![]() |
Neurochirurgie minim invazivă
"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv. Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice. www.neurohope.ro |
La rece despre mașinile electrice - EV
Last Updated: Jan 08 2023 13:03, Started by
Courage
, Oct 02 2021 09:14
·
12

Posted 16 December 2022 - 09:28

ro_explorer, on 16 decembrie 2022 - 08:16, said: Mmmm, nu neapărat. Sincer, nu vad nici o diferență de izolație termica intre asta curenta și countrymanul phev sau citroenul diesel anterior. Toate au/aveau plafon din sticla ![]() Din experiența personală, plafonul unui X5/X6 e mult mai prost izolat termic decât la a mea. |
Posted 16 December 2022 - 10:38

costini, on 15 decembrie 2022 - 23:28, said:
Nu dau cu pietre, doar nu pot intelege conceptul ![]() ...am lucrat la un patron extrem de zgârcit! avea o vorbă: mâna se ține căuș, niciodată cu degetele desfăcute, să nu curgă ceva printre ele. și tot el: trebuie să aduni orice/oricât/oricum de peste tot. (cum crezi că au adunat 60k coco să-și ia mașina aia? ![]() abac, on 16 decembrie 2022 - 08:40, said:
Plug-in hybridul meu VAG care asta vara scotea 55 km autonomie din bateria de 13,8 kWh, acum pe frig abia daca scoate 30 km. are încălzirea pe electric? |
Posted 16 December 2022 - 11:27

gushpi, on 16 decembrie 2022 - 10:38, said:
...am lucrat la un patron extrem de zgârcit! avea o vorbă: mâna se ține căuș, niciodată cu degetele desfăcute, să nu curgă ceva printre ele. și tot el: trebuie să aduni orice/oricât/oricum de peste tot. Am explicat aici: mars2k, on 16 decembrie 2022 - 00:24, said:
Tu daca ai avea de ales intre bun & gratis (= Supercharger V3), pe de o parte -> si prost & scump (= DC de 50 kW), pe de alta parte, ce ai alege? ![]() gushpi, on 16 decembrie 2022 - 10:38, said:
(cum crezi că au adunat 60k coco să-și ia mașina aia? ![]() ![]() Adica doar 5k in plus fata de Tucson PHEV ![]() Edited by mars2k, 16 December 2022 - 11:41. |
Posted 16 December 2022 - 12:27

abac, on 16 decembrie 2022 - 10:46, said:
Nu. Are un rezervor special unde bag pacura. te „ofuschezi” degeaba..., tucsonul meu PHEV are încălzirea pe motorul termic. mars2k, on 16 decembrie 2022 - 11:27, said: se știe: persoanele de față nu se iau în considerare! io aveam nevoie neapărat mai înaltă și cu 4x4 (am 400 metri drum de țară, din care 70 metri pantă cam 18% și-i „groasă” iarna!) așa că am optat pt tucson..., chiar dacă fi-miu s-a cam botoșit ![]() |
Posted 08 January 2023 - 13:03

Cred ca topicul asta e greșit ca premise.
Adevărul e ca orice masina consuma imens la peste 90kmh. Exponențial cu creșterea vitezei Asta e fizica de clasa a ix-a. Deci tot ce trebuie sa faci e sa reduci viteza. Daca vrei sa mergi cu 140kmh constant ore în șir pana la Paris nu ai ce face cu un ev. Ca toată lumea conducea în România de zici ca era gratis benzina și piesele la fel. De când cu scumpirea combustibililor încep sa depășesc cu ev-ul meu prăpădit fosile. Eu nu ma intorc la ice. Fac 200km aproape fără sa îmi dau seama cu ev. Fără zgomot, vibrații și schimbat trepte. De multe ori și fără sa ating frâna. Am făcut cu ev distanta dubla vs diesel în 2022 (și nu am încărcat gratis deloc și nici de la hidroelectrica). Iar bateriile se vor ieftini constant. E progresul care e practic blocat în lumea ice. |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users