze site-ul doar cu www în față.

 MembruAnonim, on 30 octombrie 2021 - 18:10, said:

In schimb pe instagram, facebook si whatsapp (mobile apps only) persista in continuare problema cu continutul media care mai mult nu se incarca.
A apărut și la mine de 3-4 zile problema acesta, pățesc la fel în doua locații diferite ambele cu conexiune digi, indiferent ce DNS setez. Pe date mobile de la alt furnizor sau pe o conexiunea fixă Orange nu am probleme. Pare a fi ceva problemă de conexiune între cdn-ul facebook și RDS.

#36
cbz

cbz

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 409
  • Înscris: 03.02.2007
RDS Iasi functioneaza fara probleme hidroelectrica.ro

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate