Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Presbiopia - la 43 ani ?

Termen transcriere autovehicul

Cazare Timisoara pe 4-5 zile

Primele zile ale internetului per...
 Ditra 25

Casti USB-C ptr A-54

Aplicatie medicala / asistent med...

De ce vor atația politicieni...
 ERR_ADDRESS_UNREACHABLE

Legea 18/1968 Se mai aplica?

Digi conectare 2 routere prin fir

Succesiune notar versus instanta ...
 Montaj aer conditionat in balcon ...

Cont curent mulți valuta far...

Sugestii plan casa

Experiente cu firme care cumpara ...
 

Deschiderea școlilor indiferent de situație - un lucru bun!

* * - - - 7 votes
  • This topic is locked This topic is locked
123 replies to this topic

#109
axisborn

axisborn

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,272
  • Înscris: 20.11.2020
Las-o balta, nu intelegi nimic.
TOTUL intr-o tara pleaca de la educatie. Totul!
De aia noi romanii suntem unde suntem.
Romanul de rand uraste scoala, uraste cartea, logic uraste si profesorii si i-ar vrea trimisi in concediu fara plata ca sa ramana bani sa ii plateasca lui statul factura de gaze, ca el da cu sapa 9 ore pe zi pe 2000 lei.
Ptr ca Romania sa evolueze trebuie un sistem educational de calitate, da, trebuie profesori de calitate, care evident trebuie platiti corespunzator nu putin mai mult ca un casier la supermarket.
Ptr ca altfel nu iti vin profesori straluciti platiti pe 3 lei. Vin doar aia care nu gasesc altceva mai bun.
In viitor doar astia vor veni, o sa fie jale. Acu de bine de rau inca mai sunt unii mai spre pensie care au fost buni si pasionati de munca lor.
3000 de lei e o mizerie de salariu ptr ce e in fisa postului de profesor. Si 6000 cat zici tu ca ar avea( n-au nici macar in prag de pensie, poat doar directorii) ar fi extrem de putin.
Salariul profesorului ar trebui sa porneasca de la 10.000 de lei minim ptr debutant. Evident, in cazul ala vei avea candidati mult mai multi, mai bine pregatiti  si vei avea de unde selecta unii buni.

O generatie de profesori buni poate schimba din temelii o natiune. Chiar daca nu dau cu sapa 11 ore pe zi si 11 luni pe ani.
Ptr ca de calitatea educatiei depinde viitorul copiilor nostri/vostri si viitorul tarii.
Un profesor bun isi poate punje amprenta asupra intregii vieti a unui elev. Poate sa-l faca pasionat de ceva din care acel elev va face o cariera si cu cateva ore pe saptamana. Nu trebuie sa "Dea cu sapa" (la figurat zic) prin scoala 8 ore pe zi sa fii tu multumit ca e la fel ca tine care pui faianta sau nu stiu ce fac 8 ore zilnic.
Deci e vorba de specificul activitatii.
Calitatea muncii conteaza, nu cantitatea.
Sunt oameni in lumea asta care muncesc 1 ora pe zi si fac de 100 de ori cat unul care da cu sapa sau cara cu carca 8 ore.
Sa vii sa spui ca unul care cara marfa 9 ore munceste mai mult ca un profesor 4 ore la scoala (nepunand cat mai face si acasa) e cea mai buna mostra de tampenie care arata care e nivelul celui care o emite.

Voi care aveti salariul minim sau putin peste, e tocmai din cauza ca nu v-ati omorat cu scoala. Si trageti concluzia ca nu e buna scoala. O gandire gresita, daca va dadeati silinta chiar in scoala asta proasta cu profesorii astia "degeaba", ajungeati mult mai bine si cu salarii mult mai mari. Cum o dovedesc multi din colegii vostri care au ajuns mai bine ca voi,("tocilarii" de care radeati probabil in scoala)  aia cum au putut, cu scoala asta "de rahat"??
Dar asa, nu va ramane decat sa judecati simplist pe baza gandirii limitate.

Edited by axisborn, 28 October 2021 - 20:46.


#110
pisoiu_22

pisoiu_22

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,842
  • Înscris: 13.01.2019
Ioi, dragule dar nu te ambala asa tare.

Nu merg in sistem aia buni ca e sistemul ticalos si trebuie sa dai mite si sa faci plecaciuni la babuini si bufnite ajunse acolo ca nu aveau unde sa ia bani. Si trebuie sa treci pe toti analfabetii si balalaii fara sa invete nimic ca altfel tot babuinii si bufnitele alea te mustreaza ca nu faci "planul pe cincinal".

Iar babuinii si bufnitele se lauda cu olimpici, oh ce tare. Ooo, comunismul il au astia si dupa 30 de generatii.
Dar nu vad jegul de sub ei, analfabetism 99% absolventii nu lucreaza in domeniul absolvit, dezinteresul eelvilor, chiulul, abandonul, merg aia doar pt alocatie.

Ce faci la ora online de ai vrea sa iei mai mult decat ala care da cu sapa? elevii se joaca acasa pe pc counter strike sau mafia sau fifa sau stau pe tiktok sau fac altceva si tu dictezi acolo din carte. Sau nici nu intra, pai rromii nu intra la ore. De ce se da salarii la profesorii de acolo atunci? care e eficienta lor? pt ce iau bani? doar ca au contract sa ia bani?

Sunt multe in fisa postului, nu se stie insa cate si faci de acolo. Nu ma refer la tine, e doar apelativul asa. Sunt convins ca tu esti un cadru bun si respectabil si iti faci treaba dar mai incasezi bobarnace pt bufnite si babuini din sistem care nu sunt ca tine si care fac paguba la bugetul national.

Slogane cu educatia, dar copiati modelul eficient dintr-o tara buna nu mai mergeti cu porcaria asta romaneasca ca vezi doamne noi suntem altfel.

Si intradevar, nu poti numi profesori pe aia cu 2 la examene pe aia angajati cu ziua pe 7 luni si pe aia veniti de la alimentara la catedra si nici pe aia la 70 de ani care abia isi trag picioarele pe acolo si iau si pensie si salar si nici pe aia care nu merg la ora ca au alta mare treaba de facut.

Edited by pisoiu_22, 28 October 2021 - 20:54.


#111
exqusit_drunk

exqusit_drunk

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,785
  • Înscris: 17.12.2019
pisoiu, ce ai vrea tu să facă profesorul, în afară de a pune absență, dacă plodul tău nu intră la oră, indiferent că e online sau scoala normală? Dar ce ai făcut tu când ai constatat că plodul tău joacă ”counter strike sau mafia sau fifa sau stau pe tiktok”? Că de la mine se vede că tu ai pretenția ca profesorii să-l educe nu să-l ajute să înțeleagă o materie.

#112
pisoiu_22

pisoiu_22

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,842
  • Înscris: 13.01.2019
Sa nu puna absente si sa-i treaca pe toti. Nu? Asta si fac. E normal?

#113
exqusit_drunk

exqusit_drunk

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,785
  • Înscris: 17.12.2019
Evident, putem critica chiar dacă ne bate întrebarea ”cum vrei să fie pentru a fi bine”.

#114
pisoiu_22

pisoiu_22

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,842
  • Înscris: 13.01.2019
Va bate pe voi ca nici nu stiti ce vreti, eu raspund asa: "un invatamant ca afara". De la sintagma "o tara ca afara".
Daca ceri asta apar imediat cucuvelele alea negre de fum de tigara sa spuna pe ton latrator ca la noi nu se poate ca in finalnda germania etc.
Uite celelate tari europene au scolile deschise, la romani le au inchise ca nu s-au vaccinat expres ca sa chiuleasca online.
Cum au putut in alte tari sa-i oblige sa se vaccineze sau sa-i dea afara pe profesori si la romani nu se poate?

Scoala e locul unde iti duci copilul ca sa nu-l tii acasa si trebuie sa si invete acolo si sa fie si educat de catre cadre. Ca n-o sa stau eu sa fac lectii si teme acasa dupa munca. Aia care merg si dicteaza ceva acolo scrie pe tabla si nu se ocupa de educatie si elevii fac ce vor in clasa nici nu sunt profesori, sunt doar niste tantalai care nu au altceva mai bun de facut.

Iar rezultatele sunt zero, analfabetismul e imens. Fabrici de capsunari cu facultate.
Concediu fara plata cel putin 3 saptamani si gata. Care sunteti din sistem puneti de economii. Adica numai horeca si privatii sa stranga cureaua?

Edited by pisoiu_22, 29 October 2021 - 15:33.


#115
exqusit_drunk

exqusit_drunk

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,785
  • Înscris: 17.12.2019
Ai mai încercat o dată și a ieșit la fel de prost. Te mai întreb o dată: ce ai făcut tu sau amicul în cazul în care nu vorbești de copilul tău, când s-a constatat că plodul nu intră la oră? Se pare că nimic pentru că așteptările sunt de la alții pe care oricum îi consideri foarte proști.
Și încă ceva ce se pare că nu știi: școlile nu s-au închis pentru că se îmbolnăveu profesorii ci pentru că se îmbolnăveau elevii iar părinții au refuzat testările.

#116
Puferiu_

Puferiu_

    Membru foarte activ

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 17,434
  • Înscris: 05.07.2018
Nu vom afla niciodata.

#117
pisoiu_22

pisoiu_22

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,842
  • Înscris: 13.01.2019
La scoala se merge doar pt alocatie.
O sa vedem acuma la online ce chiul masiv va exista, nu se va spune. Daca am putea cumva sa monitorizam cate ore se fac si cu cati elevi ar iesi o statistica groaznica. Cred ca prezenta elevilor la ore ceva gen 17% pe tara si a profesorilor undeva la 45%. cand in mod normal astea ar fi trebuit sa fie ambele cu 100%.
Procente cam cum e si la votare pt ca nu e obligatoriu sau nu exista parghile coercitive.

Inca o generatie de analfabeti, nimic nou, pacat  ca pe bani multi si inflatie suportata de prosti.

#118
shiva

shiva

    Nameless hero. Professional bug slayer mom.

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,857
  • Înscris: 06.10.2003
Întâmplător am citit acest articol ieri.

Ne lipsesc oamenii de calitate în vârf. Pentru că sistemul ăsta plin de pile, cumetrii, șantaje și incapabili e format din oameni. Oameni în funcții de decizie care nu-și asumă vreo decizie sau responsabilitate ca să nu-l zboare partidul, să nu intre în vizorul presei sau DNA. D-aia pentru orice situație critică se face celulă de criză la Guvern - că pică un avion, că arde un club, că sare un nebun de pe bloc.
Mai prind la tembelizor documentare despre tornade, incendii și alte stihii ale naturii. Cel puțin în SUA, lanțul de comandă e scurt și se stabilește rapid - fie polițistul/pompierul care a răspuns primul sau comandantul local al poliției/pompierilor. E și normal, de altfel. E altă mentalitate ce școala noastră nu știe s-o insufle. Și nici noi părinții.

Mi-aduc aminte cum îmi zicea mama "ce-ți trebuie ție să-ți zică stomatologul ce-ți lucrează în gură; tu stai numa' pe scaun". Poziția ghiocel. Cadou la doamna învățătoare? Desigur, că altfel se uită urât restul de părinți.

Cred că ne trebuie o armată de psihologi și sociologi ca să evoluăm de la mentalitatea fanariotă "da, șefule" la "îmi asum".

Revenind la subiectul topicului - mi-e greu să afirm că oficialitățile române au gestionat criza sanitară. N-au gestionat nimic, doar "look busy". D-aia comunicarea fost haotică, cu "hăis și cea". Cel mai la îndemână a fost să închidă școlile sau să prelungească vacanțe și după apariția testelor de salivă. Pentru că vacanța sau școala online nu necesită coordonare, cum ar fi în cazul testării non-invazive. D-aia și vaccinul e prezentat ca Mesia - că nu mai necesită gândire și planificare la spitale (da, alea pline de nozocomiale și personal scârbos).

Quote

Dacă s-ar pune efort de numai câteva zile la nivel de conduceri și presă pentru comunicarea unor proceduri și modele de calculare a riscului epidemiologic în școli, cu responsabili clari, pe grupuri mici, de max. 200 de copii și familii, treaba ar merge așa cum merge și în alte țări. Ministerul a decis asta la un moment dat, dar s-a lămurit că școlile nu știu, dar nici nu vor s-o facă. N-au interes ”să muncească în plus”
[...]
Ministerul a încercat ceva cu revenirea la școală. Ceva, orice, un procent oarecare. Dar nu pot face prea multe, în condițiile în care se întind printre noi două alte mari epidemii- lenea și lașitatea.
(Oana Moraru)

#119
v_condratovici

v_condratovici

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,788
  • Înscris: 21.03.2009

View Postexqusit_drunk, on 30 octombrie 2021 - 07:00, said:

părinții au refuzat testările.
Atunci decazi părinții din drepturile părintești. Nu orice idiot poate fi părinte. Ai și niște responsabilități.

#120
giuliani

giuliani

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,153
  • Înscris: 18.05.2007
https://www.hotnews....acute-acasa.htm

Cred ca daca macar 80% dintre parinti ar fi responsabili si si-ar testa pe bune copiii s-ar putea merge si pe varianta de testare acasa. Insa cand stii ca jumate din oameni au mania smecheriei, parca fara presiuni externe nu merge.

#121
axisborn

axisborn

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,272
  • Înscris: 20.11.2020
Testele de saliva facute la scoala la inceperea programului, in sala de clasa de catre cadrul didactic nu sunt o idee buna.
Nu ca nu au chef profesorii, dar inchipuiti-va cat timp ia sa testezi o clasa, pai nu iti ajunge nici prima ora din program.
Ce faci, chemi elevii de la 6-7 daca ei incep la 8?! Si
Dureaza 3-4 minute procedura la un singur elev. Inmulteste cu 30. Plus ca stai si asteapta rezultatul , dupa ce ai terminat cu ultimul, mai stai inca 15 minute.
Astia habar n-au pe ce lume traiesc, cei care au propus asa ceva.
Ca sa nu mai spun ce debandada s-ar crea in clasa aia, cu 30 de recipiente de saliva+solutie (nu mai spun ca pur si simplu procedura e scarboasa, elevul  trebuie sa scuipe a propriu intr-un capacel din ala , dupa care cel care face testul amesteca scuipatul elevului cu o solutie dintr-o sticluta, agita bine, apoi pune cu un betisor pe test).
Iar intr-o sala de clasa in general igiena e cam precara , ala nu e mediu in care sa faci teste medicale.

Bai frate, in invatamantul romanesc se iau decizii numai de niste tampiti care nu au mai calcat de 30 de ani intr-o scoala.
Ei cred ca elevii sunt asa, niste robotei care stau inerti in banci.
Tampitii habar n-au ca la prima ora, intarzie uneori si 10 elevi dand vina pe trafic. Ceea ce duce la prelungirea testarii dar oricum, clar prima ora ar fi ocupata doar cu testele. Sau profesorul ar trebui cu o mana sa predea la tabla si cu alta sa amesteca scuipati in sticlute?! :))))

Cand o sa se inteleaga ca profesorul are sarcina de a preda, de a face ore, nu are si o parte de norma de gardian, de paznic sau de asistent medical sau de cate si mai cate...

 giuliani, on 17 noiembrie 2021 - 13:06, said:

https://www.hotnews....acute-acasa.htm

Cred ca daca macar 80% dintre parinti ar fi responsabili si si-ar testa pe bune copiii s-ar putea merge si pe varianta de testare acasa. Insa cand stii ca jumate din oameni au mania smecheriei, parca fara presiuni externe nu merge.

Suuuper!
Nu avem incredere in parinti sa faca un test acasa, care tine pana la urma de sanatatea propriului copil, dar am avut incredere sa-i plasam in consiliile de administratie ale scolilor unde profesorii au devenit minoritari.

Edited by axisborn, 19 November 2021 - 19:06.


#122
papagalu_motzat

papagalu_motzat

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 612
  • Înscris: 16.10.2021
Guvernu Romaniei a comandat un studiu la o firma straineza , pe bani bineinteles , sa le spuna aia conditiile in care se pot deschide scolile in siguranta.
Aia cu studiul , oameni seriosi si au luat banii si le au dat la guvernanti conditii de functionare a scolilor.
Se poate functiona cu incidenta de sub 1 la mie in scenariul verde
Intre 1 si 2 la mie e cam gaben , masuri suplimentare gramada , circuite , aerisiri , ventilatii , nebunii.
La 3 la mie se inchide taraba si se pleaca la online.
Nu se mai pune in discutie testarea , aia trebuie sa fie masiva , serioasa , adica daca ai pozitivare 1 % , pai 1% sa fie .

Ce au inteles ai nostri ?
Dupa ce au dat banii pe studiu.
Haidi ba , ce treaba avem noi.
Le deschidem si la 6 si la 9 si la 12 la mie , care i problema , doar sa avem profesori 60% vaccinati .
Iluzionism curat.

Ce pozitivare ?
Noi facem maxim 60 k de teste indiferent ce se intampla , ori de avem 100 de cazuri pe zi ori de avem 20 000 , facem maxim 60 k de teste .
Testarea e o prostie pentru noi , da n avem ce face ne obliga UE , asa ca ne mai prefacem putin ca testam.

Toate idioteniile pe care le au facut , ar avea un sens sa fi atins acea imunizare naturala de 70% de care vorbeau englezii , da nici cu aia nu mai stii daca te mai ajuta la omicron.

#123
giuliani

giuliani

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,153
  • Înscris: 18.05.2007

 papagalu_motzat, on 03 decembrie 2021 - 10:06, said:

Toate idioteniile pe care le au facut , ar avea un sens sa fi atins acea imunizare naturala de 70% de care vorbeau englezii , da nici cu aia nu mai stii daca te mai ajuta la omicron.

Vezi ca in Germania se vorbeste de imunitate de turma undeva la 90% in cazul variantei delta.

#124
altnume

altnume

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,822
  • Înscris: 30.01.2010

View Postbenis, on 12 octombrie 2021 - 08:03, said:

Chiar nu credeam că ajung să deschid un asemenea subiect. Însă știu că e cazul.
Inițial priveam cu suspiciune deschiderea școlilor însă acum realizez că din toate punctele de vedere este soluția optimă.
De ce să riscăm depresia în rândul copiilor pentru a proteja niște boșorogi care nu se vaccinează pentru că vaccinul "dă sterilitate pe 3 generații"?
De ce să sacrifică generația viitorului pentru a salva o generație defectă?
În opinia mea umilă, copii trebuie să meargă la școală chiar și dacă atingem 100 de mii de morți. Atâta timp cât exista opțiunea prevenției, nu este nimic imoral.
Sper că generația ce este azi la școală va avea mai mult cap ca vechea generație. Sper numa..
Yahve apara si pazeste!

click

Attached Files

  • Attached File  6.gif   817.8K   4 downloads


Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate