Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Ce melodie ati vrea sa va fie can...

LED auto H4

Se oprește motorul la Golf 5...

GPS Aonerex ajutor Harti
 Probleme MacBook Air A1466

Transfer de fisiere intre 2 pc-uri

Panasonic HC VXF990 in modul 4K n...

Compresor (domestic). recomandari?
 Placa de baza veche

Mazda CX-60 Homura - Machine Grey

Kraven the Hunter - 2024

TV 4K
 Bga reball cpu telefoane

Mancare fara grasimi trans (trans...

Antena interna wifi pentru card m...

La mulți ani @AlexFCSB4!

Intreaba-ma despre Termopane!- partea a II-a.

* * * - - 5 votes
  • Please log in to reply
1312 replies to this topic

Dorel-Jefuitorul

Dorel-Jefuitorul

Active Member

• Grup: Members
Ca sa avem ce “imparatasi” este nevoie sa vedem ofertele. Ai jos in dreapta optiunea more reply options, dupa ce se deschide fereastra in stanga jos ai butoanele de atasare.

Sau lasi o adresa de e mail si te contacteaza Conu 71, dupa ce vede mail-ul sterge adresa si aia e.

conu71

conu71

Termopanist

• Grup: Moderators
din pacate este nou inscrisa si inca nu poate atasa nimic pana nu face 21 de postari. cum a spus si colegul poti lasa aici o adresa de mail unde te putem contacta.

thegun

thegun

New Member

Multumesc frumos Conu pentru ajutorul telefonic!
(detalii privind profilele, sticla si accesoriile).
Asa ca aleg BE92(coex) round si drept, low-e 4-6-4 low-e 52mm we ar bla-bla, Roto, alb, sohlbank blaugelb 30x45, extensii 60mm.

Conu: In acest moment BE92 este doar COEX? :)

GPal

GPal

Junior Member

• Grup: Junior Members

thegun, on 15 iunie 2023 - 13:23, said:

Multumesc frumos Conu pentru ajutorul telefonic!
(detalii privind profilele, sticla si accesoriile).
Asa ca aleg BE92(coex) round si drept, low-e 4-6-4 low-e 52mm we ar bla-bla, Roto, alb, sohlbank blaugelb 30x45, extensii 60mm.

Conu: In acest moment BE92 este doar COEX? Posted Image

ti-a explicat si care sunt "avantajele" 4-6-4 vs 4-4-4?

thegun

thegun

New Member

Gpal: "ti-a explicat si care sunt "avantajele" 4-6-4 vs 4-4-4?"

4-6-4 pentru o izolare fonica mai buna fata de 4-4-4, la un pret decent. Daca am retinut corect.
Poti completa cu detalii privind avantajele si dezavantajele la combinatiile de sticla 4-6-4 vs 4-4-4...

petrescumihaii

petrescumihaii

New Member

• Grup: Candidate Members
Buna ziua. As avea ai eu nevoie de niște sfaturi /recomandări pentru schimbarea unor geamuri termopan. Cum as putea intra in legătura cu dumneavoastră ?
Sunt nou pe forum ai nu știu exact cum pot scrie in privat etc

conu71

conu71

Termopanist

be 92 exista numai coextrudat

petrescumihaii, on 18 iunie 2023 - 01:05, said:

Buna ziua. As avea ai eu nevoie de niște sfaturi /recomandări pentru schimbarea unor geamuri termopan. Cum as putea intra in legătura cu dumneavoastră ?
Sunt nou pe forum ai nu știu exact cum pot scrie in privat etc

poti lasa aici o adresa de mail pe care o sterg ulterior.

chance1

chance1

Junior Member

Bună ziua! Am probleme iarna cu transpirația excesivă a geamurilor termopan la 2 ferestre, bucătărie și unul din dormitoare. Nu mi permit încă să schimb termopanele cu totul( sunt cam vechi,peste 15 ani)...
Întrebarea este dacă aș schimba doar geamul, să pun cu clar, lowE și argon, m ar ajuta să scap de apa de pe termopane din timpul iernii. Aerisesc cât pot de des în acele camere, dar tot transpiră geamurile.
Mă gândesc cum să rezolv problema în această vară. Mulțumesc!

Edited by chance1, 21 June 2023 - 07:54.

conu71

conu71

Termopanist

nu cred ca te ajuta doar sa schimbi sticla bipan cu un alt bipan. ce umiditate ai in cele doua incaperi iarna? cu ce te deranjeaza condensul de pe sticla? le stergi cu o carpa si o pui afara pe pervaz la usacat. ai umiditate foarte mare in cele doua incaperi.

ori inceti sa nu te mai deranjeze condensul, ori micsorezi umiditatea ori faci un efort financiar si schimbi ferestrele cu unele mai eficiente.

chiar daca pui un bluevolution 92 sau o veka 82 cu tripan de 44-52 mm problema tot va persista(va fi diminuata dar tot ca fi) daca nu scapi de umiditate. eu am o umiditate de 40-50% iarna si nu am condens pe sticle(bipan)

vslmarcel

vslmarcel

Junior Member

Multumesc Conu.
Ca de fiecare data,isi rupe din timpul pretios sa poata raspunde ,mai ales telefonic...O parere dar mai ales un sfat ,este totdeauna folositor.

vioapophis

vioapophis

New Member

Salutare,

Sunt in etapa in care trebuie sa aleg ferestrele pentru casa si din pacate nu stiu mare lucru despre asta.
Pana acum am oferte de la doua firme, atasate aici.
Niste pareri, ce e ok la ele, ce nu e ok, ce sa cer in plus / minus, etc, sunt foarte binevenite si apreciate.

Va multumesc daca va luati din timpul vostru pentru a acorda un sfat,
O seara faina

Attached Files

SilverBlue25

SilverBlue25

Junior Member

Salut,
Am si eu nevoie de o parere, am 2 oferte pentru 3 ferestre de apartament: balcon (neincalzit, fara deschideri laterale), dormitor (da inspre balcon), sufragerie (spre exterior). Apartamentul e orientat NV, obstructionat partial de copaci, zona linistita / zgomot redus.

Oferta 1:
- Balcon+dormitor: Gealan S8000, 5 camere, 74mm / sticla 24mm F4+LowE / Feronerie Vorne Standard;
- Sufragerie: Gealan S9000, 6 camere, 83mm / sticla 52mm LowE+F4+F4 / Feronerie Vorne Standard.

Oferta 2:
- Balcon+dormitor: Rehau Brilliant 70, 5 camere, 70mm / sticla 24mm LowE+F4 / Feronerie Maco Multi-Matic;
- Sufragerie: Rehau Synego MD, 6-7 camere, 80mm /sticla 50mm LowE+F4+LowE / Feronerie Maco Multi-Matic.

Ambele oferte sunt in buget si au pret similar, de aici si nevoia de a cere o parere referitor care credeti ca e mai ok. Sincer mi-as fi dorit un profil PVC mai slabut pentru dormitor, neavand contact cu exteriorul, dar nu gasesc. Si la sticla cand am zis ca nu as vrea LowE pt. dormitor s-au uitat ciudat la mine si au zis ca ei nu pun Float+Float.
Sfaturi? Sunt nOOb.

Edited by SilverBlue25, 24 June 2023 - 10:55.

Dorel-Jefuitorul

Dorel-Jefuitorul

Active Member

vioapophis, on 23 iunie 2023 - 19:10, said:

Niste pareri, ce e ok la ele, ce nu e ok, ce sa cer in plus / minus, etc, sunt foarte binevenite

Tu vrei sa-l inveti pe cel cu oferta 1 sa oferteze “tripanul” cu doua sticle tratate? Eu mi-as dori ca el sa dispara ca termopanist. Dar daca tu vrei, cere doua sticle tratate (cu depunere).  Poti sa mai ceri si solbanc si extensii sub usi, la toti, dar asta inseamna sa-i inveti tu lucruri, crezi ca este ok?

vioapophis

vioapophis

New Member

Dorel-Jefuitorul, on 25 iunie 2023 - 01:29, said:

Tu vrei sa-l inveti pe cel cu oferta 1 sa oferteze “tripanul” cu doua sticle tratate? Eu mi-as dori ca el sa dispara ca termopanist. Dar daca tu vrei, cere doua sticle tratate (cu depunere).  Poti sa mai ceri si solbanc si extensii sub usi, la toti, dar asta inseamna sa-i inveti tu lucruri, crezi ca este ok?

Mersi de raspuns.
Preferabil ar fi sa nu fie necesar sa stau sa-mi bat capu' cu asta sau sa cer ajutor de la necunoscuti, dar pana acolo va mai dura ceva vreme ...
Trag concluzie corecta ca oferta 2 pe langa faptul ca este mai ok financiar este mai ok si dpdv calitativ ?
De asemenea daca cumva cineva are o alta recomandare pentru judetul Brasov e binevenita

Dorel-Jefuitorul

Dorel-Jefuitorul

Active Member

SilverBlue25, on 24 iunie 2023 - 10:52, said:

Salut,
Am si eu nevoie de o parere

Daca mergi pe doua sticle gealan s8000 cu vorne este ok. Daca mergi pe trei sticle atunci synego +maco.
Intre ele ar fi combinatia ideala din punctul meu de vedere, gealan s8000 cu geam de 40mm, trei sticle si feronerie vorne.
Si lasa low-e-ul ala acolo ca nu te-ncurca si nici mare economie nu faci.
Faptul ca ofertele se incadreaza in buget nu inseamna ca trebuie sa-l cheltuiesti pe tot, din ce ramane faci altceva.
Daca mergi pe s9000, spune-i aluia sa-ti mai puna inca un low sau 4s. Insa s9000 cu vorne nu prea se pupa,

vioapophis, on 25 iunie 2023 - 13:38, said:

Trag concluzie corecta ca oferta 2 pe langa faptul ca este mai ok financiar este mai ok si dpdv calitativ ?

In principiu da, practic in lipsa unui tablou de tamplarie nu se stie, mai ieftin si mai bun nu prea exista, ceva este acolo, nu da la socoteala, seria ELEGANTE de la deceuninck nu este ieftina.
Apropo, cine a ofertat elegante la Brasov, de curiozitate intreb, este producator sau revanzator (dealer), ma intereseaza cine produce efectiv ramele (tamplaria)?

Robert_Kiran

Robert_Kiran

Active Member

Intrebare: ce se întâmplă dacă găuresc tocul unui termopan pe la un colt? Vreau sa trag un cablu de antena. Alternativa ar fi sa gauresc un perete de beton de 30 cm ... Se întâmplă ceva dacă gauresc pe la colt tocul unui termopan sa trag acest cablu?

Digix

Digix

Senior Member

• Grup: Senior Members
Nu e nevoie de găurit tot zidul. Găurești afară și înăuntru și treci cu o sârmă prin spumă. Cu ea tragi cablul. Ocolești rama. Așa fac eu când montez rulouri cu motor. Nu găuresc termopanul.

Pe la colțul ramei.

Partea de sus e de preferat. Jos e mai posibil să pătrundă apa.

Robert_Kiran

Robert_Kiran

Active Member

Digix, on 25 iunie 2023 - 19:35, said:

Nu e nevoie de găurit tot zidul. Găurești afară și înăuntru și treci cu o sârmă prin spumă. Cu ea tragi cablul. Ocolești rama. Așa fac eu când montez rulouri cu motor. Nu găuresc termopanul.

Pe la colțul ramei.

Partea de sus e de preferat. Jos e mai posibil să pătrundă apa.
Nu se poate. Spuma a fost îmbrăcată în tencuiala. Nu am acces la ea. Nu e la mine acasă. M-am gândit eu sa fac o gaura oblica prin tencuiala, dar nu știu cât de departe e spuma. Și nu vreau sa fac cine știe ce stricăciuni la om în casa.
Attached File  20230625_203935.jpg   184.35K   16 downloads

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

1 user(s) are reading this topic

1 members, 0 guests, 0 anonymous users

randthor

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate